Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 228



                                               

Harpsichord

Harpsichord utawa piano kuno minangka piranti musik kaya ta piano ingkang swantenipun medal saking pethikan senar mboten dithutuk ngangge hammer /pukul kaya déné piano. Piranti punika salah sawijining piranti paling penting ing musik Eropa wiwit ...

                                               

Musiyum Nasiyonal Ètnologi (Jepang)

Musiyum Nasional Etnologi inggih punika salah satunggal saking institut riset antaruniversitas ugi minangka musiyum ing kutha Suita, Prefektur Osaka, Jepang. Musiyum utawi institut punika misuwur kanthi sebutan Minpaku. Wiwit wulan April 2004, Mi ...

                                               

Musiyum Nasiyonal Kyoto

Museum Nasional Kyoto inggih punika minangka musiyum ingkang dipunkelola déning Institut Nasional Peninggalan Budaya ing Kyoto, Jepang. Museum punika dipunremikaken nalika wulan Mèi taun 1897, koleksi utamanipun inggih punika tilas budaya Kyoto s ...

                                               

Musiyum Nasiyonal Kyushu

Musiyum Nasional Kyushu inggih punika musiyum sajarah ingkang dipunkelola Institut Nasional Peninggalan Budaya wonten ing Dazaifu, Prefektur Fukuoka, Jepang. Musiyum mapan ing gedung kanthi pitung tingkat, kalebet kalih tingkat ing ngandhap lemah ...

                                               

Derby Museum and Art Gallery

Derby Museum and Art Gallery wiwitan buka saka tahun 1879, barengan karo Perpustakaan Pusat Derby, ing gedung anyar sing dirancang karo Richard Knill Freeman terus diwenehna Derby saka Michael Thomas Bass. Koleksi nang musiyum ana lukisan Joseph ...

                                               

Musiyum Griya Pickford

Musiyum Griya Pickford utawi wonten ing Basa Inggris dipunsebat Pickfords House Museum of Georgian Life and Costume, ingkang mapan wonten ing Friar Gate nomer 41, Derby punika satunggaling town house Georgian ingkang dipunyasa déning arsitèk ingk ...

                                               

Musée national de la Marine

Musée national de la Marine ya iku Musiyum Nasional minangka duwé koleksi babagan donya kemaritiman kang dumunung ana ing Palais de Chaillot, Trocadéro,kalebu ing distrik XVIe arrondissement saka Paris, Prancis.Musiyum kang ana ing Castle of Bres ...

                                               

Monnaie de Paris

Monnaie de Paris utawa misuwur minangka Paris Mint utawa kanthi administratif disebat "Direction of Coins and Medals", ya iku sawijining pusat administrasi saka pamaréntahan Prancis kang duwé tanggung jawab déning babagan panerbitan koin lan meda ...

                                               

Musée Adzak

Musée Adzak ya iku sawijining musiyum seni ing Paris, Prancis, kang diduwèni déning panjenenengané Margaret Crowther.Musiyum kang dumunung saka blok séjé saka St Raymond Losserand, ing samburiné alun-alun Square Losserand-Suisses Adzak Workshop y ...

                                               

Musiyum Louvre

Musiyum Louvre iku sawijining musiyum seni ing Paris, Prancis. Musiyum iki dibuka ing 1793 lan saiki ambané 60.000 m². Sajeroning taun 2007 musseum iki duwé 8 300 000 pangunjung. Musiyum Louvre kalebet musiyum ingkang paling ageng, musiyum seni i ...

                                               

Musée Rodin

Musée Rodin inggih punika salah satunggaling musèum ingkang wonten ing Paris, Prancis ingkang dipunbikak ing taun 1919, ingkang dipundamel kanggé salah satunggaling wujud pakurmatan dhateng pengrajin patung saking Prancis kanthi nama Auguste Rodi ...

                                               

Témbok Raseksa Cina

Témbok Raseksa Cina utawa Témbok Besar Tiongkok, uga dikenal ing Tiongkok kanthi jeneng Tembok Raseksa 10.000 Li ¹ wujud yasan paling dawa sing naté digawé manungsa, dumunung ing Républik Rakyat Cina. Dawané ana 6.400 kilomèter lan dhuwuré 8 mète ...

                                               

Bustan al-Katibin

Bustan al-Katibin ya iku naskah kang ditulis Raja Ali Haji kang isiné ngewrat bab tata Basa Malayu. Karyané iki dadi karya kang awal dhéwé kang mbahas babagan basa Malayu déning cendekiawan lan budayawan Malayu saka Riau. Karya iki ditulis taun 1 ...

                                               

Carita Parahyangan

Carita Parahiyangan ya iku jeneng saka salah sijiné naskah Sunda kuna kang digawé ing pungkasan abad ke-16, kang nyritakaké sujarah Tanah Sunda, mligi babagan pamaréntahan ing kalih Karajan Sunda ya iku Kraton Galuh lan Kraton Pakuan. Naskah iki ...

                                               

Sastra Inggris Kuna

Sastra Anglo-Saxon utawa sastra Inggris Kuna iku ngambah sastra sing tinulis ing basa Inggris Kuna nalika mangsa pasca Romawi saka kurang luwih pratengahan abad angka 5 nganti ing Panaklukan Norman taun 1066. Karya-karya iki ngambah genre kaya ta ...

                                               

Arthur Rimbaud

Jean Nicolas Arthur Rimbaud ya iku sastrawan lan penggurit kang lair ing Charleville-Mézières, Prancis tanggal 20 Oktober 1854. Dhèwèké tilar donya ing Marseille, Prancis tanggal 10 Novèmber 1891 nalika umur 37 taun.

                                               

Moderato Cantabile

Moderato Cantabile iku buku novèl abasa Prancis sing ditulis déning Marguerite Duras ing taun 1958. Buku iki duwé téma sawijining protès marang aliènasi budaya lan sosial. Buku iki nyritakaké sang paraga baku Anne Desbaresdes, sawijining guru mus ...

                                               

Semusim di Neraka

Semusim di Neraka ya iku buku antologi geguritan kan ditulis déning Arthur Rimbaud ing taun 1873 lan dipertal ing basa Indonésia déning An. Ismanto. Rimbaud dhéwé sakjané arep babar antologi geguritan iki minangka buku kanggo bebrayan agung. Nang ...

                                               

Carita Purnawijaya

Carita Purnawijaya utawa ing basa Walanda Poernawidjaja’s hellevaart of de volledige verlossing iku sawijining karya sastra ing basa Sundha Kuna. Carita iki ya iku ngenani panglelanan sang paraga baku utawa protagonis carita, Purnawijaya menyang ...

                                               

Bloody Mary (folklor)

Bloody Mary iku folklor bab lelembut, memedi, utawa dhemit sing dijaluki tulung kanggo meruhaké kadadéan tembé buri. Bloody Mary dicaritakaké yèn ngaton ana ing pangilon sawisé jenengé diceluk ping telu. Weweruhané Bloody Mary bisa katon sumanak, ...

                                               

Paul Bunyan

Paul Bunyan ya iku sawijining tokoh fiksi carita rakyat Amérika. Dhèwèké digambarake duwé kekuwatan kang gedhé, amarga dhèwèké dhedhasar sawijining blandhong kayu kang urip ing abad kaping 19 ing Amérikah Sarékat. Minangka tokoh fiksi, dhèwèké di ...

                                               

Folklor

Folklor punika asalipun saking tembung folk lan lore. Folk tegesipun kelompok tiyang ingkang gadhah ciri-ciri fisik, sosial, lan kabudayan, saéngga saged dipunbènten-bèntenaken dados kelompok-kelompok ingkang lintu. Ciri-ciri punika antawisipun s ...

                                               

Kucing ireng

kucing ireng iki kucing domestik karo wulu ireng sing bisa dadi campuran utawa tartamtu jenis, utawa cat domestik umum ora jenis tartamtu. The Cat Fanciers Association ngenali 22 cat anakan sing bisa teka karo jaket ireng ngalangi. Keturunan Bomb ...

                                               

Gendéra Bangladesh

Gendéra Bangladesh dikenalake ing umum wiwit tanggal 17 Januari 1972. Wujud gendéra kang wujud gendéra kang digunakaké ing wektu Perang Pembebasan Bangladesh lan isih naganggo peta nagara Bangladesh ing ndhuwur srengéngé kanthi warna abang. Peta ...

                                               

Gendéra Cina

Gendéra Républik Rakyat Cina, utawa "Gendéra Abang Lima Bintang" digawé déning Panjenengané Zeng Liansong, piyantun seniman kang misuwur ing tlatah Ruian, Zhejiang. Gendéra Cina duwé pratandha utawa simbol-simbol kuminisme kang misuwur, kaya ta w ...

                                               

Gendéra Polen

Wiwit awal abad kaping 13, Garudha Putih iku wis dadi Lambang Polen. Garudha Putih ana ing tamèng abang iki dadi warna dhasar gendéra nagara. Warna putih sing ana ing dhuwur nglambangaké étika lan kasucèn, kamangka warna abang iku nglambangaké ku ...

                                               

Gendéra Groningen (provinsi)

Gendéra Groningen digunakaké ing taun 1950, lan didasarake kanthi lambang-lambang Kutha Groningen lan Ommelanden. Werna abang, putih lan biru kanthi asal saka lambang Ommelanden, putih lan ijo saka lambang kutha. Werna kutha ya iku pérangan tenga ...

                                               

Gendéra Hongaria

Gendéra nasional Hongaria ya iku bendéra kang duwé telung wernalan dibagi dadi telung pérangan kanthi horisontal. Wrnané kasusun saka abang, putih lanijo. Gendéra iki didadèkaké dadi Gendéra resmi Hongaria wiwit tanggal1 Oktober 1957.

                                               

Nadia Petrova

Nadia Petrova iku petenis tunggal wadon. Nadia Petrova nduwéni awak kang dhuwuré 178 cm lan aboté 65 kilo gram. Nadia Petova dadi petenis wadon kang profésional nalika taun 1999. Nadia Petrova uga tau éntuk rangking kang paling dhuwur sadonya, Na ...

                                               

Maria Sharapova

Maria Yuryevna Sharapova punika satunggiling juru main tenis asal Rusia. Piyambakipun naté ndhudhuki peringkat 1 WTA lan sapuniki dhomisilinipun ing Amérikah Sarékat, sanadyan tetep dados warganagari Rusia. Sharapova sampun njawarani 3 gelar Gran ...

                                               

Liga Utama Azerbaijan

Liga Utama Azerbaijan, dina jenenge Topaz Premier Liqası kanggo kapentingan sponsor, iku liga bal-balan antarané klub ing tingkat paling dhuwur ing Azerbaijan.

                                               

Tim nasional bal-balan Céko

Tim nasional bal-balan Céko iku tim kang makili Républik Ceko sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Tim iki tau dadi runner-up Piala Donya FIFA ing taun 1938 & 1962 sarta juara Piala Éropah 1976 wektu jenengé isih Cekoslovakia. Timnas Re ...

                                               

Tim nasional bal-balan Kroasia

Tim nasional bal-balan Kroasia makili Kroasia sajeroning kejuwaraan-kejuwaraan bal-balan internasional. Ing debut Piala Donyané, tim iki langsunggawé kagèt kanthi ngrebut posisi katelu.

                                               

Tim nasional bal-balan Polen

Tim nasional bal-balan Polen iku tim lanang kang makili Polen sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional.

                                               

Tim nasional bal-balan Portugal

Tim nasional bal-balan Portugal iku tim kang makili Portugal sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Tim iki durung naté menangaké kajuwaraan internasional ing tingkat senior, partisipasi sajeroning Piala Donya FIFA nembé kaping papat. Wek ...

                                               

Tim nasional bal-balan Rumania

Tim nasional sépak bola Rumania iku tim nasional bal-balan sing prestasiné mung nggayuh Babak saprapat final ing Piala Éropah 2000 lan ana ing sangisoré Federasi Bal-balan Rumania. Debut piala donya tim iki kadadéan ing taun 1930 lan kasil paling ...

                                               

Tim nasional bal-balan Swiss

Tim nasional bal-balan Swiss iku tim kang makili Swiss sajeroning kajuwaraan bal-balan internasional. Swiss tau nyelenggarakaké Piala Donya FIFA ing taun 1954 lan dadi tuwan omah Piala Éropah taun 2008, lan ngadhepi Rep Ceska, Portugal & Turki sa ...

                                               

Tim nasional bal-balan Walanda

Tim nasional bal-balan Walanda iku tim bal-balan sing makili Walanda ing tetandhingan internasional. Walanda ing sasi Mèi 2006 duwé peringkat katelu ing donya miturut Fédération Internationale de Football Association. Tim iki wis menangaké Piala ...

                                               

Tim nasional bal-balan Yunani

Tim nasional sépak bola Yunani iku siji tim nasional bal-balan lanang sing ngrebut juwara Piala Éropah 2004 kang sapisanan sajeroning sajarah bal-balan, kamangka sadurungé durung tau mèlu main. Tim iki ana ing sangisoré Federasi Bal-balan Yunani. ...

                                               

Bal-balan ndèk Inggris

Ndèk Inggris, bal-balan dadi olah raga nasional sing akèh disenengi. Aturan-aturan dolanané sing modhèren iku sepisanan onok lekas taun 1863 lan ngekèki pangaribawa gedhé kanggo kemajuané aturan dolanan sing saiki. Punjol teka 40.000 klub bal-bal ...

                                               

Asosiasi Bal-balan Inggris

Asosiasi Bal-balan Inggris utawa The Football Association utawa dicekak The FA iku badan pengendali bal-balan ing Inggris lan tanah jajahan Inggris, ya iku: Jersey, Guernsey lan Pulo Man. The FA duwé papan sing ing sajarah bal-balan.

                                               

Dhaptar klub bal-balan ing Indonésia

Zona Nangroe Acèh Darussalam Grup B: Persada Abdya Blang Pidie, PSKBS Kuta Binjai Acèh Wétan, Acèh Putra Galatama APG Acèh Lor, Persijaya Acèh Jaya Grup A Stadion Harapan Bangsa, Lhong Raya Banda Acèh: PS Simeulue, Persip Pase Acèh Lor, Lhokseuma ...

                                               

Delta Putra Sidoarjo

Delta Raya Sidoarjo yaiku klub bal-balan profésional kang markase ana ing kabupatèn Sidoarjo, Jawa Wétan. Klub kang duwé jejuluk The Lobster iki ing taun 1989 wayah diadhekake jenenge Gelora Dewata 89 kanthi markase ana ing Bali. Gelora Dewata di ...

                                               

Medan Chiefs

Medan Chiefs ya iku tim bal-balan Indonésia kang ana ing Medan. Klub kang diadegaké taun 2010 iki main ingLiga Primer Indonésia 2011. Saikine klub iki dilatih déning Jorg Steinebruner lan stadione ya iku Stadion Baharuddin Siregar.

                                               

Persela Lamongan

Persatuan Sepak Bola Lamongan lan duwé jejuluk Laskar Joko Tingkir yaiku sawijing klub bal-balan Indonésia kang markase ana ing Lamongan, Jawa Timur.

                                               

Persib Bandung

Persib Bandung, utawa kerep dicekak dadi Persib iku tim bal-balan Indonésia. Cathetan prèstasi tim iki relatif stabil ing papan dhuwur bal-balan Indonésia, wiwit éra Perserikatan nganti Liga Indonésia mangsa saiki.

                                               

Persibo Bojonegoro

Persatuan Sepak Bola Indonésia Bojonegoro yaiku siji klub bal-balan Indonésia kang ana ing Bojonegoro, Jawa Timur, Indonésia. Klub iki duwé markas ing Stadion Letjen H. Soedirman, Kabupatèn Bojonegoro. Persibo duwé jejuluk Laskar Angling Dharma, ...

                                               

Persija Jakarta

Tahun 1973, Jawara Quoch Khanh Saigon/Ho Chi Minh City Cup Tahun 2000 & 2001, Jawara Brunei Invitation Cup Brunei Darussalam

                                               

PERSIP Pekalongan

Persatuan Sepak Bola Indonésia Pekalongan ya iku tim bal-balan Indonésia kang asalé saka Kota Pekalongan biyasa dikenal kanthi Kota Batik. Persip Kota Pekalongan diadhekake 1955. Persip Kota Pekalongan duwé jejuluk Laskar Kalong. Tim Kebanggaan M ...

                                               

Persis Solo

Persis Sala yaiku klub bal-balan kang diadegaké nalika taun 1923 ing Kutha Surakarta, Jawa Tengah, Indonésia. Persis Sala yaiku raksasa bal-balan Indonésia ana ing jaman dhisik, Persis tau dadi juara kompetisi Perserikatan kaping pitu, nanging ka ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →