Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 211



                                               

The Bourne Supremacy (filem)

The Bourne Supremacy ya iku filem thriller Amérika-Inggris taun 2004 kang dibintangi karakter Jason Bourné saka novèlé Robert Ludlum. Sanajan filem iki jupuk jeneng saka novèl Bourne angka 2, dalan critané iku béda adoh karo novèlé. Filem iki dis ...

                                               

The Twins Effect II

The Twins Effect II inggih punika filem sekuel saking The Twins ingkang dipunsutradarai déning Cory Yuen/patrick Leung. Cariyosipun dipunwiwiti saking negri Handu ingkang dipunpimpin déning Ratu angkara murka, lan tiyang kakung dipundadosaken bud ...

                                               

White Chicks (filem)

White Chicks yaiku film komedi Amerika 2004 sing diarahaké dening Keenen Ivory Wayans. Iki kalebu Shawn Wayans lan Marlon Wayans minangka pasangan agen FBI sing menehi putih kanggo nyamar dadi wanita putih supaya bisa ngrampungaké sawijining penc ...

                                               

Windstruck

Windstruck inggih punika drama kumedhi romantis saking Koréa Kidul ingkang dipunsutradarani Kwak Jae-yong, lan dipuncakaken béya prodhuksinipun déning Jeong Hun-tak. Film punika kawiwitan saking patemoning pulisi Kyun-ji Yeo kaliyan Myung-woo Ko, ...

                                               

Dota 2

Dota 2 ya iku sawiji dolanan multiplayer online battle arena, sèkuèl saka Defense of the Ancients ing Warcraft 3: Reign of Chaos lan Warcraft 3: The Frozen Throne. Dota 2 dirembakakaké déning Valve Corporation lan terbit Juli 2013. Dota 2 bisa di ...

                                               

Lambang Mangkunagaran

Lambang Kadipatèn Mangkunagaran awujud tutup sirah, srengéngé lan ing arepé tulisan "MN" ing aksara Latin. Banjur ing sisih kiwa ana rerèntèngan kapuk lan ing sisih tengené ana rerèntèngan pari. Rong rerèntèngan iki dadi siji kagandhèng déning pi ...

                                               

Beyoncé Knowles

Beyoncé Giselle Knowles iku sawijining penyanyi R&B, panulis lagu, prodhuser rekaman, aktris, penari, perancang busana, lan model asal Amérikah Sarékat. Kanggo karyané ing babagan musik, Beyoncé wis dianugrahi Grammy Award lan saliyané iku, B ...

                                               

Bruno Major

Major Bruno yaiku penyanyi, panulis lagu lan gitaris asal Inggris. Album kapisané, A Song for Every Moon diluncurake ing 2017.

                                               

Kebyar Kebyar

Kebyar ” iku album musik saka Lemon Trees Anno 69, lan dadi sing paling laris saka kabèh album grup musik sing dimotori Gombloh iki. Dirilis taun 1979 lan diédharaké déning Golden Hand Record, album iki ngamot lagu sing dadi trade mark Gombloh, K ...

                                               

Andra and The BackBone

Andra & The Backbone kalebet salah satunggalipun grup musik saking Indonésia. Anggotanipun wonten tiga, inggih punika Dedy, Stevie, lan Andra Junaidi. Grup musik punika dumadi ing taun 2007. Lagunipun ingkang utami inggih punika Musnah ingkang di ...

                                               

Nidji

Nidji utawi The Nidji inggih punika grup musik saking Jakarta ingkang personilipun wonten 6 tiyang ing antawisipun: Giring Ganesha, Rama lan Ariel, Adrie, Andro, lan Run-D. Nidji punika saking tembung Niji ingkang dipunpendhet saking basa Jepang ...

                                               

Trio Kwek Kwek

Cithakan:Grup musik Indonésia Trio Kwek iku kelompok utawa grup swara kang anggotane cacahé telu ing Indonésia kang diwangun nalika taun 1993. Anggotane kaya ta Leony Vitria Hartanti, Dhea Ananda lan Alfandy.

                                               

Pelantikan Presidhèn Amérika Sarékat Barack Obama

Upacara pelantikan Présidhèn AS Barack Obama dianakaké ing tanggal 20 Januari, 2009, tegesé katentuan amandemèn undhang-undahang AS kaping 20. Upacara minangka tandha miwiti mengku kalungguhan patang taun Barack Obama lan Joe Biden minangka Prési ...

                                               

Gendéra Indonésia

Gendéra nasional Indonésia iku sawijining gendéra mawa désain prasaja kanthi rong warna kang dipara dadi rong pérangan kanthi ndatar. Wernané dijupuk saka warna Karajan Majapahit. Sabenaré ora mung karajan Majapahit waé kang nganggo gendéra abang ...

                                               

Pratélaning lambang kembang ing Indonésia

Pratélan flora identitas provinsi ing Indonésia inggih punika satunggaling pratélan wontenipun jinis sadaya nama-nama tuwuhan ingkang kasebar wonten ing sadaya wewengkon nusantara, mliginippun ingkang wonten ing 34 wewengkon provinsi ing Indonési ...

                                               

Pusaka tayuhan

Pusaka tayuhan punika salah sawijining keris miturut pandamelipun. Miturut pandamelipun punika keris kapérang dados kalih, ya iku pusaka ageman lan pusaka tayuhan. Keris punika warisan donya, dadosipiun kathah nilènipun, antawisipun: Aspek Keseja ...

                                               

Omah Gadang

Rumah Gadang utawi Griya Gadang utawi Omah Gadang inggih punika satunggalipun nama griya adat Minangkabau ingkang kalebet griya tradhisional. Griya adat punika kathah mapan ing provinsi Sumatra Kilèn, Indonésia. Griya punika ugi saged dipunsebat ...

                                               

Dhaptar tandha kaurmatan ing Indonésia

Ing ngisor iki pratélan tandha kaurmatan sing diwetokaké déning pamaréntah Republik Indonesia. Jeneng-jeneng gelar utawa pakurmatan wujud medhali sarta piagam lumrahé nganggo basa Sangskreta, nanging naknané kurang luwih wis cetha. Pratélan iki a ...

                                               

Anumerta

Anumerta iku tindakan utawa kagiyatan sing kagandhèng karo sawenèh wong sing wis tilar donya. Sajeroning kontèks sing paling umum, anumerta racaké digandhèngaké karo pawèwèh penghargaan marang wong, awit saka jasa-jasa sing wis diayahi, racaké dé ...

                                               

Chuseok

Chuseok utawi ingkang dipunserat minangka Chusok inggih punika dinten libur resmi ingkang wonten ing Koréa ingkang dipunrayakaken kanthi ageng nalika wulan kaping 8, dinten kaping 15 kalender lunar. Perayaan punika wujud pista dhahar kanggé ngatu ...

                                               

Daeboreum

Daeboreum utawi Jeongwol Daeboreum inggih punika karaméan wulan purnama kapisan bibat taun énggal kalender lunar. Sami kaliyan Festival Lampion, karaméan punika wonten ing dinten kaping 15 wulan kapisan kalender Tionghoa. Wonten ing Basa Koréa, j ...

                                               

Dano

Dano inggih punika salah satunggaling festival ageng ingkang kalampahan ing dinten kaping 5 wulan kaping 5 kalender Imlek ing Koréa. Festival ugi dipunsebat suri / surin-nal. Angka 5 miturut kapitadosan tradhisional Koréa kalebet angka kanthi sip ...

                                               

Keramik putih Joseon

Joseon baekja utawi keramik putih Joseon punika jinising keramik kanthi warna putih ingkang wiwitanipun dipundamel nalika masa Dinasti Joseon ing Koréa. Medalipun keramik putih Joseon dipungayutaken kaliyan panyebaran paham Konfusianisme kanthi w ...

                                               

Narayana

Narayana utawi Narayan inggih punika minangka nama wonten ing basa Sanskerta ingkang katujokaken kanggé nyebut Wisnu, lan wonten ing kathah basa laladan kontemporer nama India umum. Narayana ugi dipunidéntifikasi minangka Purusha. Wonten ing sapé ...

                                               

Wajrayana

Wajrayana iku siji ajaran Buda kang ana ing Indonésia luwih kerep dikenal kanthi jeneng Tantra utawa Tantrayana. Nanging akèh uga istilah liya kang dipigunakaké, kaya ta: mantrayana, ajaran mantra rahasia, ajaran Buda eksoterik. Wajrayana iku min ...

                                               

Pasa (Katulik)

Pasa kanggoné umat Katulik Roma tegesé ngurangi panganan mung sapisan sadina. Bab iki bisa dikanthi nganggo tarak ora dhahar daging. Gréja Katulik Roma percaya yèn kabèh wong duwé kewajiban marang Tuhan kanggo nglakoni ibadat pertobatan lan kagiy ...

                                               

Pasa Arafah

Pasa Arafah iku pasa ing Dina Arafah, ya iku dina kasanga ing sasi Dzulhijjah. Pasa iki kaprayogakaké banget tumrap umat muslim kang ora pinuju lunga kaji, kaya mau sajeroning riwayat saka Rasulullah Shallallahu Alaihi wa Sallam ngenani pasa Arafah:

                                               

Selikuran

Ing kabudayan Jawa, Selikuran utawa Malem Selikuran iku adat kalumrahan donga bebarengan, wiyahé diadani para Muslim ing kukuban RT, RW, lan padhukuhan kanggo nyambut tekaning Lailatulkadar rikala wengi tanggal 21 wulan Pasa. Ing wewengkon karato ...

                                               

Abu Thalib

Abū Thālib bin Abdul-Muththalib inggih punika ramanipun Ali bin Abi Thalib sarta paman saking Muhammad. Jeneng aslinipun Imran, nanging ingkang misuwur dipunnamani Abu Thalib, ingkang tegesipun ramanipun Thalib. Minangka pamarsa Bani Hasyim sasam ...

                                               

An-Nasai

Imam Nasai ya iku sawijining perawi hadist kang kawentar kanthi kitabé ya iku al-Mujtaba’. Jeneng jangkepé Imam al-Nasa’i ya iku Abu Abd al-Rahman Ahmad bin Ali bin Syuaib bin Ali bin Sinan bin Bahr al-khurasani al-Qadi. Lair ing Nasa’ taun 215 H ...

                                               

Muslim bin al-Hajjaj

Al-Imam Abul Husain Muslim bin al-Hajjaj al-Qusyairi an-Naisaburi, utawa kaloka minangka Imam Muslim dilairaké ing taun 204 Hijriyah lan séda ping wayah soré dina Ahad sasi Rajab taun 261 Hijriyah lan disarèkaké ing Naisaburi. Imam Muslim wis sin ...

                                               

Dina Asyura

Dina Asyura iku dina angka 10 ing sasi Muharram sajeroning kalèndher Islam. Déné asyura dhéwé tegesé kasepuluh. Dina iki dadi misuwur amarga tumrap kalangan Singah lan sapérangan Sufi minangka dina béla sungkawa marang kesyahidan Husain bin Ali, ...

                                               

Idul Adha

Idul Adha iku dina riyaya Islam. Ing dina iki dipèngeti prastawa kurban, nalika nabi Ibrahim, kang gelem ngurbanaké putrané Ismail marang Allah, banjur diganti karo wedhus déning kersaning Allah. Kayadene Idul Fitri, Idul Adha uga ana salat id. S ...

                                               

Idul Fitri

Idul Fitri iku dina riyaya umat Islam saben tanggal 1 Syawal sajeroning pananggalan Hijriyah. Idul Fitri dirayakaké sawisé umat Islam nglakoni pasa sesasi ing sasi Ramelan. Amarga cara ngukuhaké tanggal 1 Syawal kang didhasaraké marang mubengé re ...

                                               

Mulud (pahargyan)

Mulud Muhammad asring kasebat Mulud Nabi utawi Mulud sajeroning, inggih punika pengetan dinten moyisé panjenenganipun Muhammad. Wonten ing tlatah Indonésia dipunpèngeti saben 12 Rabiul Awal sajeroning pananggalan Hijriyah. Tembung maulid utawi mi ...

                                               

Dajjal

Dajjal iku sawijining paraga sing digambaraké wengis lan candhala ing Eskatologi Islam, sing kasurupan sadurungé kiyamat. Dajjal disebutaké nggawa fitnah ing akir jaman. Miturut kadis, Muhammad ngendika:" "Wiwit Allah nyipta Nabi Adam a.s. nganti ...

                                               

Ijtihad

Ijtihad iku usaha kang bener-bener, kang bisa diayahi déning sapa waé kang wis ngupaya golèk èlmu kanggo mutusaké sawiji prakara kang ora dibahas sajeroning Al-Quran utawa hadis kanthi sarat migunakaké akal séhat lan pertimbangan mateng. Nanging ...

                                               

Makruh

Makruh iku status hukum tumrap siji aktivitas sajeroning Islam. Aktivitas kang duwé status hukum makruh dilarang nanging ora ana konsekwènsi yèn dilakoni. Utawa kanthi tembung liya makruh iku tindakan kang prayogané ora dilakoni.

                                               

Rakangat

Rakaat iku siji unit langkah sajeroning ngibadah salat kanthi Islam. Saben salat padinan dumadi saka sawatara rakangat sing cacahé béda-béda: Fajar - Salat subuh: 2 rakangat Asar - Salat petang: 4 rakangat Isyak - Salat malam: 4 rakangat Dhuhur - ...

                                               

Ahmadiyyah

Ahmadiyyah utawa sok uga mau uga Ahmadiyah, iku Jamaah Muslim sing diadegaké déning Mirza Ghulam Ahmad ing taun 1889 ing sawijining désa cilik sing jenengé Qadian, Punjab, India. Mirza Ghulam Ahmad ngaku minangka Mujaddid, al Masih lan al Mahdi. ...

                                               

Al-Mustadrak ala ash-Shahihain

Al-Mustadrak ala ash-Shahihain ya iku kitab koleksi hadits kang disusun déning Hakim al-Naisaburi kang kandele nganti limang jilid. Al-Hakim nyusun kitab iki taun 393 H nalika panjenengané umur 72 taun. Kitab iki ngemot 9045 hadits. Panjenengane ...

                                               

Shahih Muslim

Al-Jami utawa biyasa dikenal kanthi jeneng Kitab Shahih Muslim iku kitab kolèksi hadits kang disusun déning Imam Muslim kang urip antara 202 nganti 261 hijriah. Imam Muslim iki murid saka Imam Bukhari. Kolèksi hadits iki ing kalangan muslim Sunni ...

                                               

Shahih Bukhari

Kitab Shahih Bukhari iku kitab kolèksi kadis kang disusun déning Imam Bukhari kang urip antara taun 194 nganti 256 hijriah. Kolèksi kadis iki ing kalangan muslim Sunni minangka salah siji kang paling apik amarga Bukhari nggunakaké kritéria kang k ...

                                               

Ushul fiqih

Ushul fiqih iku èlmu ukum sajeroning Islam kang nyinaoni kaidah-kaidah, téyori-téyori lan sumber-sumber kanthi rinci kanggo ngasilaké ukum Islam kang dijupuk saka sumber-sumber mau.

                                               

Warisan ing agama Islam

Warisan inggih punika bandha tilaran ingkang dipuntilaraken déning ingkang marisaken dhateng ahli waris. Warisan punika maujud saking basa Arab Al-miirats, ingkang wonten basa Arab tembung punika inggih wujud masdar saking tembung waritsa- yarits ...

                                               

Wudu

Wudu Arab: الوضوء al-wu d ū, ya iku salah satunggaling cara nyucèkaké pérangan awak kanthi gunakaké banyu. Uwong muslim wajib sesuci saben arep nglakani salat. Wudu bisa uga migunakaké lebu lan mau tayamum.Titi cara wudu kelawan banyu lan lebu ya ...

                                               

Ahmad bin Hanbal

Ahmad bin Hanbal kang duwé jeneng dawa Ahmad bin Muhammad bin Hanbal Adz-Dzuhli Asy-Syaibani Al-Marwazi Al-Baghdadi ya iku sawjining ulama lan Imam ahlussunnah. Kabèh uripé kanggo ngèlmu lan amal, dhèwèké wong kang ngadegaké sunat lan ngadohi bid ...

                                               

Abu Hanifah

Nu’man bin Tsabit bin Zuta bin Mahan at-Taymi, luwing kondhang kanthi sebutan Abu Hanifah, minangka tokoh sing madeg Madahab Yurisprudensi Islam Hanafi. Abu Hanifah uga minangka sawijining Tabiin génerasi langsung sawisé Sahabat Nabi amarga naté ...

                                               

Imam Bukhari

Muhammad bin Ismail bin Ibrahim bin al-Mughirah bin Bardizbah al-Bukhari, luwih kondhang kanthi sebutan Al-Bukhari utawa Imam Bukhari, iku ahli Islam Sunni keturunan Pèrsi kang kondhang. Imam Bukhari iku kang nulis buku kumpulan hadits kang ingar ...

                                               

Muhammad bin Idris asy-Syafi`i

Abū ʿAbdullāh Muhammad bin Idrīs al-Shafiʿī utawa Muhammad bin Idris asy-Syafi`i kang asring ingaran Imam Syafii iku sawijining mufti agung Islam Sunni lan mandhégani madahab Syafii. Imam Syafii isih kalebu kerabat Muhammad, lan kalebu ing Bani M ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →