Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 20



                                               

Sun

Ambung yaiku sawijining tumindak sun utawa lambene kanggo wong liya utawa obyek. Konotasi budaya ngambung beda-beda saben tlatah. Gumantung saka budaya lan konteks, ciuman bisa nyebut sentimen katresnan, semangat, romansa, daya tarik seksual, keg ...

                                               

Trombofilia

Trombofilia ya iku kahanan ing awak nalika getih cepet njendhél. trombofilia uga ditepungi minangka lara getih kenthel. Getih kenthel iki asring ditémoni ing véna utawa jeneng umumé deep vein thrombosis. Trombifillia bisa kadadeyan ing artéri uta ...

                                               

Vitamin D

Vitamin D minangka pepanthan vitamin prohormone larut lemak. Vitamin D uga dikenal minangka kalserolol. Jeneng iki adhedhasar Internasional Union of Pure and Applied Chemist. Ing awak, vitamin iki duwé peran ing pambentukan struktur balung lan un ...

                                               

Blabag kapur

Blabag kapur ya iku blabag kang digawé saka kayu lan bisa ditulisi sarana kapur tulis. Blabag ing jaman biyèn digawé saka lembaran tipis watu tulis kang wernané ireng utawa klawu. Blabag tulis saiki digawé saka lembaran blabag kang dicèt. Blabag ...

                                               

Cum Laude

Ana manéka jinis prèdhikat kang kalebu ing Cum Laude, yaiku: magna cum laude kang tegesé lulusan kanthi pujian summa cum laude kang duwèni teges lulusan kanthi pujian paling akèh. Saben pawiyatan luhur duwéni paugeran dhéwe-dhéwé ngenani sarat ka ...

                                               

Daftar disiplin akademik

Disiplin akademik utawi babagan studi inggih punika salah satunggaling cabang èlmu kawruh ingkang dipunwucalaken utawi dipuntliti ing tingkat perguruan tinggi. Disiplin-disiplin ngèlmu punika dipunjabaraken lan dipunakeni déning jurnal akademik i ...

                                               

Kurikulum

Kurikulum ya iku saka basa Latin curriculaé kang ateges dawané dalan kang diliwati wong kang lomba mlayu.Ing papan pendhidhikan, kurikulum ateges apa kang kudu dilakoni ing papan pendhidhikan supaya katekan kang dituju. Kurikulum duwé teges kang ...

                                               

Kurikulum 2013

Kurikulum 2013 utawa Pendhidhikan Berbasis Karakter ya iku kurikulum anyar kang di dicetusake déning Kamentrian Pendhidhikan lan Kabudayan RI minangka ganti Kurikulum Tingkat Ékan Pendidikan. Kurikulum 2013 kagolong kurikulum kang ngutamakake bab ...

                                               

Universitas Negeri Malang

Universitas Negeri Malang, dicekak UM, yaiku pawiyatan luhur negri ing Indonésia sing dumunung ing Malang lan Blitar, Jawa Wétan. Sadurungé taun 1999, pawiyatan luhur iki diarani IKIP Malang. Rektor UM saiki kajabat déning Prof. Dr. H. Ahmad Rofi ...

                                               

Pangalaman priangga

Pangalaman iku prastawa kang wis dialami. Kabèh wong mesti duwé carita pangalaman priangga, amarga kabèh manungsa ngalami prastawa ana ing kulawarga, sekolah, utawa masarakat. Pangalaman priangga iku bisa kang nyenengake utawa nyusahake. Critakak ...

                                               

Pasinaonan

Pasinaonan yaiku saben owahing tindak-tanduk kang relatif permanen lan kedadeyan minangka asil saka pengalaman. Pangertèn sadurungé ngandarake manawa sawijining manungsa bisa deleng pangowahan kang wis kalakon nanging dudu pasinanonan iku dhéwé. ...

                                               

Pembelajaran kooperatif

Pembelajaran kooperatif utawa cooperative learning iku kumpulan strategi mulang kang digawé kanggo nyinaoni cara kerja bebarengan lan sesambungan karo siswa siji lan sijiné. Ancas pembelajaran cooperative saora-orane dumadi saka telung ancas pemb ...

                                               

Persami

Persami ya iku cekakan saka Perkemahan Sabtu-Minggu. Biasane dianakake marang Pramuka Penggalang tingkat SMP. Kelengkapan kang digawa kanggo persami contoné téndha. Ing persami diwiwiti kanthi upacara pambuka déning para pramuka penggalang kang p ...

                                               

Peserta dhidhik

Peserta dhidhik ya iku anggota ing masarakat kang péngin ngembangaké kepinteran liwat prosès pendhidhikan.Wujudé ya iku bocah kang butuh réwangan wong liya kanggo ngembangaké dhiri supaya bisa diwasa. Peserta dhidhik ing pendhidhikan formal ing j ...

                                               

Politèknik Negri Jakarta

Politèknik Negri Jakarta, iku pendhidhikan dhuwur nagari kang dumunung ing Dhépok, Jawa Kulon, Indonésia. Politèknik Negri Jakarta minangka lembaga pendhidhikan dhuwur Diploma III kang diadegaké kanggo ngebaki kabutuhan SDM profèsional ing indhus ...

                                               

Raudatul Athfal

Raudhatul Athfal inggih punika salah sawijining tataran pendhidhikan ingkang sami kaliyan pendhidhikan Taman Kanak-Kanak utawi TK. Sebutan punika namung ngginakaken basa Arab, bilih Raudhatul Athfal punika saking tembung basa arab "Raudhah" ingka ...

                                               

Seminar

Séminar utawa seminar yakuwi patemanan kanggo ngrembug siji prakara lan kapimpin déning ahli. Mèlu siji seminar iku amrih becike yèn aktif takon lan mènèhi tanggapan tumrap informasi lan tata kramané basa aja dilalèkaké. Mula ana ing forum semina ...

                                               

Skripsi

Skripsi ya iku jinis karya elmiah kang wajib ditulis déning mahasiswa kang dadi syarat pungkasan pendhidhikan akademis. Skripsi minangka karya elmiah kkasil saka panalitèn sajeroning babagan studi marang siji masalah kang ditulis déning mahasiswa ...

                                               

SMP Negeri 13 Semarang

SMP Negeri 13 Semarang, salah sawijining Sekolah Menengah Pertama kang ana ing Jl. Lamongan Raya, Sampangan, Kacamatan Gajahmungkur Provinsi Jawa Tengah, Indonesia. padha karo SMP liyané ing Indonesia suwéné pendhidhikan ing kéné dilakoni telung ...

                                               

Universitas Udayana

Universitas Udayana, disingkat Unud, yaiku perguruan tinggi nagari ing Bali, Indonésia, kang wiwit madeg 29 September 1962. Rektor kang mimpin wiwit taun 2009-2014 yaiku Prof. Dr. dr. I Made Bakta, SpPD.

                                               

Universitas Negeri Jakarta

Prof. Dr. Sutjipto Rektor Universitas Negeri Jakarta 1) 1999 - 2001 2) 2001-2005 Dr. Bedjo Sujanto, M.Pd. Rektor Universitas Negeri Jakarta 1) 2005 - 2009 2) 2009 -.

                                               

Abdoel Moeis

Abdoel Moeis ya iku sastrawan, pulitikus, lan wartawan Indonésia. Panjenengané iku pangurusé Sarékat Islam uga tau dadi anggota Volksraad makili organisasi iku. Abdul Muis dinobataké dadi Pahlawan Nasional Indonésia kang pisanan déning Présidhèn ...

                                               

Ki Hadjar Dewantara

Ki Hadjar Dewantara lair ing Ngayogyakarta, 2 Mèi 1889 – pati ing Ngayogyakarta, 26 April 1959 ing umur 69 taun; iku pelopor pendhidhikan kanggo kaum pribumi Indonésia ing jaman panjajahan Walanda. Lair kanthi jeneng Radèn Mas Suwardi Suryaningra ...

                                               

Halim Perdana Kusuma

Abdul Halim Perdanakusuma ya iku pahlawan nasional saka Indonésia. Halim palastra nalika tugas ana ing jaman perang Indonésia - Walanda ing wilwyah Sumatera, ya iku nalika tinanggenah tuku lan ngangkud senjata nganggo pesawat saka Thailand. Nalik ...

                                               

Hamengkubuwana I

Sri Sultan Hamengkubuwana I, ya iku pamiyasa lan raja pisanan Kasultanan Ngayogyakarta kang mréntah taun 1755 - 1792.

                                               

Hasyim Asyarie

KH. Hasyim Asyari yaiku kyai kang nggawé gedhé dhéwé ing Indonésia, yaiku Nahdlatul Ulama utawa ing masarakat ingaran NU. Hasyim Asyari lair ing Gedang, désa Tambakrejo Jombang nalika 10 April 1875 lan séda ing dukuh Tebu Ireng, désa Cukir kabupa ...

                                               

Hazairin

Prof. Dr. Hazairin yaiku nimpuna hukum adat. Hazairin dadi Mantri Dalam Negeri ing Kabinet Ali Sastroamidjojo I.

                                               

Mangkunagara I

Mangkunagara I ingkang kawastanan Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Mangkunagara I utawi Pangéran Sambernyawa utawi Radèn Mas Said inggih punika raja lan pangadeg kraton Mangkunagaran. Ramanipun asma Pangéran Arya Mangkunagara Kartasura lan ibu ...

                                               

Pakubuwana VI

Sri Susuhunan Pakubuwana VI utawi Sampéeyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Enem utawi​ Radèn Mas Sapardan utawi Sinuhun Bangun Tapa inggih punika raja ingkang kaping gangsal wonten ing kraton Surakarta. ...

                                               

Wahidin Sudirohusodo

Wahidin Sudirohusodo, dr. iku pahlawan nasional Indonésia. Jenengé tansah dikaitaké karo Budi Utomo amarga sanadyan pamjenengané dudu pendhiri organisasi kebangkitan nasional iku, nanging panjenengané minangka penggagas madegé organisasi sing dia ...

                                               

Purwohadi Sanjoto

Purwohadi Sanjoto yaiku tukang roti orion ing kutha Sala. Sanjoto duwé jeneng lair yaiku Njoo Tik Tjiong. Sanjoto lulusan saka Fakultas Ekonomi Universitas Indonesia taun 1956. Sadurungé dadi tukang roti, Sanjoto duwé cita-cita dadi diplomat. Tap ...

                                               

Frida Kahlo

Frida kahlo utawi Frida Kahlo de Rivera inggih punika salah satunggaling pelukis saking Meksiko, piyambakipun miyos wonten ing Coyoacán. Lukisan ingkang paling misuwur inggih punika ingkang motret piyambakipun piyambak, kasil Kahlo dipuntepangkan ...

                                               

Mary Harris

Mary Harris Jones inggih punika salah satunggalng paraga ingkang misuwur wonten ing donya. Piyambakipun miyos tanggal 1 Agustus 1837 wonten ing Cork, Itali.

                                               

Adenosina monofosfat siklik

Adenosina monofosfat siklik ya iku molekul kanthi wujud ali-ali kang digawé saka ATP kang minangka molekul pensinyalan intraseluler kang umum ing sèl eukariota, tuladhané ing sèl endokrin vèrtebrata. Senyawa iki uga minangka pengatur pirang-piran ...

                                               

Agnatha

Agnatha dipunsebat ugi kaliyan Cyclostomata inggih punika salah siji kéwan saking superkelas saking Craniata. Meski dhèwèké urip wonten ing toya, agnatha boten saged disebat iwak. Miturut èlmu biologi, Agnatha punika gadhah rahang, siripe boten p ...

                                               

Anaphalis

Anaphalis iku génus sing kalebu sajeroning famili Asteraceae. Ana watara 110 spésies ing génus kanthi mayoritas ana ing Asia tengah lan kidul. Ana siji spésies sing ana ing Amérika Lor sing populèr sajeroning kultivasi, jenengé western pearly eve ...

                                               

Archaea

Archaea iku sawijining golongan organisme sèl tunggal. Jenengé asal saka Basa Yunani: αρχαία, "kang tuwa". Jeneng liya ya iku Archaebacteria. Archaea iku wujudé cilik, wujud organisme kang prasaja. Wiwitan tinemu sajeroning kaanan èktrim extremop ...

                                               

Asem buta

Asem buta, kondhang Baobab ana ing masarakat manca, ya iku jinising tuwuhan kelompok génus sing asliné saka Madagaskar, Afrika daratan lan Australia. Dhuwure wetara 5-25 mèter lan wite bisa nyimpen banyu nganti 120 liter kanggo urip ana ing cuaca ...

                                               

Avertebrata

Avertebrata utawa Invertebrata iku istilah sing dicakaké déning Chevalier de Lamarck kanggo nuduhaké sato kéwan sing ora ndarbèni balung mburi. Invertebrata nyakup kabèh kéwan kajaba kéwan vertebrata lan Vermes cacing. Nanging saiki, invertebrata ...

                                               

Bakung

Tetuwuhan Bakung wujud péranganing génus Lilium, jeneng tetuwuhan iki sajeroning basa Inggris ya iku lily. Ana watara 100 suku sajeroning kulawarga bakung. Tetuwuhan iku bisa nyelarasaké dhiri karo habitat alas, asring uga pagunungan, lan sok-sok ...

                                               

Bintaro

Artikel iki ngenani tuwuhan Bintaro. Kanggo pengertian liya, pirsani Bintaro Bintaro Cerbera manghas iku tuwuhan pasisir utawa rawa wujud wit-witan sing dhuwuré bisa nganti 12 m. Dikenal ing pasisir Pasifik nganggo jeneng Leva Samoa, Toto Tonga, ...

                                               

Biofilm

Biofilm inggih punika kempalanipun sèl-sèl mikroorganisme/mikrob mliginipun jinis bakteri ingkang tumemplèk ing satunggalipun lelumahan lan dipunlèmèki déning polisakarida ingkang dipunèkskrèsikaken déning sèl-sèl bakteri. Wontenipun biofilm dipu ...

                                               

Calcarea

Calcarea utawi calcispongiae inggih punika kéwan cilik saking anggota filum Porifera, balung-balung ingkang wonten ing awaké Calcarea punika kasusun saking kalsium karbonat. Padatanipun, Calcarea punika alit sanget, nanging gadhah dhuwur kinten-k ...

                                               

Chromalveolata

Patron, N. J., Rogers, M. B. and Keeling, P. J. 2004. Gene replacement of fructose-1.6-bisphophate aldolase supports the hypothesis of a single photosynthetic ancestor of chromalveolates. Eukaryot. Cell. 3, 1169-1174. Cavalier-Smith, T. 1999. Pri ...

                                               

Cupang

Cupang ya iku iwak banyu tawa sing asalé saka pirang-pirang nagara ing Asia Tenggara, salah sawijiné Indonésia, Thailand, Malaysia, lan Vietnam. iwak iki duwé wujud lan sipat sing béda lan rada galak upama jagani laladane. ing kalangan sing nyene ...

                                               

Denyut Jantung

Dényutan Jantung inggih punika dényutan jantung pér ékan wekdal, limrahipun pér ménit. Dényutan jantung dipundasarakéén ing jumlah kontraksi ventrikel. Dényutan jantung manawi kacépétan takikardia utawi langkung lambat bradikardia. Denyut nadi in ...

                                               

Eri

Eri iku istilah umum kanggo nyatakaké pérangan tetuwuhan utawa sato kéwan kang pucuké landhep lan cukup atos saéngga bisa agawé tatu ing kulit utawa pérangan awak liyané. Eri, kaya déné uga "swiwi", dudu istilah biologi lan kanthi ontogeni, eri b ...

                                               

Euryarchaeota

Euryarchaeota ya iku filum Archaea. Euryarchaeota bisa urip ing lingkungan ekstrem. Tuladha Euryarchaeota ya iku Archaea halofil ekstrem, metanogen, lan pirang-pirang jinis archaea thermofilik lan asidofilik. Haloarchaea bisa urip ing lingkungan ...

                                               

Filogeni

Sajeroning biologi, Filogeni utawa Filogenetika iku minangka studi gayutan évolusionèr ing antarané manéka warna golongan organisme, liwat panelitèn data urutan molekulèr lan matriks data morfologi. Istilah filogenesis asal saka tembung Basa Yuna ...

                                               

Garbapada

Garbapada iku jeneng umum kang diwènèhaké marang kulawarga kelas kéwan empuk mliginé kéwan-kéwan kang nunggal jinis karo bekicot utawa kéyong, tegesé jejuluk iki diwènèhaké ing kéwan kang duwé thothok ing mangsa diwasa. Resrespo uga kagolong ing ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →