Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 254



                                               

Hendra Suhendra

Hendra Suhendra utawa luwih kondhang karo jeneng Indra, ya iku personil saka kelompok musik The Titans. Indra kang mainké bass iki resmi ndiriké band ayar mau ing tanggal 8 Dhésèmber 2006 bareng karo Rizki, Onny, Andika, Imot lan Tomtom sadurungé ...

                                               

Jaka Bimbo

Jaka Purnama Hardjakusumah, SE. utawa Jaka Bimbo (lair ning Bandung, Jawa Barat, Indonésia, tanggal 1 Mèi 1947, iku slah sijining personil saka grup band bersaudara Bimbo. Grup musik bersaudara nganut aliran musik latin, kang ngadeg ning antara t ...

                                               

Mario Marcella

Mario Marcella iku gitaris ing salah sawijining band kondhang ing Indonésia, Kotak. Dhèwèké ya iku priya kang dadi anggota Kotak kang paling konsisten. Kabukti nalika dhèwèké dadi pemenang ing ajang Dream Band, Cella lan Posan drummer setya dadi ...

                                               

Tyo Nugros

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia Setyo Nugroho, utawa luwih sok diundang Tyo Nugros, iku salah siji musisi saka Indonésia. Priya kang duwé pagaweyan ning dunya musik, nyekel drum saka grup musik Déwa 19 lan duwé kesenengan maca buku lan nonton ...

                                               

Vincent Ryan Rompies

Vincent Ryan Rompies ya iku mantan bassis saking grup band Clubeighties. Sapunika piyambakipun dados paraga filem, penyiar radio, komèdian lan pambiwara ing TV Indonesia sarta dados bassis ing band The Cash.

                                               

Bernadette N. Setiadi

Prof. Dr. Bernadette N. Setiadi ingkang miyos wonten ing Bukittinggi, Sumatera Barat ing tanggal 6 Oktober 1948 inggih punika salah satunggaling psikolog, panulis, lan tokoh pendidikan Indonésia. Piyambakipun inggih tokoh pendhidhikan ingkang akt ...

                                               

Candra Wijaya

Rafael Candra Wijaya iku juru main badminton saka Indonésia, sing ngéntukaké medali emas Olimpiade 2000. Candra iku juru main gandha putra paling apik sing diduwèni Indonésia. Candra kasil ngrebut warna-warna gelar juwara pasangan gandha putra la ...

                                               

Didik Nini Thowok

Didik Hadiprayitno, SST sing luwih misuwur ya iku Didik Nini Thowok ya iku penari, koreografer, komedian, juru main pantomim, gerong, dan dwija.

                                               

Dion Wiyoko

Dion Wiyoko yaiku salah sawijing aktor Indonésia keturunan Tionghoa kang miwiti karire dadi model. Film kang wis dibintangi yaiku Kuntilanak Beranak, Serigala Terakhir lan Khalifah.

                                               

Eddy William Katuari

Eddy William Katuari ya iku sawijining pengusaha saka Indonesia. Dhèwèké minangka pimpinan Wings Group, kang wiwitane bergerak ing produksi Sabun lan Detergen kanthi jeneng "Fa wings", basise ing Surabaya, Jawa Timur. Dhèwèké minangka génerasi ka ...

                                               

Ferry Salim

Ferry Salim. Ferry ya iku salah sijiné juru main filem lan sinétron Indonesia. Jenengé misuwur nalika dadi bintang filem kang judhulé Ca Bau Kan. Kawiwitan saka dadi modhèl nalika SMA, saiki Ferry wis main ing sinétron kang cacahé punjul 20 lan f ...

                                               

Kho Ping Hoo

Asmaraman Sukowati Kho Ping Hoo punika satunggiling penulis cariyos silat ingkang populer sanget ing Indonésia. Peranakan Tionghoa punika lair ing Sragen, tanggal 17 Agustus 1926. Piyambakipun séda tanggal 22 Juli 1994 amargi serangan jantung. Sa ...

                                               

Mario Teguh

Mario Teguh ya iku motivator lan konsultan sing asalé saka Indonésia. Jeneng asline ya iku Sis Maryono Teguh, nanging nalika ing ngarep publik, dhèwèké nggunakaké jeneng Mario Teguh. Dhèwèké éntuk gelar Sarjana Pendidikan saka Institut Keguruan d ...

                                               

Okan Cornelius

Okan Kornelius Tjeuw luwih misuwur kanthi jeneng Okan Cornelius. Okan Cornelius ya iku modhél lan bintang sinétron Indonésia katurunan Tionghoa-Turki.

                                               

Zack Lee

Zack Lee ya iku juru main sinétron lan juru main filem Indonésia, Zack Lee, dikenal dadi aktris sinétron kang akèh mbintangi sinétron laga. Priya kalairan Liverpool, tanggal 15 Agustus taun 1984 iki uga dikenal dadi bojoné penyanyi lan artis siné ...

                                               

Snow White

Snow White ya iku dongèng Jerman abad ka-19 sing saiki dikenal kanthi wiyar ing saindhenging donya. The Brothers Grimm nerbitaké buku iki ing taun 1812 ing èdisi kapisan koleksi Grimms Fairy Tales. Iki ditulis ing basa Jerman: Sneewittchen lan di ...

                                               

A.S. Laksana

A. S. Laksana ya iku sastrawan. Dhèwèké wiwit aktip nulis kawit 1990, nanging karya fiksine agi dipublikasikake purwa taun 2000. Buku cerkak sepisanane Bidadari yang Mengembara terbit ing 2004, éntuk pahargyan Buku Sastra Terbaik saka kalawarti T ...

                                               

Anwar Jimpe Rachman

Anwar" Jimpe” Rachman saking Makassar inggih punika salah satunggaling panyerat ingkang gadhah kawigatèn tumrap literasi. Anwar "Jimpe" mijil wonten Balikpapan, 5 November 1975. Panjenenganipun sarjana Hubungan Internasional FISIP Universitas Has ...

                                               

Asbari Nurpatria Krisna

Asbari Nurpatria Krisna ya iku panganggit novèl populèr kang dikenal nalika banjiré novèl-novèl kang mambu érotik ing 1960. Dhèwèké lair ing 20 Fèbruari 1943 ana Ketanggungan Kulon, Brebes, Jawa Tengah. Surud ing 19 Fèbruari 2014.

                                               

Ashadi Siregar

Ashadi Siregar kondhang minangka panganggit novèl populèr kang tokohé mahasiswa. Ashadi lair ana Pematang Siantar, Sumatra Lor, ing 3 Juli 1945. Bapaké asma Abdul Azis Siregar, ibuné asma Ny. N. H. Azis Siregar.

                                               

Bahrum Rangkuti

Bahrum Rangkuti ya iku pengarang, guru, wartawan, rohaniwan, punggawa nagari, uga wong militèr. Dhèwèké lair ing Riau, nanging asli wong Batak. Kulawargane kenthel Islame, ibune seneng tasawuf lan mistik, déné bapaké seneng tarekat. Bahrum miwiti ...

                                               

Damhuri Muhammad

Damhuri Muhammad ya iku sastrawan, cerpenis, saka Minangkabo. Dhèwèké lair ana Taram, Payakumbuh, Sumatra Kulon, ing 1 Juli 1974. Damhuri ngrampungaké pawiyatan ana jurusan Bahasa dan Sastra Arab ing Fakultas Adab IAIN Imam Bonjol, Padang, taun 1 ...

                                               

Dodong Djiwapraja

Dodong Djiwapraja ya iku penyair. Dhèwèké lair ana Banyuresmi, Garut, Jawa Kulon ing 25 September 1928. Dodong ya iku wong ahli ukum militèr kang pawiyatané lan dinasé ana militèr taunan kanthi dhisiplin ketat minangka anggota Angkatan Udara Repu ...

                                               

Odysseus Elytis

Odysseus Elytis, uga dieja Odysseas Elytēs, ya iku dasanamane Alepoudhelis, penyair Yunani. Lair ana Iráklion, Crete, saiki ana Yunani, tanggal 2 November 1911. Séda ana Athena, Yunani, tanggal 18 Maret 1996. Dhèwèké nampa Pahargyan Nobel Sastra ...

                                               

William Golding

Sir William Golding ya iku novelis Inggris. Lair ana St. Columb Minor, cerak Newquay, Cornwall, Inggris, tanggal 19 September 1911. Séda ana Perranarworthal, cerak Falmouth, Cornwall, Inggris, tanggal 19 Juni 1993. Dhèwèké nampa Pahargyan Nobel S ...

                                               

Knut Hamsun

Knut Hamsun utawa dikenal uga minangka Knut Pedersen yaiku novelis, dramawan, penyair Nurwègen. Lair ana Lom, Nurwègen, tanggal 4 Agustus 1859. Séda ana cerak Grimstad, tanggal 19 Fèbruari 1952. Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1920. Dhè ...

                                               

Haryadi S. Hartowardoyo

Harijadi S. Hartowardoyo ya iku sastrawan kang misuwur amarga novèlé kang irah-irahan Orang Buangan. Dhèwèké lair ana Désa Ngangkruk Kidul, Prambanan, Klaten, Jawa Tengah ing 18 Maret 1930. Dhèwèké surud ing 9 April 1984 amarga lelara jantung. Je ...

                                               

Johannes Vilhelm Jensen

Johannes Vilhelm Jensen ya iku penyair, novelis, esais, lan juru tulis manéka mitos Denmark. Lair ana Farso, Denmark, tanggal 20 Januari 1873. Séda ana Copenhagen, Denmark, tanggal 25 November 1950. Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1944. ...

                                               

Joesoef Souyb

Joesoef Souyb ya iku panganggit roman lan juru tulis carita dhetèktip. Dhèwèké lair ana Bayur, Maninjau, Sumatra Kulon, tanggal 14 Juli 1916. Jenengé wiwit kondhang kawit roman dhetèktipé kang irah-irahan Elang Emas terbit ing 1940.

                                               

Sinclair Lewis

Sinclair Lewis yaiku novelis lan kritikus sosial saka Amérika. Lair ana Sauk Centre, Minnessota, tanggal 7 Fèbruari 1885. Séda ana cerak Roma, Italia, tanggal 10 Januari 1951. Dhèwèké akèh ngritik Amérika kanthi novèl satir. Dhèwèké nampa pahargy ...

                                               

Thomas Mann

Thomas Mann yaiku novelis lan esais saka Jerman. Lair ana Lübeck, Jerman, tanggal 6 Juni 1875. Séda ana cerak Zürich, Swiss, tanggal 12 Agustus 1955. Awit saka novèlé Buddenbrooks taun 1900, Der Tod in Venedig taun 1912, lan Der Zauberberg taun 1 ...

                                               

Eugenio Montale

Eugenio Montale ya iku penyair, juru tulis prosa, edhitor, pengalihbasa Italia. Dhèwèké lair ana Genoa, Italia, tanggal 12 Oktober 1896. Séda ana Milan, Italia, tanggal 12 September 1981. Dhèwèké éntuk pahargyan Nobel Sastra taun 1975. Sawektu is ...

                                               

Muhammad Fudoli

Muhammad Fudoli ya iku tokoh muslim kang kondhang minangka cerpenis aliran sufisme. Lair ana Sumenep, Madura, ing 8 Juli 1942. Surud ana Surabaya taun 2007, yuswa 65 taun.

                                               

Saut Sitompul

Saut Sitompul ya iku penyair. Saut lair ana Pematang Siantar, Sumatra Lor ing 10 Februari 1955. Dhèwèké séda ana Jakarta ing 9 Januari 2004. Dhèwèké penyair pengamén kang munggah-mudhun bis saka Taman Ismail Marzuki kanggo macakaké geguritan. Dhè ...

                                               

Giorgos Seferis

Giorgos Seferis ya iku penyair, esais, diplomat Yunani. Lair ana Smyrna, Anatolia, Kamaharajan Utsmani, utawa saiki Izmir, Turki, tanggal 13 Maret 1900. Séda ana Athena, Yunani, tanggal 20 September 1971. Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun ...

                                               

Isaac Bashevis Singer

Isaac Baschevis Singer ya iku novelis, cerpenis, lan esais. Lair ana Radzymin, Polandia, Kamaharajan Russia. Séda ana Surfside, Amérikah Sarékat, tanggal 24 Juli 1991. Dhèwèké nampa Pahargyan Nobel Sastra taun 1978. Fiksi-fiksine nyritakake urip- ...

                                               

Sobron Aidit

Sobron Aidit ya iku sastrawan uga pengusaha. Lair ana Belitung, Sumatra Kidul, ing 2 Juni 1934. Séda ana Paris, Perancis, ing 10 Fèbruari 2007 amarga stroke.

                                               

Tristan Tzara

Tristan Tzara ya iku avan Romania lan Prancis- puisi garde, seniman lan seniman kinerja. Uga aktif minangka wartawan, juru main, kritikus sastra lan seni, komposer lan sutradara film. Dhèwéké luwih misuwur dadi salah sawijining tokoh pusat geraka ...

                                               

Sigrid Undset

Sigrid Undset yaiku novelis Nurwègen. Lair ana Kalundborg, Denmark, tanggal 20 Mèi 1882. Séda ana Lillehammer, Nurwègen, tanggal 10 Juni 1949. Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun 1928. Bapake, Ingvald Martin Undset, yaiku arkeologis. Ibune ...

                                               

William Blake

William Blake ya iku juru tulis, sastrawan, seniman Inggris. Dhèwèké dadi penyair gedhé lan juru pikir orisinil. Lair ana London, Inggris, tanggal 28 November 1757. Séda ana London, Inggris, tanggal 12 Agustus 1827. Pakaryane kang kondhang ya iku ...

                                               

William Butler Yeats

William Butler Yeats yaiku penyair, dramawan, juru tulis prosa saka Irlandia. Lair ana Sandymount, Dublin, Irlandia, tanggal 13 Juni 1865. Séda ana Roquebrune-Cap-Martin, Prancis, tanggal 28 Januari 1939. Dhèwèké nampa pahargyan Nobel Sastra taun ...

                                               

Wa Ode Wulan Ratna

Wa Ode Wulan Ratna inggih punika salah satunggalipun sastrawati saking Indonesia. Awit taksih nèm piyambakipun sampun cinaketan kaliyan jagat kasusastran, nanging miwiti kiprahipun nalika kuliyah wonten Universitas Negeri Jakarta. Piyambakipun na ...

                                               

FA Community Shield

FC Community Shield yaiku tetandhingan bal-balan taunan ndhik Inggris sing nemokné juwara Liga Inggris karo juwara Piala FA. Lèk juwara Liga Inggris ya menangné Piala FA, dadiné runner-up liga bakal dadi musuh tekok juwara liga. Tetandhingan iki ...

                                               

Real Madrid CF

Real Madrid Club de Fútbol ya iku sawijining klub bal-balan utawa bal-balan Spanyol kang paling sukses ing donya ana ing abad ke-20 miturut Fédération Internationale de Football Association, dibuntuti Manchester United ing posisi kaloro. Didegaké ...

                                               

Robert Lewandowski

Cithakan:EngvarB Robert Lewandowski iku juru main bal-balan profèsional sing lair ndhik Warsaw, Polen tanggal 21 Agustus 1988. Pemain sing dhuwuré 184 cm kuwi main ndhik posisi ngarep. Striker FC Bayern München kuwi saiki dadi juru main sing pali ...

                                               

Nuri Sahin

Nuri Sahin Kazim ya iku juru main bal saka Turki sing main dadi gelandhang kanggo tim nasional Turki lan Real Madrid ing La Liga Spanyol. Ing tanggal 9 Mèi 2011, Borussia Dortmund lan Real Madrid sarujuk kanggo tandha tangan kontrak enem taun nga ...

                                               

Patrice Evra

Patrice Evra ya iku salahsijiné juru main bal-balan profèsional teka Prancis sing saiki main kanggo klub Italia, Juventus. Piyambaké main ndhik posisi bèg kiwa sanadyan bisa uga main ndhik posisi sayap kiwa. Evra ana ing Eropa liwat Brussels wekt ...

                                               

Diego Godin

Diego Godin iku juru main bal kang asalé saka Uruguay. Diego Godin utawa kang duwé jeneng dawa Diego Roberto Godin Leal saiki mèlu tim bal-balan, Atlético Madrid ing La Liga, minangka bèg tengah.

                                               

Samuel Etoo

Samuel Etoo Fils ya iku penyerang bal-balan Kamerun sing dhuwur awaké 179 cm lan main ing Anzhi Makhachkala. Panjenengané dinobataké déning FIFA minangka juru main paling apik angka 3 donya taun 2005 ing ngisoré Ronaldinho lan Frank Lampard. Panj ...

                                               

Antonio Valencia

Luis Antonio Valencia Mosquera minangka salah sawijining pemain Manchester United kang asalé saka nagara Ekuador. Wong lanang kelairan Lago Agrio tanggal 4 Agustus 1985 iki wis duwé keprigelan kang cukup njanjekake kawit isih cilik.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →