Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 273



                                               

2017

                                               

2018

                                               

Saratov Airlines Pamaburan 703

Saratov Airlines Flight 703 iku sawijining pamaburan domèstik montor mabur sipil saka Papan Anggegana Domodedovo, Moskwa menyang Papan Anggegana Orsk ing Orenburg. Ing tanggal 11 Fèbruari 2018, montor mabur sing ngladèni pamaburan iki, sawijining ...

                                               

2019

                                               

Angola

Angola iku nagara sing papané ana pasisir Atlantik ing kidul-kulon Afrika. Angola duwé tapel wates Namibia, Républik Dhémokratik Kongo, Zambia lan Samudra Atlantik. Cabinda, siji provinsi Angola duwé wujud eksklave, tapel wates déning Républik Ko ...

                                               

Burkina Faso

                                               

Dhépartemèn ing Pasisir Gadhing

Pasisir Gadhing kabagi dadi 58 departemen ya iku istilah kang ngrujuk marang wewengkon administratif ing Perancis lan nagara-nagara liyané kang abasa utama basa Perancis. Departemen ing Pasisir Gadhing ya iku:

                                               

Dagestan

Républik Dagestan ya iku wewengkon konstituèn Federasi Ruslan. Pertalan jeneng republik menyang basa Inggris ya iku Respublika Dagestan. Dagestan ya iku republik gedhé dhéwé kang ana ing Ruslan kang panggoné ana ing sisih lor Kaukasus.

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Banten

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Banten sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Candhi Muaro Jambi

Situs Purbakala Kompleks Percandhian Muaro Jambi ya iku komplèks pacandhèn agama Hindhu-Buda sing amba dhéwé ing Indonésia kang awujud tilas Karajan Sriwijaya lan Karajan Melayu. Kompleks pacandhèn iki ana ing Kacamatan Muaro Sebo, Kabupatèn Muar ...

                                               

Kompleks Candhi Muaro Jambi

Situs Purbakala Kompleks Candhi Muaro Jambi yaikau sawijinig wangun kompleks parcandhian agama Hindhu-Buda kang apling amba ing Indonésia kang ana ing sajarah dadi paninggalanéKarajan Sriwijaya dan Karajan Melayu. Kompleks parcandhian kang dumunu ...

                                               

Brambang asem

Brambang asem inggih punika sawijining olah-olahan ingkang kadamel saking jejanganan lajeng dipunsuntak sambel. Dipunsukani nama brambang asem amargi sambel kagem olahan menika kadamel saking brambang saha asem jawa, lombok lan sanesipun. Satemah ...

                                               

Karésidhènan Kedhu

Karésidhènan Kedhu iku sawijining unit administrasi sing tau ana ing Jawa Tengah nalika jaman panjajahan Hindia-Walanda lan sawatara taun sawisé. Saiki iki, Karésidhènan Kedhu wis dibusak, nanging isih dienggo kanggo ngréwangi administrasi pamaré ...

                                               

Kutha Purwakerta

Kutha Purwakerta iku kutha krajan kabupatèn Banyumas, Jawa Tengah,Indonésia pernahé ing sisih kidul gunung Slamet. Jembar wewengkon kutha iki ±--utawa hèktar. Rencana kutha iki dadi kutha otonom tesih dibahas instansi-instansi kekait.

                                               

MesaStila

MesaStila yaiku salah sawijiné hotèl resor bintang lima sing dumunung ing Désa Losari Kacamatan Grabag, Kabupatèn Magelang, Jawa Tengah, Indonesia. Hotél duwékné wakil gubernur DKI Jakarta kapilih, Sandiaga Uno, iki sadurungé taun 2011 ésih ngang ...

                                               

Tahok

Tahok yaiku jajanan saka kutha Surakarta sing praupané mèmper bubur sumsum. Tahok iki digawé saka duduh kedhélé lan diwènèhi duduh jaé. Panganan iki wiwitané digawa wong dodol saka tyonghwa banjur bebrayan ing kutha Surakarta. Saka jenengé, panga ...

                                               

Angklung Caruk

Angklung Caruk minangka piranti kasenian khas Banyuwangi. Angklung iki racaké dimainaké kanggo nguji ketrampilané sing main. Kasenian iki dadi saya ramé amarga anané panyengkuyungé penonton kang tinanggenah minangka suporter.

                                               

Banyuwangen

Banyuwangen iki salah siji tlatah ing Jawa Wétan sing parané ing pojok wétan Pulo Jawa. Pramila pernahé iku, akèh prabawa kajaban sing mlebu ing tlatah sing kadangkala diarani Bumi Blambangan iki. Tlatah Banyuwangi diubengi pagunungan ing kulon, ...

                                               

Lonthong kupang

Lonthong kupang utawa lontong kupang ya iku panganan khas arupa lonthong saka pasisir wetan Jawa Wetan, utamané tlatah Surabaya, Pasuruan lan Sidoarjo. Sanadyan jenengé lonthong kupang, ananging ora ana gandhèng cènèngé karo kutha Kupang, Nusa te ...

                                               

Ménjes

Ménjes inggih punika sawijining olah-olahan khas saking tlatah Malang, Jawa Wétan. Ménjes dipundamel saking ampas tahu uga ampas témpé ingkang dipunfermentasi lajeng dipunpadhetakén ngantos maujud kados témpé padatan. Ménjes asring dipungorèng ka ...

                                               

Petis

Petis ya iku sawijining sambel werna ireng kasoklatan sing dipigunakaké mawa bumbu ing olah-olahan Jawa. Petis digawé saka olahan urang, iwak utawa kerang sing digodhog karo bumbu nganti banyuné asat lan duwè wujud kenthel kaya jenang. Racaké pet ...

                                               

Wong Dayak Mali

Suku Dayak Mali inggih punika suku Dayak ingkang kalebet ing rumpun Klemantan Dayak Darat, ingkang papan dunungipun wonten ing Kabupatèn Sanggau mliginipun ingkang dumunung ing sadaya Kacamatan Balai, Sanggau, Kalimantan Barat.

                                               

Wong Dayak Mualang

Suku Dayak Mualang inggih punika salah satunggaling sub suku Dayak Ibanic ingkang dumunung ing Kabupatèn Sekadau lanKabupatèn Sintang ing Kalimantan Barat, Indonesia, inggih punika ing Kacamatan: Belitang Hilir, Sekadau Sepauk, Sintang lan sakana ...

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kalimantan Kidul

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kalimantan Kidul sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kalimantan Kulon

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kalimantan Kulon sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kalimantan Tengah

Ing ngisor iki kapacak Pratélan pawiyatan luhur swasta ing Kalimantan Tengah sing kabawah Kementerian Pendidikan Nasional Indonesia. Pratélan iki ora kalebu pawiyatan luhur Islam swasta sing kabawah Kementerian Agama Indonesia.

                                               

Kabupatèn Lampung Kidul

Kabupatèn Lampung Kidul iku kabupatèn ing Provinsi Lampung, kutha Kalianda iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Natar, Branti lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Lampung Kulon

Kabupatèn Lampung Kulon, iku kabupatèn ing provinsi Lampung, kutha Liwa iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ±3.368.14 km².

                                               

Kabupatèn Lampung Tengah

Kabupatèn Lampung Tengah iku kabupatèn ing Provinsi Lampung, kutha Gunung Sugih iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Bandar Jaya lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ±---km².

                                               

Kabupatèn Lampung Wétan

Kabupatèn Lampung Timur iku kabupatèn ing Provinsi Lampung, kutha---iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ±---km² utawa---hèktar.

                                               

Kabupatèn Pesawaran

Kabupatèn Pesawaran iku kabupatèn ing Provinsi Lampung, Kabupatèn iki minangka pamekaran saka Kabupatèn Lampung Kidul, Provinsi Lampung. Kutha Gedhongtataan iku minangka kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yane. Jembar wewen ...

                                               

Kabupatèn Tanggamus

Kabupatèn Tanggamus iku kabupatèn ing provinsi Lampung, Kutha Agung Pusat iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Tulang Bawang

Kabupatèn Tulang Bawang iku kabupatèn ing provinsi Lampung, Kutha Menggala iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Banjar Agung, Dente Teladas lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 3.466.32 km 2 utawa hèktar.

                                               

Kabupatèn Way Kanan

Kabupatèn Way Kanan iku kabupatèn ing provinsi Lampung, kutha Blambangan Umpu iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ±---km² utawa---hèktar.

                                               

Kutha Bandar Lampung

Kutha Bandar Lampung iku kutha krajan provinsi Lampung. Nganti saiki, kutha Bandar Lampung tetep dadi kutha percontoan kanggé kebersihan kutha-kutha liyané.

                                               

Kabupatèn Lampung Lor

Kabupatèn Lampung Lor iku kabupatèn ing Provinsi Lampung, kutha Kotabumi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Seruit

Seruit inggih punika dhaharan khas provinsi Lampung, Indonesia inggih punika masakan ulam ingkang dipungorèng utawi dipunbakar lajeng dipuncampur kaliyan sambel trasi, tempoyak utawi pelem. Jinis ulam inggih punika ulam lepen kados belide, baung, ...

                                               

Situs Purbakala Pugung Raharjo

Situs Purbakala Pugung Raharjo kang kerep sinebut Taman Purbakala Pugung Raharjo minangka situs arkéologi kang mapan ing Désa Pugung Raharjo, Kacamatan Sekampung Udik, Kabupatèn Lampung Timur, Provinsi Lampung, Indonésia. Ing kompleks situs iki a ...

                                               

Kabupatèn Halmahera Kidul

Kabupatèn Halmahera Kidul utawa sajeroning Basa Indonésia: Kabupatèn Halmahera Selatan, iku kabupatèn ing Provinsi Maluku Lor. Kutha Labuha iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 8.8 ...

                                               

Kabupatèn Kapuloan Sula

Kabupatèn Kapuloan Sula iku kabupatèn ing Provinsi Maluku Lor, kutha Sanana iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 9.632 km² utawa --- hèktar.

                                               

Kutha Ternaté

Kutha Ternate iku kutha ing Provinsi Maluku Lor, kutha-kutha liyané: Tidore lan liya-liyané. Kutha iki uga dadi kutha krajan provinsi Maluku Lor. Jembar wewengkon kutha iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Ampilan dalem

Ampilan dalem inggih punika lambang karajan mliginipun wonten Kraton Yogyakarta. Lambang punika awujud barang-barang ingkang asring dipunmedalaken nalika upacara resmi ndhèrèk Sultan. Barang-barang punika saking emas murni kanthi tahta berlian. P ...

                                               

Karaton Ngayogyakarta Hadiningrat

Kraton Ngayogyakarta Hadiningrat dipunadegaken déning Pangéran Mangkubumi. Madegipun Kraton Ngayogyakarta dipuwiwiti saking kadadosan nalika dipunawotenaken Perjanjian Giyanti ingkang wosipun inggih punika Krajan Mataram dipunpérang dados kalih i ...

                                               

Ndalem Pujokusuman

Ndalem Pujokusuman ingkang samenika dados pusatipun beksan tradhisional Yogyakarta rumiyin asmanipun Ndalem Danudiningratan. Papan punika kalebet wonten ing griyanipun G.B.P.H. Pujokusumo putranipun Sri Sultan kaping 8, sasampunipun G.B.P.H. Pujo ...

                                               

Warung kucing

Warung Kucing iki warung kang akrab tumrapé masyarakat Joglosemar mligi masarakat cilik. Ing Semarang warung iki dijenengi Warung Kucingan, ing Jogja dijenengi Angkringan, lan ing Sala dijenengi Hik. Warung iki awujud warung cilik nganggo lampu t ...

                                               

Kabupatèn Alor

Kabupatèn Alor iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Kalabahi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± -- utawa hèktar.

                                               

Kabupatèn Ende

Kabupatèn Ende iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Ende iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Florès Wétan

Kabupatèn Flores Wétan iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Larantuka iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kabupatèn Kupang

Kabupatèn Kupang iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± -- utawa hèktar.

                                               

Kabupatèn Lembata

Kabupatèn Lembata iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha --- iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →