Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 203



                                               

WWE NXT

WWE NXT inggih punika acara télévisi pègualat profésional ingkang dipunproduksi déning WWE. Acara punika ndamèl dèbutipun ing 23 Fèbruari 2010 ing sedaya Syfy. Acara punika dipunjlèntrèhakè dados campuran acara realitas lan WWE naskah acara live. ...

                                               

Nickelodeon

Nickelodeon ya iku jaringan TV kabel mirunggan kanggo acara bocah cilik lan praremaja, nanging uga nayangké program kanggo remaja ing blok acara TEENick. Pisanan mung ana ing Amérikah Sarékat, nanging saiki wis ana ing nagara-nagara kaya ing wewe ...

                                               

PT Jayapura Televisi

Top TV Jayapura ya iku sawijining stasiun televisi lokal kang mangudara ing Kutha Jayapura, Papua, Indonésia, déning naungan PT. Jayapura Televisi. Top TV Jayapura dadi salhsijiné televisi lokal kapisanan ana ing Papua mangudara ing kanal 26 UHF ...

                                               

Disney Channel

Disney Channel inggih punika salah satunggaling saluran télévisi 24 jam non-stop ingkang dipungadahi déning Disney. Program-program saking saluran punika kathah dipuntujuakèn kanggé pemirsa anak-anak, praremaja, rumaja, lan kulawarga. Sanèsipun p ...

                                               

Azerbaijan Airlines

Azerbaijan Airlines AZAL ya iku maskapé pamaburan nasional saka Azerbaijan kang basisé ing Baku. Maskapé iki diduwèni déning nagara lan ngoperasikaké penerbangan penumpang lan kargo kanti jadwal saka Baku tumuju CIS, Éropah, Cina lan Asia, lan ug ...

                                               

Batavia Air

Batavia Air ya iku maskapé pamaburan ing Indonésia. Batavia Air miwiwiti lelakuné ing tanggal 5 Januari 2002, diwiwiti déning siji pesawat Fokker F28 lan Boeing 737-200. Batavia Air duwé kodhe IATA: Y6 lan kodhe ICAO: BTV sarta tandha pangundanga ...

                                               

Garuda Indonésia

Garuda Indonésia inggih punika maskapé pamiberan nasional Indonésia. Garuda sajatosipun inggih punika satunggalipun pèksi ingkang dipunmitosaken ing cariyos pawayangan. Wiwit Juni 2007 Garuda Indonésia boten kepareng mabur ing rute Éropah amargi ...

                                               

Lion Air

Lion Air ya iku jeneng salah sijiné maskapé pamaburan kanti biaya murah kang asalé saka Indonésia. Maskapé iki nglayani penerbangan domestik utawa internasional. Lion Air wujud maskapé pertama ing Indonésia kang nggunakaké armada jinis Boeing 737 ...

                                               

Mandala Airlines

Mandala ya iku maskapé nasional kanti umur 40 taun kang dituku déning Indigo Partners lan Cardig International ing taun 2006. Pembelian Mandala andhedhasar marang pertimbangan yèn potensi kang bisa diraih ngenani peluang pertumbuhan bisnis penerb ...

                                               

Nam Air

Nam Air iku maskapé pamaburan Indonesia sing diadegaké ing taun 2013. Maskapé pamaburan iki anak perusahaan saka maskapé pamaburan Sriwijaya Air. Maskapé pamaburan iki wujud maskapé pengumpan ing kelas medium lan ngoperaseke pesawat Boeing 737-50 ...

                                               

Susi Air

Susi Air ya iku maskapé pamaburan Indonésia kang dioperasèkaké déning PT ASI Pujiastuti Aviation kanti penerbangan kanthi jadwal lan charter. Kantor-punjer ing Pangandaran, Jawa Kulon, Susi Air duwé laladan saka lima pangkalan mligi ing Medan, Ja ...

                                               

Peté

Peté utawa mlanding nduwéni jeneng latin Parkia speciosa. Peté kalebu tuwuhan taunan tropika saka suku polong-polongan utawa Fabaceae. Peté iki saka anan suku petai-petaian kang jeneng latiné Mimosoidae. Tuwuhan iki urip kasebar ing Indonésia wew ...

                                               

Haryono Haryoguritno

Haryono Haryoguritno ya iku salah sawijiné manten ajudan présidhèn kapisan Republik Indonesia, Sukarno ing pungkasan dasawarsa 1960-an. Haryono uga misuwur minangka nimpuna keris sing ngupadi supaya keris Indonesia didhapuk minangka warisan donya ...

                                               

Perpustakaan Digital Donya

Perpustakaan Digital Donya utawa World Digital Library iku pabukon digital antarnegara sing diklola déning UNESCO lan Library of Congress duwèké Amérikah Sarékat. Perpustakaan iki diresmèkaké tanggal 21 April 2009 lan diangkah minangka sumber ruj ...

                                               

Blogger

Blogger ya iku layanan publikasi blog kang digawé déning Pyra Labs lan diakusisi déning Google nalika taun 2003. racaké blog kang di host déning Google ana ing subdomain blogspot.com. Blogger ngolihaké penggunané supaya nyebara anané blog pribadi ...

                                               

Bocoran pesen diplomatik Amérika Sarékat 2010

Cithakan:Wikinewshas Bocoran pesen diplomatik Amérikah Sarékat diwiwiti ing tanggal 28 November 2010 nalika situs wèb WikiLeaks lan lima koran utama macak dhokumèn wadi ngenani korèspondhènsi rinci antara Départemèn Njaban Rangkah Amérikah Saréka ...

                                               

The Fifth Estate

The Fifth Estate nggih punika filem biografi thriller India-Amerika ingkang kadamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Bill Condon adhedhasar saking skénario anggitanipun Josh Singer, kaangkat saking Inside WikiLeaks pakaryanipun Daniel ...

                                               

WikiLeaks

WikiLeaks utawa Wikileaks iku sawijining organisasi internasional kang markasé dumunung ing Swédia. Situs Wikileaks mbabar dhokumèn-dhokumèn winadi kanthi njaga idhèntitas para sumber-sumberé. Situs mau diluncuraké ing taun 2006. Wektu iki alamat ...

                                               

Abadi (kalawarti)

Abadi ya iku kalawarti dinan kang terbit ing Jakarta. Sepisanan terbit ing 1951 kanthi pamimpin redhaksi Suardi Tasrif. Kalawarti iki duwé tujuan nyuwarakake pandhangan partai Masyumi marang urip kanagaran ana Indonesia. Mottone ya iku "untuk ban ...

                                               

Adil (kalawarti)

Adil ya iku kalawarti berita kang akèh ngemot karya sastra. Sepisanan babar ing 1 Oktober 1932, kalawarti iki dibabar dwimingguan. Kalawarti iki dikelola déning PT. Adil. Prof. Dr. Hamka minangka pelindung majalah iki. Mottoné ya iku "mengemban a ...

                                               

Aktuil

Aktuil ya iku kalawarti berita kang akèh ngemot karya sastra. Kalawarti iki diterbitake CV. Aktuil ana Bandung. Pimpinan rédhaksiné B. Juyanto lan Toto Rahardjo. Ana ruang mirunggan sastra ya iku Prokem kanthi rédhaktur Nurhadie Irawan. Ing 1980, ...

                                               

Anita Cemerlang

Anita Cemerlang utawi langkung misuwur kasebat Anita inggih punika kalawarta wulanan ingkang ngandhut kempalan carita cekak, ingkang naté kababar ing Indonesia. Kalawarta punika dipundegaken taun 1978. Kanthi ngangkat pamaos remaja, téma-téma ing ...

                                               

Basis

Basis ya iku kalawarta sing ngrembug bab kabudayan, wiyata, lan filsafat. Kalawarta iki dibabar kapisan ana Ngayogyakarta kala 15 Agustus 1951 kanthi enem édhisi saben taun. Mantri rédhaksi kalawarta iki sing kapisan ya iku N. Drijarkara. Sajeron ...

                                               

Bramartani

Bromartani uga tinulis Bramarthani iku layang kabar basa Jawa pisanan. Layang kabar kanthi tulisan Jawa iki kababar minggon ing antarané taun 1855-1856. Bromartani pisanan kababar ing 25 Januari 1855 déning Carel Frederik Winter Sr., guru basa Ja ...

                                               

Daya

Daya ya iku kalawarti ilmiah populèr kang ngemot rubrik sastra kanthi rutin. Kalawarti iku babar ing sasi Pèbruari 1949. Kanthi sesanti "kalawarta daya umum", sasarané ya iku golongan masarakat tengah mangisor. Sesebarané nganti tingkat nasional. ...

                                               

Djawa Baroe

Djawa Baroe ya iku kalawarti kang babar ing jaman pandhudhukan Jepang ana Jakarta. Kalawarti iki dibabar Djawa Shinbun kang andum gawé karo padinan Asia Raja. Kalawarti iki babar kang sepisanan ing 1 Januari 1943, tumuju mangsa kalahé Jepang ing ...

                                               

Forbes

Forbes iku siji Kalawarti bisnis lan finansial Amérikah Sarékat sing diadegaké ing taun 1917 déning B.C. Forbes. Sawisé tilar donya ing taun 1954 lan putra Bruce ing taun 1964, kalawarti iki misuwur déning sang putra kaloro Malcolm Stevenson Forb ...

                                               

Horison (kalawarti)

Horison ya iku kalawarta nasional Indonésia sing mligi macak irah-irahan sastra Indonésia. Kalawarta iki sepisanan babar ing sasi Juli 1966 ana Jakarta. Kalawarta iki didhegaké Mochtar Lubis, P. K. Ojong, Zaini, Arief Budiman, lan Taufiq Ismail. ...

                                               

International Standard Serial Number

International Standard Serial Number - ISSN iku siji nomer unik sing dipigunakaké kanggo idhèntifikasi publikasi berkala médhia cithak utawa èlèktronik. Nomor identifikasi iki sajinis karo ISBN tumap buku.

                                               

Panjebar Semangat

Panjebar Semangat ya iku kalawarti basa Jawa kang terbit pisanan tanggal 2 September 1933. Kalawarti iki isih tetep terbit minggon nganti saiki. Panjebar Semangat digunakaké dr. Soetomo kanggo nyengkuyung kamardikan Indonésia kanthi sesanti Surad ...

                                               

Tempo

Tempo iku sawijining kalawarti pawarta minggon Indonésia sing lumrahé ngliput warta lan pulitik. Tempo wujud kalawarti pisanan sing ora duwé afiliasi karo pamaréntah. Tempo diterbitaké déning PT Tempo Inti Media Tbk. Èdhisi sepisanan Tempo diterb ...

                                               

Koran

Koran yaiku lembaran-lembaran dluwang utawa kertas kang isiné warta lan kapérang dadi kolom-kolom. Koran kababar saben dina utawa kala-kala. Tembung koran ing basa Jawa dijupuk saka basa Walanda krant kang sadurungé dijupuk saka basa Prancis cour ...

                                               

VIERA

VIERA, merek TV Plasma, LCD, lan LED dening Panasonic saka Jepang. VIERA dikenalake ing 2003 ing wujud Plasma kanthi ukuran 32 inci. VIERA, akronim saka "Visual Era" menyang digitalisasi televisi sawise pengalaman Panasonic nggawé TV kanggo 51 wa ...

                                               

Aksara Grantha

Aksara Grantha ya iku aksara saka kulawarga aksara Brahmi sing sumrambah ing India Kidul kawit abad angka 6 nganti abad angka 20. Aksara iki tinurun saka aksara Brahmi sing ngrembaka ing wewengkon Tamil Nadu. Sing nganggo aksara iki adaté wong Ta ...

                                               

Aksara Vatteḻuttu

Aksara Vatteḻuttu, utawa diucapaké Vattezhutthu ya iku aksara abugida sing asalé saka wong Tamil kuna ing India Kidul. Aksara iki tinurun saka aksara Tamil-Brahmi lan minangka salah siji saka telung aksara sing diréka wong Tamil kanggo nulisaké b ...

                                               

Aksara Tamil

Aksara Tamil ya iku aksara abugida sing diuri-uri wong Tamil lan panyatur basa Tamil ing India, Sri Lanka, Malaysia, lan ing manéka papan. Aksara iki kanggo nulisaké basa Tamil lan uga basa Sangsekerta, minangka basa ing sambahyangan. Kanggo nuli ...

                                               

Balai Bahasa Jawa Tengah

Balai Bahasa Jawa Tengah atau Balai Bahasa Provinsi Jawa Tengah ya iku salah sawijiné Unit Pelaksana Teknis Badan Pengembangan lan Pembinaan Bahasa, Kamentrian Pendhidhikan lan Kabudayan Republik Indonesia kang wilayahé nyakup sagung Provinsi Jaw ...

                                               

Konggrès Basa Indonesia

Konggrès Basa Indonésia ya iku prastawa rutin 5 tahunan kang dipandhegani déning pamaréntah Indonésia lan dirawuhi praktisi Budaya, Sastra Indonésia kanggo ngrembug babagan Basa Indonésia. Kaping sapisan dianakna ing kutha Sala taun 1938. Prastaw ...

                                               

Basa Tolaki

Basa Tolaki yaiku salah siji basa sing dicaturaké ing tlatah pagunungan Mékongga, Sulawesi Kidul-Wétan, Indonésia. Basa iki déning A.C. Kruyt digolongaké sajeroning kulawarga basa Bungku-Tolaki, déné déning J. Esser digolongaké sajeroning kulawar ...

                                               

Halal

Halal iku istilah basa Arab sajeroning agama Islam kang tegesé "diidinaké" utawa "olèh". Istilah iki sajeroning kosakata sadina-dina luwih kerep dianggo sajeroning bab panganan lan ombènan kang diidinaké dikonsumsi miturut Islam. Sajeroning kontè ...

                                               

Hawaij

Hawaij, uga dieja hawayej utawa hawayij, minangka maneka campuran rempah-rempah lemah Yaman sing digunakake utamane kanggo sup lan kopi Yemen. Campuran kopi digawe saka aniseeds, wiji adas, jahe lan kapulaga. Sanajan iki umume digunakake ing ngga ...

                                               

Kuran

Kuran, Al-Quran utawa Quran punika kitab sucinipun agama Islam. Umat Islam pitados bilih Kuran punika pucuk lan panutuping wahyu Allah kanggé manungsa. Piwulang punika dipunwulangaken marang Muhammad kanthi lantaran Malaékat Jibril. Manawi dipunr ...

                                               

Makroudh

Makroudh minangka cookie saka masakan Maghreb lan Malta. Iki diisi karo kurma lan kacang utawa tempel almond, sing duwe bentuk berlian - jeneng kasebut asale saka bentuk karakteristik iki. Adonan digawé kanthi kombinasi semolina lan glepung, sing ...

                                               

Mansaf

Mansaf yaiku panganan tradisional Arab sing digawé saka daging domba sing dimasak ing saos garing sing diolah lan disaji nganggo sega utawa bulgur. Iki minangka panganan sing kawentar sing dipangan ing saindenging Levant. Iki dianggep minangka sa ...

                                               

Ras el hanout

Ras el hanout utawa Rass el hanout minangka campuran rempah - rempah sing ditemokake ing macem-macem bentuk ing Tunisia, Algeria, lan Maroko. Iki duwe peran sing padha ing masakan Afrika Lor kaya garam masala ing masakan India. Jeneng ing basa Ar ...

                                               

Toum

Salsat toum utawa toumya minangka salah sawijining saus bawang putih sing umume kanggo wong Levant. Tembung toum yaiku kepiye tembung Arab kanggo bawang putih "thoum" diucapake ing dialek masarakat saka wilayah Levant. Mirip karo aioli Provençal, ...

                                               

Sufganiyah

Sufganiyah yaiku donat jeli bunder sing dipangan ing Israel lan ing saindenging jagad ing festival Hanukkah Yahudi. Donat kasebut digoreng minyak ing jero, diiseni senggol utawa wadhang, banjur diwadhahi gula bubuk. Resep donat diwiwiti ing Eropa ...

                                               

Kimono

Kimono yaiku sandhangan tradhisional Jepang. Kimono tegesé klambi utawa barang kang dianggo. Jaman saiki, kimono dhapuré kaya huruf "T", mirib mantel kang lengené dawa lan ana krahé. Dawané kimono digawé nganti ing sikil pérangan ngisor. Wong wad ...

                                               

Manga

Manga iku tembung komik sajeroning basa Jepang; ing sajabaning Jepang, tembung mau dipigunakaké mligi kanggo mratélakaké ngenani komik Jepang. Mangaka iku wong kang nggambar manga.

                                               

Avgolemono

Avgolemono, avgolémono utawa sauce endhog-linglang, iku salah siji suku sauces lan soups digawe karo endhog yolk lan linglang jus duduh kaldu, digawe panas nganti padha thicken. Kasedhiya ing masakan Yunani, Turki, Arab, Yahudi Sephardik, Balkan, ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →