Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 264



                                               

Mumbai

Mumbai, kala rumiyin kasebat Bombay, inggih punika kitha krajan praja Maharashtra, ing India. Kanthi kang ndunungi watawis 13 yuta, Mumbai wujud kitha metropolis ingkang paling ageng ing India. Dumunung wonten ing pesisir kilèn India, Mumbai gadh ...

                                               

Pangéran Wales

Pangéran Wales wujud gelar ingkang dipunparingaken dhumateng pawaris tahta Britania Raya. Mila, panyandhang kalungguhan puniki limrahipun wujud putra pambajeng Raja utawi Ratu Britania. Wales wujud salah satunggil saking sekawan nagari panyusun B ...

                                               

Catherine Elizabeth Middleton

Catherine Élizabèth Middleton utawi Catherine, Duchess of Cambridge utawi Kate Middleton, utawi misuwur kanthi asma Kate Middleton punika garwanipun William Arthur Philip Louis.

                                               

Kadhaton Windsor

Kadhaton Windsor punika astana abad tengahan lan dalemipun Karajan Britania Raya kanthi resmi ingkang mapan wonten ing Windsor, Berkshire, Inggris. Astana punika kawéntar awit saking asosiasi jangka dangu kaliyan kulawarga karajan Inggris lan ugi ...

                                               

Kripik lan iwak

Kripik lan iwak minangka olah-olahan saka iwak gorèng ing adonan sing disajèkaké nganggo kripik. Sesuguh kasebut asalé saka Inggris lan tuladha gabungan fusi kuliner, amarga rong bahan utama dikenalaké para imigran. Iwak lan kripik minangka panga ...

                                               

Derby

Derby iku sawijining kutha ing Inggris pérangan tengah. Sing ndunungi 236.300 jiwa. Kutha iki dumunung ing county Derbyshire. Jembar wilayahé 78.03 km², lan saiki dadi kutha urutan 18 gedhé dhéwé ing Inggris. Ing kutha iki ana indhustri Rolls-Roy ...

                                               

Greenwich

Royal Greenwich ya iku sawijining distrik ing sisih kidul-wétan London, Inggris, dumunung ing Royal Borough of Greenwich, 8.5 mil ing wétan kidul-wétan Charing Cross.

                                               

Newcastle upon Tyne

Kanggo kagunan liya, delengen Newcastle. Newcastle upon Tyne, iku kutha lan dhistrik metropolitan ing Tyne and Wear, Inggris. Kutha iki duwé populasi 269.500 jiwa. Sanajan mangkono, tangga paling cerak, North Tyneside, South Tyneside lan Gateshea ...

                                               

Sheffield

Sheffield ya iku salah sijining kutha lan distrik metropolitan ing South Yorkshire, Inggris lan minagka mung siji kutha ing South Yorkshire. Jembaré ya iku 367.94 km² lan penduduké cacahé 520.700 wong. Sheffield mbentang ing tengah akehé bukit. P ...

                                               

Henry I saking Inggris

Henry I saking Inggris punika Raja Inggris saking 1100 ngantos sédanipun ing warsa 1135. Henry mbokmanawi miyos ing Selby, Yorkshire. Panjenenganipun putra ka-tiga William I sang Penakluk lan Ratu Mathilda saking Flandria. Panjenenganipun dados r ...

                                               

Universitas Edinburgh

Universitas Edinburgh ya iku universitas publik kang ana ing kutha Edinburgh, kutha krajan Sekotlan. Universitas iki diadegaké ing taun 1583. Universitas iki nèmpèl karo Kutha Edinburgh. Akèh yasan sing ana ing Kutha tuwa Edinburgh iku yasan univ ...

                                               

Katédral Reims

Katedral Reims ya iku Gréja Katulik Roma kang wujud katédral saka Reims, papan panggonan raja-raja Perancis dinobataké. Charles X ngganti yasan Gréja tuwa sing tau kabesmèn ing taun 1211, banjur diyasa situs anyar ya iku Basilika, Raja pisanan ka ...

                                               

Notre Dame de Paris

Notre Dame de Paris, ingkang ugi dipunmangertosi minangka Notre Dame Cathedral utawi mligi Notre Dame, inggih punika satunggaling gréja ingkang wonten ing Paris ingkang dipundamel kanggé njunjung inggil wontenipun Bunda Maria. Notre Dame punika i ...

                                               

UEFA Euro 1960

UEFA Euro 1960 iku kajuwaraan bal-balan Éropah sing sepisanan, dianankaké saben patang taun sapisan lan ditata déning UEFA. Final kajuwaraan ini dianakaké ing Prancis, lan dimenangaké déning Uni Soviyet, sing ngalahaké Yugoslavia 2–1 ing Paris sa ...

                                               

Déwan Fédéral Swiss

Déwan Fédéral Swiss inggih punika pituh anggota dèwan èksekutif ingkang punika pamaréntahan fédheral Swiss lan mupangati kanthi kolektif minangka kepala nagara Swiss. Sedaya dewan gadhah tanggèl jawab kanggé mimpin administrasi fédheral lan saben ...

                                               

Transportasi ril ing Swiss

Transportasi ril ing Swiss iku kerep diarani salah sawijining sistém transportasi ril kang éfisièn dhéwé saindhenging donya. Sistém pasepuran ing Swiss kabangun saka jaringan utama darbèné nagara lan jaringan liyané darbèné maskapé-maskapé swasta ...

                                               

Aguardiente

Aguardiente, ing basa Spanyol, utawa Aguardente, ing basa Portugis minangka istilah umum kanggo omben-omben alkohol sing ngemot antara 29% lan 60% ABV. Asale saka Semenanjung Iberia, uga Amerika Iberia. Aguardientes sing ngandhut alkohol kuwat, d ...

                                               

Arroz a la valenciana

Arroz la valenciana utawa Arroz à valenciana minangka sajian khas Amerika Latin sing uga dianggep minangka bagean saka masakan Filipina. Iki dianggep minangka paella versi Filipina. Ing Chili lan Nikaragua diarani paella Valencian versi Amerika L ...

                                               

Asado

Asado minangka teknik lan acara sosial duwe utawa nekani barbekyu ing macem-macem negara Amerika Selatan, sing uga dadi acara tradisional. Asado biasane kalebu daging sapi, daging babi, pitik, chorizo, lan morcilla sing dimasak ing panggangan, di ...

                                               

Barquillo

Barquillos minangka wafer tipis sing digawe saka glepung, gula, putih endhog lan mentega sing digulung dadi bentuk tabung berongga utawa kerucut. Uga bisa didol kanthi cukup dilipat kaping pindho kanthi bentuk penggemar. Ing Spanyol, adol tradhis ...

                                               

Caldillo de congrio

Caldillo de congrio minangka sajian iwak Chili. Piring kasebut digawe saka congrio Dorado utawa Colorado, spesies belut cusk-eel sing umum ana ing Laut Chili. Piring kasebut digawe kanthi nggodhog endhas iwak, bawang, bawang putih, ketumbar, wort ...

                                               

Chorrillana

Chorrillana minangka panganan Chili sing kalebu piring goreng sing paling apik ing irisan daging, sosis lan bahan liyane. Paling umum, Tamagoyaki utawa endhog goreng, lan bawang goreng. Amarga ukurane sing gedhe, umume disuguhake sajian kanggo di ...

                                               

Crudos

Bistec alemán utawa crudo alemán minangka panganan khas Jerman-Chili sing padha karo tartare steak. Iki digawe kanthi nyelehake daging sapi mentah sing wis disigar sacukupe ing roti putih sing wis diiris banjur ditambah jus lemon, bawang bombay l ...

                                               

Endog paro

Endhog paro utawa endhog panggang, uga dikenal minangka endhog boneka, endhog Rusia, utawa endhog busana, yaiku endhog rebus sing wis diparo, dipotong setengah, lan diisi karo saos sing digawe saka endhog. kuning sing dicampur karo bahan liyane k ...

                                               

Guatitas

Guatitas, utawa guatitas criollas, minangka panganan sing populer ing Ekuador, sing dianggep minangka panganan nasional, lan ing Chili, intine yaiku rebusan sing bahan utamane yaiku potongan tripe, sing dikenal kanthi lokal "guatitas". Tripe asri ...

                                               

Kobis gulung

Gulung kubis minangka sajian sing kalebu godhong kubis sing wis mateng dibungkus macem-macem isi. Umume kanggo masakan Eropa Tengah, Lor, Timur lan Tenggara lan umume Asia Barat, China Lor, uga bagean-bagean saka Afrika Lor. Isi daging iku tradhi ...

                                               

Kèju endhas

Keju endhas utawa brawn minangka terrine utawa jeli daging sing diiris adhem, asring digawe daging saka endhas pedhet utawa babi, biasane dipasang aspik, sing asale saka Eropa. Biasane dipangan adhem utawa ing suhu kamar, sajian kasebut, sanajan ...

                                               

Manjar blanco

Manjar blanco, uga dikenal minangka manjar de leche utawa saderhana manjar, minangka istilah sing digunakake ing wilayah Spanyol sing ngomong ing saindenging jagad babagan referensi macem-macem panganan adhedhasar susu. Ing Spanyol istilah kasebu ...

                                               

Maté

Mate utawa maté uga dikenal minangka chimarrão utawa cimarrón, minangka omben-omben sing diinfigurasi kafein Amerika Selatan tradisional. Iki digawe kanthi ngrendhem godhong garing spesies holly Ilex paraguariensis ing banyu panas lan disajeni ng ...

                                               

Milanesa

Milanesa minangka sawijining olahan cotoletta saka Amerika kidul kang adhedhasar  roti panggang umum umume mangerteni minangka milanesa. Milanesa digawa menyang Cone Kidul dening para imigran Italia sajrone emigrasi massa sing disebut diaspora i ...

                                               

Picadillo

Picadillo minangka panganan tradisional ing pirang-pirang negara Amerika Latin lan Filipina. Digawe nganggo daging sing diobong, tomat, kismis, zaitun, lan bahan liyane sing beda-beda miturut wilayah. Biasane disedhiyakake nganggo beras utawa dig ...

                                               

Pichanga

Pichanga minangka panganan sing kalebu campuran bahan panganan acar, ham cilik, macem-macem jinis keju, zaitun lan salami. Kabeh dimasak nganggo cuka, minyak canola lan rempah-rempah.Pichanga Caliente, asring bingung karo Chorrillana -French gore ...

                                               

Quince kèju

Keju quince yaiku jeli sing legi lan kenthel digawe saka pulp buah quince. Minangka resep umum ing pirang-pirang negara. Cara tradisional lan umume saka Semenanjung Iberia, diarani dulce de membrillo ing basa Spanyol, marmelada ing basa Portugis, ...

                                               

Sopaipilla

Sopaipilla minangka jeneng sing diarani Chili, ing wilayah Cuyo, Argentina, ing negara bagian New Mexico lan Texas ing sisih kidul-kulon Amerika Serikat, ing Spanyol kidul, lan ing negara-negara Chihuahua lan sisih kidul Durango, menyang sakumpul ...

                                               

Sopaipleto

Sopaipletos minangka gorengan jero sing nggunakake bahan-bahan sandwich lengkap ing ndhuwur sopaipilla. Panganan iki lair ing Wilayah Maule, Chili kanthi jeneng alpha fap, digawe nganggo rong sopapillas Wamby dawane udakara 20 sentimeter kanthi n ...

                                               

Andalusia

Andalusia iku komunitas otonomi Spanyol. Andalusia iku wewengkon otonomi kang paling padhet kang ndunungi lan kang kaloro gedhé dhéwé saka 17 wewengkon kang amangun Spanyol. Kutha krajané ya iku Sevilla. Andalucia diwatesi, ing sisih lor déning E ...

                                               

Pepe (disambiguasi)

Pepe iku jeneng undang-undangan kanggoné José Spanyol, owah-owahan asal saka Giuseppe Italia lan minangka jeneng kulawarga ing Italia. Pepe Aguilar, panyanyi lagu rakyat Meksico. Pepe - Képler Laveran Lima Ferreira lair 1983, juru main bal-balan ...

                                               

Babi kécap

Babi kecap yaiku daging babi sing dirajang ing Indonesia kanthi kecap legi. Iki minangka klasik Cina Indonesia, amarga kesederhanaan lan popularitas ing antarane rumah tangga Tionghoa Indonesia. Uga misuwur ing kalangan masarakat non-Muslim Indon ...

                                               

Bitterballen

Bitterballen minangka nyamikan adhedhasar daging asale saka Walanda, digawe kanthi godhog dadi kenthel banget kenthel stok roux lan daging sapi lan dimuat kanthi daging, adhem rebus nganti firma, banjur gulungake campuran kenthel dadi bal sing ba ...

                                               

Brenebon

Brenebon sup utawa bruinebonensoep punika ginjel kacang buncis sup umumé ditemokaké ing Eastern Indonesia, luwih asring khusus gadhah Manado masakan saka Sulawesi Utara. Sup digawe saka kacang ginjel kanthi sayuran sing disajikake ing duduh kaldu ...

                                               

Goulash

Goulash yaiku salah sawijining sup daging lan sayuran sing biasane dibumbui karo paprika lan rempah-rempah liyane. Asal saka Hongaria abad pertengahan, goulash minangka panganan umum sing biasane dipangan ing Eropa Tengah nanging uga ing bagean l ...

                                               

Herring saos

Soused herring mentahan herring direndhem ing entheng dijogo Cairan. Bisa dadi herring mentah ing pickle cuka sing entheng utawa herring brilian saka Walanda. Uga cuka, marinade bisa uga ngemot sari, anggur utawa teh, gula, jamu, rempah-rempah, l ...

                                               

Hutspot

Hutspot, hochepot, utawa hotchpotch, minangka sajian kentang rebus lan tumbuk, wortel, lan bawang kanthi sejarah dawa ing masakan tradisional Walanda. Hutspot uga ditemokake ing masakan Indonesia amarga ikatan kolonial. Masakan kentang tumbuk Wal ...

                                               

Kaassoufflé

Kaassoufflé dikira dipengaruhi panganan jalanan Indonésia sing diarani gorengan fritter. Iki bisa uga wis dituku beku siap digoreng lan digoreng ing omah, utawa diprentah ing camilan ing Walanda, sing kalebu salah sawijining cemilan panganan vege ...

                                               

Kaasstengels

Kaasstengels // pra=|Babagan swara iki, Kastengel utawa kue keju iku pengaruh saka Walanda - Cookie keju Indonesia kanthi bentuk tongkat, umume ditemokake ing Walanda lan Indonesia. Jeneng kasebut nggambarake bahan, bentuk lan asal usul; kaas yai ...

                                               

Kapsalon

Kapsalon minangka panganan cepat saji sing digawe ing taun 2003 ing kutha Rotterdam, Walanda, kalebu lapisan kentang goreng sing dilebokake ing wadhah logam sing bisa dibuwang, ditutupi daging döner utawa shawarma, ditutupi irisan keju Gouda, lan ...

                                               

Kukis jagung

Cookie jagung minangka jinis cookie sing disiapake karo produk jagung. Ing Amerika Serikat lan Indonesia, iku kalebu cookie cookie. Tinimbang glepung gandum, sing umume digunakake kanggo nyiyapake cookie, cookie jagung njupuk warna lan rasa saka ...

                                               

Lapis legit

Lapis legit utawa spekkoek ya iku jinisé jajanan kang digawé saka glepung kang diuléni kang dicampur karo endhog. Lumrahé lapis legit wernané kuning lan coklat. Lapis legit lumrahé dihias lan disogatké dadi kue tart kanggo jajanan acara-acara mir ...

                                               

Masakan Walanda

Masakan Walanda kabéntuk ing kabiasaan mancing lan tani, kagolong penggarapan lahan kanggé ningkatakén panèn lan kéwan peliharaan, sarta séjarah Walanda.

                                               

Rijsttafel

Rijsttafel yaiku minangka cara nyuguh panganana kang berseri kanthi menu saka laladan-laladan ing Nusantara kang ngembang saka jaman kolonial Indhiya Nèderlan kang ngadopsi nganggo pakulinan menu utama yaiku sega. Cara penyajian iki populèr ing k ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →