Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 209



                                               

Markisa

Markisa éwoning tuwuhan génus Passiflora, asalè saka laladan tropis lan sub tropis ing Amèrika lan akèh ditandur ing nagara Brazillia, Australia, Fiji, Kènya lan Afrika. Ana ing laladan asalè markisa akèh urip ana ing alas-alas lan jinisè uga war ...

                                               

Mundu

Mundu yo iku tetuwuhan sing bleger weté iku ukurané sedengan lan ijo sak lawasé. Artine, ora ngalami gugur godong. Batange tegep, wenone coklat lan duwuré nganti 20 m. Wet-wetan iki cukul ing kang apik nganti keduwurané 1.500 m dpl. Uwoé bunder k ...

                                               

Murbei

Cithakan:Inuseunril Murbei uga kena diarani arbei kalebu tuwuhan kang bisa dimanfaataké woh lan godhongé. Nanging lumrahé godhongé luwih wigati tinimbang wohé. Godhong murbei lumrahé kanggo pakan uler sutera. Déné uler sutera iki kena kanggo indh ...

                                               

Nanas

Nanas Merr) iku sajenis tetuwuhan tropis kang asalé saka Brazil, Bolivia, lan Paraguay. Tetuwuhan iki kalebu ing familia nanas-nanasan. Prawakan tetandurané cendhèk, herba mawa 30 utawa luwih godhong kang dawa, pucuké lancip, kasusun ing wangun r ...

                                               

Pacé

Pacé kang duwé jeneng latin Morinda citrifolia, uga sok diarani Indian mulberry utawa awl tree, iku asalé saka laladan Asia Kidul-wétan. Pacé iku minangka salah sawijiné tuwuhan obat kang asring dimupangataké déning masarakat ing Indonésia. Pacé ...

                                               

Pakèl

Pakèl ya iku sawijining jinis wit woh-wohan kang isih duwé kerabat karo pelem. Woh pakèl karan uga bacang. jeneng liya saka pakèl ing antarané miturut dhaerahe ing antarané limus, asem hambawang, asem kopak, asem putar, asem payang. Disebut uga m ...

                                               

Paprika

Paprika yaiku bumbu adhedhasar sing digawé saka woh-wohan abang garing saka tetuwuhan sing luwih gedhe lan legi saka tanduran Capsicum, sinebut bell pepper utawa mrica manis. Varietas sing paling asing dipigunakake kanggo nggawe paprika yaiku lad ...

                                               

Pepino

Pepino utawa kang uga dikenal kanthi jeneng Woh Melodi yaiku tuwuhan kang kalebu sajeroning famili Solanaceae kang asalé saka kawasan Pegunungan Andes, Amérika Kidul, lan akèh dibudidayaake ing Peru, Chili, lan Kolombia kawit atusan taun kapungku ...

                                               

Salad woh

Salad woh sing kawentar kanti jeneng salad buah ya iku panganan sing adhedhasar woh-wohan sing dicampur karo duduh cuwèr. Nyamikan iki luwih nyehataké amarga ngandhut woh-wohan sing dadi sumber vitamin ing awak. Mliginé wong sing lagi diet nggant ...

                                               

Salak

Salak iku uwit lan woh saka tuwuhan sing éwoning palma kanthi woh sing bisa dipangan. Uwit lan woh iki uga misuwur minangka sala. Sajeroning basa Inggris diarani salak utawa snake fruit, sauntara jeneng ngèlmiahé yaiku Salacca zalacca. Wohé kang ...

                                               

Sawo durèn

Sawo durèn ya iku jeneng sawijining jinis woh saka suku sawo-sawoan. Woh iki uga ditepungi kanthi jeneng sawo apel, sawo ijo utawa apel ijo, sawo hejo, sawo kadu, lan kenitu utawa manécu. Jeneng-jeneng ing basa ngamanca. tuladhané ing Filipina di ...

                                               

Sawo kecik

Sawo kecik utawa uga bisa diarani sawo Jawa, iku sawijining woh-wohan sing akèh tinemu ing Tanah Jawa. Sawo kecik bisa dimanfaatké kanggo tuwuhan hias ing plataran lan uga bisa kanggo adhem-adheman ing pekarangan. Kayu Sawo kecik apik banget lan ...

                                               

Soklat

Soklat iku bahan panganan sing diolah saka wit Theobroma cacao. Wit Kakao minangka pengasil coklat wis thukul ing laladan Amazon lan ing Lembah Orinoko ing Amérika Selatan wiwit éwon taun kang kapungkur.

                                               

Sop woh

Sop woh minangka sop sing disiapake kanthi nggunakake woh minangka bahan utama, lan bisa uga diwenehake anget utawa adhem gumantung saka resep. Sawetara sup buah nggunakake pirang-pirang jinis woh, lan omben-omben alkohol kaya ta rum, sherry lan ...

                                               

Tin

Tin yaiku salah sawijining jinis tanduran sing ngasilaké woh-wohan kang bisa dipangan saka Asia Kulon. Woh iki dijenengi padha. Jeneng "Tin" dijupuk saka basa Arab, uga dingerteni minangka jeneng "Ara", déné ing basa Inggris diarani fig, nanging ...

                                               

Woh naga

Woh naga duwé khasiat kang gedhé tumrap kaséhatan. Tuladhané woh naga bisa nyeimbangaké kadar gula darah, kanggo kaséhatan cangkem, ncegah kanker usus, ngurangi kolésterol, ncegah pendaharan lan nambani keputihan. Woh naga lumrahé dipangan wujud ...

                                               

Eboni

Diospyros iku jeneng marga kayu eboni utawa kayu ireng. Anggotané ing saindhenging donya nganti watara 450-500 spésies wit lan perdu sing mesthi ijo utawa sapérangan ana uga sing ngguguraké godhong. Akèh-akèhé tetuwuhan iki asalé saka tlatah trop ...

                                               

Dhaptar Cagar Alam ing Indonésia

Cagar Alam inggih punika satunggaling laladan ingkang alamipun taksih gadhah tuwuhan saha kéwan ingkang kas, lan gadhah ékosistem tartamtu ingkang kedah dipunjagi lan pangrembakanipun kanthi alami.

                                               

Jaran nil cébol

Jaran nil cébol iku salah sawijining spèsiès jaran nil in Afrika Kulon sing awaké cilik. Kéwan iki kalebu salah sawijining spèsiès sing diburu sacara ilegal ing Libéria. World Conservation Union ngréka menawa kurang saka 3.000 jaran nil cébol sin ...

                                               

Flacourtiaceae

Flacourtiaceae iku suku tetuwuhan kang tau dianggo ing taksonomi versi lawas. Panglompokan iki saiki ditinggalaké sajeroning klasifikasi kang nglebokaké aspèk filogèni molekulèr. Rukem lan kluwek minangka tetuwuhan migunani kang dadi anggota suku ...

                                               

Jambu kluthuk

Jambu kluthuk iku tuwuhan tropis kang asalé saka Brazil, disebaraké ing Indonésia liwat Thailand. Jambu kluthuk wohé warna ijo kanthi daging woh warna putih utawa abang lan rasané kecut-legi. Woh jambu kluthuk ditepungi ngandhut akèh vitamin C. K ...

                                               

Jambu mawar

Jambu mawar alias Klampok arum ya iku anggota suku jambu-jambuan utawa Myrtaceae kang asalé saka Asia Tenggara, khususé ing wewengkon Malesia. dijenengi jambu mawar amarga woh jambu iki duwé aroma wangi wujud kembang mawar. jeneng-jeneng laladane ...

                                               

Artocarpus

Artocarpus iku jeneng marga tetuwuhan kanthi anggota watara 50 spésies wit, sing akèh antarané ngasilaké woh sing bisa dipangan, kaya ta nangka, cempedak lan sukun. Marga sing kagolong sajeroning suku Moraceae iki duwé wewengkon asal-usul saka As ...

                                               

Bison Amérika

Bison Amérika iku sawijining kéwan mamalia sajenis sapi saka kulawarga bison sing uga diarani American buffalo utawa "kebo Amérika". Tembung buffalo ing kéné sajatiné salah, amarga kéwan iki naming kerabat adoh "kebo sajati" ya iku "kebo banyu" s ...

                                               

Amniota

Amniota iku golongan kéwan sing duwé balung mburi jinis tetrapoda sing endhogé wis adhaptasi ing dharatan. Jinis iki kalebu mamalia, lan sauropsida, lan uga fosil para leluhuré. Endhog amniota, apa sing diendhogaké utawa sing digawa déning indhuk ...

                                               

Pterois

Pterois iku génusé iwak segara sing mawa wisa. Iwak iki dumunung ing laladan Samudra Indhi lan Samudra Pasifik. Pterois katitik saka pakulitané sing wernané mencorong lorèk abang, putih, krèm, lan ireng, kèpèté sing mentèrèng, lan jejari kèpèté s ...

                                               

Chondrichthyes

Chondrichthyes atawa iwak kang duwé balung rawan yaiku iwak kang duwé untu, duwé sirip sapasang, bolongané irung ana loro, sisik, jantung rong ruang, lan balung kang saka balung rawan dudu balung sajati. Dibagi dadi rong subkelas: Elasmobranchii ...

                                               

Megalodon

Megalodon lan ὀδούς) ya iku jinising hiu purba raseksa kang paling kondhang minangka iwak prédator gedhé dhéwé ing jaman biyèn.Spesies kang wis cures iki urip kira-kira antarané 28-15 yuta taun kepengker, nalika Era Kenozoikum. Ukurane yèn diband ...

                                               

Kancil

Chevrotains, utawa kancil, iku sawijining kéwan ungulata cilik anggota kulawarga Tragulidae, lan siji-sijiné anggota sub kulawarga Tragulina. Kéwan iki kalebu jinis kéwan solitèr utawa urip karo pasangané, lan pakané saka tetuwuhan. Ana sepuluh j ...

                                               

Lingsang tutul

Lingsang tutul ya iku lingsang kang ana ing Asia Kidul-wétan. Kéwan iki sumebar amba sanajan cacahé mung sethithik lan arang kacathet, lan kalebu Ora Nyamari dening IUCN.

                                               

Kelinci sumatra

Kelinci Sumatra, ugi dipunmangertosi minangka Kelinci Sumatra utawi Truwelu Sumatra ingkang gadhah kuping alit utawi kelinci welang Sumatra, inggih punika jinis kelinci alasan ingkang namung wonten ing pagunungan Bukit Barisan, ing Pulo Sumatra, ...

                                               

Kucing kuwuk

Kucing kuwuk utawa blacan ya iku kucing alasan cilik Asia Kidul lan Wétan. Awit taun 2002, dhèwèké terdaftar sajeroning spésies Risiko Rendah déning IUCN sebab dèwèké terdistribusi kanthi amba, nanging terancam déning ilangé habitat lan perburuan ...

                                               

Lingsang lorèk

Lingsang lorèk dawané watara 74 cm 29 in tekan buntut. Ulesé kuning pucet kanthi lorèk saka gulu lan geger cacah 5 lan belang-belang ing buntuté. Lingsang lorèk duwé cakar lan untu kang landhep.

                                               

Trenggalung

Trenggalung utawa tenggalung ya iku kéwan kang isih sadulur karo garangan, luwak lan rasé, kalebu kulawarga Viverridae. Ing basa Indonésia/Malayu diarani Musang Tenggalung Déné ing basa Inggris karan Malay civet, Malayan civet lan Oriental civet. ...

                                               

Felidae

Felidae iku kabèh anggota kulawarga sato kéwan kang mèmper karo kucing. Sato kéwan kang mèmper karo kucing lang isih bisa kaanggep kulawarga iku luwak, hyena lan mongoose. Felidae pisan-pisanané muncul kira-kira 40 yuta taun kapengker nalika jama ...

                                               

Bastet

Bastet iku ing Mesir kuna minangka déwining ayoman lan kucing. Dhèwèké iku putriné Ra, déwi srengéngé. Minangka déwi pangayom, dhèwèké dianggep pambélaning pirngon, lan mula uga pambélaning Ra sang mantri déwa. Bastet uga nduwé jeneng liya ya iku ...

                                               

Felis

Felis ya iku génus saka kucing ing kulawarga Felidae, kalebu kucing omah lan alasan. Spésièsé sumebar saka Éropah, Asia, Kidul lan Tengah, uga Afrika; kucing dhomèstik wis dikenal ing saindhenging donya. Anggota génus Felis kabèh kalebu golongané ...

                                               

Macan

Macan, ing basa Latin dipunwastani Panthera tigris, punika sato ingkang kagolong kulawargi Felidae utawi jinis kucing. Macan lumrahé mburu mangsané nganggo cakar lan taringé. Macan mlayuné cépet banget. Mangsané macan kalebu kéwan kang rada gedhé ...

                                               

Macan jawa

Macan Jawa inggih punika salah satunggalipun jinis sato macan ingkang gesang ing Pulo Jawa. Macan punika dipunpratélakaken manawi sampun cures ing taun 1980-an, amargi dipunburu lan habitatipun ingkang ical amargi ngrembakanipun papan pertanian. ...

                                               

Macan ngandong

Macan ngandong ya iku salah sawijining subspésies saka macan kang wis cures, kang tau urip ing tlatah Paparan Sunda ing Indonésia nalika jaman Pleistosen. Fosil P. t. soloensis ditemokaké mligi ing situs Ngandong, désa Nglebak, Kradenan, Blora. M ...

                                               

Macan sumatra

Macan Sumatra inggih punika salah satunggalipun subspésiès macan ingkang asalipun saking Pulo Sumatra, Indonésia. Macan Sumatra kalebet salah satunggalipun saking enem subspésiès ingkang taskih wonten ngantos dumugi sapunika lan mlebet klasifikas ...

                                               

Singa

Singa punika sato ingkang kagolong kulawargi Felidae utawi jinis kucing. Ing basa Latin singa dipunwastani Panthera leo. Singa gesangipun wonten kelompok. Biasanipun kasusun saking satunggal singa jaler mawi kathah singa èstri. Kelompok puniki ba ...

                                               

Diprotodontia

Diprotodontia iku ordo gedhé saka watara 120 mamalia marsupialia kang nyakup kangguru, walabi, posum, koala, wombat, lan sapanunggalané. Diprotodon kang wis cures nyakup Diprotodon saukuran warak, lan Thylacoleo, kang dikenal kanthi sebutan "sing ...

                                               

Strepsirrhini

Klad Strepsirrhini iku salah siji saka loro subordo saka primata. Siji karakter sing paling ketara ing 118 species iki yakuwi irung-teles-é, lan saka kaanan iki dijupuk jeneng golongan iki. Miturut jeneng Basa Yunani sing tegesé duwé irung mlengk ...

                                               

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked nggih punika filem komedi pangembaran saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Mike Mitchell. Skénario kagem filem punika kaanggit déning Jonathan Aibel sesarengan Glenn Berger, Ross B ...

                                               

Angels & Demons (film)

Angels & Demons ya iku novèl lan misteri - filem thriller novèl sing ditulis déning panulis Amérika Dan Brown lan diterbitno déning Pocket Books. Novèl ini ngnalkno karakter Robert Langdon, paraga protagonis saka lanjutan novèl, Brown 2003 The Da ...

                                               

The Art of Getting By

The Art of Getting By nggih punika sesirah filem drama saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Gavin Wiesen. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Juru damel filem kapasrahaken dhumateng Darren Goldber ...

                                               

Battleship (filem)

Battleship nggih punika filem Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Peter Berg adhedhasar saking skénario ingkang kaanggit déning John Hoeber lan Erich Hoeber, kaangkat saking games kanthi sesirah ingkang ...

                                               

Country Strong

Country Strong nggih punika sesirah filem sandhiwara saking Amérikah Sarékat taun 2010. Filem punika kaarahaken déning Shana Feste. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Ingkang ngayahi jejibahan minangka juru damel nggih punik ...

                                               

Cowboys & Aliens

Cowboys & Aliens nggih punika sesirah filem fiksi sains saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Jon Favreau. Skénariyo kagem filem punika kaanggit déning Damn Lindelof sesarengan Alex Kurtzman, ROberto Orci, Mark Fergus, ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →