Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 3



                                               

Alfred E. Goodey

Alfred Edward Goodey inggih punika satunggaling kolèktor lukisan, cithakan lan foto mliginipun ingkang wonten gegayutanipun kaliyan laladan kutha Midlands Derby.

                                               

Kuwé mangkok

Kué Mangkok inggih punika salah satunggaling dhedhaharan tradhisional ingkang kadamel saking glepung beras. Dipunwastani kué mangkok amargi wujudipun kué ingkang mekrok kados mangkok. Kué mangkok ingkang kalebet jajanan pasar punika dipunbiwaraka ...

                                               

Wafel

Wafel ya iku sajinising panganan kue. Panganan iki nduwé ciri khas dimasak nganggo piranti kang diarani wesi wafel. Wesi wafel iki gunané kanggo nyithak wafel. Ing basa Inggris, kue wafel lumrahé diarani waffle. Saliyané iku, wesi wafel uga duwé ...

                                               

Guwa Péttakéré

Guwa Péttakéré iku sawijining guwa ana ing Kacamatan Bantimurung, Sulawèsi Kidul, Indhonésiya. Jeroning guwa iki ana cecitra saka mangsa prasajarah.

                                               

Wickiana

Wickiana karya Johann Jakob Wick saka Zürich iku kolèksi lembaran single-leaf broadsheet kang kasusun ing 24 jilid watara taun 1560 nganti 1587. Karya iki minangka sumber wigati ing mangsa réformasi protèstan ing Swis. Wick urip ing Zürich kang d ...

                                               

Hikayat Abdullah

Hikayat Abdullah iku sawijining otobiografi kang kagolong istiméwa sajeroning khazanah Sastra Melayu. Karya sastra iki ditulis ing tengahing abad kaping-19. Abdullah kang jeneng jangkepé Abdullah bin Abdulkadir Munsyi iku saka kulawarga kang sugi ...

                                               

Pratélaning istilah linguistik

ablativus – ablaut – absolutivus – adjektivus – adverbium – agens – afiks – afrikat – aglutinasi – aksara – aksen – aktan – akusativus – alfabet – alihaksara - alofon – alomorfem – alveolair – anaforis – analisa – analogi – anaptiksis – anlaut – ...

                                               

Dhaptar paraga Doraémon

ka|jmpl|250x250px| Penampilan Doraemon saka mesin wektu pertama. Doraemon ド ラ え も ん. Doraemon minangka robot kucing biru, wiwit saka abad kaping 22, menyang abad kaping-20 kanggo mbiyantu Nobita. babar tanggal 3 September 2112. dhèwèké pance ...

                                               

Dhaptar paraga SpongeBob SquarePants

Disuaraké dening: Tom Kenny Gary minangka keong ingon-ingon Spongebob. Muniné kaya kucing lan duwé sipat menengan lan apik. Dhèwèké ora seneng adus lan nalika dhèwèké bakal dhèwèkédusi Gary gawè rusuh. Gary turu ing sisih tengen kasurè Spongebob. ...

                                               

Filsafat

Tembung falsafah utawi filsafat ing basa Jawi punika dipunpendhet saking basa Arab فلسة. Tembung Arab punika kapendhet saking basa Yunani; Φιλοσοφία philosophia. Ing basa Yunani, tembung punika inggih kalebet tembung majemuk saking tembung-tembun ...

                                               

Filsafat Jawa

Filsafat Jawi inggih punika filsafat ingkang ngrembaka saking lan wonten ing masarakat Jawi. Filsafat Jawi saged dipunmaknani minangka cepenganipun tiyang Jawi ing salebeting nggayuh kasampurnan. Filsafat Jawi ngrembag babagan donya spiritual kan ...

                                               

Filsafat punakawan

Minangka média kabudayan, wayang duwèni cara dhéwé kanggo nyeritakaké tokoh utawa paragané sing apik ing pagesangané, saéngga kanthi carané dhéwé bisa andobrak bebrayan sing primitif tumuju bebrayan kang luwih cerdas. Bebrayan Jawa nuwuhaké sawij ...

                                               

Fénoménologi (filsafat)

Fénoménologi ya iku kajian filsafat saka struktur pengalaman lan kasadharan. Sawijining kiprah filsafat iki diyasa ing taun abad kaping 20 awal déning Edmund Husserl lan mengko ditambahi déning para pandhèrèkipun ing Universitas Göttingen lan Mun ...

                                               

Épistémologi

Épistémologi, saka basa Yunani episteme lan logos minangka cabang filsafat kang gegayutan karo asal, sipat, karakter dan jinis kawruh. Topik iki kagolong sawijining babagan kang asring dadi rembugan lan dibahas ing babagan filsafat, kaya ta babag ...

                                               

Fénoménologi

Fénoménologi punika aliran filsafat ingkang ngrengkuh punapa-punapa kados fénomèna. Istilah punika sampun lumrah ing donya filsafat. Ing ngèlmu fénoménologi ingkang dipunslidhik inggih punika kasadaran lan objek-objek kasadaran. Bapak fénoménolog ...

                                               

Nexus

Nexus ya iku tembang sing ducapaké déning Alfred North Whitehead kanggé nduduhaké jaringan èntitas aktual saka alam dunya lan isiné. Ing alam semesta iki èntitas aktual tersebar. Èntitas aktual-èntitas aktual iki saling nabrakaké kabèh lan mbentu ...

                                               

Martin Heidegger

Martin Heidegger ya iku tokoh filsafat sing lair ndhik Messkirch Jerman tanggal 26 September 1889. Bojoné ya iku Elfride Petri. Proyek utaminé filsafat Heidegger ya iku nakokné makna teko "ada". Konsep iku dhéwé wis dadi pitakonan lan refleksiné ...

                                               

Sinisisme

Sinisisme utawa Sinisme ndhik wujud asliné ya iku paham sing dienut karo madahab Sinis, madahab filsafat Yunani sing ora nduwé gegayuhan lan mesti nganggep uwong liyo luwih ala, amarga kuwi piyambaké cynic atawa sinis. Aliran punika duwé idé yèn ...

                                               

Epicurus

Epicurus ya iku salah sijining filsuf Yunani Kuna kang nduwèni mazhab filsafat epikueranisme. Epicurus lair taun 342 SM ing Pulo Samos lan tilar donya taun 270 SM. Wong tuwané saka dhaérah Aténa lan manggon ing Pulo Samos karo wong-wong Aténa kan ...

                                               

Thomas Hobbes

Thomas Hobbes iku siji filsuf saka Inggris, kang misuwur kanthi bukuné Leviathan 1651, kang dadi dhasar tumrap filsafat pulitik Kulon. Hobbes dikenang kanthi karyané bab filsafat pulitik, sanajan karyané uga nyakup bab-bab liya kaya déné sajarah, ...

                                               

Gambar

Gambar miturut Kamus Besar Bahasa Indonesia yaiku kembaran barang sing digawé saka coret-coretan, lsp ing dluwang lsp. Manawa kita gatekaké akèh tulisan "lsp" ing pengerten gambar mau, iku njlèntrèhaké manawa pangertène gambar akèh banget. Panger ...

                                               

Candhi Gambar

Candhi Gambar utawa Candhi Gambar Wétan ya iku candhi kang ana ing Kabupatèn Blitar, Jawa Wétan. Candhi Gambar Wétan ana ing 7 km menyang arah lor Candhi Panataran, lan Panataran ana ing 12 km lor Kutha Blitar. Ora ana angkuta umum kanthi mirungg ...

                                               

Gambar kontur

Gambar kontur yaiku teknik nggambar sing digunakake ing bidang seni ing endi seniman nggambar garis-garis sing ngasilake gambar kang intine minangka garis besar; tembung Prancis contour sing artine, "garis njaba". Tujuan nggambar kontur yaiku kan ...

                                               

Filem

Filem utawa pèlem iku gambar-urip, uga asring diarani movie ing basa Inggris. Film, kanthi kolèktif, kerep diarani sinéma. Gambar-urip iku wangun sèni, wangun populèr saka hiburan, lan uga bisnis. Filem diasilaké kanthi rekaman saka wong lan bend ...

                                               

Scanner

Scanner utawi wonten ing Basa Indonesia Pemindai inggih punika salah satunggaling piranti komputer ingkang ginanipun kanggé mindhah data saha barang awujud dhokumèn, foto, gelombang, suhu lan sanès-sanèsipun. Asiling pindahan punika padatanipun d ...

                                               

Gunung Merapi

Merapi iku gunung geni ing Provinsi Jawa Tengah lan Yogyakarta, Indonésia sing isih aktif banget nganti sepréné. Wiwit taun 1548, gunung iki wis njeblug ping 68. Enggoné cedhak Kutha Ngayogyakarta lan isih ana karang padésan ing èrèng-èrèngé ngan ...

                                               

Animasi

Animasi, utawa luwih akrab ingaran filem animasi, iku filem minangka asil pangolahan gambar tangan saéngga dadi gambar sing obah. Wiwitané, filem animasi digawé saka malembar-lembar kertas gambar sing sabanjuré di-"puter" saéngga muncul èfèk gamb ...

                                               

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons iku papan panyimpenan gambar-gambar lan file-file multimédia kanthi lisensi bébas. Commons wujud proyèk saka Yayasan Wikimedia. File-file kang diamot bisa dipigunaaké kaya déné file-file kang diamot ing saben proyèk. Proyèk iki ...

                                               

Umbul

Umbul iku sajinis dolanan tradhisional kanggo bocah cilik kang migunakaké gambar. Pirantiné wujud "gambar", yaiu gambar-gambar kang dikethok-kethok pesagi, racaké gambar wayang. Gambar kang didol lumrahé isih lembaran amba isi kurang luwih 50 gam ...

                                               

Svalbard

Kapuloan Svalbard iku wewengkon paling lor Nurwègen kang dumunung ing Samudra Arktik, sisih loré Éropah Dharatan. Svalbard minangka sawiji kapuloan kanthi Longyearbyen minangka kutha krajan. Pulo kang padhet sing ndunungi yaiku Spitsbergen, Bjorn ...

                                               

Jawa

Jawa punika asma klintu sawijiné pulo lebet indonésia, jembaré wonten 132.000 km², kaliyan pendhudhuké wonten 114 yuta jiwa. pulo menika pulo ingkang padhet kaliyan kebak dhéwé lebet indonésia. kapadhetané wonten 864 jiwa sa-km². yèn pulo menika ...

                                               

Jawa Wétan

Jawa Wétan iku provinsi ing Indonésia. Provinsi iki anané ing ujung wétan Pulo Jawa lan uga ngambah Pulo Madura lan pulo Bawéan. Kutha krajan provinsi iki yaiku kutha Surabaya sing uga kutha gedhé kaping 2 ing Indonésia.

                                               

Jawa Tengah

Jawa Tengah iku provinsi ing Indonésia. Kutha krajané yaiku Semarang. Jawa Tengah iku salah siji saka enem provinsi kang ana ing pulo Jawa. Kajaba jeneng sawijining provinsi, Jawa Tengah iku uga jeneng tlatah budaya ing Pulo Jawa. Dadi sajatiné N ...

                                               

Wong Jawa

Wong Jawa iku bebrayan utawa golongan ètnis kang asalé saka Pulo Jawa pérangan tengah lan wétan. Nanging ing abad kaping 21 wong Jawa wis sumebar ing saindhenging Nuswantara lan sajabané. Cacahé manawa watara 90 yuta. Asalé saka Pulo Jawa lan mli ...

                                               

Pananggalan Jawa

Pananggalan Jawa utawa Kaléndher Jawa iku diétung miturut saka peredharané mbulan, kaya pananggalan Islam. Pananggalan liya ana kang dhasaré saka lakuné srengéngé. Miturut sajarah, sadurungé bangsa Hindhu teka ing Tanah Jawa, wong Jawa wis duwé p ...

                                               

Jawa Kulon

Jawa Kulon utawa, iku provinsi Indonésia kang dunungé ana kuloné Provinsi Jawa Tengah. Provinsi iki minangka papan kang ndunungi wong Sundha né manggon paling akèh kanthi rélatif.

                                               

Segara Jawa

Segara Jawa iku segara cethèk sing ambané kira-kira 310.000 km 2 ing antarané pulo Kalimantan, Jawa, Sumatra, lan Sulawesi ing gugusan kapuloan Nuswantara. Segara ini kadhapur ing jaman ès sing pungkasan, yaiku nalika rong sistèm kali manunggal. ...

                                               

Dhialèk Jawa Wétanan

Carabasa Jawa Wétanan utawa basa Jawa Wétanan, bédané katon ing babagan swarajati Ind: fonetik lan paramasastra Ind: tatabahasa.

                                               

Basa Jawa Kuna

Basa Jawa Kuna iku basa Jawa kang dipigunakaké wiwit kurang luwih abad kaping 9 nganti abad kaping 14. Basa Jawa Kuna kahanané isih bisa disinaoni jaman saiki amarga nalika iku basa iki wis ditulis.Basa Jawa Kuna akèh prabawa saka tembung Sanseke ...

                                               

Dhialèk Jawa Kulonan

Ejaan basa Jawa Kulonan béda banget karo Ejaan Jawa Baku lan pada karo ejaan basa Indonésia. Aksara a’ mung bisa diwaca a. Béda karo Ejaan Jawa Baku, aksara a bisa diwaca a, e, utawa o-jawa. Aksara u’ mung bisa diwaca u. Béda karo Ejaan Jawa Baku ...

                                               

Warak jawa

Wwarak jawa iku anggota famili Rhinocerotidae kang duwé sungu cilik siji lan siji saka limang jinis warak kang isih ana. Warak iki mlebu gènus kang padha karo warak Indhi lan duwé kulit mosaik kang mémper klambi waja. Warak iki dawané 3.1–3.2 m l ...

                                               

Kagunan

Kagunan iku pérangan kabudayan kang ana gayutané karo wujud rasa apik utawa éndah. Rasa apik iku anané ing batin, ing pikiran manungsa. Kagunan iku fungsiné kanggo nyaluraké rasa éndah ing pikiran, tegesé, kagunan iku prosès nyiptaaké wujud-wujud ...

                                               

Kagunan Aborigin

Kagunan Aborigin iku kagunan sing digawé déning wong-wong pribumi Ostrali. Rupané kagunan Aborigin ana warna-warna wujudé kaya ta lukisan ing godhong, ukiran kayu, ukiran watu, yasan reca, busana adat, lan lukisan wedhi. Kagunan Aborigin banget g ...

                                               

Areng

Areng iku residu ireng isi karbon ora murni kang diasilaké kanthi ngilangaké kandhutan banyu lan komponèn volatil saka kéwan utawa tetuwuhan. Areng lumrahé digawé kanthi manasaké kayu, bathok klapa, gula, balung, lan benda liya. Areng saka kayu b ...

                                               

Ludruk

Ludruk iku kagunan panggung sing asalé saka Jawa Wétan. Pramila, Ludruk iki mijil saka kesenian rakyat jenengé Besutan, kagunan besutan iki biyèn dipéntaské ing ratan ditonton dening wong akèh. Ludruk kasebar ing tlatah Jawa Wétan sing budayané b ...

                                               

Seni tatah sungging

Kagunan Tatah Sungging inggih punika kagunan ingkang kadadosan saking kagunan tatah lan sungging. Kagunan tatah punika wonten gayutanipun kaliyan damel tiron utawi stilasi kados ta godhong, kembang, woh-wohan, lan sapanunggalanipun. Déné, sunggin ...

                                               

Kabupatèn Grobogan

Kabupatèn Grobogan, iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan, kutha Purwadadi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.975.865 km² utawa hektar.

                                               

Dhomain publik

Dhomain publik, dhomain umum, utawa darbéning warga wohing laku kréatif lan kawruh kaya ta tulisan, karya kagunan, musik, sains, rerékan, lan liya-liyané kang ora ana sawenèh wong utawa organisasi kang duwé kawigatèn proprietari marang bab-bab ma ...

                                               

Kabupatèn Wanasaba

Kanggé kagunan sanès saking, mangga mriksani. Kabupatèn Wanasaba iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing tengah-tengah provinsi Jawa Tengah, kutha Wanasaba iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabu ...

                                               

Pratélaning paguron dhuwur nagara ing Indonésia

Ing ngisor iki pratélan pawiyatan luhur negri ing Indonésia, ing sangisoré pengelolaan Departemen Pendidikan Nasional. Pratélan iki ora nyakup pawiyatan luhur kaagamaan sing dumunung ing sangisoré pengelolaan Departemen Agama lan pawiyatan luhur ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →