Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 259



                                               

Dorolegi, Godong, Grobogan

Dorolegi ya iku salah sawijining désa ing kacamatan Godong kang kapérang dadi 5 dukuh utawa dhusun. Limang dhusun mau ya iku Dusun Selogo, Dusun Jowan, Dusun Waruk, Dusun Dorolegi, lan dhusun Bandung. Jarak antarané Désa Dorolegi karo kutha kacam ...

                                               

Doudo, Panceng, Gresik

Désa Doudo ya iku salah sawijining désa kang kalebu wewengkon kacamatan Panceng. Désa iki winates kaliyan Désa Sekapuk Kacamatan Ujungpangkah ing sisih lor, Désa Gedhangan Kacamatan Sidayu ing sisih kidul wétan, lan Désa Wotan Kacamatan Panceng i ...

                                               

Gagaan, Kunduran, Blora

Désa Gagaan manggone ing ratan gedhé Semarang-Blora. Ing sisih lor ana désa Sendangwates, north ana désa Sambiroto, wétan ana kalurahan Kunduran, désa bakah, kidul Ngilen, désa kulon Belor lan Ngarap arap

                                               

Garung Wanasaba

Laladan iki kalebu laladan tetanen amarga ana ing pérénging Gunung Sumbing kang banget subur jalaran duwé lemah vulkanis lan suhu sing adhem. Kasil tetanèn saka laladan iki kaya ta janganan, palawija, lan tembako. Désa Garung wis kondhang ing nge ...

                                               

Gidangelo, Welahan, Jepara

Gidangelo ya iku désa paling cilik ning Kacamatan Welahan. Ning pérangan Kulon berbatesan Désa Guwosobokerto, Ning pérangan Wétan berbatesan karo Désa Ketilengsingolelo, lan ning Sebelah Lor batesan karo Désa Kendeng sidialit, sedangkan ning Kidu ...

                                               

Hadiluwih, Sumberlawang, Sragèn

Hadiluwih iku désa ing Kacamatan Sumberlawang, Sragèn. Désa Hadiluwih, sawijining désa ing arah paling kidul kanggo wewengkon Kacamatan Sumberlawang. Wewengkon pesawahan tadhah udan kang kabèh dumunung ing dataran datar kanthi jinis tanah ireng. ...

                                               

Jatikalang, Kriyan, Sidaarja

Jatikalang ya iku salah sawijining désa ing Kecamatan Krian, Kabupatèn Sidoarjo, Provinsi Jawa Wétan. Dhaerah Desa Jatikalang dumunung ana ing Kecamatan Krian lan minangkaka desa sing awetasan langsung karo desa ing Kecamatan Taman, amarga ing si ...

                                               

Jatikalang, Prambon, Sidoarja

Jatikalang ya iku salah sawijining désa ing Kecamatan Prambon, Kabupatèn Sidoarjo, Provinsi Jawa Wétan. Kampung Jatikalang kaperang dadi telung dusun yaiku Dusun Jati, Dusun Jati Krajan lan Dusun Jati Swaluh. padunung makarya ing macem-macem paka ...

                                               

Jatikalang, Prambon, Sidoarjo

Jatikalang ya iku salah sawijining désa ing Kecamatan Prambon, Kabupatèn Sidoarjo, Provinsi Jawa Wétan. Kampung Jatikalang kaperang dadi telung dusun yaiku Dusun Jati, Dusun Jati Krajan lan Dusun Jati Swaluh. padunung makarya ing macem-macem paka ...

                                               

Jeketro, Gubug, Grobogan

Deso Jeketro iku nduwé lembaga didik wiwit tingkat PAUD, TK, SD, SLTP, SLTA, dumugi Sekolah Tinggi. Lembaga didik sing tingkat SLTP iku ana MTs Negeri sing paling apik sak Kabupatèn:-). Trus Ono SMP Negeri panggonané kacamatan nanging ndompleng n ...

                                               

Kaliamba, Sulang, Rembang

Kaliamba, iku salah sawijining désa / kalurahan ing Kacamatan Sulang, Kabupatèn Rembang, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa Kaliombo minangka désa ingkang paling ageng lan paling padat pendudukipun ing kacamatan Sulang. Désa punika kapérang da ...

                                               

Karangluhur, Kertek, Wanasaba

Karangluhur iku salah sawijining désa ing Kacamatan Kertek, Kabupatèn Wanasaba, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Dumadi saka Patang dhusun yaiku:Krakal, Kliwonan,Marong lan Gasana. Uga ana 9 pedukuhan yaiku Krakal pesantren, Krakal Tamanan, Kliwo ...

                                               

Kebet, Lamongan, Lamongan

Kebet iku désa ing Kacamatan Lamongan, Kabupatèn Lamongan, Provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Désa iki wewatesan:

                                               

Klampok, Purwareja Klampok, Banjarnegara

Klampok iku salah siji désa / kalurahan ing Kacamatan Purwareja, Kabupatèn Banjarnegara, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Salah siji dhusun ingkang mlebet wonten kalurahan Klampok inggih punika dhusun Kiringan. ing dhusun Kiringan punika wonten t ...

                                               

Klapadhuwur, Banjareja, Blora

Klapadhuwur, iku salah siji désa / Kalurahan ing Kacamatan Banjareja, Kabupatèn Blora, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa ini dumunung kurang luwih 25 kilomèter ing sisih lor Randhublatung. Sawijining perkampungan sing dumunung ing tengah alas ...

                                               

Kragilan, Majalaban, Sukaharja

Kragilan iku désa ing Kacamatan Majalaban, Kabupatèn Sukaharja, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa iki minangka wates paling wetan saka Kabupatén Sukaharja, amarga sisih wetan désa iki wis kalebu Kabupatén Karanganyar. Pakaryan wong désa iki a ...

                                               

Kriyan, Kalinyamatan, Jepara

Désa Kriyan iku désa paling cilik ing Kacamatan Kalinyamatan. Ing sisih kulon wewatesan karo déesa Purwogondo, ing sisih wétan karo désa Bakalan, lan ing sisih lor karo désa Margoyoso, déné ing kidul karo désa Robayan.

                                               

Laban, Majalaban, Sukaharja

Laban iku salah siji désa ing Kacamatan Majalaban, Kabupatèn Sukaharja, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Laban iki minangka désa paling kulin ing kecamatan Majalaban,Desa iki ana sisih wetan Kali Bengawan Sala lan digayutaké karo kreteg Maja. Pen ...

                                               

Mantingan Ngawi

Mantingan iku désa ing Kacamatan Mantingan, Kabupatèn Ngawi, Provinsi Jawa Wétan.kang duwé kodhe wewengkon 35.21.13.2002. Désa Mantingan wewaresan ing sisih lor karo Kacamatan Karanganyar, ing sisih wétan karo Désa Sambirejo, ing sisih kidul karo ...

                                               

Maron, Garung, Wanasaba

Masarakat Désa Maron mayoritasé tani, sanadyan lahané terbatas banget. Komoditas andalan para tani Désa Maron yaiku waluh jipang, rata-rata sadinaé bisa olèh 5-8 ton. Rega kang asor dhéwé sawijiné Rp 300, nanging bisa tekan Rp 1.500 2010. Pawiyat ...

                                               

Mlatiharja, Gajah, Demak

Mlatiharja iku désa ing Kacamatan Gajah, Kabupatèn Demak, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa kang nyoba luwih ngrembaka ing babagan pertanian lan perkebunan.Tuladha ing babagan perkebunan: ngupaya kelengkeng bisa tukul ing dataran cendhèk,ing ...

                                               

Nagrak, Gunung Putri, Bogor

Nagrak ya iku désa ing kacamatan Gunung Putri eks-Kesultanan Gunung Putri, Bogor, Jawa Barat, Indonesia. Désa Nagrak minangka gabungan saka Désa Nurul Fikri lan Désa Sukapayak. Dasar hukum pangadegan Désa Nagrak ya iku: PPRI nomer 45/1974 tanggal ...

                                               

Ngablak, Cluwak, Pathi

Ngablak iku désa ing kecamatan Cluwak, Pathi, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Warga désa ngablak rata-rata pegawéané tani lan dagang. Désa Ngablak duwèni 11 perdukuhan, antarané ya iku Ngablak, Damaran, Ngluwuk, Soka, Dukuh, Krajan, Kramat, Guwa ...

                                               

Ngadipurwa, Blora, Blora

Ngadipurwa, punika salah satunggiling désa / Kalurahan ing Kacamatan Blora, Kabupatèn Blora, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ngadipurwa ugi minangka salah satunggalipun bumi kamardikan, amargi wonten ing tlatah punika wonten pasaréyanipun para b ...

                                               

Ngawen Blora

Ngawen iku kalurahan ing Kacamatan Ngawen, Kabupatèn Blora, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Wiwitané kacamatan Ngawen mbawahi 47 désa, nanging kanthi metuné Peraturan Pamaréntah Nomor 16 Tahun 1992 tanggal 4 April 1992, sapérangan wewengkon kaca ...

                                               

Ngroto, Gubug, Grobogan

Kabupatèn Grobogan Gubug, Grobogan lan ana ing ngroto iku ana pondok pesantrene. ya iku pondok pesantren assalafi miftahul huda seng di ampu kalih romo KH Munir Abdillah ingkang raket kaliyan jamaah Al khidmah. ana ing ngroto yo wonten pondok lin ...

                                               

Pageralang, Kemranjèn, Banyumas

Pageralang iku désa ing Kacamatan Kemranjèn, Kabupatèn Banyumas, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa pageralang letake ana ing pérangan kidul alas karèt Krumput, Pageralang kuwe esih kalebu pengunungan, soale yèn wayah wengi ana ing pageralang ...

                                               

Panusupan, Rembang, Purbalingga

Panusupan iku désa ing Kacamatan Rembang, Kabupatèn Purbalingga, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa Panusupan iku panggonané ing gunung, penduduke wis lumayan akèh. Masarakat désa Panusupan iku wis lumayan maju ora ketinggalan karo masarakat k ...

                                               

Papringan, Kaliwungu, Semarang

Situs resmi Kabupatèn Semarang PAPRINGAN merupakan désa di kacamatan kaliwungu, ada 10 dukuh diantarana langkap, papringan, serut, tanjung, mbestrikan, wonogiri, kadirojo, kemiri, kaporan,dan pacean. dan semuanya mempunyai génerasi-génerasi mudha ...

                                               

Pengaringan, Pejagoan, Kebumèn

Pengaringan iku désa ing Kacamatan Pejagoan, Kabupatèn Kebumèn, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Pengaringan ingkang salah satunggaling désa ingkang wonten pagunungan ing wewengkon kacamatan Pejagoan. Déné sisih ler berbatesan kaliyan Ds. watulaw ...

                                               

Pingit, Rakit, Banjarnegara

Pingit iku désa ing Kacamatan Rakit, Kabupatèn Banjarnegara, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Jere Wong Tua Gemiyen., Pingit Kue saka tembung "Wingit" Sing Tegesé Angker. Nanging Yèn di Omongna Angker Nanging Ya Temenan. Buktine Akèh Sing Pada Ng ...

                                               

Purwasaba, Mandiraja, Banjarnegara

Purwasaba iku désa ing Kacamatan Mandiraja, Kabupatèn Banjarnegara, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Cacah jiwaning Désa Purwasaba ing pungkasan 2019 ana 6.175 jiwa utawa mundhak sawatara 2.80% tinimbang taun 2010 kang ngancik 5.665 jiwa. Laju pe ...

                                               

Robayan, Kalinyamatan, Jepara

Jeneng Désa Robayan asal saka jenengé Mbah Roboyo, banjur wong-wong ngarani tlatah mau kanthi jeneng Roboyonan sing tegesé saubengé dalemé mbah Roboyo, sabanjuré owah dadi Robayan.

                                               

Salakaria, Sukadana, Ciamis

Salakaria ya iku salah sawijining désa kang manggon ana ing Kecamatan Sukadana, Ciamis, Jawa Kulon, Indonésia.

                                               

Sambirejo, Mantingan, Ngawi

Sambirejo iku désa ing Kacamatan Mantingan, Kabupatèn Ngawi, Provinsi Jawa Wétan.kang duwé kodhe wewengkon 35.21.13.2001. Désa Sambirejo ing sisih lor wewatesan karo Kacamatan Karanganyar, ing sisih wétan karo Désa Pengkol, ing sisih kidul karo D ...

                                               

Sarimulya, Ngawen, Blora

Sarimulya,iku désa ing Kacamatan Ngawen, Kabupatèn Blora, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.Ing tapel wates désa Sarimulyo ana sawijining Embung sing dumunung ing Kabupatèn Blora. Embung sing jembaré watara 18 X 25 M 2 iki bisa mènèhi banyu tumrap ...

                                               

Sedayu, Gemuh, Kendhal

Kabupatèn Kendhal Gemuh, Kendhal kali bodri sedayu, akèh penambangan pasir, lan ngawe watu di petili, SD Negri mung siji padahal jumlah rakyate luwih saking 5000 menungso, smp durung ana, apa manèh smu lan sak teruse,kang negri mligi, rakyate sen ...

                                               

Sendhang, Kalinyamatan, Jepara

Di Désa Sendang ini mayoritas penduduknya bermata pencaharian dalam indhustri konveksi. Industri ini mampu menyerap 3.491 tenaga kerja karena telah tumuwuh di désa-désa sakiwa-tengené désa Sendang. Industri ini tumuwuh di 506 unit usaha.

                                               

Tepas, Geneng, Ngawi

Tepas iku désa ing Kacamatan Geneng, Kabupatèn Ngawi, Provinsi Jawa Wétan. Kacamatan iki wewatesan ing sisih lor karo Kacamatan Geneng, ing sisih wétan karo KecamatanTambakromo, ing sisih kidul karo Kacamatan Gerih lan ing sisih kulon karo Kacama ...

                                               

Tiyaran, Bulu, Sukaharja

Pelemputih iku dukuh ing désa Tiyaran kacamatan, Sukoharjo. Sujarahipun Pelemputih wonten gegayutan kaliyan Pangeran Sambernyawa ing Nglaroh. Ing salah sawijining dina ana rombongan Pangeran Sambernyawa lumaku mangulon arso golèk banyu. Rombongan ...

                                               

Tretep Temanggung

Désa Tretep sing dumunung ing èlevasi 1.176 m saka lumahing segara lan leté 1 km saka kutha krajan kacamatan Tretep lan 40 km saka kutha krajan Kabupatèn. Désa iki jembaré 301 ha sing kapérang dadi lahan sawah – ha lan lahan dudu sawah 301 ha. Sa ...

                                               

Trimulya, Wadhaslintang, Wanasaba

Trimulya iku désa ing Kacamatan Wadhaslintang, Kabupatèn Wanasaba, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Wonten Désa Trimulyo dipunpérang dados tigo dhusun geh punika Trimulyo I dhusun jebengan, Trimulyo II dhusun Gawaran salajengipun Trimulyo III geh ...

                                               

Truka, Kangkung, Kendhal

Truka, iku salah sawijining désa / kalurahan ing Kacamatan Kangkung, Kabupatèn Kendhal, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kodhe wilyah désa Truka ya iku 33.24.17.2001, kanthi kodhe pos 51353 Sanadyan ing gerbang dalan Désa Truka wis diwènèhi tandh ...

                                               

Undaan Lor, Undaan, Kudus

Undaan Lor iku salah siji désa / kalurahan ing Kacamatan Undaan, Kabupatèn Kudus, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa iki nduwé 32 gang, paling akèh katimbang désa-désa liyané ana ing kacamatan Undaan.

                                               

Wangkelang, Kandhangserang, Pekalongan

Wangkelang iku désa ing Kacamatan Kandhangserang, Pekalongan, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa kiye milu nggabung karo kecamatan Kandhangserang ing sisih kulone. Désa kiye kebagi ana 7 yakuwe,Pelabuhan,Kemlokolegi,Krajan,Kelang,Sigerot,Pakis ...

                                               

Watuagung, Tuntang, Semarang

Watuagung iku désa ing Kacamatan Tuntang, Kabupatèn Semarang, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Désa iki dumunung ing tapel wates antara Kutha Salatiga lan Kabupatèn Semarang.

                                               

Wotbuwana, Klirong, Kebumèn

Wotbawana, iku salah sawijining désa ing Kecamatan Klirong, Kabupatèn Kebumèn, provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Tapel wates désa Wotbawana ya iku sisih kulon karo Désa Tambakagung, sisih wétan karo Kali Luk Ula, sisih lor karo Désa Kedungwinangun ...

                                               

Muhyiddin Yassin

Yang Amat Berhormat, Tan Sri Dato Haji Muhyiddin bin Haji Muhammad Yassin yaiku politisi Malaysia lan Pherdana Mentri Malaysia kaping 8. Dheweke ditunjuk tanggal 29 Februari 2020 lan sumpah ing 1 Maret 2020 sawise mundur saka Mahathir Mohammad si ...

                                               

Basel-Stadt

Cithakan:Infobox Kanton Basel-Stadt utawa Kanton Basel-Kota ya iku salah sijiné saka 26 kanton ing Swiss. Wewengkon kawujud kawiwian déning kutha Basel lan kotamadya Bettingen sarta Riehen.

                                               

Kanton Bern

Kanton Bern iku sawijining kanton ing Swiss sing jembar wilayahé 5.959 km² lan populasi 947.100 jiwa. Kutha krajané yaiku Bern. Ana 2 basa resmi ing kanton iki, yaiku basa Jerman lan Prancis.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →