Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 200



                                               

Universitas Sriwijaya

Universitas Sriwijaya yaiku perguruan tinggi nagari ing Inderalaya,Ogan Ilir, Indonésia, kang diadhekaké ing 29 Oktober 1960. Rektor ing taun 2011-2015 yaiku Prof. DR. Hj. Badia Perizade, MBA. dugi kanthi wisuda kaping 100 ing 22 September 2011, ...

                                               

Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya Universitas Indonesia

Fakultas Ilmu Pengetahuan Budaya Universitas Indonésia iku fakultas ing sangisoré Universitas Indonésia sing mligi nggegulang kawruh budaya ing tataran pendhidhikan sarjana, magister, lan dhoktoral, sarta pengelolalaan lembaga-lembaga panelitèn s ...

                                               

Pratélan Badan Usaha Milik Negara Indonésia

PT Atmindo PT Jakarta International Hotels Development Tbk PT Kertas Blabak PT Asean Bintulu Fertilizer PT Kertas Basuki Rachmat PT Prasadha Pamunah Limbah Industri PT Rekayasa Industri PT Intirub PT Jakarta Industrial Estate Pulogadung PT Suraba ...

                                               

Désa

Cithakan:Wewengkon administratif pamaréntahan Indonésia Désa, miturut dèfinisi universal, yaiku aglomerasi panggonan ing karang padésan rural. Ing Indonésia, istilah désa iku kanggo wewengkon administratif ing Indonésia sing ana ing ngisoré kacam ...

                                               

Désa Adat

Désa Adat iku tembung kanggo nyebut salah sawijining wujud désa. Tembung iki kanthi sepisanan dienggo déning Liefrinck ing Bali Lor taun 1886-1887. Liefrinck nyebut bilih désa Bali iku sajatiné républik climèn kang duwé aturan adat lan tradisi. T ...

                                               

Désa Nelayan

Désa ingkang wonten ing pesisir umumipun boten gampil dipundugini, saha papanipun wonten ing sakiwa tengenipun garis pesisir utawi tlaga ingkang ngidinaken kapal-kapal jangkar labuh kanthi aman pelabuhan alam". Kajaba saka fitur jangkar, shorelin ...

                                               

Miranda Swaray Goeltom

Miranda Swaray Goeltom inggih punika salah satunggalipun winasis ékonomi saking Indonésia. Panjenenganipun naté njabat dados deputi Gubernur Bank Indonesia. Panjenenganipun murnakaken pendidikan sarjana ing Fakultas Ékonomi Universitas Indonésia ...

                                               

Imperium Britania

Imperium Britania ya iku imperium paling amba kang ana ing sajarah donya lan tau dadi kekuwatan utama ing donya. Imperium iki kalebu asil saka era penemuan Éropah kang diwiwiti saka panjelajah maritim global nagara-nagara Iberia ing akir abad ke- ...

                                               

Jepang

Jepang yaiku Nagara ing Asia Wétan sing papané ing siji ranté kapuloan bawana Asia ing pojok kulon Samodra Pasifik. Ing sisih wetan Segara Jepang, lan tetanggan karo Républik Rakyat Cina, Korea, lan Rusia. Pulo sisih paling lor ana ing Segara Okh ...

                                               

Gubernur

Gubernur, sajeroning kontèks Otonomi Laladan ing Indonésia, ya iku Kepala Laladan ing tingkat Provinsi. Gubernur duwé tugas lan wewenang mimpin panyelenggaraan dhaéerah miturut kawicaksanan sing ditetepkan bebarengan karo DPRD. Gubernur dipilih k ...

                                               

Mentri departemen

Miturut Undhang-Undhang Nomer 39 Taun 2008 ngenani Kementrian Nagara, mantri departemen iku mbidangi: Urusan pamaréntahan sing nomenklatur kementriané kanthi tegas disebutaké sajeroning UUD 1945 lan kudu diwangun sajeroning sawijining departemen ...

                                               

Mentri koordinator

Mantri koordinator iku mantri sajeroning kabinèt pamaréntahan Indonésia kang mimpin "kementrian koordinasi". Mantri koordinator duwé tugas sinkronisasi lan koordinasi urusan kementrian-kementrian kang ana sajeroning lingkup tugasnya.

                                               

Mentri negara

Miturut Undang-Undang Nomer 39 Taun 2008 ngenani Kementrian Nagara, mantri nagara iku mbidangi urusan pamaréntahan kanggo penajaman, koordinasi, lan sinkronisasi program pamaréntah, yaiku: Urusan pemberdayaan perempuan Urusan investasi Urusan lin ...

                                               

Distrik ing Turki

Pratélan distrik ing Turki lan populasiné, sajeroning provinsi: Provinsi Istanbul: 11.914.848 kabèh distrik wujud "distrik sentral" Bayrampasa: 247.440 Kağıthane: 372.089 Sisli: 260.052 Çatalca: 77.699 Pendik: 552.675 Büyükçekmece: 600.872 Esenle ...

                                               

Departemen ing Prancis

Departemen iku unit administratif ing Prancis lan tilas koloni Prancis, kira-kira mèh padha karo county ing nagara Inggris, utawa kabupatèn ing Indonesia. Ana satus departemen ing Prancis diklompokaké sajeroning 22 metropolitan lan papat departem ...

                                               

Mayotte

Mayotte, kanthi resmi Departemen lan Region Jajahan Mayotte, iku sawijining departemen jaban rangkah Prancis sing dumadi saka siji pulo utama, Grande-Terre, siji pulo cilik, Petite-Terre, lan sawatara kapuloan cilik ing saubengé. Sacara géografis ...

                                               

Vienne (departemen)

Vienne inggih punika salah satunggaling komune ingkang mapan wonten ing sisih kidul radi wétan pérangan nagara Prancis ingkang tebihipun 20 miles ing sisih kidul kitha Lyon, ing sapinggiring Kali River. Vienne inggih punika kitha ingkang paling a ...

                                               

Pratélan Présidhèn Aljazair

Présidhèn Aljazair iku kepala pamaréntahan kapilih uga kepala nagara ing Républik Démokratik Rakyat Aljazair. Présidhèn Aljazair minangka uga Komandhan Paling Dhuwur sajeroning Angkatan Bersenjata Aljazair. Posisi iki, saiki dijabat Présidhèn Abd ...

                                               

Pratélaning lelurahing Nigéria

Présidhèn Nigeria iku kepala pamaréntahan kapilih uga kepala nagara ing Républik Federal Nigeria. Jeneng resminé President of the Federal Republic of Nigeria lan Komandhan Paling Dhuwur sajeroning Angkatan Bersenjata Nigeria. Posisi iki, saiki di ...

                                               

Daftar Présidhèn Turki

Kaca iki nyajèkaké kabèh pratélan Présidhèn Turki gunggungé sewelas kepala nagara selaras Perang Kamardikan Turki. Kanggo pratélan panguwasa pangganti Kekhalifahan Ustmaniyah, pirsani Dinasti Usmani.

                                               

Orde Baru

Cithakan:Sajarah Indonésia Orde Baru iku sebutan kanggo mangsa pamaréntahan Présidhèn Soeharto ing Indonésia. Orde Barue nggantèkaké Orde Lama sing tegesé era pamaréntahan Soekarno. Orde Baru lair kanthi semangat "korèksi total" marang panyimpang ...

                                               

Komune Paris

Komune Paris ya iku sajarah singkat pertama pamberontakan sosialis kelas buruh kang ana ing dunya. Komune Paris wujud salah sijiné tuladha pamaréntahan pertama kang dikuwasai déning kelas buruh. Sakwéné 72 dina kelas buruh nguwasani pamaréntahan ...

                                               

Pangrancaban Bastille

Pangrancaban Bastille katindakaken déning warga Paris surya 14 Juli warsa 1789. Bastille inggih punika satunggal pakunjaran ingkang dados pralambang tirani krajan Dinasti Bourbon. Pangrancaban punika minangka wiwitanipun Révolusi Perancis. Bastil ...

                                               

Karajan

Kraton utawa Karajan tembung iki dijupuk saka tembung lingga ratu olèh andhahan angka tuwin -an dadi Karaton. Tembung iki uga padha karo kedhaton sing tembung linggané wujud dhatu. Kraton yaiku wangun nagara sing didhawuhi déning Raja, Ratu utawa ...

                                               

Kreta Kyai Jongwiyat

Kreta Kyai Jongwiyat satunggaling kreta tinggalanipun Sri Sultan HB VII gawéan Walandi taun 1880. Kreta Kyai Jongwiyat dipun-ginakaken prajurit Manggala Yudha utawi wonten ing prang, tuladhanipun kanggé mriksa barisan prajurit. Sri Sultan HB VII ...

                                               

Nagara Agung

Nagara Agung iku konsèp pérangan wewengkon kraton sing kulinane diterapake ana ing kraton-kraton ing tlatah Jawa jaman mbiyen. Nagara agung iki wewengkone ana ing kiwa-tengené kutha krajan karajan utawa kutharaja lan diprentah langsung déning rat ...

                                               

East India Company

East India Company iku sawijining PT awal Inggris. Badan usaha iki uga ditepungi mawa jeneng East India Trading Company, English East India Company, lan sawisé Pasetujon Uni, British East India Company. Badan usaha iki sajatiné diadegaké kanggo d ...

                                               

Kastil Codnor

Kastil Codnor inggih punika rerubuhan kastil saking abad kaping 13 ing Derbyshire, Inggris. Lahan ing kiwa-tengené Codnor ing sangandhaping kuwaosan William Peverel bibar Penaklukan Normandia ing Inggris. Sanajan kedhaptar minangka monumèn kuna i ...

                                               

Magna Carta

Magna Carta iku piagam Inggris taun 1215 kang mbatesi kakuwasan Monarki Inggris, mligi Raja John, saka kakuwasan absolut. Magna Carta iku asil saka ora sarujuké Paus lan Raja John lan baron ngenani hak raja: Magna Carta ngatur supaya raja mbatala ...

                                               

Pameran Derby (1839)

Pamèran Derby taun 1839 inggih punika pamèran kapisan wonten ing Derby. Dipunwontenaken ing Mechanics Institute sajeroning kutha ingkang lajeng kawéntar minangka Albert Hall. Pamèran menola sareng kaliyan aji-aji dhasar saking Institut kanthi anc ...

                                               

Pambrontakan Boxer

Pambrontakan Boxer iku pambrontakan ing Cina wiwit November 1899 nganti 7 September 1901, marang kakuwasan manca ing sèktor perdagangan, pulitik, agama, lan tèknologi. Boxer miwiti minangka anti-manca, anti-imperialis lan dadi pergerakan kang dip ...

                                               

Peradaban lembah Kali Kuning

Peradaban lembah Kali Kuning ya iku peradaban kang muncul ing lembah Kali Kuning. Kali Hwang Ho diarani Sungai Kuning amarga gawa blethok kang wernane kuning sadawané alirane. Sumber kali Kuning iki ya iku Pegunungan Kwen-Lun ing Tibet lan mili n ...

                                               

Sajarah Indonésia

Sajarah Indonésia nyakup sawijining rentang wektu kang dawa banget kang diwiwiti jaman prasajarah déning "Manungsa Jawa" ing mangsa watara 500.000 taun kapungkur. Periode ing sajarah Indonésia bisa dipérang dadi limang éra: éra pra kolonial, munc ...

                                               

Arya Pangiri

Arya Pangiri ya iku sultan kapindho ing Kasultanan Pajang, sing mréntah wiwit taun 1583 nganti 1586 lan nyandhang gelar Sultan Ngawantipura. Dhisiké, Arya Pangiri iku siji Adipati Demak putra Sunan Prawata, sing nikah karo putri pembarepé Sultan ...

                                               

Babu Indis

Babu Indis ya iku sebutan kanggo para rewang wadon sing mapan ana ing omahé Pejabat Indis ing abad 18 nganti abad 20. Babu iku sebutan sing lumrah ana ing tanah Jawa kanggo nyebut rewang-rewang sing netep ana ing Omah Indis. Babu Indis mau uga an ...

                                               

Badan Kaamanan Rakyat

Badan Kaamanan Rakyat iku angkatan bersenjata pisanan kang diwangun sawisé Indonésia mardika. Pambentukan BKR liwat sidang PPKI tanggal 22 Agustus 1945 lan diumumaké déning Présidhèn Soekarno tanggal 23 Agustus 1945. Anggota BKR wektu iku para no ...

                                               

Bèntèng Frederik Hendrik

Bèntèng Frederik Hendrik inggih punika satunggalipun bètèng ingkang dipundamel déning Walandi ing Taman Wihelmina Jakarta. Sapunika panggènan tilas wangunan bètèng punika dipunyasa Masjid Istiqlal.

                                               

Daftar serangan téroris ing Indonesia

Bom Kedubes Malaysia, Jakarta 2000. 27 Agustus 2000, granat njeblug ing kompleks Kedutaan Besar Malaysia ing Kuningan, Jakarta. Ora ana kurban jiwa. Bom Kedubes Filipina, Jakarta 2000. 1 Agustus 2000, bom njeblug saka sawijining montor sing dipar ...

                                               

Déklarasi Djuanda

Déklarasi Djuanda ingkang dipuncetusakén ing tanggal 13 Dhésèmber 1957 déning Mahamantri Indonésia ing wanci punika, Djuanda Kartawidjaja, inggih punika deklarasi ingkang ngéndikan dhateng donya manawi laut Indonésia ingih punika kalébét laut saw ...

                                               

Prajanjian Giyanti

Prajanjian Giyanti iku asiling rembug bedhamèn antarané VOC, pihak Mataram, lan kang kraman yaiku saka golongané Pangéran Mangkubumi. Bedhamèn iki minangka putusan kanggo ngrampungi gègèran-gègèran kang kadadèn ing Tanah Mataram sapungkuré Sultan ...

                                               

Historiografi Indonésia

Historiografi Indonésia duwé arti panulisan sajarah indonesia, kalebu ing jerone métodhe lan panyedhakan kang dianggo para sejarawan. Pemeriksaan kanthi titi babagan panulisan sajarah indonesia duwé fokus ana ing narasi, interpretasi, panggunan b ...

                                               

Indhiya Nèderlan

Tembung Indhiya Nèderlan iku digawé kanggo mbédakaké saka Indhiya Inggris. Indhiya Nèderlan tegesé pérangan Indhiya kang kalebu wewengkon jajahané Nèderlan utawa Walanda. Indhiya Inggris iku pérangan Indhiya kang kalebu jajahan Inggris. Indhiya N ...

                                               

Jongos

Jongos ya iku babu lanang sing urip bareng karo Pejabat Indis ana ing abad 18 nganti medio 20. Gaweyané luwih abot tinimbang babu wadon sing padha-padha urip bareng. Gawéyané ana sing resik-resik kebon lan taman, resik-resik kandang jaran, ngopèn ...

                                               

Kasarujukan Roem-Roijén

Prajanjèn Roem-Roijén inggih punika mupakatipun antawis Indonésia kaliyan Walanda ingkang dipunwiwiti saking tanggal 14 April 1949 saha pungkasanipun dipuntapak asma tanggal 7 Mèi 1949 wonten Hotèl Des Indès, Jakarta. Jeneng punika kajupuk saking ...

                                               

Konferensi Meja Bundar

Konferensi Meja Bundar ya iku patemon antarané pamaréntah Républik Indonésia lan Walanda sing kaleksanan ing Den Haag, Walanda saka 23 Agustus nganti 2 November 1949.

                                               

Malari

Malari utawa Peristiwa ya iku kadadéan dhémonstrasi mahasiswa lan haruhara sosial kang ana nalika tanggal 15 Januari 1974. Prastawa iki kadadéan nalika Mahamantri Jepang Tanaka Kakuei lagi tetinjo ana ing Kutha Jakarta. Mahasiswa ngrancang dhémon ...

                                               

Meer Uitgebreid Lager Onderwijs

MULO yaiku sekolah SMP nalika jaman pamrèntahan kolonial Walanda ing Indonesia. Meer Uitgebreid Lager Onderwijs tegesè "Pendhidhikan Dhuwur Warta". MULO nggunakaké basa Walanda kanggo basa ajaré. Ing pungkasan taun 1930, sekolah MULO wis ana mèh ...

                                               

Operasi militèr Indonésia ing Acèh

Operasi militèr Indonésia ing Acèh inggih punika operasi ingkang dipunwontenaken Indonésia mengsah Gerakan Acèh Merdeka ingkang dipunwiwiti tanggal 19 Mèi 2003 lan dipunwontenaken kinten-kinten ngantos satunggal taun dangunipun. Operasi punika sa ...

                                               

Pamugaran Candhi Barabudur

Pamugaran Candhi Barabudur ya iku kemémpengan becikan utawa upadi kang gawé kanggo marekne kondisi Candhi Barabudhur padha karo falsafah wiwitan dibangun candhi agung umat Hindhu iki, utawa karo pangarah kanggo pangarah tertentu. kemempengan pemu ...

                                               

Pancasila

Cithakan:Tata Nagara Républik Indonésia Tembung Pancasila kapérang saking kalih tembung basa Sansekerta: pañca ingkang tegesipun gangsal lan śīla tegesipun prinsip utawi asas. Pancasila minangka dhasar nagari Républik Indonésia isinipun: Persatua ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →