Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 278



                                               

Humboldtforum

Humboldtforum utawa Forum Humboldt ing basa Jawa iku siji proyèk musiyum gedhèn-gedhènan lan gedhong anyar ing Berlin. Proyèk iki diparingi jeneng miturut Alexander von Humboldt, lan doné kanggo nggawé punjering budaya donya. Humboldtforum iki pa ...

                                               

Omah cilik dhéwé ing Amsterdam

Omah cilik dhéwé ing Amsterdam iku dumunung ing Oude Hoogstraat 22 ing punjer tuwa Amsterdam, ing sisih tengen Omah Indhiya Wétan lan gapura menyang Gréja Walonia. Omah iku, sing déning sawetara wong ya diarani Omah cilik dhéwé ing Éropah, ambané ...

                                               

Madurodam

Madurodam ya iku kutha miniatur kang dumunung ing Scheveningen, Den Haag, Walanda. Ing lemah kang ambané 18.000 m 2 iku ana miniatur yasan kang ana ing saindhenging kutha ing Walanda. Gedhong-gedhong ing Madurodam duwé skala 1:25. Madurodam iku d ...

                                               

Het Schielandhuis

Het Schielandhuis iku sawijining omah gedhong saka abad kaping 17 ing tengahé Kutha Rotterdam. Dunungé ing dalan Korte Hoogstraat. Omah gedhong iki dibangun antara taun 1662 lan 1665 déning paréntahé Hoogheemraadschap Schieland. Hoogheemraadschap ...

                                               

Star Trek: The Original Series

Star Trek utawa Star Trek: The Original Series iku sawijining acara télévisi Amérikah Sarékat kang kapisan ditayangaké antara taun 1966-1969 lan diripta déning Gene Roddenberry. Acara iki ngenani sains fiksi, critané prastawa-prastawa kang kadadé ...

                                               

Ada Si Manis di Jembatan

Ada Si Manis di Jembatan iku sinetron sing metu wiwitan ing tanggal 26 Oktober 2017 lan digiyaraké ANTV. Sinetron iki diprodhuksi déning Tripar Multivision Plus. Sinetron iki digiyaraké wiwit dina Senin-Minggu jam 22:00. Lakune crita iki kajumbuh ...

                                               

Ikatan Cinta

Ikatan Cinta minangka sawijining sinetron Indonesia sing diproduksi MNC Pictures sing diwiwiti tanggal 19 Oktober 2020 jam 19.30 WIB ing RCTI. Sinetron iki dibintangi Amanda Manopo lan Arya Saloka.

                                               

Inikah Rasanya

Inikah Rasanya ya iku sinétron sing disetèl ana ing SCTV wiwit 1 Sèptèmber 2003 ngantèk 12 Juli 2005. Cacah épisodhené ana 98. Sinétron iki digawé Rapi Films.

                                               

Victorious

Victorious iku suasana komedi Amérikah Sarékat sing diciptakaké déning Dan Schneider kanggo Nickelodeon. Sérial iki carita ngenani calon penyanyi Tori Vega sing diperanaké déning Victoria Justice, sing teka ing sawijining penampilan seni sekolah ...

                                               

BIMA Satria Garuda

BIMA Satria Garuda punika seri tokusatsu Indonésia. BIMA Satria Garuda iku asil kerjasama MNC Media karo Ishimori Productions, prodhuser seri Kamen Rider saka Jepang. Diparagani déning Christian Loho, Rayhan Febrian, Stella Cornelia, Adhitya Alka ...

                                               

Graz

Graz II. St. Leonhard 12.377 III. Geidorf 19.119 IV. Lend 22.369 V. Gries 22.658 VI. Jakomini 25.808 VII. Liebenau 11.556 VIII. St. Peter 12.809 IX. Waltendorf 10.782 X. Ries 5.789 XI. Mariatrost 7.403 XII. Andritz 16.316 XIII. Gösting 9.227 XIV. ...

                                               

Menara Pisa

Menara Pisa ya iku campanile utawa menara loncèng katedral ing kutha Pisa, Italia. Saben pelancong sing menyang Italia ora lali nekani menara miring" Pisa” sing wis misuwur ing donya. Menara iku digawé saka marmer, yasan iku duwé jeneng Campanile ...

                                               

Napoli

Napoli) iku kutha gedhé dhéwé kaping telu ing Italia sawisé Roma lan Milan. Kutha iki diyasa watara abad angka 7 utawa 6 SM lan saiki gunggung sing ndunungi 1.000.470 jiwa. Napoli iku kutha krajan regione Campania. Napoli sugih tradhisi, sajarah, ...

                                               

Désa-désa Sajarah Shirakawa-gō lan Gokayama

Désa-désa Sajarah Shirakawa-gō lan Gokayama iku salah siji Situs Warisan Donya UNESCO sing ana ing Jepang. Situs iki papané ana ing lembah kali Shogawa sing mili sadawaning wates Préfèktur Gifu lan Préfèktur Toyama ing tengahing Jepang. Shirakawa ...

                                               

Arizona

Arizona iku praja Amérikah Sarékat kang dumunung ing kidul-kulon. Kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé yaiku Phoenix. Lima kutha gedhé dhéwé liyané yaiku are Tucson, Mesa, Chandler, Glendale, lan Scottsdale. Arizona iku minangka nomer 48 lan pungka ...

                                               

Taman Nasional Grand Canyon

36.289038°N 112.623321°W  / 36.289038; -112.623321 Taman Nasional Grand Canyon iku sawijining Taman Nasional sing dumunung ing sisih lor Arizona, Amérikah Sarékat, Taman Nasional iki minangka Taman Nasional pisanan ing Amérikah Sarékat. Taman Na ...

                                               

Arkansas

Arkansas iku praja ing Amérikah Sarékat sing dumunung ing sisih kidul. Arkansas wewatesan karo enem praja liya lan ing sisih wétan racaké wewatesan karo Kali Mississippi. Kaanan géografis praja iki awujud tlatah gunung-gunung Pagunungan Ozarks la ...

                                               

Hollywood Walk of Fame

The Hollywood Walk of Fame iku trotoar kang ana ing Hollywood Boulevard lan Vine Street uga dumunung ana ing tlatah Hollywood, Los Angeles, California, Amérikah Sarékat kang nampilake minangka 2.000 bintang kang kawengkar ing tulisan jeneng artis ...

                                               

Florida

Florida iku praja ing Amérikah Sarékat dumunung ing sisih kidul-wétan. Tlatah praja iki racaké awujud jasirah utawa ujung gedhé kanthi Lempongan Meksiko ing sisih kulon lan Samudra Atlantik ing sisih wétan. Florida duwé iklim subtropis; lan ing t ...

                                               

Hawaii

Hawaii iku praja ing Amérikah Sarékat, dumunung ing kapuloan ing Samudra Pasifik, sisih kidul-kuloné dharatan Amérikah Sarékat, kidul-wétané Jepang, lan lor-wétané Australia. Praja iki mlebu union ing 21 Agustus 1959, dadi praja nomer 50. Kutha k ...

                                               

Haupia

Haupia ya iku panganan tradisional adhedhasar santen saka Hawaii. Panganan minangka cuci mulut kerep ditemokaké ing luaus lan klumpukan lokal ing Hawaii. Wiwit taun 1940-an, wis kawéntar minangka top kuwé putih, utamané ing pahargyan. Sanajan sac ...

                                               

Idaho

Idaho iku praja ing Amérikah Sarékat, sing dunungé ana ing tlatah Pasifik lor-kulon. Kutha sing gedhé dhéwé lan minangka kutha krajan yaiku Boise. Idaho mlebu union ing tanggal 3 Juli, 1890, minangka praja nomer 43. Miturut biro sènsus Amérikah S ...

                                               

Iowa

Iowa iku siji praja ing Amérikah Sarékat. Kutha krajané ya iku Des Moines. Iowa dadi praja AS ing taun 1846, minangka praja angka 29.

                                               

Ballys Las Vegas

Ballys Las Vegas iku salah siji panggonan kanggo nginep lan kasino kang ana ing Las Vegas Strip ing Paradise Nevada kang dinduwèni lan dilakoké déning Harrahs Entertainment. Hotèl iki duwé 2.814 kamar kang ambané 41.8 m²), lan ana uga ruwangan ba ...

                                               

New Jersey

New Jersey, iku praja Amérikah Sarékat sing dunungé ana ing sisih lor-wétan. Praja iki wewatesan ing sisih lor karo New York, ing sisih wétan karo Samudra Atlantik, ing sisih kidul-kulon karo Delaware, lan ing sisih kulon karo Pennsylvania. Sapér ...

                                               

Pennsylvania

Persemakmuran Pennsylvania, kerep dicekak PA, iku sawijining praja Amérikah Sarékat kang dumunung ing sisih lor. Pennsylvania misuwur dadi praja tandha arsitèktur utawa keystone wiwit taun 1802, antarané amarga dunungé ing tengah-tengah telulas k ...

                                               

Plunketts Creek (anak kali Loyalsock Creek)

Plunketts Creek iku sawijining anak kali Loyalsock Creek ing Lycoming lan Sullivan ing Pennsylvania. Anak kali dawané sakiwatengené 10 km. Kali cilik iki mili ngliwati rong désa sing ora mlebu kabupatèn apa-apa, lan sawijining dhusun. Tlatah pang ...

                                               

Rhode Island

Rhode Island, kanthi resmi jenengé State of Rhode Island and Providence Plantations, iku praja Amérikah Sarékat sing paling cilik dhéwé Sanadyan praja iki jenengé Rhode "Island" utawa pulo Rhode, nanging sapérangan gedhé tltatahé dumunung ana ing ...

                                               

Texas

Texas iku praja Amérikah Sarékat kang dumunung ing sisih kidul-tengah. Texas misuwur kanthi jejuluk praja Lone Star. Austin iku minangka kutha krajané. Texas iku praja gedhé dhéwé kaloro miturut jembar wewengkon lan cacahing sing ndunungi, kanthi ...

                                               

Wisconsin

Wisconsin utawa IPA: /wɪˈskɒnsɨn) iku praja Amérikah Sarékat sing dunungé cedhak punjer bawana Amérika Lor. Kutha krajan Wisconsin yaiku Madison, lan kutha sing gedhé dhéwé ing Wisconsin yaiku kutha Milwaukee, Wisconsin.

                                               

Wyoming

Wyoming iku praja ing AS. Tlatah iki didominasi déning pagunungan Rocky Mountain Kulon, déné ing pérangan wétan wujud prairi High Plains. Minangka praja gedhé dhéwé nomer sepuluh ing AS miturut jembaré, Wyoming paling sethithik sing ndunungi, yai ...

                                               

Derventio

Derventio inggih punika kutha ingkang wonten ing provinsi Romawi ing Britania. Sapunika kondhang minangka Little Chester, ing pinggiran Derby, mapan wonten ing laladan Derbyshire, Inggris.

                                               

Joseph Wright

Joseph Wright, asring dipunsebat kaliyan Wright dari Derby, inggih punika tiyang pelukis lanskap lan potret saking Inggris. Piyambakipun dipunjuluki "pelukis profesional kawiwitan ingkang ngèkspresikan Revolusi Industri." Wright kasèrat ing pengg ...

                                               

Florin Court

Florin Court iku sawijining gedhong apartemèn omah gagrag Art Deco ing sisih wétan Charterhouse Square ing Smithfield, London. Gedhong apartemèn iki rampung dibangun ing taun 1936. Gedhong iki dienggo minangka Whitehaven Mansions, omah fiktifé He ...

                                               

Westminster Abbey

The Collegiate Church of St Peter, Westminster, sing luwih ditepungi kanthi jeneng Westminster Abbey, iku siji gréja kanthi arsitèktur Gothic ing Westminster, London, ing sisih kulon Palace of Westminster. Gréja iki papan tradhisional kanggo pano ...

                                               

Nieuwstraat (Kerkrade)

Nieuwstraat ing Kerkrade utawa Neustrasse ing Herzogenrath iku sawijining dalan sing mérang kutha loro iki sing sajatiné keket gandhèngané. Dalan iki uga dadi tapel wates antara Walanda lan Jerman.

                                               

Kunya

Kunya iku sawijining gelar ing Donya Arab. Gelar iki dienggo kanggo ngrujuk anak kapisan sing nduwé gelar iki. Dadi contoné Mahmoud Abbas, Présidhèn Palestina, kerep diarani "Abu Mazen". Gelar iki ngrujuk marang anaké kapisan, Mazen. Senadyan Maz ...

                                               

Pratélaning bausastra Madura

Kaca iki macak bausatra-bausastra ngenani basa Madura sing tau dibabar. Bausastra Madura racaké wujud bausastra dwibasa. Sajeroné babad basa Madura, abad angka 19 M minangka abad kapisan bausastra Madura kababar.

                                               

Basa Sundha

Basa Sundha iku basa Austronésia. Basa iki dipituturake déning kurang luwih 42 yuta jiwa, lan basa nomer loro kang dhuwur dhéwé ing tlatah Indonésia. Basa iki dicaturaké ing pérangan kulon Pulo Jawa, sisih kiduling Banten, Jakarta lan tlatah Pant ...

                                               

Basa Kannada

Basa Kannada wujud péranganing golongan basa Dravida, sing dituturaké déning sapérangan gedhé masarakat praja Karnataka, India Kidul. Basa iki uga dipigunakaké déning sapérangan warga Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Kerala tekan Maharastra. Basa iki ...

                                               

Basa Sorbia

Basa Sorbis iku anak saka Basa Slavik sing dituturaké déning kurang luwih 75.000 sing ndunungi praja Brandenburg lan Sachsen, Jerman. Basa iki béda saka basa Serbia Basa iki isih saduluran karo Basa Polen, Basa Ceko lan basa-basa Slavik liyané. B ...

                                               

Bodhi

Bodhi tembung tradhisional basa Pāli lan Basa Sangskreta ingkang tegesipun "pancerahan" tegesipun kasadharan penuh ing pundi sadaya wewates dipunbucal saking pikiran. Sedaya potensi positif kalebet katresnan ingkang boten winates, katrampilan lan ...

                                               

IELTS

International Language Testing System dicekak IELTS / aɪ., iku sawijining tes standar kanggo keahlian basa Inggris kanggo pamicara basa Inggris kang ora asli. Iki digabungake bebarengan karo British Council, IDP: IELTS Australia lan Inggris Engli ...

                                               

TOEFL

TOEFL ya iku tes utawa ujian Basa Inggris minangka basa manca. Tés iki dienggo minangka alat ukur kapinteran wong ing basa Inggrisé.

                                               

TOEIC

TOEIC ya iku ujian Basa Inggris kanggo wong kang basa mligi dudu nganggo basa Inggris. Ujian TOEIC bisa ngukur kapinteran basa Inggris kanggo individu kang magawé ana ing lingkungan internasional ing padinané. Biji-bijiné saka ujian iki nuduhaké ...

                                               

Anggur (ombèn-ombèn)

Anggur iku ombènan ngandhut alkohol kang digawé saka sari anggur jinis Vitis vinifera. L umrahé mung tuwuh ing area 30 hingga 50 drajat lintang lor lan kidul. Ombèn-ombèn ngandhut alkohol kang digawé saka sari buah liya kang kadar alkoholé antara ...

                                               

Kali Nil

Kali Nil punika satunggiling kali ageng ing Afrika ingkang mili ngalèr, minangka kali ingkang paling panjang ing donya. Kali Nil gadhah kalih cabang utawi tributaries ingkang nggabung dados satunggal, inggih punika Kali Nil Pethak kaliyan Kali Ni ...

                                               

Kola

Kola kang biyasa kaloka ya iku ombènan ènthèng, legi, ngandhut gas, lumrahé nganggo pewarna karamel lan ngandhut kafein. Rasa minuman kola saiki wujud campuran saka lémon, kayu legi, lan vanila; nanging kandhutan utama kola asalé saka wiji tuwuha ...

                                               

Sesorah

Sesorah utawa pidhato utawa tanggap wacana ya iku njlèntrèhaké idhe utawa pokok pikiran kanthi wujud tembung- tembung kang diucapaké marang wong akèh. Tujuan lan isi tanggap wacana utawa pidhato iku warna- warna, ana kang tujuane kanggo menéhi hi ...

                                               

Susu

Susu iku wujude cairan warna putih kang diprodhuksi déning mammalia, kaya ta sapi, jaran, asu, wedhus lan manungsa. Cairan mau diprodhuksi ing kelenjar susu, amarga bayi kang nembé lair durung nduwé untu kudu disusoni sadurungé bisa mangan pangan ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →