Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 246



                                               

Wong Pakpak

Wong Batak Pakpak inggih punika salah satunggaling bebrayan ingkang dumunung ing Pulo Sumatera Indonésia. Kasebar ing manéka kabupatèn/kutha ing Sumatera Utara lan Acèh, inggih punika ing Kabupatèn Dairi, Kabupatèn Pakpak Bharat, Kabupatèn Humban ...

                                               

Wong Betawi

Suku Batawi punika suku ingkang manggèn wonten ing kutha Jakarta. Suku Batawi punika ngginaken dialék Batawi. Dialék Batawi punika salah satunggaling logat basa Malayu. Basa Batawi punika basa Malayu kanthi dialék Nusa Kalapa. Nusa Kalapa saha Pa ...

                                               

Wong Bauzi

Wong Bauzi utawi tiyang Bauzi minangka salah satunggal saking 260-an suku asli ingkang sapunika dumunung ing Papua. Déning lembaga misi lan basa Amérikah Sarékat ingkang nama Summer Institute of Linguistics, suku punika dipunlebetaken ing pratéla ...

                                               

Wong Bawéan

Suku Bawean kalebat ing sub wong Jawa miturut sensus BPS taun 2010. Masarakat Malayu Malaka lan Malaysia langkung ngenal kanthi sebutan Boyan katimbang Bawean lan wonten ing pamanggihipun Boyan ateges sopir lan tukang kebun, amargi pakaryan sapér ...

                                               

Wong Bugis

Wong Bugis utawa Suku Bugis iku kalebu golongan ètnik kang laladan asalé ing Sulawesi Kidul. Suku Bugis bisa dititèni saka basa lan adat-istiadat. Wong-wong Malayu lan Minangkabau kang ngulandara ing Sulawesi wiwit abad kaping 15 lan dadi pedagan ...

                                               

Wong Damal

Suku Damal utawi Wong Damal inggih punika salah sawijining suku ingkang dumunung ing pagunungan Papua. Basa Damal inggih punika médhia komunikasi antawisipun sesami tiyang damal. Tiyang Damal jaman rumiyin sampun masak migunakaken geni. Geni dipu ...

                                               

Wong Dani

Dani inggih punika salah sawiji saking kathahipun bebrayan ingkang dumunung ing wewengkon Pegunungan Tengah, Papua, Indonésia. Lan dumunung ing sadaya Kabupatèn Jayawijaya lan sapérangan kabupatèn Puncak Jaya.

                                               

Wong Gayo

Suku Gayo inggih punika salah sawijining suku bangsa ingkang dumunung ing pagunungan tengah Acèh ingkang cacahipun populasi kirang langkung antawis 85.000 jiwa. Suku Gayo kathahipun dumunung ing Kabupatèn Acèh Tengah, Bener Meriah, Gayo Lues. Suk ...

                                               

Tiyang India-Indonésia

Tiyang India-Indonésia punika tiyang Indonésia katurunan India. Wonten sapérangan golongan suku India-Indonésia ingkang sampun dangu dumunung ing Indonésia. Kelompok suku masarakat Tamil saking India Selatan kathah kapanggih ing laladan Sumatra L ...

                                               

Wong Kutai

Suku Kutai utawi Suku Dayak Kutai inggih punika suku asli ingkang dumunung ing wewengkon Kalimantan Timur ingkang mayoritas sapunika agama Islam lan gesang ing pinggir kali. Suku Kutai minangka péranganing rumpun Suku Dayak, mliginipun dayak rump ...

                                               

Wong Lampung

Suku Lampung ingkang biyasa dipunsebut Ulun Lampung kanthi tradhisional géografis inggih punika suku ingkang dumunung ing sadaya wewengkon provinsi Lampung lan sapérangan provinsi Sumatera Selatan pérangan kidul lan tengah ingkang dumunung ing la ...

                                               

Wong Laut

Suku Laut utawi asring ugi dipunsebut Tiyang Laut inggih punika suku bangsa ingkang dumunung ing Kapuloan Riau, Indonésia. Langkung luas, istilah Tiyang Laut nglingkupi "manéka suku lan golongan ingkang dumunung ing pulo-pulo lan muara kali ing K ...

                                               

Wong Mangkasar

Suku Makassar inggih punika satunggaling klompk ètnis ingkang dumunung ing pasisir kidul pulo Sulawesi. Ing Makassar nyebutipun Mangkasara ateges" Tiyang-tiyang ingkang sipatipun kabikak." Étnis Makassar punika minangka étnis ingkang jiwanipun pe ...

                                               

Wong Melayu

Wong Melayu minangka klompok suku bangsa Austronésia utamané ing Semenanjung Malaya, ing saindenging Sumatra, kidul Thailand, pesisir kidul Burma, pulo Singapura, Borneo pesisir kalebu Brunei, Kalimantan Kulon, Kalimantan Wétan lan Sarawak lan Sa ...

                                               

Wong Minang

Tiyang Minangkabo utawi tiyang Minang inggih punika salah satunggaling bebrayan ing Nuswantara ingkang nganggé basa lan adat Minangkabo. Wewengkon tiyang Minangkabo lan kabudayanipun inggih punika wonten ing Sumatra Kilèn, Riau, sisih lèripun Ben ...

                                               

Wong Nias

Suku Nias yaiku kalompok masarakat kang urip ing pulo Nias. Ing basa asliné, wong Nias diarani "Ono Niha" lan pulo Nias kanthi jeneng "Tanö Niha". Suku Nias iku masarakat kang urip ing lingkungan adat lan kabudayan kang isih dhuwur. Hukum adat Ni ...

                                               

Wong Aneuk Jamee

Wong Aneuk Jamee inggih punika siji suku ingkang kasebar ing sepanjang pasisir kilén lan kidul Acèh wiwit saking Singkil, Acèh Selatan, Acèh Barat Daya lan Simeulue. Suku Aneuk Jamee minangka penduduk Minangkabau ingkang sami migrasi ing Acèh lan ...

                                               

Wong Tidung

Suku Tidung minangka suku ingkang tanah asalipun dumunung ing bagéyang lèr Kalimantan Timur. Suku punika ugi minangka anak nagari ing Sabah, saéngga minangka suku bangsa ingkang wonten ing Indonésia ugi ing Malaysia. Suku Tidung wiwitan gadhah sa ...

                                               

Tiyang Cinten Parit

Tiyang Cinten Parit inggih punika sawijining komunitas suku Tionghoa-Indonésia ingkang dumunung ing laladan Kali Parit ing Pelaihari, Tanah Laut, Kalimantan Selatan. Sebutan Cina Parit punika ugi biyasa dipuntujukaken dhumateng para pekerja imigr ...

                                               

Tiyang Indo

Tiyang Indo utawi kaum Indo inggih punika kelompok etnik Mestizo ingkang wonten ing Hindia-Walanda/Indonésia lan sapunika dados kelompok etnik minoritas ingkang paling ageng ing Walanda. Kelompok ètnis punika gadhah ciri-ciri saking saminipun asa ...

                                               

Wong Toraja

Tiyang Toraja inggih punika bangsa ingkang dumunung ing pagunungan pérangan lèr Sulawesi Kidul, Indonésia. Populasinipun dipunprakirakaken antawis 1 juta jiwa, kanthi 500.000 antawisipun taksih dumunung ing Kabupatèn Tana Toraja, Kabupatèn Toraja ...

                                               

Wong Dayak Maanyan

Suku Dayak Maanyan minangka salah satunggaling péranganing sub suku Dayak lan ugi minangka salah satunggal saking suku-suku Dusun saéngga dipunsebut ugi Dusun Maanyan. Suku-suku Dusun kalebet golongan rumpun Ot Danum, salah satunggal rumpun suku ...

                                               

Wong Dayak Pitap

Tiyang Dayak Pitap inggih punika Masarakat Adat Dayak ingkang limrahipun dipungolongaken minangka péranganing suku Dayak Meratus utawi Wong Bukit ingkang dumunung ing kacamatan Tebing Tinggi, Balangan, Kalimantan Selatan. Dayak Pitap minangka seb ...

                                               

Wong Dayak Tunjung

Suku Tunjung utawi Dayak Tunjung inggih punika bebrayan ingkang dumunung ing Kabupatèn Kutai Kartanagara lan Kabupatèn Kutai Kulon, Kalimantan Timur. Suku Tunjung mapan ing laladan kacamatan: Désa Teluk Bingkai, Kenohan, Kabupatèn Kutai Kartanaga ...

                                               

Wong Humbang

Batak Humbang ya iku dadi péranganing bebrayan Batak. Suku Batak Humbang kang dumunung ana ing Kabupatèn Humbang Hasundutan uga ana ing Kabupatèn Tapanuli Lor sapunika dadi laladan Siborongborong, Dolok Sanggul, Lintongnihuta,lan saubengé

                                               

Wong Kaili

Suku Kaili inggih punika suku bangsa ing Indonésia ingkang kanthi turun-temurun kasebar dumunung ing sapérangan ageng saking Provinsi Sulawesi Tengah, mliginipun wewengkon Kabupatèn Donggala, Kabupatèn Sigi, lan Kota Palu, ing sadaya laladan puni ...

                                               

Wong Kanayatn

Wong Dayak Kanayatn inggih punika salah satunggaling suku saking kathahing cacah subSuku Dayak ingkang papan dunungipun ing Pulo Kalimantan, inggih punika ing kabupatèn Landak, Kabupatèn Pontianak, sarta Kabupatèn Bengkayang, sapérangan alit ing ...

                                               

Wong Kaur

Suku Kaur inggih punika salah satunggaling golongan étnis ingkang dumunung ing laladan Bintuhan, Kacamatan Kaur Selatan, Tanjungiman, Kacamatan Kaur Tengah lan Padangguci, kacamatan Kaur Utara, ing pinggir pasisir samudra Indonésia, Provinsi Beng ...

                                               

Wong Mandailing

Wong Mandailing minangka nama salah satunggaling suku bangsa ingkang papan dunungipun ing Kabupatèn Mandailing Natal, Kabupatèn Padang Lawas, Kabupatèn Padang Lawas Lor, lan sapérangan ing Kabupatèn Tapanuli Kidul, Sumatra Lor. Sapérangan pihak n ...

                                               

Wong Padoé

Suku Padoe, inggih punika suku ingkang papan dunungipun ing wewengkon kabupatèn Luwu Timur provinsi Sulawesi Kidul. Suku Padoe kasebar ing Wasuponda lan Sorowako. Suku punika kathah kapanggihaken ing laladan pagunungan lan lembah ing Luwu Timur. ...

                                               

Wong Pamona

Suku Pamona, utawi asring dipunsebut ugi Suku Poso utawi Tiyang poso, dumunung ing sapérangan ageng wewengkon kabupatèn Poso, sapérangan wewengkon Kabupatèn Tojo Una-Una, sapérangan ing wewengkon Kabupatèn Morowali, ugi wonten ing provinsi Sulawe ...

                                               

Wong Rejang

Suku Rejang inggih punika salah satunggaling suku bangsa ingkang paling sepuh ing Sumatera. Suku Rejang ndominasi wewengkon kabupatèn Rejang Lebong, kabupatèn Kepahiang, Kabupatèn Bengkulu Tengah, Kabupatèn Bengkulu Utara, lan kabupatèn Lebong. A ...

                                               

Wong Serawai

Suku Serawai inggih punika suku bangsa kanthi populasi paling ageng angka kalih ingkang dumunung ing laladan Bengkulu. Sapérangan ageng wong Serawai dumunung ing kabupatèn Bengkulu Selatan, inggih punika ing kacamatan Sukaraja, Seluma, Talo, Pino ...

                                               

Wong Sumba

Pulo Sumba dados papan dunungipun suku Sumba lan kapérang dados kalih kabupatèn, Sumba Barat lan Sumba Timur. Masarakat Sumba saged njagi lan nguri-uri kabudayan aslinipun ing sadengahing arus prabawa asing ingkang sampun dumunung ing kepulauan N ...

                                               

Wong Tionghoa-Indonésia

Suku bangsa Tionghoa ing Indonésia inggih punika salah satunggaling ètnis ing Indonésia. Limrahipun nyebut piyambakipun kanthi istilah Tenglang, Tengnang, utawi Thongnyin. Wonten ing basa Mandarin dipunsebut Tangren utawi lajim dipunsebut Huaren. ...

                                               

Wong Badawi

Wong Badawi iku sawijining golongan étnis semi-nomadhik Arab, asalé saka kelompok nomadhik sing ing sujarahé ndunungi segara wedhiné Arab lan Suriah. Jeneng kelompok kuwi artiné "wong segara wedhi" ing basa Arab. Wewengkoné nyrambahi sambané sega ...

                                               

Wong Kurdhi

Para Kurdhi uga karan wong-wong Kurdhi iku siji bebrayan ing Wétan Tengah, akèh-akèhé ndunungi laladan sing watesan, nyrambahi pérangan Wétan lan Kidul-Wétané Turki, Iran Kulon, Irak, lan Suriah Lor. Wong-wong Kurdhi budayané lan basané caket geg ...

                                               

Wong Suryani

Wong Suryani, uga diarani Chaldo-Assyrians lan Syriacs, yaiku sawijining golongan etnorelijiyus asli Wétan Tengah. Akèh-akèhé wong Suryani nuturaké basa Neo-Aramia, kang subpérangané kalebu Lor-Wétan, Tengah, lan Neo-Aramia Kulon, sarta uga basa ...

                                               

Wong Yasidhi

Wong Yasidhi miturut ètnisé iku golongan wong Kurdhi kang rélijiyus utawa golongan étnorélijiyus minangka pribumi ing Mésopotamiya Lor. Yasidhinisme mono ajaran agama kuna kang keket nglakoni éndhogami. Yasidhinisme ora ana gegayutané karo Zoroas ...

                                               

Wong Rohingya

Wong Rohingya iku wong Indho-Arya Muslim saka Praja Rakhine, Myanmar. Miturut wong Rohingya dhéwé lan sawenèh winasis, wong Rohingya iku pribumi Praja Rakhine. Éwadéné, ana ahli sajarah kang mratélakaké manawa wong Rohingya iku saka Banggala kang ...

                                               

Wong Akha

Wong Akha iku wong gunung pribumi kang manggoni désa-désa cilik ing papan-papan kang dhuwur ing pagunungan Tanah Thai, Myanmar, Laos, lan Propinsi Yunnan ing Cina. Wong iki asal saka Cina kang boyongan menyang Asia Kidul-Wétan ing kawitan abad 20 ...

                                               

Wong Druzi

Para Druzi ya iku kelompok etnorelijiyus esotèrisme abasa Arab, kang asalé saka Asia Kulon, kang nganggep awaké dhèwè minangka para unitarian. Yitro saka Midian dianggep leluriné para Druzi lan linuhur minangka narayasa/pambina spiritual saha nab ...

                                               

Wong Kurdhi ing Suriah

Wong Kurdhi ing Suriah iku ngrujuk marang wong-wong katurunan Kurdhi sing lair, utawa sing ndunungi wewengkon ing Suriah. Miturut akèh sumber, wong Kurdhi iku minangka ètnis minoritas sing gedhé dhéwé ing Suriah, kanthi gugung cacah jiwané udakar ...

                                               

Wong Zaza

Wong-wong Zaza ya iku wong-wong ing Anatolia Wétan sing basa asliné basa Zaza. Punjering tanah wutah getihé wong Zaza, wewengkon Dersim, dumadi provinsi Tunceli, Bingöl lan péranganing provinsi Elazığ, Erzincan lan Diyarbakır. Akèh-akèhé wong-won ...

                                               

Wong Ainu

Suku Ainu IPA: ya iku sawijining kelompok ètnis pribumi ing Hokkaidō, KapuloanKuril, lan sapérangan gedhé Sakhalin. Ana punjul 150.000 wong Ainu saiki; nanging jumlahe sing pas ora dingerteni amarga akèh wong Ainu sing ora ngetoke asal-usule amar ...

                                               

Wong Korea ing Jepang

Wong Korea ing Jepang yaiku warga Jepang saka etnis Koréa. Saiki dheweke dadi klompok etnik minoritas paling gedhe ing Jepang. Umume wong Koréa ing Jepang yaiku wong Koréa Zainichi, utawa kadang-kadang disingkat Zainichi, yaiku penduduk permanen ...

                                               

Wong Yamato

Suku Yamato inggih punika bebrayan asli ingkang dominan mapan wonten ing nagara Jepang. Suku Yamato punika istilah ingkang wiwit dipun-ginakaken saking pungkasan abad kaping 19. Kanthi ancas kanggé mbédakaken antawisipun penduduk ing dharatan Jep ...

                                               

Filemon (wong ing Prajanjian Anyar)

Filemon iku wong Kristen utama sing katonané wis dadi anggota jemuwah ing Kolose. Filemon nduwé ulun sing jenengé Onesimus. Uluné iku wis mlayu saka Filemon, bendarané iku banjur bisa tepangan karo Paulus nalika Paulus ana ing jero penjara. Banju ...

                                               

I Pétrus

Layang Petrus kang kaping pisan iki ditujokaké marang wong-wong Kristen kang kasebar ing tlatah lor Asia Cilik. Kabèh iku diarani "umat pilihan Gusti". Amanat utama layang iki iku nguataké iman para pamacané kang lagi ngalami tekanan lan dikuya-k ...

                                               

I Tesalonika

Layang Paulus marang jemuwah ing Tesalonika I Tesalonika iku kutha krajan Makedonia, siji provinsi Kakaisaran Romawi. Jemuwah ing Tesalonika iku yasané Paulus sawisé ninggal Filipi. Nanging ora suwé sabanjuré, wong-wong Yahudi sing éwa marang Pau ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →