Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 25



                                               

Bajing

Bajing iku kagolong kulawarga kéwan mamalia.Kéwan iki duwé pakulinan ngrikiti sing dadi amane krambil ing basa latiné karan callasciarus notatus. Sacara elmiah, bajing ora bedha adoh kaya ta kulawarga kéwan mau. Bajing uga kagolong kéwan kang man ...

                                               

Bajing krambil

Bajing krambil utawa Bajing kelapa ya iku jinis mamalia cilik kang kalebu kulawarga bajing. Ing basa Inggris ingaran Plantain squirrel déné jeneng elmiyahe Callosciurus notatus.

                                               

Banyak

Banyak utawa ing Basa Indonésia diarani Angsa kalebu kulawargané manuk, lan sub-kulawarga anatidae. Tansah sadulur karo bèbèk, lan meliwis. Banyak ana loro jinisé, ya iku sing bisa miber lan sing ora bisa miber. Bangsa banyak iki uga kalebu kéwan ...

                                               

Bapak pucung

Bapak pucung sijining kéwan jinis gegremet kang akèh tinemu ing karang padésan. Kéwan iki biasa tinemu ana ing wit randhu amarga kéwan iki pancèn dadi ama mirunggan kapuk randhu amarga mangani woh randhu. Ing sawenèh papan, uga diarani bokbokcung ...

                                               

Bekantan

Bekantan kang duwé jeneng ilmiyah Nasalis larvatus iku wujud kethèk kang duwé irung dawa, rambute warna soklat semu abang kang kagolong ing génus kethèk Nasalis. Sing mbedakake bekantan karo kethèk liyané ya iku irunge kang gedhé lan dawa ing bek ...

                                               

Bekicot

Bekicot utawa Achatina fulica ya iku sijining gastropoda darat kang ginolong ing suku Achatinidae. Kéwan iki asalé saka Afrika Wétan banjur sumebar ing kabèh nagara amarga kegawa prau dagang, utawa sengaja digawa kanggo ingon-ingon utawa sumber p ...

                                               

Berang-berang

Berang-berang ya iku mamalia semi-akuatik mangan iwak. Berang-berang ana pirang-pirang marga anggota anak-suku Lutrinae, kang padha karo jinis sigung, biul, lan pulusan kang mbentuk suku Mustelidae. ana telulas spésies sajeroning pitu génus, bera ...

                                               

Blekok sawah

Blekok sawah inggih punika jinis manuk saking "famili Ardeidae". Mangsa ingkang utami inggih punika iwak, yuyu. Manuk iki wus sumebar ing Asia Tenggara.

                                               

Bruwang

Bruwang kalebu kéwan karnivora ya iku kéwan kang mangan daging, nanging ana uga bruwang kang mangan madu. Bruwang nduwé buntut cilik. Bruwang bisa ngambung lan ngrungokaké kanthi temen saéngga ngerténi ing endi ana mangsa.Kukuné cacahé lima saben ...

                                               

Cacing

Cacing yaiku kéwan cilik, kang ora nduwé sikil, awaké bunder, trepes dawa lan ora ana tangané. Cacing ana kang urip ing banyu, lemah, wetengé manungsa lan kéwan. Cacing ana uga kang bisa dipangan, contoné cacing wowo lan palolo.

                                               

Cacing lemah

Cacing lemah ya iku jeneng kang biyasa minangka kulawarga Oligochaeta, kang kelas lan subkelase gumantung saka penemuné ana ing filum Annelida. Cacing lemah jinis Lumbricus wujud awake pipih. Jumlah segmen saka cacing lemah ya iku kurang luwih 90 ...

                                               

Cendrawasih

Cendrawasih uga diarani Bird of Paradise. Manuk iki kalebu manuk kas saka Papua. Saka 43 spésies kang kalebu manuk kang duwé elar éndah, 35 spesiés tinemu ing Papua. Wulu kang apik mligi tinemu ing cendrawasih lanang. Wuluné cerah banget lan ana ...

                                               

Coro

Coro kalebu gegremet utawa kéwan kang diwedèni, ora amarga rupaé kang medèni nanging amarga coro ndadèkaké panggonan reged lan ora séhat. Coro kalebu kéwan kang tuwa dhéwé ing donya kang asalé saka jaman purba. Coro duwé habitat mèh ing saindengi ...

                                               

Dara

Dara iku familia Columbidae saka ordho Columbiformes.Dara local ya iku kagolong jinis manuk alasan kang diopèni manungsa kanggo kéwan ingonan ana ing omah utawa ing pekarangan. Sajeroning dadi kéwan pangopènan dara uga bisa dadi daging konsumsi m ...

                                               

Ekidna

Ekidna ya iku siji-sijiné kéwan saka ordho Monotremata kang isih bisa urip nganti saiki saliyané platipus. Ekidna kalebu famili Tachyglossidae lan minangka kéwan asli saka Papua lan Australia. Ekidna ya iku mamalia cilik kang awaké ditutupi rambu ...

                                               

Gajah segara

Gajah segara iku kéwan sajinising asu segara sing gedhé awaké lan urip ing pasisir cedhak segara. Kéwan iki kalebu génus Mirounga. Ana rong jinis spésies: gajah segara lor lan gajah segara kidul. Loro-loroné dibedhog nganti mèh cures ing abad kap ...

                                               

Garangan

Garangan utawa Lenggarangan sijining spésies kéwan kang tinemu ing Asia Kidul lan Asia Kidul Wétan, lan sabanjuré uga sumebar ing pérangan donya liyané.

                                               

Hamster

Hamster iku sajinis kéwan ingon-ingon sajinis tikus. Ana sawatara jinis hamster ing donya. Hamster kalebu sajeroning subfamili cricetinae. Subfamili iki kapérang dadi watara 18 spésies, sing diklasifikasi sajeroning enem utawa pitung génus. Jinis ...

                                               

Hiyu

Iwak hiyu utawa uga diarani iwak cucut iku saklompok iwak mawa krangka balung enom kang pepak lan awak kang ramping. Hiyu ambegan kanthi migunakané limang bolongan angsang ing sisih kiwa lan tengen ndhasé, utawa diwiwiti rada mburi endhas. Awakéh ...

                                               

Iwak

Iwak iku sawijining kéwan kang urip ing banyu. Iwak ambegan mawa angsang lan kalebu kéwan getih anyep. Iwak kalebu klompok vèrtebrata kang paling anéka warna, kanthi gunggung spésies punjul 27.000 ing saindhenging donya. Sacara taksonomi, iwak ka ...

                                               

Iwak badhut

Iwak badhut ya iku jinis iwak kang kalebu sajeroning anak suku Amphiprioninae sajeroning suku Pomacentridae. Ana wolulikur spesies kang biasa dikenali, salah sawijine yaikeu genus Premnas, lan liyané kalebu sajeroning génus Amphiprion.

                                               

Iwak cupang

Iwak cupang kalebu sawijining iwak kang asalé asli saka Asia Kidul-Wétan. Iwak jinis iki duwé variasi sirip, sisik, wujud lan warna kang éndah lan akèh macemé. Ana ing sapérangan laladan, iwak kang kalebu agrésif lan seneng maméraké sirip lan bun ...

                                               

Iwak sepat

Sepat rawa, Trichogaster trichopterus, utawi asring dipunsebat "sepat inggih punika sajinis iwak saking suku gurami. Kados anggotanipun ingkang ukuranipun langkung ageng, sepat siam, ulam punika minangka ulam ingkang saged dipuntedha saha dipunre ...

                                               

Iwak sumatra

Iwak Sumatra punika jinising iwak alit saking anggota suku Cyprinidae, anak suku Cyprininae. Nama mau minangka nama perdagangan dados ulam hias. Wonten ing Basa Inggris, ulam punika dipunwastani sumatra barb utawi tiger barb.

                                               

Jaguar

Jaguar ya iku sajinis kucing kang awaké gedhé. Jaguar kagolong ing génus Panthera. Kéwan iki kalebu kucing alasan kang kaping telu sawisé macan lan singa. Jaguar uga dadi kucing kang ukurané gedhé dhéwé ing belahan Barat. Kéwan iki urip ing lalad ...

                                               

Jalak

Jalak ya iku jeneng kulawarga manuk ocèhan saka suku Sturnidae. Manuk kang lumrahé wujudé, gagah, duwé cucuk kang kuwat, lancip lan lurus. Sikilé dawa padha karo awaké lan manuk iki akèh nyusuh ana ing wit kang bolong.Manuk jalak uga gampang diji ...

                                               

Jeler alit

Jeler alit punika jinisng iwak saking toya tawar kanthi awak ingkang alit lan kalebet anggota saking suku Balitoridae. Ulam ingkang gesang wonten ing lèpèn-lèpèn alit punika nyebar wonten ing Pulo Jawa sisih kulon. Nama spesièsipun saking tuturan ...

                                               

Kacembang gadhung

Kacembang Gadung kanh duwé jeneng imiah Irena puella ya iku sawijining jinis manuk ocèhan kang ukurane sedheng, lan dawane bisa nganti 27 cm. Manuk jinis iki gampang mbédakake antarané sing lanang karo sing wadon. Manuk lanang kang wis gedhé duwé ...

                                               

Kelinci

Kelinci kalebu bangsaning Mamalia utawa kéwan nyusoni, lan tansah sapaduluran karo Truwèlu lan Pika. Kelinci wis kasebar saindhenging jagad kajaba ing tlatah Antartika. Jeneng latiné ya iku Oryctolagus cuniculus. Kelinci bisa nglairaké anak kuran ...

                                               

Kenari (manuk)

Panemu Manuk Kenari utawi Peksi Kenari inggih punika pelaut saking Perancis, ingkang gadhah asma Jead de Berthan Cout watawis abad 15 ing kepulauan Canary, Azores, lan Madeira. Manuk Kenari gadhah ukuran ngantos 14cm. Prawakanipun saking badan ga ...

                                               

Kidang

Kidang, utawa muncak iku kéwan sajinis menjangan kang kagabung sajeroning génus Muntiacus. Kidang asal saka Donya lawas lan dianggep jinis menjangan tuwa dhéwé, wis ana wiwit 15-35 yuta taun kapungkur, kanthi sisa-sisa saka mangsa Miosen tinemu i ...

                                               

Kiwi (manuk)

Kiwi iki salah siji jinis manuk kang ora bisa mabur. Manuk iki urip ing Niu Selan saka génus Apteryx. Mnuk kiwi ukurane cilik, kaya pitik. Manuk iki kagolong spésies kang kaancam cures. Kiwi uga digunakaké simbol nagara Niu Selan. Manuk kang ora ...

                                               

Koala

Koala punika satunggaling marsupial hèrbivor ingkang aslinipun saking Australia. Koala punika tunggal-tunggalipun wakil saking kulawargi Phascolarctidae. Koala punika gadhah nama latin Phasclarctas Cinereus. Koala jaler saha koala wadon punika ga ...

                                               

Krill

Krill ya iku spésies crustacea kaya urang sing bisa ditemuni ing kabèh segara. Ing Jawa, krill diarani Urang Geragau. Krill biyasa dadi pangananipun paus, cumi-cumi, lan hiu paus Ukuran krill ya iku saka 8 mm sampe 60 mm. Krill kalebu kelas Crust ...

                                               

Kuburan kéwan

Kuburan kéwan ya kuwi sawijining kuburan kanggo kéwan. Kewan kang dikubur racaké kéwan klangenan amarga kéwan klangenan iku dianggep kanca nganti sempalaning kulawarga sakéngga ana rasa tresna lan asih marang sapadha badan urip ciptanan gusti. Ra ...

                                               

Kumbang

Kumbang sijining kelompok jinis saka gegremet, kang ing babagan elmiyah karan ordho Coleoptera kang tegesé nduwèni suwiwi lelapisan. Cacahé jinis kumbang kira-kira 40% saka kabèh jinis gegremet. Kumbang bisa tinemu ing saindenging donya, kajaba i ...

                                               

Kupu johar

Kupu Johar ya iku jinising kupu ukuran tanggung kang tinemu ing Asia Kidul, Asia Kidulwetan lan sapérangan Australia. Spesieskupu liya kang duwé rupa kang saèmpèr ya iku Eurema hecabe, kalebu wujud uler lan enthungé. Kupu iki duwé warna ijo semu ...

                                               

Kéwan klangenan

Kéwan klangenan ya iku kéwan kang diingu manungsa mligi mung kanggo kanca padinan murih kasenengan. Kéwan klangenan diingu tanpa itungan untung rugi, ora kaya kéwan liyané kaya ta rajakaya, kéwan tunggangan lan kéwan pacoban ing laboratorium. Kéw ...

                                               

Laika

Laika ; 1954 – 3 November 1957) ya iku asu saka nagara Uni Sovyèt kang dadi kéwan pisanan kang ngorbit Bumi lan makluk pisanan kang mati nalika ngorbit. Ana ing jaman semono, tèknologi kanggo ngorbit durung dikembangaké dadi pengarepan kanggo uri ...

                                               

Landhak

Landhak ya iku kéwan kang duwé rambut kang kandel lan wujudé wujud eri lancip. Landhak tinemu ing Asia, Afrika, lan Amérika, nanging luwih akèh ditemoni ing wewengkon tropis. Landhak minangka kéwan ngrikiti paling gedhé katelu, sawisé kapibara la ...

                                               

Lemud

Lemud utawa nyamuk iku akèh arané ing tlatah Jawa. Ana kang ngarani jingklong, lan ana kang ngarani lamuk. Nyamuk kalebu cacahing gegremet, utawa Insecta.

                                               

Lili laut

Crinoidea yaiku kéwan laut kang wujudé kaya kembang lili. Jeneng iki dijupuk saka basa Yunani krinon kang maksudé "lili" lan eidos kang artiné "wujud". Kéwan iki racaké urip ning banyu sing cethèk utawa ning sajeroné banyu nganti 6.000 mèter. Lil ...

                                               

Limbat

Iwak limbat punika jinising iwak lélé kanthi awak ingkang dawa lan padatanipun warninipun radi kuning. Ulam punika nyebar kanthi wiyar wonten ing Asia Tenggara kalebet ing Ujung Malaya, Jawa, Sumatra, Kalimantan, dumugi Filipina. Ing Jambi ulam p ...

                                               

Lintah

Lintah lan pacet iku kéwan sing kagabung sajeroning filum Annelida subkelas Hirudinea, papan uripe ing dharatan, banyu tawa, lan segara. Pambédané pacet lan lintah ora saka taksonomi, nanging saka papan uripé waé. Lintah seneng ing banyu, déné pa ...

                                               

Lobster

Lobster banyu tawar utawa Freshwater Crayfish kalebu salah siji jinis kéwan akuatik saka kulawarga Astacidae, Cambaridae lan Parastacidae. Ing Indonésia, wiwit taun 1991 Lobster banyu tawar minangka rerenggan.

                                               

Lodan

Lodan, timinggila, utawa iwak gajah iku kéwan nusoni kang urip ing sagara. Sanadyan ing sok diarani "iwak lodan", lodan sajatiné ora kagolong ing kulawarga iwak, nanging kaya kéwan mamalia liyané. Lodan duwé ciri-ciri: ambegan liwat paru-paru ndu ...

                                               

Mamalia

Kéwan nyusoni utawa mamalia iku kelas kéwan vèrtebrata kang mligi kaciri déning anané klanjer susu, kéwan wadon ngasilaké susu minangka sumber panganan anaké; anané rambut; lan awak kang endoterm utawa "getih panas". Utek ngatur sistem peredaran ...

                                               

Mamut

Mamut iku génus gajah purba sing wis cures. Ukuran awaké luwih gedhé tinimbang gajah normal sing ana ing donya saiki. Gadhingé nglingker mbentuk kurva arah mlebu lan, ing spésies lor, kanthi rambut dawa. Mamut urip ing epos Pleistocene wiwit 1.6 ...

                                               

Manuk manyar

Manuk manyar inggih punika jinis manuk ingkang nedha jinis wiji utawi kalebet jinis "granivora", ingkang remen habitat kados ta pinggiran wana, rawa, saha sawah. Mangsa kawinipun dipunwiwiti nalika wulan April dumugi Oktober. Setunggal lanang sag ...

                                               

Menjangan bawéan

Rusa Bawéan iku salah siji jinis rusa kang mung tinemu ing Pulo Bawéan. Spesies langka iki diklasifikasèkaké minangka kéwan kang kaancem cures. Rusa Bawean pisanan kaindentifikasi ing taun 1845 kanthi jeneng Cervus Kuhlii. Rusa bawean dhuwure 60 ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →