Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 234



                                               

Kali Nil Biru

Kali Nil Biru iku sawijining kali kang asalé saka Tlaga Tana ing Ethiopia. Kadhangkala ing Ethiopia kali iki - mligi ing tlatah hilir - diarani Abbay. Pérang kang diarani Abbay dianggep suci déning wong Ethiopia, lan dipercaya minangka Gihon kali ...

                                               

Kali Kapuas

Kali Kapuas iku sawijining kali ing Kalimantan Kulon, Indonésia. Dawané watara 1.143 km, kali iki minangka kali kang dawa dhéwé ing Indonésia, lan minangka kali utama ing laladan kulon Kalimantan. Kali iki uga minangka kali kang dawa dhéwé ing sa ...

                                               

Kali Lusi

Kali Lusi iku sawijining Kali sing ngliwati ing tengah-tengah Kabupatèn Grobogan saka wétan wiwit saka Bulu Kabupatèn Rembang nganti ketemu karo Kali Serang ing Penawangan Kabupatèn Grobogan Jawa Tengah. Kali iki dumunung antarané Pagunungan Kapu ...

                                               

Kali Serayu

Kali Serayu iku kali kang sumberé saka Kabupatèn Wonosobo ngliwati 6 kabupatèn, ya iku antarané laladan Wanasaba, Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas lan pungkasané tumuju menyang muarané ing Kabupatèn Cilacap. Sumbere kali serayu ana ing Dhatara ...

                                               

Kali Amur

. Kali Amur utawa Heilong Jiang Rusia: река Аму́р iku kali kang nomer 9 paling dawa ing donya, dadi tapel wates antara Rusia wétan lan Cina lor-wétan.

                                               

Kali Bug

Kali Bug utawa Kali Buh, utawa kadhang diarani Bug Kulon kanggo mbédaaken karo Kali Bug sing ana ing sisih kidul, ya iku kali sing mili saka Ukraina tengah nganti kulon, mbatesi antara Ukraina karo Polen, ngliwati wates nagara Polen- Belarusia ng ...

                                               

Kali Seine

Kali Seine ya iku sawijining kali utama kang dumunung ana ing sisih kulon Prancis. Kali iki minangka salah siji saka lalu lintas udara komersial lan uga dadi jujugan plesiran, mligi ana ing sajeroning kutha Paris. Jeneng Aepycamelus iku asalé sak ...

                                               

Kali Begej

Kali Begej utawa Bega, Basa Jerman: Bega, Basa Hongaria: Béga) iku kali sing dawané 254 km ing Rumania lan Serbia. Asal saka pagunungan Poiana Ruscă ing Rumania, péranganing Pagunungan Carpathian, lan mili menyang Kali Tisa cedhak Titel, Vojvodin ...

                                               

Kali Timis

Kali Timis utawa Tamiš iku kali sing dawané 359 km mili saka Pagunungan Semenic, sisih kidul Pagunungan Carpathian, Rumania. Kali iki mili liwat tlatah Banat tumuju Kali Danube ing cedhak Pančevo, ing Serbia lor.

                                               

Kali Dnieper

Kali Dnieper uga diarani Lèpèn Nyèper, ya iku kali sing mili saka Rusia, ngliwati Belarusia lan Ukraina, tumeka Segara Ireng. Dawané kali iki ana 2.285 km, ya iku 485 km ngliwati Rusia, 595 ngliwati Belarusia, lan 1.095 ngliwati Ukraina. Sumber K ...

                                               

Kali Chao Phraya

Chao Phraya iku kali utama ing Thailand sing dawané watarar 372 kilomèter. Kali iki duwé enepan aluvial sing cendhèk lan sumebar ing dharatan Thailand. Aliran Chao Phraya mungkasi ingi Lempongan Thailand.

                                               

Kali Pa Sak

Kali Pa Sak iku sawijining kali sing mili ing Thailand tengah. Kali iki asal saka Distrik Amphoe Dan Sai, Provinsi Loei, ngliwati Provinsi Phetchabun. Sabanjuré kali iki mili liwat pérangan wétan saka Provinsi Lopburi lan Provinsi Saraburi, ngant ...

                                               

Kali Hai

Kali Hai, sadurungé karan Bai He, iku sawijining kali ing Cina kang mili ngliwati Beijing lan Tianjin menyang Teluk Bohai ing Segara Kuning. Kali He iku dumadi saka lima kali kang kagabung ing Tianjin, ya iku Kanal Kidul, Kali Ziya, Kali Daqing, ...

                                               

Kali Kuning

Kali Kuning utawa Huang He iku sawijining kali kang nomer loro dawané ing nagara Cina lan nomer 6 paling dawa ing donya, ya iku dawané 5.464 kilomèter. Miwiti saka Gunung Bayankala ing Provinsi Qinghai ing nagara Cina sisih kulon, kali iki mili n ...

                                               

Kapuloan Banda

Kepuloan Banda inggih punika salah satunggaling gugusan pulo ing Indonésia ingkang kalebet ing tlatah Maluku. Kapuloan Banda dipunperang dados sedasa pulo vulkanis ingkang kasebar ing Laut Banda, ±140 km sisih kidulipun Pulo Seram lan 2.000 km si ...

                                               

Kapuloan Natuna Besar

Kapuloan Natuna Besar inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonésia, mlebet wewengkon pamaréntahan Provinsi Kapuloan Riau, Indonésia. Kapuloan Natuna Besar taksih kalebet péranganing Kapuloan Natuna, salah satunggaling kapuloan ing sisih pa ...

                                               

Kapuloan Natuna Selatan

Kapuloan Natuna Selatan inggih kalebet wewengkon kapuloan ing Indonésia ingkang dumunung ing laladan Laut Cina Selatan sisih kidul, ing pucuk lèr provinsi Kalimantan Barat. Kapuloan Natuna Selatan gadhah ama kirang langkung 1.300 km². Cacahipun p ...

                                               

Kapuloan Raja Ampat

Kapuloan Raja Ampat inggih punika gugusan sekawan pulo ingkang dunungipun wonten ing sanginggilipun mustaka Pulo Papua, pasipun ing Provinsi Papua Kilèn. Kapuloan Raja Ampat pinitados minangka taman laut paling ageng ing Indonésia. Wonten ugi ing ...

                                               

Porto-Novo

Porto-Novo iku kutha krajan resmi Nagara Benin Afrika Kulon. Kutha iki duwé pelabuhan ing Lempongan Guinea, ing sisih kidul-wétan Benin. Porto-Novo iku kutha gedhé dhéwé nomer loro ing Benin, nanging kutha Cotonou luwih wigati, kanthi budya lan p ...

                                               

Rabat

Rabat, populasi 1.2 yuta jiwa, iku kutha krajan Maroko. Kutha iki dumunung ing Samodra Atlantik ing sungapan Kali Bou Regreg ing koordinat 34°02 LU 6°51 BB. Endepan blethok wis njalari peranan kutha iki minangka pelabuhan tansaya suda. Sanadyan m ...

                                               

Yaoundé

Yaoundé iku kutha krajan Kamerun lan kutha gedhé dhéwé kaloro sawisé Douala ing Afrika Kulon. Yaoundé dumunung ing Kamerun sisih tengah ana ing elevasi 750 m lan koordinat 3°52 LU 11°31 BT. Sing ndunungi ana 1.430.000 jiwa.

                                               

Tbilisi

Tbilisi, iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Georgia, dumunung ing gisiking Kali Mtkvari. Tbilisi iku kala-kala diarani Tiflis, ya iku jeneng jaman abad tengahan. Kutha iki jembaré 726 km² lan kang ndunungi 1.093.000 jiwa.

                                               

Belfast

Belfast iku kutha krajan uga kutha gedhé dhéwé ing Irlandia Lor. Adhedhasar populasi, Belfast iku kutha gedhé dhéwé angka 14 ing Inggris lan angka 2 gedhé dhéwé ing pulo Irlandia. Belfast iku kadhudhukan kang diasokaké pamaréntah lan législatif M ...

                                               

Edinburgh

Edinburgh iku kutha karajan lan kutha gedhé dhéwé kapindho ing Sekotlan. sing ndunungi watara 450.000 jiwa. Kutha iki dumunung ing pasisir wétan tanah cendhèk tengah Sekotlan. Kutha iki wis dadi kutha krajan Sekotlan wiwit taun 1437 lan minangka ...

                                               

Podgorica

Podgorica iku kutha krajan de facto sisan dadi kutha gedhé dhéwé ing Montenegro. Sing ndunungi gunggung 136.473 jiwa.

                                               

Yerevan

Yerevan iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Arménia. Kutha iki salah sijining kutha tuwa dhéwé sadonya sing dienggoni terus. Yerevan dumunung ing pinggiré Kali Hrazdan lan kutha iki ya iku puser administrasi, kabudayan lan indhustri Arméni ...

                                               

Johannesburg

Minangka kutha mawa sajarah kanthi latar wuri sajarah pasulayan Boer wong tani Walanda perintis-sing mukim ing Transvaal-karo para penambang kabangsan Inggris, sing mbantu yasa kutha sawisé emas tinemu ing taun 1886 ing Witwatersrand. Lokasi sing ...

                                               

Rosario, Santa Fe

Rosario iku sawijining kutha sing ana ing provinsi Santa Fe, Argentina lan wujud kutha krajan Departamento Rosario. Kutha iki wujud kutha gedhé dhéwé nomer telu ing Argentina saka gunggung sing ndunungi. Papané watara 310 km ing sisih lor-kulon k ...

                                               

Grozny

Grozny ya iku kutha krajan Republik Chechnya ana Rusia. Ing taun 2002, pawongané cacah 210.720 jiwa. Kutha iku ana cedhak kali Sunzha Grozny didhegaké, ing 1818, dadi pos paling ngarep militèr Rusia nganti awal abad 20. Sawisé iku dadi pusat indh ...

                                               

Hohhot

Hohhot iku kutha sing dumunung ing lor Tiongkok lan minangka kutha krajan otonomi Mongolia. Sing ndunungi céacah 2.866.615 jiwa. Hohhot tinemu déning panguwasa Mongolia sing jenengé Altan Khan ing pungkasan abad angka 16. Hohhot dipilih dadi pusa ...

                                               

Shanghai

Shanghai IPA: /zɑ̃ hɛ) iku kutha gedhé dhéwé ing Républik Rakyat Cina lan papané ana ing pinggiring delta Changjiang. Panuwuhan kutha iki ing sawatara dasawarsa pungkasan nggawé kutha iki dadi punjeré ékonomi, dagangan, finansial lan komunikasi k ...

                                               

Kutha Langsa

Kutha Langsa iku salah siji kutha ing Acèh, Indonésia. Kutha Langsa dumunung kurang luwih 400 km saka kutha Banda Acèh. Kutha Langsa sadurungé duwé status Kutha Administratif miturut Peraturan Pamaréntah Nomor 64 Tahun 1991 ngenani Pembentukan Ko ...

                                               

Kutha Ngayogyakarta

Kutha Ngayogyakarta utawa cekaké Kutha Yogya iku kutha krajan Daerah Istimewa Yogyakarta. Kutha iki naté dadi kutha krajan Indonésia ing jaman révolusi. Kajaba iku kutha iki minangka kutha krajan Daerah Istimewa Yogyakarta, kang dipanggedhèni dén ...

                                               

Pratélan jejuluking kutha ing Indonésia

Ngisor iki pratélan jejuluking kutha ing Indonesia. Istilah kutha ing kéné tegesé ora winates ing kutha otonom, nanging uga kalebu kutha krajan dhistrik.

                                               

Kutha Sibolga

Kutha Sibolga inggih punika salah satunggaling kutha di provinsi Sumatra Lor, Indonésia. Kota punika manggén ing pasisir barat pulau Sumatera, mbujur sepanjang pasisir saking lèr ing kidul lan manggèn ing kawasan lempongan ingkang namanipun Lempo ...

                                               

Basra

Basra utawi Basrah inggih punika kitha paling ageng nomer kalih wonten ing Irak, dunungipun watawis 545 km saking kitha Baghdad. Padunungipun wonten 2.016.217 jiwa. Basra gadhah pelabuhan utama wonten Irak saha inggih punika kutha krajan Governor ...

                                               

Tikrit

Tikrit inggih punika kitha ingkang wonten Irak, udakara 140 km sisih kilèn segara Bagdad wonten Kali Tigris. Tikrit inggih punika punjering pamaréntahan provinsi Salah ad Din. Gunggung tiyangipun 260.000 jiwa. Tikrit misuwur dados papan panggènan ...

                                               

Bukan

Bukan iku sawijining kutha ing Iran kang dadi kutha krajané Kabupatèn Bukan, Provinsi Azerbaijan Kulon. Nganti taun 2017, cacah jiwané diwatara ana 194.846 ing 57.000 kulawarga, ndadèkaké kutha iki kutha paling padhet nomer telu ing provinsi kase ...

                                               

Kermanshah

Kermanshah, ya iku kutha krajané Provinsi Kermanshah, sing kaprenah 525 kilomèter utawa 326 mil saka Tehran ing pérangan kuloné Iran lan udakara 120 kilomèter saka tapal watesé Irak. Miturut étungan sènsus ing taun 2011, kutha iki gunggung cacah ...

                                               

Sanandaj

Sanandaj pangucap ya iku kutha krajané Provinsi Kurdhistan lan kutha sana budayané wong Kurdhi ing Iran. Kanthi gunggung cacah jiwa 414.069 wong, Sanandaj mujudaké kutha paling gedhé ing Iran ing urutan ka-23 lan kuthané wong Kurdhi sing gedhé dh ...

                                               

Urmia

Urmia ; Kurdhi: Ûrmiye, ورمێ ‎) ya iku kutha paling gedhé ing Provinsi Azerbaijan Kulon ing Iran lan minangka kutha krajané Kabupatèn Urmia. Urmia iki kutha paling padhet ka-10 ing Iran. Ing sènsus taun 2012, cacah jiwané ana 667.499, kanthi 197. ...

                                               

Kyoto

Kyoto mirengaken. inggih punika kutha ingkang mapan wonten Pulo Honshu, Jepang. Kutha punika kalebet péranganing laladan metropolitan Osaka-Kobe-Kyoto. Kyoto gadhah kathah situs sajarah lan kalebet kutha krajanipun Prefektur Kyoto. Kutha krajan a ...

                                               

Nagasaki

Nagasaki dengarkan iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Prefektur Nagasaki kang dumunung ing pasisir sisih kidul-kulon Kyushu, Jepang. Lokasi geografisé ya iku 32°44′ LU 129°52′ BT. Nagasaki dadi pusat prabawa Éropah ing Jepang ing jaman pe ...

                                               

Nagoya

Cithakan:Kutha ing Jepang Nagoya 名古屋市, Nagoya-shi? inggih punika kutha krajan saking Prefektur Aichi, Jepang. Kutha punika mapan wonten ing pasisir Samodra Pasifik ing wewengkon Chūbu, pérangan tengah Pulo Honshu. Papanipun ing tengahipun Tok ...

                                               

Osaka

Kanggé kagunan sanès saking, mangga mriksani. Kutha Osaka rungokna iku kutha katelu-gedhé dhéwé ing Jepang, kanthi populasi 2.7 yuta wong. Kutha iki ana ing pulo Honshu, ing cangkem Kali Yodo ing Lempongan Osaka. Kutha iki wujud salah siji pusat ...

                                               

Braunschweig

Braunschweig iku kutha gedhé dhéwé kaloro ing Niedersachsen, sing ndunungi watara 250 ribu jiwa. Ing kutha iki akèh tinemu lembaga-lembaga panelitèn nasional, malah miturut survei anyar, laladan Braunschweig lan saubengé duwé pametu per kapita ge ...

                                               

Cottbus

Cottbus iku siji kutha otonom ing praja Brandenburg, Jerman. Kutha iki misuwur minangka kutha universitas lan minangka salah siji punjer budaya lan basa Sorbia. Sing ndunungi cacahé mèh 100.000 jiwa. Kutha iki sawisé kutha karajan Potsdam, nomer ...

                                               

Lübeck

Lübeck iku kutha otonom kang ana ing Schleswig-Holstein, Jerman Rungokna Lübeck. Warga ing kutha iki cacahé 213.983 ing taun. Kutha iki dadi kutha gedhé dhéwé angka 2 ing Sleschwig-Holstein minangka kutha palabuhan utama kang ana ing Jerman. Sasu ...

                                               

München

München iku kutha krajan praja Bayern ing Jerman. Kanthi sing ndunungi cacahé 1.305.522 jiwa, München minangka kutha kanthi sing ndunungi paling akèh katelu ing Jerman sawisé Berlin lan Hamburg. Kutha iki dumunung ing Kali Isar. Sesanti München y ...

                                               

Sebnitz

Sebnitz iku siji kutha cilik ing Kabupatèn Sächsische Schweiz-Osterzgebirge, Sachsen, Jerman. Kutha sing ndunungi mèh 10.000 jiwa iki diakoni pamaréntah minangka siji kutha pariwisata ing Sachsen Wétan ing pinggiring Taman Nasional Sächsische Sch ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →