Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 27



                                               

Dhésèmber

Dhésèmber iku sasi kaping rolas ing taun miturut Kalendher Grégorius. Tembung iki dijupuk saka basa Walanda kang njupuk saka tembung Latin; decem sing tegesé "sepuluh" amarga mbiyèn taun iku wiwité ing sasi Maret. Cacahe dina ing sasi iki 31 dina ...

                                               

Februari 2008

29 Fèbruari 2008 – Penulis Amérikah Sarékat asal Bèlgi, Misha Defonseca, ngakèni manawi buku karanganipun prakawis pengalamanipun minangka kurban Perang Donya II: Misha: A Memoire of the Holocaust Years namung damel-damelan kémawon utawi fiksi. 2 ...

                                               

Februari 2009

25 Fèbruari 2009 -Turkish Airlines Pamaburan 1951 dhawah ing Papan Anggegana Schiphol, Amsterdam, Walandi. Kacilakan punika niwasaken 9 panumpang saha awak saking ing gunggung 127 panumpang lan awak pesawat. 23 -Film India-Inggris Slumdog Million ...

                                               

Februari 2010

17 Fèbruari 2010 - Golongan gerilyawan MILF nulak tawisan otonomi paling énggal ingkang dipunajokaken Pamaréntah Filipina. sumber 16 - Présidhèn Amérikah Sarékat Barack Obama ngumumaken kanthi resmi diplomat senior Robert S. Ford minangka dubes é ...

                                               

Februari 2011

15 Fèbruari 2011 Mahamantri Itali Silvio Berlusconi kadakwa nyéwa pekerja sèks komersial ingkang taksih timur. 15 Fèbruari 2011 Satelit Stardust gadhah NASA nyaketi komèt Tempel 1 lan mendhet foto kawah ingkang kadhapur déning misi Deep Impact. 2 ...

                                               

Februari 2012

8 Fèbruari 2012 Mohammed Waheed Hassan dipunsumpah minangka Présidhèn Maladewa sasampunipun Mohamed Nasheed mundur saking jabatanipun. 17 Fèbruari 2012 Présidhèn Jerman, Christian Wulff, undur dhiri amargi kasujanan wontenipun kasus panyalahgunaa ...

                                               

Februari 2013

10 Fèbruari 2013 Argo mimpangaken tiga bebungah, kalebet Film Paling Saé, salebetipun British Academy Film Awards ka-66. 15 Fèbruari 2013 Gelombang kejut akibat meteor dhawah ing caket Chelyabinsk, Rusia Tengah, ngrisabangunan lan natoni langkung ...

                                               

Fèbruari

Fèbruari iku sasi kapindho taun ing Kalendher Gregorius. Tembung iki dijupuk saka Basa Walanda Fèbruari sing dijupuk saka basa Latin, Februus, Déwa panyucen. Sasi iki statuse kusus amarga dawane bisa 28 utawa 29 dina, ing Taun Kabisat.

                                               

Januari

Januari iku sasi pisan taun ing Kalendher Gregorius. Tembung iki dijupuk saka Basa Walanda Januari sing njupuk saka basa Latin Janus, Déwa lawang. Sasi iki nduwé 31 dina

                                               

Januari 2008

31 Januari 2008 -Penyanyi kondhang Amérikah Sarékat; Britney Spears mlebet griya sakit déning stress awrat. 23 -Dinten Riyadi Galungan kanggé umat Hindhu Indonésia ing warsa 1929 Saka. 18 -Pemain catur misuwur Bobby Fischer tilar donya ing Reykja ...

                                               

Januari 2009

26 Januari 2009 -Grahana srengéngé cincin katon kaping 26 Januari 2009 ing Samudra Hindhia pérangan kidul, ujung kidul Pulo Sumatra, Selat Sundha, Pulo Bangka pérangan kidul, Pulo Belitung, lan Kalimantan, Jawa Kulon bebarengan karo Taun Anyar Im ...

                                               

Januari 2010

31 Januari 2010 - Petenis asal Swiss Roger Federer dados juwara Australian Open 2010 sasampunipun ing babak final ngawonaken Andy Murray saking Inggris kanthi skor 6-4, 6-4, 7-6. 25 - Satunggaling montor miber Maskapé Ethiopian Airlines Pamiberan ...

                                               

Januari 2011

13 Wonten organisme ingkang umuripun sampun 34.000 taun taksih gesang kapanggih. Yahoo! 9 Wonten montor miber Air Iran Pamiberan 277 dhawah celak kutha Urumiyeh ing Iran. Saking 156 panumpang wonten 33 ingkang slamet lan 72 jiwa téwas. 14 Januari ...

                                               

Januari 2012

18 Januari 2012 Wikipedia basa Inggris dipunpejahi salebeting 24 jam kanggé mrotès RUU Antipembajakan Daring SOPA ing Amérikah Sarékat. 31 Januari 2012 Ade Namnung, pelawak Indonésia, tilar donya ing yuswa 34 taun. VIVAnews detikCom 20 Januari 20 ...

                                               

Januari 2013

16 Januari 2013 Jakarta banjir amargi jawah ageng lan kali Ciliwung toyanipun mbludak. 31 Januari 2013 Unjuk rasa pecah sasampunipun pulitikus oposisi Tunisia Chokri Belaid dipunperjaya ing Tunis.

                                               

Juli

Cithakan:Juli2021 Juli iku sasi kapitu taun ing Kalendher Grégorius. Tembung iku dijupuk saka Basa Walanda sing njupuk saka asmane Kaisar Romawi Julius Caesar. Sasi iki duwé 31 dina

                                               

Juli 2009

31 Juli 2009 - Tiyang-tiyang asing saking nagari ngamanca wiwit sapunika boten pareng angsal operasi transplantasi organ malih ing Karajan Manunggal. 30 Juli 2009 - Bom montor njeblug ing pulo wisata Mallorca Spanyol ing Seganten Tengah niwasaken ...

                                               

Juli 2010

12 Juli 2010 Spanyol dados juwara Piala Donya FIFA 2010 saksampunipun ngawonaken Walandi 1 - 0. 31 Juli 2010 Perancang busana Indonésia Iwan Tirta kapundhut ing yuswa 75 taun. sumber Amérikah Sarékat lan Ruslan ngawontenaken linton telik sandhi i ...

                                               

Juli 2011

5 Juli 2011 Ulama Indonésia, K.H. Zainuddin MZ tilar donya ing yuswa 59 taun. Republika VIVAnews 4 Juli 2011 Otto von Habsburg, pulitisi, anggota kulawargi Krajan Austria-Honggari lan anggota Parlemèn Éropah 1979-1999, tilar donya. Jpost 13 Juli ...

                                               

Juni

Juni iku sasi ping enem taun ing Kalendher Grégorius. Tembung iki dijupuk saka basa Landa sing njupuk saka basa Latin dewi Juno, sakti utawa garwane déwa Jupiter. Sasi iki duwé 30 dina

                                               

Juni 2008

29 Juni 2008 - Spanyol ngalahaké Jerman lan menang 1 - 0 banjur dadi Juwara Éropah 2008. 17 - Panjlajah wèb Firefox 3 dirilis. 7 - Kajawaran bal-balan sa-Éropah; UEFA Euro 2008 sing diurusi déning Swiss lan Austria dibuka ing Basel mawa tetandhin ...

                                               

Juni 2009

30 Juni 2009 - Yemenia Penerbangan 626 dhawah wonten segantun. Pesawat punika mbekta 142 panumpang lan 11 awak. Sawetawis jenazah sampun dipunpanggihi. 30 - Gedhung parkir 6 tingkat ambruk wonten ing Atlanta, Amérikah Sarékat, ngrisakaken 35 mobi ...

                                               

Juni 2010

14 Juni 2010 Parté Nieuw-Vlaamse Alliantie pikantuk gunggung swanten ingkang kathah piyambak wonten ing pemilihan umum Bèlgi. sumber 11 Juni 2010 - Piala Donya 2010 sampun resmi kabikak 12 Juni 2010 Karusuhan ètnis ing Osh, Kirgizstan, niwasaken ...

                                               

Juni 2011

4 Juni 2011 Lindhu kanthi kakiyatan 4.8-5.6 skala Richter kadadosan wonten ing prefektur Fukushima, Jepang. 20 Juni 2011 Banjir ageng ingkang nerjang Provinsi Zhejiang lan Hubei ing Républik Rakyat Cina niwasaken 170 jiwa lan yutan sanèsipun ngun ...

                                               

Juni 2012

8 Juni 2012 Kajuwaran bal-balan Piala Éropah UEFA Euro 2012 8 Juni-1 Juli 2012 resmi dipunbikak ing Warszawa, Polen mawi tetandhingan antawis Polen lawan Yunani mawi kasil 1-1. Lajeng dalunipun Rusia mimpang 4-1 saking Céko ing Wroclaw. Kajuwaran ...

                                               

Juni 2013

2 Juni 2013 Lindhu kanthi kekiyatan 6.3 skala Richter ngguncang Taiwan. 11 Juni 2013 Rafael Nadal dados peténis sepindhah ingkang njawarani Grand Slam kaping 8 lumampah teras sasampunipun mimpangaken Prancis Terbuka 2013. 19 Juni 2013 Metode tego ...

                                               

Maret

Maret iku sasi ping telu taun ing Kalendher Grégorius. Tembung iki dijupuk saka Basa Landa Maart sing njupuk saka basa Latin Mars, Déwa perang Romawi. Mars, saiki uga jeneng siji planit. Sasi iki duwé 31 dina

                                               

Maret 2008

22 Maret - Ma Ying-jeou, kandidat Kuomintang, menangaken Pemilihan Présidhèn ing Taiwan, Républik China. 20 - Yves Leterme dipunlantik dados Mahamantri Bèlgi sasampunipun mangsa formasi 9 sasi. 19 - Penulis fiksi èlmiyah lan ngèlmuwan kondhang In ...

                                               

Maret 2009

29 Maret - Tim F1 debutan Brawn Grand Prix kanthi pembalapipun Jenson Button kanthi ngagètaken mimpang ing salebeting GP Australia 2009. 27 - Banjir bandhang amargi jebolipun tanggul Situ Gintung, ing Kalurahan Cirendeu, Ciputat Wétan, Tangerang ...

                                               

Maret 2010

27 Maret 2010 - KH Muhammad Ahmad Sahal Mahfudh kapilih malih dados Rais Aam Syuriah Pengurus Besar Nahdlatul Ulama, lan KH Said Aqil Siradj minangka Ketua Umum PB NU kalamangsa 2010-2015, wonten ing salebeting Muktamar Nahdatul Ulama kaping-32 i ...

                                               

Maret 2011

8 Maret 2011 Sakbotenipun 25 tiyang tiwas lan 127 sanèsipun tatu saking serangan bom ing Faisalabad, Pakistan. 15 Maret 2011 Dalai Lama ka-14 mratélakaken mundur saking kalungguhan pamimpin pulitik pamaréntahan Tibet ing pengasingan. 11-14 Maret ...

                                               

Maret 2013

18 Maret 2013 Arsitèk Jepang Toyo Ito mimpangaken Bebungah Pritzker. 20 Maret 2013 Présidhèn Banggaladésa, Zillur Rahman, tilar donya ing Singapura ing yuswa 84 taun. 24 Maret 2013 Présidhèn Républik Afrika Tengah François Bozizé foto mlajar dhum ...

                                               

Mei 2008

31 Mèi 2008 - TACA Airlines Pamaburan 390 tiba ing Honduras. 29 - Nepal njabel status karajané lan saiki dadi républik. 22 - Film Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull wekasané terbit sawisé nunggu 19 taun. 17 - Aktor kawakan Sophan ...

                                               

Mei 2009

28 Mèi 2009 -FC Barcelona dados juwara Liga Champions sasampunipun ngawonaken Manchester United kanthi skor 2-0 lan dados tim Spanyol sepindhahan ingkang nyithak kamimpangan treble. 24 -Mantan Présidhèn Koréa Kidul, Roh Moo-hyun séda amargi nglal ...

                                               

Mèi

Mèi iku sasi kaping lima taun ing Kalendher Grégorius. Tembung iki dijupuk saka Basa Landa kang njupuk saka basa Latin. Kamungkinan gedhé tembung iki manujuk ing dewi Maia, utawa dewi Fortuna; Bona Dea kang dinane dirayaake ing sasi iki. Sasi iki ...

                                               

Mèi 2010

18 Mèi 2010 - Sawijining bom njeblug ing Kabul, Afganistan, niwasaké 18. VOA, MediaIndonesia, lll. nyebutaké 18; BBC nyebutaké 19 kalebu 6 prajurit NATO. BBC VOA MediaIndonesia 14 Mèi 2010 - Wahana antariksa Atlantis diluncuraké saka Kennedy Spac ...

                                               

Mèi 2011

31 Mèi 2011 Australia mèndhelaken èkspor lembu gesang dhateng 11 griya jagal ing Indonésia awit dipunanggep kejem anggènipun mbelèh lembu. 14 Mèi 2011 Wonten 28 warga Indonésia ngrayakaken Kamardikan Israèl ingkang kaping 63 tanpa idin Kapulisèn ...

                                               

Mèi 2013

6 Mèi 2013 Koalisi parté panguwasa Barisan Nasional kasil unggul saking koalisi oposisi Pakatan Rakyat ing salebeting pemilu kaping 13 ing Malaysia. 12 Mèi 2013 Lindhu mawi kakiyatan 5.1 SR kadadosan ing Iran, njalari 20 tiwas lan atusan tatu. 20 ...

                                               

November 2008

29 November 2008 -Pasukan militèr India mratélakaké yèn Hotèl Taj Mahal wis kasil diamanaké, ngrampungi aksi terorisme ing Mumbai kang wis lumaku wiwit tanggal 26 November. 29 -Gara-gara haruhara kadadéan ing Jos, Nigeria sawisé kasil pemilu loka ...

                                               

November 2009

30 November - Rwanda nggabung dados anggota Nagara-Nagara Persemakmuran. 27 - Banjir ageng kawontenan ing Jeddah, Arab Saudi, niwasaken 77 jiwa lan ngicalaken 350 jiwa. Republika 27 - Satunggalipun sepur anjlog ing Ruslan ing rute Moskwa - St. Pe ...

                                               

November 2010

21 Reca Gusti Yésus Sang Ratu ing Świebodzin, Polen, inggih punika reca Gusti Yésus ingkang ageng piyambak sajagad, dipunresmèkaken lan dipunberkati. nu.nl 19 Mantri Luar Negeri Indonésia Marty Natalegawa nimbali Duta Besar Arab Saudi ngenani kas ...

                                               

November 2011

17 November 2011 Mario Monti resmi dipunlantik dados Mahamantri Itali 20 November 2011 Tony Stewart kasil dados jawara NASCAR Seri Piala Sprint kanggé kaping tiganipun sasampunipun menangi lomba ing Homestead-Miami Speedway. 11 November 2011 SEA ...

                                               

Novèmber

Novèmber iku sasi kaping sewelas ing taun miturut Kalendher Grégorius. Tembung iki dijupuk saka basa Walanda sing njupuk saka tembung Latin; novem sing tegesé "sanga" amarga mbiyèn taun iku wiwité ing sasi Maret. Kadhangkala ing Indonésia jeneng ...

                                               

Oktober

Oktober iku sasi ping sepuluh taun ing Kalendher Grégorius. Tembung iki dijupuk saka basa Landa kang njupuk saka basa Latin; octo kang tegesé "wolu" amarga mbiyèn taun iku wiwité ing sasi Maret. Sasi iki duwé 31 dina

                                               

Oktober 2008

30 Oktober - RUU Pornografi disahaké djadi Undhang-Undhang 29 - Lindhu Pakistan 2008 ngguncang Quetta, niwasaké saora-orané 100 jiwa. 20 Oktober - Sawijining tim Jepang nemu tapak-tapak sikilé yeti AFP via Yahoo! 26 - Asian Beach Games 2008 resmi ...

                                               

Oktober 2009

30 - Badan pengatur Internet, ICANN, ngidinaken nama domain nganggé karakter non-latin kados ta aksara Arab, Cinten, lan abjad sanèsipun wonten ing salebeting pasamuan taunan ing Seoul. 27 - Israèl mandhegaken pasokan toya dhumateng Palestina. su ...

                                               

Oktober 2010

21 Péru nyukani Bolivia ingkang boten gadhah pasisir, aksès dhateng segantun mawi kitha Ilo. BBC World 25 Oktober Redi Merapi ing salèring kitha Ngayogyakarta, ing Jawi Tengah njeblug. The Jakarta Post 24 Klub bal-balan Walandi saking kitha Rotte ...

                                               

Oktober 2011

7 Oktober 2011 Tigang jalmi wanita, Ellen Johnson-Sirleaf, Leymah Gbowee Liberia lan Tawakkul Karman Yaman mimpangaken Bebungah Nobel Bedhamèn 2011 7 Oktober 2011 Maria Selena saling Jawi Tengah kapilih dados Putri Indonésia 2011. 16 Oktober 2011 ...

                                               

September 2008

24 September - Prodhuk susu lan pangan saka China ditarik saka édaran amarga ngandhut melamina. 23 - Ing Finlandia, siji murid sakolah némbak-némbaki kancané lan sawisé iku bunuh diri. Pituwasé ana 10 kurban jiwa. sumber 20 - Sawijining truk isi ...

                                               

September 2009

30 September -Wonten lindhu 7.6-7.9 SR ing tlatah Sumatra Kulon, nanging boten potènsi tsunami. Karaos ngantos sapulo Sumatra, Malaysia, lan Singapura. 30 -Lindhu ingkang dumados ing Samoa ndamel kawontenan gelombang tsunami ingkang mejahi sakedh ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →