Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 257



                                               

Antarktika

Antarktika punika bawana ingkang njangkep Kutub Kidul Bumi. Panggènan paling asrep ing salumahing bumi punika sapérangan ageng katutup ès satunggal taun teras. Legéndha lan spékulasi prakawis satunggaling Terra Australis sampun wonten wiwit jaman ...

                                               

Bangkok

Bangkok iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Thailand. Kutha iki dumunung ing gisik kulon Kali Chao Phraya, cedhak Lempongan Thailand. Bangkok iku kutha kanthi perkembangan paling pesat, kanthi ékonomi kang dinamis lan kemasyarakatan kang p ...

                                               

Minarèt ing Jam

Minarèt ing Jam utawi Situs Menara Jam Afganistan inggih punika salah sawijining yasan jam kuna ingkang wonten ing Afganistan. Wangunan punika madeg sewidak lima mèter wonten sawijining lembah ingkang kasar wonten ing persimpangan saking Hari lan ...

                                               

Reca Buda ing Bamiyan

Reca Buda ing Bamiyan punika reca ingkang jaman rumiyin jumeneng lan dipunukir ing sisih satunggalipun jurang ing lembah Bamiyan, ing tengahipun Afganistan. Punika inggih monumèn ingkang kasungsun saking kalih reca Buda. Dunungipun reca kirang la ...

                                               

Amérikah Latin

Amérikah Latin inggih punika satunggiling tlatah ing Buwana Amérikah ing pundi Basa Roman, ingkang asalipun saking Latin, dados basa pengantar wicara ingkang utami. Amérikah Latin bènten sanget kaliyan tlatah Anglo-Amérikah, ingkang basa wicara p ...

                                               

Rhine-Main-Danube Canal

Rhine–Main–Danube Canal Basa Jerman: Rhein-Main-Donau-Kanal ; uga diarani Main-Danube Canal, RMD Canal utawa Kanal Éropah, dumunung ing Bavaria, Jerman, ngubungaké kali Main lan Danube mili saka Bamberg liwat Nuremberg menyang Kelheim. Kanal iki ...

                                               

Kali Undir

Kali Undir, Unir, utawa Lorentz ya iku sawijining Kali ing Papua, provinsi paling wétan ing tlatah Indonesia. Kali kang ana ing hulu pedalaman, ngalir ing sakidulé ngelewati alas kang isih asli, sabanjuré ngalir ing dataran cendhèk uga duwé muara ...

                                               

Kali Cimandiri

Kali Cimandiri, iku kali sing mili ing tlatah Kabupatèn Sukabumi lan saubengé. Kali iki kerep dadi wahana ulah raga arung jeram. Ana uga sing dasi papan kanggo pamancingan, mligi ing Cibubuay, désa Cibuntu, kecamatan Simpenan, Kabupatèn Sukabumi. ...

                                               

Kali Cimanuk

Cimanuk iku kali sing dumunung ing pérangan wétan Provinsi Jawa Kulon. Cimanuk mili saka sikiling Gunung Papandayan ing Kabupatèn Garut ing èlevasi + 1200 sadhuwuring lumahing segara, mili mangétan-lor sadawaniné 180 km lan mungkasi ing Segara Ja ...

                                               

Kali Mas

Kali Mas iku pecahan kali Brantas sing huluné ing Kutha Mojokerto, mili ngétan-lor lan mungkasi ing Surabaya, tumuju Selat Madura). Ing sawatara panggonan Kali Mas dadi wates alam Kabupatèn Sidoarjo karo Kabupatèn Gresik. Muara Kali Mas minangka ...

                                               

Lèpèn Poso

Lèpèn Poso inggih punika salah satunggaling lepen ingkang dawa wonten ing Sulawesi Tengah. Lepen punika dados lepen ingkang sanget nengsemaken tumrap tiyang ingkang remen kaliyan petualangan. Danau Poso minangka dados hulunipun lepen punika. Panj ...

                                               

San Antonio, Texas

San Antonio iku kutha ing Amérikah Sarékat. Dunungé ing sisih kidul, ya iku ing praja Texas. Ing taun 2005, kutha iki sing ndunungi 1.256.509 jiwa. Ing laladan metropolitan, cacahing sing ndunungi ana 1.889.797 jiwa. Kutha iki jembaré 1.067 km².

                                               

Los Angeles

Los Angeles punika satunggiling kitha nomer kalih paling ageng ing praja California miturut cacahipun sing ndunungi. Asring dipuncekak dados L.A. kémawon, kitha wau minangka kitha global donya kategori A utawi alpha world city Cacah pendudukipun ...

                                               

Boston

Boston iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Massachusetts ing Amérikah Sarékat; madeg ing taun 1630 minangka koloni utama Parusahan Lempongan Massachusetts. Boston uga dadi kutha krajan saka wewengkon ora resmi New England. Kutha iki salah ...

                                               

Cambridge, Massachusetts

Cambridge, jeneng pepaké City of Cambridge, iku kuthamadya sing duwé fungsi minangka pérangan kutha ing Metropolitan Boston. Ing taun 2000 sing ndunungi cacah 101 355 jiwa. Cambridge dumunung ing sisih kulon Kali Charles, minangka salah siji kuth ...

                                               

Las Vegas, Nevada

Las Vegas ; iku kutha paling padhet ing praja Nevada, kutha krajan Clark County, lan kutha resor gedhé misuwur kanthi internasional babagan indhustri main, panggonan blanja, lan panglipur. Las Vegas, dijuluki Kutha krajan Hiburan Donya, kang kawe ...

                                               

Ripon, Wisconsin

Ripon iku kutha ing Font du Lac County, Wisconsin, Amérikah Sarékat. Nalika taun 2000 pendhudhuké nganti 6.828 jiwa, kanthi kapadhetan pendhudhuk 1.612.8 jiwa per mil persegi. Susunan rasial kutha iki ya iku 97.72% kulit putih, 0.19% kulit ireng, ...

                                               

Masjid Niujie

Masjid Niujie ya iku sawijining masjid bersejarah kang dumunung ing Beijing, Republik Rakyat Cina. Masjid kang wis direnovasi bola-bali iki minangka pusat komunitas Muslim Beijing kang cacahé ngancik 200 èwu jiwa. Arsitekture ngatonake campuran d ...

                                               

Beyond

Beyond inggih punika salah satunggaling grup musik asal Hong Kong kanthi aliran musik rock, dipundirikaken nalika taun 1983. Umumipun grup punika mbketakaken lagu kanthi basa kanton. Anggota awal saking grup punika inggih Wong Ka Kui, Yip Sai Win ...

                                               

Papan Anggegana Nagarantara Makau

Palabuhan Udara Internasional Makau, iku papané ana ing tirah wétan pulo Taipa lan banyu-banyu saindhengingé. Palabuhan udara iki siji-sijiné ing Makau sing dibukak wiwit Novèmber 1995. Sawisé iku palabuhan udara iki wis dadi titik penghubung umu ...

                                               

Batumi

Batumi iku kutha pelabuhan ing pasisir Segara Ireng kang uga kutha krajan Ajaria - sawijining nagara republik otonomi ing pérangan kidul-kulon Georgia. Kutha manggon ing watara 20 km saka tapel wates Georgia- Turki. Kutha mawa iklim sub-tropis ik ...

                                               

Pratélaning kabupatèn lan kutha ing Banten

Provinsi Banten dumadi saka 4 kabupatèn lan 4 kutha. Kutha krajané ya iku Serang. Banten sadurungé minangka péranganing Provinsi Jawa Kulon, sing sabanjuré dimekaraké dadi provinsi ing tanggal 17 Oktober 2000. Ing ngisor iki pratélan kabupatèn la ...

                                               

Kutha Jambi

Artikel iki ngenani Jambi minangka siji kutha. Deleng uga artikel Provinsi Jambi. Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Jambi iku kutha sisan minangka kutha krajan Provinsi Jambi. Kutha Jambi sing wiwitané karan uga Tanah Pilih wis dadi pusat pama ...

                                               

Pratélan kabupatèn lan kutha ing Jawa Tengah

Provinsi Jawa Tengah, Indonésia dumadi saka 29 kabupatèn lan 6 kutha. Kutha krajané ya iku Semarang. Ing ngisor iki pratélan kabupatèn lan kutha ing Jawa Tengah, karo kutha krajan kabupatèn é.

                                               

Klathèn

Klathèn Jawa: ꦑ꧀ꦭꦛꦺꦤ꧀inggih punika salah satunggaling kutha ing Provinsi Jawa Tengah. Kutha punika gadhah kutha krajan Kabupatèn Klathèn. Wonten ing dasawarsa 1990-an, Klathèn naté dados kutha administratif basa Indonésia kutha administratif utaw ...

                                               

Kutha Batu

Kutha Batu katata sajeroning 3 kacamatan, 23 désa lan---kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Batu ya iku: Kacamatan Bumiaji Kacamatan Batu Kacamatan Junrejo

                                               

Kutha Pasuruan

Kutha Pasuruan, inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 36.56 km pasagi.

                                               

Kutha Prabalingga

Kutha Prabalingga, inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 56.67 km pasagi.

                                               

Kutha Surabaya

Kutha Surabaya iku kutha krajané Provinsi Jawa Wétan, Indonésia. Jembar wewengkoné watara 274.06 km². Kutha iki kutha gedhé urut loro sawisé Jakarta. Nanging, yèn Jakarta dipérang miturut wewengkon administratif yaiku Jakarta Pusat, Jakarta Lor, ...

                                               

Kutha Banjarmasin

Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Banjarmasin iku kutha sisan minangka kutha krajan saka provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha iki duwé jembar wewengkon 97 km² utawa 0.019% saka jembaré wewengkon Kalimantan Kidul. Gunggung sing ndunungi ...

                                               

Kutha Samarinda

Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Samarinda iku kutha ing Provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia, uga dadi kutha krajan provinsi. Kutha iki nduwè sesanti Tepian singkatan saka te duh, ra pi, a man lan n yaman.

                                               

Kutha Palangka Raya

Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Palangka Raya iku kutha ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia, uga dadi kutha krajan provinsi. Kutha iki nduwè sesanti Isen Mulang, kang artiné: Pantang Mundur.

                                               

Kutha Tanjungpinang

Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Tanjung Pinang iku salah siji kutha sisan minangka kutha krajan saka Provinsi Kapuloan Riau, Indonésia. Dumunung ing koordinat 0º5 Lintang Lor; 104º27 Bujur Wétan. kutha iki duwé pesona narik kawigatèn kanthi ...

                                               

Kutha Padang

Kutha iki duwè 11 kacamatan, yaiku: Kacamatan kang paling amba yaiku Kacamatan Koto Tangah, jembaré 232.25 km 2. Kacamatan kang paling sempit yaiku Kacamatan, jembaré km 2. >

                                               

Kutha Médan

Kutha Médan iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Lor uga dadi kutha krajan provinsi iki. Kutha iki mujudaké kutha paling gedhé katelu ing Indonésia sakwisé Jakarta lan Surabaya. Jembar wewengkon kutha iki ± 265.10 km², lan kutha paling gedhé ...

                                               

Papan Anggegana Internasional Centrair Chūbu

Papan Anggegana Internasional Centrair Chūbu utawa Chūbu Centrair International Airport iku sawijining papan anggegana sing nglayani tlatah Nagoya ing Prefektur Aichi. Papan Anggegana iki dibangun ing Teluk Ise ing kidul Nagoya ing sawijining pul ...

                                               

Adachi, Tokyo

Cithakan:Infobox kutha Jepang Distrik kutha Adachi 足立区, Adachi-ku? inggih punika salah satunggal saking 23 distrik istimewa ingkang mapan wonten ing Tokyo paling lèr, Jepang. Tokyo punika satunggaling prefektur saéngga papan distrik kutha Adac ...

                                               

Bunkyō, Tokyo

Cithakan:Infobox kutha Jepang kutha Bunkyō 文京区, Bunkyō-ku? inggih punika salah satunggal saking 23 dhistrik istimewa ingkang mapan wonten ing Tokyo pérangan tengah, Jepang. Tokyo punika prefektur saéngga dhistrik kutha punika sejajar kaliyan k ...

                                               

Chiyoda, Tokyo

Cithakan:Infobox kutha Jepang kutha Chiyoda 千代田区, Chiyoda-ku? punika salah satunggal saking 23 dhistrik istimewa ingkang mapan wonten ing pusat kutha Tokyo, Jepang. Tokyo punika prefektur saéngga dhistrik kutha Chiyoda punika sejajar kaliyan ...

                                               

Harajuku

Harajuku ya iku jeneng populèr kanggo laladan ing saubengé Stasiun JR Harajuku, Distrik Shibuya, Tokyo. Laladan iki misuwur dadi panggonan bocah enom padha kumpul. Lokasiné manggon ing saubengé Kuil Meiji, Taman Yoyogi, punjer perbelanjaan Jalan ...

                                               

Minato, Tokyo

Cithakan:Infobox kutha Jepang Distrik kutha Minato 港区, Minato-ku? inggih punika salah satunggal saking 23 distrik istimewa ingkang mapan wonten Tokyo kidul-wétan Jepang. Tokyo punika satunggaling prefektur saéngga distrik kutha Minato punika sa ...

                                               

Erfurt

Erfurt iku kutha krajan praja Jerman Thüringen kanthi sing ndunungi watara 200.000 jiwa. Erfurt wujud kuta gedhé dhéwé sing ana ing pusat Jerman, panggonané 100 km ing kidul-kulon Leipzig, 150 km ing lor Nürnberg, lan 180 km ing kidul-wétan Hanno ...

                                               

Modellbahn Wiehe

Modellbahn Wiehe kuwi sawijining papan pamèran lay out modèl miniatur sepur. Modèl-modèl iki ditata sajeroning gedhong pamèran sing ambané 12.000 m², kamangka ambané lay out sepur modèl kurang luwih 3.000 m². Mula lay out iki kalebu sing gedhé dh ...

                                               

Moncalieri

Moncalieri iku sawijining kutha kang sing ndunungi udakara 55.000, dumunung sangang kilomèter sisih kidul Torino, Provinsi Torino, Region Piemonte, Italia. Misuwur anané bètèng kang diwangun ing abad angka 12 lan digedhèkaké ing abad angka 15. Bè ...

                                               

Alexandria

Alexandria utawa Iskandariyah iku kutha pelabuhan utama ing Mesir, lan kutha gedhé dhéwé kaloro ing nagara mau, lan uga kutha krajan pamaréntahan Al Iskandariyah kang dumunung ing pasisir Segara Tengah. Kutha iki dumunung ing koordinat, 208 km in ...

                                               

Gilo

Gilo iku pakampungan Yahudi ing Yerusalem Wétan. Tlatah iki ndarbèni sing ndunungi kurang luwih 40.000 jiwa. Komunitas internasional mandheng manawa Gilo iku pamukiman ilegal Israèl, nanging Israèl sélak. Gilo anyar diadegaké ing taun 1973, nangi ...

                                               

Kampung Muslim (Yerusalem)

Kampung Muslim utawa Muslim Quarter iku siji saka patang papan padunungan ing jero tébok Kutha lawas Yerusalem. Jembaré watara 31 hèktar kang dumunung ing sisih lor-wétan ing Kutha lawas Yerusalem. Papan padunungan iki minangka kang gedhé dhéwé l ...

                                               

Kampung Yahudi (Yerusalem)

Kampung Yahudi utawa Jewish Quarter iku siji saka patang papan padunungan sajeroning Kutha lawas Yerusalem ing Yerusalem. Tlatah iki jembaré watara 116.000 mèter pesagi kang dumunung ing sèktor kidul-wétan ing sajeroning témbok kutha lawas, lan m ...

                                               

Yad Vashem

Yad Vashem utawa uga diarani ing Basa Inggris Holocaust Martyrs and Heroes Remembrance Authority – iku monumèn resmi Israèl marang para kurban Holocaust sing diadegaké ing taun 1953 mawa Undhang-Undhang Pèngetan sing ditampa déning Knesset, parle ...

                                               

Yerusalem Wétan

Yerusalem Wétan iku péranganing kutha Yerusalem kang direbut déning Yordania sajeroning Perang Arab-Israèl 1948 lan sabanjuré déning Israèl sajeroning Perang Enem Dina 1967. Wewengkon iki nyakup Kutha lawas Yerusalem lan sapérangan panggonan suci ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →