Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 275



                                               

Mongolia

Mongolia iku nagara kang kakurung dharatan ing Asia Wétan, wewatesan karo Rusia ing sisih lor lan Tiongkok ing sisih kidul. Mongolia minangka pusat Kakaisaran Mongol ing abad kaping-13, nanging dikuwasai déning Dinasti Qing wiwit pungkasan abad k ...

                                               

Népal

Républik Féderal Démokratis Népal iku siji nagara ing Asia Kidul. Nepal ana ing Asia Kidul, wewatesan kaliyan Républik Rakyat Tiongkok ing sisih lor lan India ing kulon, wétan, lan kidul. Nepal mardika saka Inggris tanggal 21 Dhésèmber 1923. Sadu ...

                                               

Gurkha

Gurkha, uga diéja gorkha, iku wong-wong saka Nepal kang njupuk jenengé saka wong suci Hindhu abad angka 18, Guru Gorakhnath. Pangikuté, Bappa Rawal, lair kanthi jeneng Prince Kalbhoj, wujud wong Gurkha pisanan. Gurkha ditepungi mligi amarga kaken ...

                                               

Sèrbi

Sèrbi utawa resminé Républik Sèrbi yaiku nagara républik ing kidul-wétan lan tengah Éropah. Serbiya wewatesan karo nagara Honggari ing sisih lor; Rumeni lan Bulgari ing sisih wétan; Républik Makedonia lan Albania ing sisih kidul; lan Gununghireng ...

                                               

Slowak

Slowak iku nagara ing Éropah. Nagara iki nduwé kutha krajan Bratislava. Slowak iku nagara sempalan saka Cékoslowak kang mardika taun 1993. Nagara iki wewatesan karo Cékia ing sisih kulon, Ostenrik ing sisih kidul, lan Honggari ing kidul-wétan. In ...

                                               

Dushanbe

Dushanbe ya iku kutha krajané Tajikistan lan mujudaké kutha sing paling gedhé ing kana. Dushanbe tegesé Senèn ing basa Tajik. Jeneng iku dijupuk saka salah sawijining désa sing duwé pasar sing ramé saben dina Senèn. Nganti taun 1929, kutha iki di ...

                                               

Bengawan Sala

Bengawan Sala, utawa ditulis Bengawan Sala sajeroning éjaan basa Indonésia, iku sawijining kali kang mili saka Gunung Lawu ngliwati Provinsi Jawa Tengah lan Jawa Wétan. Bengawan Sala mili ngalor ngliwati tlatah Jawa Tengah. Satekané Cepu, kali ik ...

                                               

Augusta, Georgia

Augusta, Georgia iku kutha ing praja Georgia, Amérikah Sarékat kanthi sing ndunungi cacahé 189.366. Kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé nomer loro ing praja Georgia, lan kutha gedhé dhéwé ing laladan ilèn Kali Savannah pérangan tengah. Sacara in ...

                                               

Spaghetti barbekyu

Spaghetti barbekyu minangka sajian saka Memphis, Tennessee, sing nggabungake spaghetti karo saus sing digawe saka daging babi asap utawa daging babi, sayuran, lan saus barbecue. Dadi kanggo panganan sajian ing sawetara restoran barbeku Memphis. S ...

                                               

Universitas Syiah Kuala

Universitas Singah Kuala, kasingkat Unsyiah, yaiku pawiyatan luhur nagari Ing Banda Acèh, Indonésia, kang diadhekaké ing 2 Juni 1961. Universitas iki laokasine ana ing Banda Acèh, yaiku ing Kota Pelajar dan Mahasiswa Darussalam. Kampus Unsyiah du ...

                                               

Politeknik Negeri Bali

Politeknik Negeri Bali duwé 6 jurusan, yaiku: Jurusan Teknik Sipil Program Studi Teknik Sipil D3 Program Studi Teknik Mesin D3 Jurusan Teknik Mesin Program Studi Refrigrasi dan Tata Udara D3 Program Studi Sistem Informasi D3 Program Studi Teknik ...

                                               

Gunung Tidar

Gunung Tidar iku gunung ing tengah-tengah Kutha Magelang, dhuwure ± 500 m saking lumahing segara. Gunung kang sajeroning legenda dikenal minangka "Pakuné tanah Jawa" iku dumunung ing tengah kutha Magelang. Gunung Tidar duwé sajarah kang dawa saje ...

                                               

Setatsiyun Sala Balapan

Setatsiyun Sala Balapan utawa misuwur kanthi jeneng Setatsiyun Balapan iku setatsiyun sepur kelas gedhé jinis A sing ana ing Kalurahan Kestalan lan Gilingan, Kacamatan Banjarsari, Surakarta. Setatsiyun sing dumunung ing dhuwur +93 meter iki kaleb ...

                                               

Gedung Eks Pengadilan Semarang

Gedung Eks Pengadilan Semarang ya iku yasan kuna ing Kawasan Kota Lama Semarang. Saikiné yasan iki wis dadi Rumah Makan Ikan Bakar Cianjur cabang Semarang. Dumunung ing Jalan Létjen. Suprapto No. 23 Semarang ya iku ing ngarepé Gréja Blendhuk utaw ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Achmad Yani

Papan Anggegana Internasional Achmad Yani dumunung ing kutha Semarang, Jawa Tengah, Indonésia. Jeneng papan anggegana iki dijupuk saka salah siji pahlawan revolusi Indonésia, Achmad Yani. Peresmian dadi papan anggegana internasional nalika miwiti ...

                                               

Setatsiyun Semarang Tawang

Setatsiyun Semarang Tawang iku setatsiyun kelas gedhe tipe A ing Tanjungmas, Semarang Lor, Semarang kang nglayani sepur èksekutif lan bisnis, sarta ékonomi. Setatsiyun iki minangka setatsiyun sepur gedhé tuwa dhéwé ing Indonésia lan diresmèkaké i ...

                                               

Taman Budaya Raden Saleh

Taman Budaya Raden Saleh utawi langkung misuwur kanthi aran TBRS inggih punika panceripun kagiyatan seni lan kabudayan ingkang dumunung wonten ing Kutha Semarang, Jawi Tengah. Gedhung punika dipunadegaken saperlu kanggé nyawisaken panggènan pagel ...

                                               

Alun-alun Kutha Kadhiri

Alun-alun Kutha Kediri ana ing sabrange Masjid Agung Kutha Kediri lan ing sisih kidule ana Dhoho Plaza kang biyene rupa lapangan tenis lapangan. Sisih lor ana sentra PKL, hasil relokasi. Sampek taun 2000-an awal, pedagang iki kasebar ana ing saub ...

                                               

Setatsiyun Kadhiri

Setatsiyun Kadhiri iku setatsiyun sepur kelas gedhé jinis C sing ana ing Kalurahan Balowerti, Kadhiri, Kutha Kadhiri. Setatsiyun sing dumunung ing dhuwur +68 meter iki kalebu ing Laladan Operasi VII Madiun. Setatsiyun iki nglayani kabèh sepur pen ...

                                               

Setatsiyun Madiun

Setatsiyun Madiun iku setatsiyun sepur kelas gedhé jinis A sing ana ing Kalurahan Madiun Lor, Manguharjo, Kutha Madiun. Setatsiyun sing dumunung ing dhuwur +63 meter iki kalebu ing Laladan Operasi VII Madiun. Setatsiyun iki nglayani kabèh sepur p ...

                                               

Universitas Muhammadiyah Malang

Universitas Muhammadiyah Malang ya iku pawiyatan luhur swasta ing Kutha Malang. Universitas kang diadhèkaké ana ing taun 1964 iki kalebet ing organisasi Muhammadiyah.

                                               

Bursa Èfèk Surabaya

Bursa Èfèk Surabaya, utawa sajeroning Basa Inggris ingaran Surabaya Stock Exchange iku bursa saham ing kutha Surabaya, Indonésia. Ing tanggal 1 Dhésèmber 2007 Bursa Èfèk Surabaya lan Bursa Èfèk Jakarta digabung dadi siji lan kanthi èfèktif wiwit ...

                                               

Masjid Ampel

Masjid Ampel diadegaké taun 1421 ing Raden Mohammad Ali Rahmatullah utawa Sunan Ampèl lan direwangi sahabaté ya iku, Mbah Sholeh lan Mbah Sonhaji, lan direwangi para santri. Ing ndhuwur lemah ing désa Ampèl Kacamatan Semampir kira-kira 2 kilomète ...

                                               

Politeknik Perkapalan Negeri Surabaya

Politeknik Perkapalan Negeri Surabaya, iku paguron dhuwur nagari sing dumunung ing Kutha Surabaya, Provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Wiwit madeg ing taun 1987, PPNS ITS minangka siji-sijiné politèknik nagari ing babagan pendhidhikan vokasional perk ...

                                               

Setatsiyun Surabaya Gubeng

Setatsiyun Surabaya Gubeng utawa luwih dikenal kanthi Setatsiyun Gubeng menika setatsiyun sepur kelas gedhé tipe A ing Pacar Keling, Tambaksari, Surabaya. Sanajan dijenengi "Gubeng", ing cara administrasi setatsiyun menika mboten ing Kecamatan Gu ...

                                               

Setatsiyun Surabaya Pasarturi

Setatsiyun Surabaya Pasarturi iku stasiun sepur ing tapel wates antara Gundih, Bubutan, Surabaya karo Tembok Dukuh, Bubutan, Surabaya. Setatsiyun iki minangka papan kabrangkatan utama kabèh sepur saka kutha Surabaya sing ngliwati jalur Pantura an ...

                                               

Kutha Pontianak

Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Pontianak iku kutha ing Provinsi Kalimantan Kulon, Indonésia, uga dadi kutha krajan provinsi. Kutha iki uga duwé jeneng Kutha Katulistiwa

                                               

Papan Anggegana Sultan Aji Muhammad Sulaiman

Papan Anggegana Sultan Aji Muhammad Sulaiman iku papan anggegana domestik lan internasional ing Balikpapan, Kalimantan Wétan. Papan Anggegana iki dioperasèkaké déning PT Angkasa Pura I lan dibuka tanggal 6 Agustus 1997. Papan Anggegana iki duwé j ...

                                               

Kreteg Makutha II

Kreteg Makutha II ya iku kreteg kang bakal nyambung Kali Kapih, kecamatan Sambutan karo kelurahan Simpang Pasir, Palaran ing kutha Samarinda, kang dawané sawatara 1.428 mèter lan bakal dadi kreteg paling dawa ing Kalimantan Wétan. Dijenengi Mahko ...

                                               

Politèknik Negri Samarinda

Politèknik Negri Samarinda utawa dicekak Polnes iku sawijining paguron dhuwur nagari sing dumunung ing Kutha Samarinda, Kalimantan Wétan, Indonésia. Sadurungé duwé jeneng Politeknik Universitas Mulawarman, sing resmi madeg miturut surat putusan D ...

                                               

Sèi

Sei utawa sei minangka daging asap Indonesia saka Kupang, pulau Timor, Nusa Tenggara Timur, Indonesia. Sei bisa uga asale saka macem-macem daging, kanthi daging babi, daging sapi utawa kewan game kayata daging rusa minangka persembahan umum. Saik ...

                                               

Jalangkoté

Jalangkoté iku panganan saka Makassar kang wujudé sairib pastèl. Pastèl pakulitané luwih kandel tinimbang jalangkoté. Yèn pastèl pinangan nganggo mrica cayénné, jalangkoté pinangan nganggo duduh camboraning saos, cuka, lan lombok. Jalangkoté ngem ...

                                               

Jam Gadang

Jam Gadang inggih punika sesebatan kanggé satunggalipun menara jam ingkang wonten ing jantungipun Kutha Bukittinggi, Sumatera Kilèn. Jam Gadang punika sebatan ingkang dipunparingaken masarakat Minangkabau dhateng wangunan menara jam punika, amarg ...

                                               

Ngarai Sianok

Ngarai Sianok inggih punika satunggalipun lembah curem ingkang wonten ing Kitha Bukittinggi, Sumatra Kilèn. Lembah punika panjangipun saking sisih kidul Ngarai Koto Gadang ngantos dumugi Ngarai Sianok Enam Suku, lan pungkasanipun ing Palupuh. Nga ...

                                               

Dhaharan Padang

Dhaharan Padang utawi Panganan Padang inggih punika nama ingkang dipun-ginakaken kanggé nyebat sadaya jinis dhaharan saking wewengkon Minangkabau, provinsi Sumatra Kilèn, Indonésia. Sanajan sajatosipun manéka warni dhaharan Sumatra Kilèn boten sa ...

                                               

Masjid Al-Hakim Padang

Masjid Al-Hakim Padang iku masjid kanthi gagrag Taj Mahal ing pinggiraning Pasisir Padang, Kutha Padang, Sumatra Kulon, Indonésia. Masjid iki dibangun ing wiwitan taun 2017. Béyaning pambangun asal saka dhonor, déné palemahané minangka pawèwèh sa ...

                                               

Kutha Gunungsitoli

Kutha Gunungsitoli, iku kutha otonom minangka pamekaran saka Kabupatèn Nias provinsi Sumatra Lor, Indonésia. Kutha iki diresmèkaké déning Mantri Dalam Negri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008

                                               

Istana Maimun

Pura Maimun inggih punika salah satunggalipun pura ing kitha Medan, Sumatra Lèr, panggeèanipun wonten ing kalurahan Sukaraja, kacamatan Medan Maimun. Pura Maimun dipundesain déning arsitek Italia lan diyasa déning Sultan Deli, Makmun Al Rasyid Pe ...

                                               

Medan Marelan, Medan

Medan Marelan iku kecamatan ing kutha Medan Propinsi Sumatra Lor. Kecamatan Medan Marelan diwatesi dening Kabupatèn Deli Serdang ing sisih kulon, Medan Labuhan ing sisih wétan, Medan Helvetia ing sisih kidul, lan Medan Belawan ing sisih lor. Ing ...

                                               

Townsville

Townsville iku sawijining kutha ing Australia. Dunungé ing pérangan lor-wétan nagara iku ya iku ing praja Queensland. Diadegaké taun 1865. Sing ndunungi cacah 143.328 jiwa. Kutha iki dumunung 1.300 km saka kutha Brisbane lan 350 km kidulé Cairns.

                                               

Korean Air

Korean Air aiku jeneng maskapé pamaburan nasional Koréa Kidul. Maskapé iki mapan ing Gonghang-dong, Gangseo-gu ing Seoul. Maskapé iki ngadeg taun 1962, ganteni Korean National Airlines kang didegake taun 1948 nalika Koréa mardika saka penjajahan ...

                                               

Agwi-jjim

Agwi-jrim utawa agu-jrim yaiku sajian jim Korea sing digawe karo angler black black, iwak sing dikenal kanthi jeneng agwi ing basa Korea. Jeneng sajian biasane diterjemahake minangka "angler pedhes sing dikepang". Iki dibumbui nganggo bubuk mrica ...

                                               

Anju (panganan)

Anju ya iku jajanan kang disuguhake ing Koréa kanggo dipangan bareng ombèn-ombèn kang ngandhut alkohol. Dhèndhèng sapi, hoe, yukhoe, kacang, iwak nus garing lan gochujang, rajangan woh-wohan, salad, lan dubu kimchi minangka sapérangan tuladha anj ...

                                               

Baekgimchi

Baekgimchi ya iku jinis kimchi utawa sayuran fermentasi kas Koréa kanh digawé saka sayur kol cina. Baekgimchi ateges kimchi putih kang béda karo kimchi racaké amarga digawé tanpa ditambahi bahan saus pedas. Bahan-bahan kang minangka nambahi rasa ...

                                               

Banchan

Banchan utawi panchan punika dedhaharan tambahan wonten ing tradhisi olah-olahan Koréa. Manéka warna jinising Banchan dipuncawisaken wonten ing piring-piring alit nalika badhé dipunrahapi. Salah satunggaling jinis saking Banchan ingkang paling um ...

                                               

Bap (panganan)

Bap ing kuliner Koréa, fàn ing kuliner Cinten, lan meshi utawa gohan ing kuliner Jepang ya iku istilah kang kanggo nyebut wiji-wijinan utawa palawija kang dimasak ana ya iku beras, jelai, juwawut lan liya-liyané. Panyebutan bap warna-warna dhedha ...

                                               

Barbecue Korea

Barbekyu Korea nuduhake cara populer ing masakan Korea daging panggang, biasane daging sapi, daging babi, utawa pitik. Piring kasebut asring disiapake ing panggangan gas utawa areng sing dipasang ing meja makan dhewe. Sawetara restoran Korea sing ...

                                               

Bawang ireng

Bawang ireng minangka salah sawijining jinis bawang sing wis tuwa amarga coklat amarga reaksi Maillard tinimbang karamelisasi, pisanan digunakake minangka bahan panganan ing masakan Asia. Iki digawe kanthi dadi panas saka umpluk bawang putih suwe ...

                                               

Bosintang

Bosintang utawa gaejangguk, diarani dangogiguk ing Korea Lor, yaiku sup Korea sing ngemot daging asu minangka bahan utama. Sup kasebut dipitayani nyedhiyakake kabecikan. Daging iki digodhog nganggo jangaan kaya ta bawang ijo, godhong perilla, lan ...

                                               

Bubur

Bubur yaiku istilah umum tumrap panganan ingkang awujud campuran bahan padhet lan cuwèr, kanthi komposisi kang cuwèr luwih akèh. Sajeroning bab panganan, bubur ateges panganan lembèk kang digawé saka bahan beras, glepung, tela, kacang-kacangan, l ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →