Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 231



                                               

Ageng Tirtayasa

Sultan Ageng Tirtayasa yaiku pahlawan Indonésia kang asalé saka Banten. Jeneng asline Sultan Ageng Tirtayasa yaiku Abul Fath Abdulfattah. Sultan Ageng Tirtayasa lungguh ing tahta lan dadi raja Banten wonten taun 1951. Sultan kang umur 20 taun sam ...

                                               

Andi Abdullah Bau Massepe

Letnan Jenderal TNI Andi Abdullah Bau Massepe punika pejuwang saking Sulawesi Kidul. Piyambakipun punika Panglima ingkang pisanan TRI Divisi Hasanuddin kanthi pangkat Jendral. Piyambakipun pikantuk pahargyan Pahlawan Nasional Indonésia saking Sus ...

                                               

Andi Mappanyukki

Andi Mappanyukki iku tokoh pejuang saka Sulawesi Kidul. Dhèwèké putra saka Raja Gowa kaping XXXIV yaiku IMakkulau Daeng Serang Karaengta Lembang Parang Sultan Husain Tu Ilang ri Bundu’na lan I Cella Wetenripadang Arung Alita, putri tuwa dhéwé sak ...

                                               

Hasanuddin

Sultan Hasanuddin lair ing Makassar, Sulawesi Kidul, 12 Januari 1631-séda ing Makassar, Sulawesi Selatan, 12 Juni 1670 nalika umuré 39 taun dhèwèké yaiku Raja Gowa kaping 16 lan Pahlawan Nasional Indonésia ingkang lair nganggo jeneng I Mallombasi ...

                                               

Iskandar Muda saka Aceh

Sultan Iskandar Muda ya iku sultan kang gedhé dhéwé ing mangsa Kesultanan Acèh, kang kuasa saka taun 1607 tekan 1636. Acèh tekan mangsa kejayaané nalika mangsa kepemimpinané Iskandar Muda, buktiné laladan kekuasaané kang saya gedhé lan reputasi i ...

                                               

Karel Satsuit Tubun

K.S Tubun utawa cekakan saka Karel Satsuit Tubun yaiku pahlawan Révolusi. K.S Tubun minangka pengawal J. Leimena kang dadi salah sawijiné kurban Gerakan 30 September ing taun 1965.

                                               

Muhammad Yamin

Mr. Prof. Mohammad Yamin, S.H. inggih punika sastrawan, sejarawan, budayawan, pulitikus, lan ahli ukum ingkang diurmati minangka Pahlawan nasional Indonésia. Mohammad Yamin miyos ing Talawi, Sawahlunto Sumatra Kulon surya kaping 24 Agustus 1903 l ...

                                               

Soetomo

Dr. Soetomo iku tokoh sing mandégani Budi Utomo, organisasi perobahan sing pisanan ana ing Indonésia. Ing taun 1903, Soetomo sekolah kadhokteran ing School tot Opleiding van Inlandsche Artsen STOVIA, Jakarta. Bebarengan karo kanca-kancané saka ST ...

                                               

Sugiono, Kolonel

Kolonel Sugiyono utawi kanthi nama jangkep Kolonel Anumerta R. Sugiyono Mangunwiyoto inggih punika salahsatunggaling pahlawan Indonésia ingkang dados kurban G 30 S PKI. Kol. Sugiyono dhaup kaliyan Supriyati. Piyambakipun gadhah enem putra, inggih ...

                                               

Sultan Agung

Sultan Agung Prabu Hanyokrokusumo iku raja Kasultanan Mataram kang maréntah taun 1613-1645. Ing sangisoré pimpinan Sultan Agung iki Mataram ngembang dadi krajan gedhé dhéwé ing Jawa lan Nusantara wektu semana. Saka jasa-jasané minangka pejuang la ...

                                               

Sultan Agung saka Mataram

Sultan Agung Adi Prabu Hanyakrakusuma, Kesultanan Mataram, 1645) ya iku Sultan angka telu Kesultanan Mataram kang mréntah ing taun 1613-1645. sangisoré kapimpinané, Mataram ngrembaka dadi kraton sing gedhé ing Jawa lan Nusantara wektu kui. Amarga ...

                                               

Yui Yoshioka

Yui Yoshioka inggih punika gadhah profil: Golongan getih: AB Papan favorit: pasisir Shing ing Fukuoka Asma Lair: Yoshioka Yui Shio: Kelinci Zodiak: Aries Nginggilipun: 155 cm Hobi: nilari filem, maos buku, badminton

                                               

Zahra Amir Ebrahimi

Zahra Amir Ebrahimi 1981 ya iku sawijining juru foto profésional, aktris télévisi, direktor filem cekak saka Iran. Dhèwèké sempet sinau teater ning Teheran, lan miwiti kaurripan profesionalé kanthi cara nggawé filem cekak. Filmé kang kaping pisan ...

                                               

Jean-Baptiste de Lamarck

Jean-Baptiste Pierre Antoine de Monet, Chevalier de Lamarck inggih punika biologiwan Perancis ingkang dipunkenal amargi pamanggihipun wonten ing téyori babagan evolusi pagesangan. Minangka satunggaling ilmuwan, margi gesangipun luar biyasa mituru ...

                                               

Pèpèng

Ferrasta Soebardi utawi langkung misuwur kanthi asma Pépéng inggih punika satunggalipun artis lan pelawak Indonésia. Pépéng misuwur ing jagad panglipur Indonésia wiwit menang lomba lawak mahasiswa ing taun 1978 minangka juwara satunggal, kancanip ...

                                               

Kebon raja Adelaide

Kebon Raja Adelaide iku kebon kéwan tuwa dhéwé nomer loro ing Australia sing papané ing Adelaide, Australia Kidul lan siji-sijiné kebon kéwan métropolitan utama ing Australia sing diduwèni lan dioperasikké déning basis tanpa kauntungan. Kebon kéw ...

                                               

Mikroskop

Mikroskop iku siji piranti kanggo ndeleng obyek kang cilik banget kanggo dideleng nganggo mata. Èlmu kang nyinaoni barang cilik kanthi migunakaké piranti iki karan mikroskopi, lan tembung mikroskopik tegesé cilik banget, ora gampang katon nganggo ...

                                               

Teleskop

Cithakan:Ora ditemtokake Cithakan:Akurat Teleskop tegese njupuk obyek kaya ta sinar sing katon, sinar infra, sinar-X, gelombang radio Piranti kasebut kanggo mirsani. Ing jaman biyen, uga diarani "Teleglass". Gumantung saka gelombang elektromagnet ...

                                               

Abang

Abang utawa basa Jawa krama abrit, iku warna kang kagolong sajeroning warna primèr, kang duwé frekuensi cahya paling endhèk kang kasatmata utawa bisa dideleng déning mata manungsa. Cahya abang duwé panjang gelombang watara 630-760 nm. Getih kang ...

                                               

Abad ping 21

Pratélan taun-taun ing abad kaping 21 Masehi: 2081 – 2082 – 2083 – 2084 – 2085 – 2086 – 2087 – 2088 – 2089 – 2090 2051 – 2052 – 2053 – 2054 – 2055 – 2056 – 2057 – 2058 – 2059 – 2060 2021 – 2022 – 2023 – 2024 – 2025 – 2026 – 2027 – 2028 – 2029 – 2 ...

                                               

Abad ping 22

Pratélan taun-taun ing abad kaping 22 Masehi: 2151 – 2152 – 2153 – 2154 – 2155 – 2156 – 2157 – 2158 – 2159 – 2160 2131 – 2132 – 2133 – 2134 – 2135 – 2136 – 2137 – 2138 – 2139 – 2140 2111 – 2112 – 2113 – 2114 – 2115 – 2116 – 2117 – 2118 – 2119 – 2 ...

                                               

11 Mèi

1997-Komputer gadhah IBM anami Deep Blue saged ngalahaken pecatur ulung Garry Kasparov. 1995-Ing New York City, langkung saking 170 nagari tandha tangan panjangan Perjanjian Nonproliferasi Nuklir tanpa sarat. 330-Bizantium dipun-gantos namanipun ...

                                               

14 Mèi

1955 -Perang Adhem: Pakta Warsawa dipun tapak astani wolung 8 nagara blok kuminis. 1940 -Perang Donya II: Walandi ngakeni kawon kaliyan Jerman. 1998 -Karusuhan ageng wonten Jakarta ngantos tanggal 15 Mèi, pungkasanipun dados lèngsèripun présidhèn ...

                                               

16 Mèi

1975 -India nganèksasi Sikkim sasampunipun nagari pagunungan punika ngawontenaken referendum lan swanten ingkang kathah piyambak ngajengaken integrasi kaliyan India. 1929 -Bebungah Oscar ingkang kaping sapindhah dipunanugerahaken wonten ing Holly ...

                                               

18 Mèi

1910 -Bumi ngliwati buntut komét Halley. 1803 -Perang Napoleon: Karajan Manunggal mbatalaké Pasetujon Amiens lan nyatakaké perang marang Prancis. 2010 -Sawijining bom njeblug ing Kabul, Afganistan, niwasaké 18. VOA, MediaIndonesia, lll. nyebutaké ...

                                               

19 Mèi

1802 -Penganugerahan Légion dhonneur dipunwiwiti déning Napoleon Bonaparte. 1890 -Ho Chi Minh, pemimpin Vietnam, miyos w. 1969 2010 -Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono mbiwara Agus Martowardojo nggantèkaké Sri Mulyani minangka Mantri Kauangan, la ...

                                               

23 Mèi

1568 -Walandi mardika saking Spanyol. 1906 -Wright Bersaudara pikantuk hak paten AS kanggé "Mesin Terbang" damelanipun. 1934 -Duo perampok bank Amérika, Bonnie lan Clyde, dipunsergap pulisi lan dipuntémbak nagntos pejah ing Black Lane, Louisiana.

                                               

28 Mèi

1905 -Perang Ruslan-Jepang: Patempuran Tsushima dipunpungkasi kawonipun Ruslan. 1964 -Organisasi Pembebasan Palestina ngadeg. 1940 -Perang Donya II: Bèlgi lempongan kdumateng Jerman.

                                               

8 Mèi

1993 -Marsinah, aktivis buruh, kapanggéhaken pralaya wonten ing alas Nganjuk. 1998 -Prastawa Gejayan, dhémonstrasi nuntut Reformasi ing Gejayan, Yogyakarta" ingkang ndadosaken satunggaling mahasiswa, Moses Gatutkaca séda. 1984 -Uni Soviet mbiwara ...

                                               

1 Juni

2003 -Républik Rakyat Tiongkok wiwit ngisi panampunagn toya ing sawingkingipun Bendhungan Tiga Jurang, nginggilaken toya ing sacedhakipun bendhungan dados 100 mèter. 1938 -Komik Superman ingkang sepindhah kababar. 2010-Asyifa Latief kapilih dados ...

                                               

12 Juni

2013 Jiroemon Kimura, jalmi paling sepuh ingkang kacathet salebetipun sajarah, tilar donya ing yuswa 116 taun, 54 dinten. 2010 Karusuhan ètnis ing Osh, Kirgizstan, niwasaken sakbotenipun 124 jiwa. Kompas Liputan6 BBC 2013 Karusuhan ingkang dumado ...

                                               

16 Juni

1884 - Roller coaster ingkang sepindhah wonten ing Amérikah Sarékat kalakoaken. 1891 -John Abbott dados mahamantri Kanada. 1999 -Thabo Mbeki dipun-pilih dados présidhèn Afrika Kidul. 1983 -Yuri Andropov dados présidhèn Uni Soviet. 1829 -Geronimo, ...

                                               

2 Juni

2013 Ajang balapan pit Tour de Singkarak 2013 resmi dipunbikak ing Kitha Bukittinggi lan bakal nglajengi 17 kabupatèn lan kitha ing Sumatra Kilèn. 2012 Riyadi pèngetan jumeneng nata ingkang kaping 60 Yubiléum Inten Ratu Elizabeth II kalaksanan in ...

                                               

21 Juni

Wiwitanipun mangsa panas ing sigaran lèr Bumi 1788 -Konstitusi Amérikah Sarékat milai lumampah, sasampunipun dipunratifikasi déning praja kasanga, New Hampshire. 2012 Montor Miber Angkatan Udara Indonésia Fokker 27 ngalami kacilakan lan dhawah in ...

                                               

22 Juni

1941 -Operasi Barbarossa dipunwiwiti, Jerman nginvasi Uni Soviet. 1527 -Fatahillah ngusir Portugis saking palabuhan Sunda Kelapa, sapunika dipunpèngeti minangka dinten lair kitha Jakarta. 1997 -Wartawan Bernas, Fuad Muhammad Syafruddin, dipunanug ...

                                               

27 Juni

1996 -Pesawat luar akasa Galileo kasil ngliwati Ganymede, satelit alami paling ageng planit Jupiter, ugi mundhut gambar lan ndungkap struktur rinci ing saknjawinipun. 1947 -Jenderal Soedirman dipunsengkakaen déning Présidhèn Soekarno dados Pangli ...

                                               

30 Juni

1908 -Prastawa Tunguska ing Sibéria-Kulon, Ruslan 1971 -Pesawat luar akasa Soyuz 11 kécalan tekanan wekdal reentry, niwasaken kosmonot Vladislav Volkov, Georgi Dobrovolski lan Viktor Patsayev. 1934 -Malam Pisau Panjang, pambantaian ingkang dipuna ...

                                               

8 Juni

1968 -James Earl Ray dipuntangkep kanthi dakwan mejahi Martin Luther King, Jr. 2005-Akhir pelaksanaan Ujian Nasional SMP/MTs taun ajaran 2004/2005 ing Indonésia. 2012-Kezia Karamoy lan Stefanny Margaretha Aay resmi dados personel énggal girlband ...

                                               

6 Sèptèmber

1968 -Swaziland mardika. 1972 -Para pejuang Palèstina saka Gerakan September Cemeng nyandera lan matèni para atlit Israèl ing München. 1157 -Kakawin Bharatayuddha ing basa Jawa Kuna, rampung ditulis. 1997 -Putri Diana saking Karajan Manunggal dis ...

                                               

September 2007

16 - Satunggaling jèt penumpang One-Two-Go Pamiberan 269 ingkang ngangkud 130 jalmi dhawah nalika ndharat ing tengah guyuran jawah ing Phuket, Thailand njalari 88 jalmi tiwas lan 42 tatu, kalebet 5 kritis. Pesawat punika dipunjuru anggeganai déni ...

                                               

10 Oktober

1987 -Pamaréntahan militèr pimpinan Sitiveni Rabuka nelakaken Fiji minangka republik. 1979 -Permainan Pac-Man dipunrilis ing Jepang déning Namco. 1970 -Fiji pikantuk kamardikanipun. 1938 -Perang Donya II: Jerman nyaplok wewengkon Sudetenland saki ...

                                               

13 Oktober

1943 -Perang Donya II: Pamaréntahan énggal Italia mihak dhumateng Sakuthu lan nelakaken perang dhumateng Jerman. 1944 -Perang Donya II: Kitha krajan Latvia, Riga, dipunpendhet alih Wadya Merah. 1977 -Sekawan tiyang Palestina mbajak satunggiling p ...

                                               

2 Oktober

1988 -Olimpiade 1988 ing Seoul dipun-tutup. 2009 -UNESCO netepaken bathik minangka warisan budaya Indonésia. 1997 -Dina Kemis Kliwon, Ketua Umum Dewan Pimpinan Pusat Parté Golongan Karya Harmoko, kapilih dadi ketua DPR/MPR mangsa kalamangsa taun ...

                                               

20 Oktober

1999-Abdurrahman Wahid esmi dipunlantik dados Présidhèn Républik Indonésia périodhe 1999-2004, anging lèngsèr kaliyan dipun-gantos déning Megawati Soekarnoputri ing tanggal 23 Juli 2001 1827 -Peperangan Navarino: armada Turki lan Mesir dipunkalah ...

                                               

21 Oktober

1986 -Kapuloan Marshall pikantuk kamardikan saking Amérikah Sarékat. 1983 -Meter dipundhéfinisikaken minangka let ingkang dipunlampahi cahya ing ruwang hampa udara kanthi wekdal 1/299.792.458 detik. Pupunika dipuntetepaken ing partémon kaping 17 ...

                                               

22 Oktober

2009 -Pelantikan para mantri Kabinèt Indonésia Bersatu II Detiknews.com 1950 -Sapérangan sastrawan Indonésia ingkang ing tembé dipuntepangi minangka Angkatan 45 medalaken manifesto ingkang dipuntepangi minangka Serat Kapercayan Glanggang. 1955 -R ...

                                               

3 Oktober

1929 -Karajan Serbia, Kroasia lan Slovenia gantos nama dados Karajan Yugoslavia. 1990 -Jerman Kilèn lan Jerman Wétan manunggal malih. 1965 -Gerakan 30 September: Mayit-mayit kurban pinanggih ing Lubang Buaya. 2333 SM -Pangadegan Karajan Koréa kan ...

                                               

4 Oktober

1992-Montor mabur kargo El Al, Boeing 747 nabrak gedhong flat ing Amsterdam, Walandi. 1957 -Sputnik I, misi luar akasa tak berawak sepisanan, dipunluncuraken. 1993 -Présidhèn Ruslan Boris Yeltsin mréntahaken sapérangan tank nembaki gedhong parlem ...

                                               

5 Oktober

1991 -Pesawat C-130 Hercules TNI-AU dhawah ing Jakarta Wétan, niwasaken 137 tiyang. 2000 -Révolusi Bulldozer: Demonstrasi ageng-agengan ing Beograd nuntut Présidhèn Slobodan Milošević mundur saking jabatanipun. 1945 -Wiyosanipun ABRI sapunika TNI ...

                                               

6 Oktober

1928 -Chiang Kai-shek dados pamimpin Républik Tiongkok. 1973 -Dipunmilainipun Perang Yom Kippur. 1981 -Présidhèn Mesir, Anwar Sadat dipunpejahi. 2000 -Slobodan Milošević mundur saking jawatanipun minangka Présidhèn Yugoslavia. 1908 -Austria nyapl ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →