Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 196



                                               

Kabupatèn Toraja Lor

Kabupatèn Toraja Lor, iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul, Indonésia. Kutha krajané yaiku Rantepao. Kabupatèn iki diadegaké miturut Undhang-Undhang Nomer 28 Taun 2008, bab pamekaran saka Kabupatèn Tana Toraja. Kabupatèn iki dumadi saka kaca ...

                                               

Kabupatèn Trenggalèk

Kabupatèn Trenggalèk iku kabupatèn ing Jawa Wétan, Trenggalèk iku Trenggalèk kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.261.40 km² utawa hèktar. Wong Trenggalèk biyasa nyebut istilah iku disingkat dadi Ngg ...

                                               

Kabupatèn Wakatobi

Kabupatèn Wakatobi iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul-Wétan, kutha Wangi-Wangi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 823 km². Kabupatèn iki diwangun dhedhasar Undhang-Undhang Rép ...

                                               

Kabupatèn Wanagiri

Kabupatèn Wanagiri iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih wétan kidul. Kutha Wanagiri iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 1.822.37 km².

                                               

Kabupatèn Ènrèkang

Kabupatèn Enrekang iku kabupatèn ing Provinsi Sulawesi Kidul, kutha Enrekang iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: --- lan liya-yane. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kali Tinalah

Kali Tinalah iku kali kang ana ing kabupatèn Kulon Praga, Daerah Istimewa Yogyakarta. Kali iki dawané watara 15 kilomèter, punjeré kawiwitan saka pagunungan Menorèh ing tlatah kecamatan Samigaluh, mili mangétan, banjur ing sakuloné dhusun Kedhond ...

                                               

Kalimantan

Kalimantan iku pulo kang papané ana ing loring Pulo Jawa lan kuloning Pulo Sulawesi. Palemahaning pulo iki kapérang dadi wewengkoning telung nagara Brunei, Indonésia, lan Malaysia. Pulo iki asring diarani Borneo déning mancanagara mligi Malaysia, ...

                                               

Kalimantar Lor

Kalimantan Lor iku sawijining provinsi ing Indonésia kang dumunung ing pérangan lor Pulo Kalimantan. Provinsi iki wewatesan langsung karo nagara tangga, ya iku Negara Pérangan Sabah lan Serawak, Malaysia Wétan. Wektu iki, Kalimantan Lor minangka ...

                                               

Kapuloan Karimunjawa

Karimunjawa ya iku kepuloan ing segara Jawa kang dumunung ana ing Kabupatèn Jepara Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Kepuloan iki duwé pulo cacahé 27 pulo. Total jembar daratané ±1.500 hektar saha jembar perairané ±110.000 hektar, Karimunjawa saki ...

                                               

Kapuloan Maluku

Kapuloan Maluku iku saklompok pulo ing Indonésia sing dadi péranganing Nusantara. Kapuloan Maluku dumunung ing lempeng Australia. Kapuloan iki wewatesan karo Pulo Sulawesi ing sisih kulon, Nugini ing sisih wétan, lan Timor ing sisih kidul. Ing ja ...

                                               

Kapuloan Obi

Kapuloan Obi inggih punika salah satunggaling pulo ing Indonesia ingkang mapan wonten ing laladan Maluku. Kapuloan Obi asring dipunsebat Kapuloan Ombirah) Kapuloan Obi punika kapérang dados kathah kumpulan pulo-pulo ing provinsi Maluku. Kapuloan ...

                                               

Kutha Bitung

Kutha Bitung iku kutha ing Provinsi Sulawesi Lor, kutha-kutha liyané: Manado, Tomohon lan liya-liyané. Jembar wewengkon kutha iki ± 1.583 km² utawa --- hèktar.

                                               

Kutha Bontang

Kutha Bontang iku kutha ing provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia. Kutha iki dumunung watara 120 kilomèter saka Kutha Samarinda, wewatesan karo Kabupatèn Kutai Wétan ing sisih lor lan kulon, karo Kabupatèn Kutai Kartanagara ing sisih kidul lan kar ...

                                               

Kutha Dumai

Kutha Dumai iku kutha ing Provinsi Riau, Indonésia, watara 188 km saka Kutha Pekanbaru. Kutha Dumai minangka kutha palig jembar nomer loro ing Indonésia sawisé Manokwari. Kacathet sajeroning sajarah, Dumai sakawit wujud sawijining dhusun cilik in ...

                                               

Kutha Kadhiri

Kutha Kadhiri, inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 63.40 km pasagi.

                                               

Kutha Madiun

Kutha Madiyun, inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 65.68 km pasagi.

                                               

Kutha Magelang

Kutha Magelang iku kutha ing Jawa Tengah Indonésia, pernahé ing tengah-tengah provinsi Jawa Tengah Indonésia. Leté saka kutha Semarang 76 km lan saka kutha Yogyakarta 42 km. Jembar wewengkon kutha iki ± 18.12 km² utawa hèktar.

                                               

Kutha Majakerta

Kutha Majakerta, inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 16.46 km pasagi.

                                               

Kutha Makassar

Kutha Makassar utawa Ujung Pandang, iku kutha ing Provinsi Sulawesi Kidul lan uga dadi kutha krajan provinsi, kutha-kutha liyané: lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kutha iki ±--utawa hèktar.

                                               

Kutha Malang

Kutha Malang, inggih punika salah siji kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawatawis 145.28 km pasagi. Kutha iki inggih punika kutha paling gedhé kaloro ing Jawa Wétan sakwisé kutha krajanipun yaiku Kutha Surabaya. Kutha iki dipunadega ...

                                               

Kutha Manado

Kutha Manado iku kutha ing Provinsi Sulawesi Lor uga kutha krajan provinsi iki, kutha-kutha liyané: Bitung, Tomohon lan liya-liyané. Jembar wewengkon kutha iki ± -- utawa 15.726 hèktar.

                                               

Kutha Manokwari

Manokwari iku kutha krajan Provinsi Papua Kulon, Indonésia. Manokwari uga dadi kutha krajan Kabupatèn Manokwari. Kutha iki duwé jembar wewengkon 18.746 km² lan kang ndunungi caché kurang luwih 150.000 jiwa. Manokwari dumunung ing pasisir lor Lala ...

                                               

Kutha Pagar Alam

Kutha Pagar Alam utawa kadhang ditulis Pagaralam iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Kidul. Jembar wewengkon kutha iki ± 633.66 km² utawa hèktar.

                                               

Kutha Palopo

Kutha Palopo iku kutha ing Provinsi Sulawesi Kidul, kutha-kutha liyané: Makassar, Pare-Pare lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kutha iki ± --- km² utawa --- hèktar.

                                               

Kutha Palémbang

Kutha Palembang iku salah siji kutha ing provinsi Sumatra Kidul lan dadi kutha krajan provinsi iki. Jembar wewengkon kutha iki ± 224 km² utawa hèktar.

                                               

Kutha Pekalongan

Kutha Pekalongan ketata saking 4 kacamatan, 46 kalurahan lan désa. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Pekalongan yaiku: Kacamatan Pekalongan Utara Kacamatan Pekalongan Selatan Kacamatan Pekalongan Barat Kacamatan Pekalongan Timur

                                               

Kutha Salatiga

Kutha Salatiga iku salah satunggiling kitha ing Jawi Tengah, Indonésia. Kitha ingkang dipunubengi déning Kabupatèn Semarang punika, dumunung wonten ing sangandhaping redi Merbabu. Wonten mriki inggih papanipun Universitas Kristen Satya Wacana sal ...

                                               

Kutha Semarang

Kanggo artikel ngenani Kabupatèn Semarang, pirsani Kabupatèn Semarang Kutha Semarang iku kutha krajan Provinsi Jawa Tengah uga kutha gedhé dhéwé ing provinsi iki. Ing Indonésia Kutha Semarang dadi kutha nomer lima kanthi Padunung kang wis tekan 2 ...

                                               

Kutha Singkawang

Kutha Singkawang utawa San Kheuw Jong iku kutha sing dumunung ing Kalimantan Kulon, Indonésia. Kutha Singkawang dumadi saka 5 lima kacamatan lan 26 kalurahan, yaiku: Singkawang Kulon, 4 patang kalurahan, yaiku Kalurahan Melayu, Kalurahan Kuala, l ...

                                               

Kutha Surakarta

Kutha Surakarta diperang dadi 5 kacamatan, 51 kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing kutha Surakarta yaiku: Kacamatan Banjarsari Kacamatan Serengan Kacamatan Jebres Kacamatan Lawiyan Kacamatan Pasar Kliwon

                                               

Kutha Tegal

Kutha Tegal iku kutha ing Jawa Tengah. Kutha iki naté dadi cikal-bakal ngadeke Korps Marinir kaya déné kang kacathet ing Pangkalan ALRI Tegal kanthi aran Corps Mariniers, tanggal 15 November 1945. Kutha Tegal winatesan karo Kabupatèn Brebes ing s ...

                                               

Kutha Tomohon

Kutha Tomohon iku kutha ing Provinsi Sulawesi Lor, kutha-kutha liyané: Manado, Bitung lan liya-liyané. Jembar wewengkon kutha iki ± --- km² utawa 11.420 hèktar.

                                               

Nusa Dua

Nusa Dua ya iku salah sawijiné enklave kang isiné resor gedhé kang duwé tingkat internasional lan duwé bintang 5 ing tenggara Bali. Nusa Dua manggon ing kurang luwih 40 kilomèter saka Denpasar. kutha krajan provinsi Bali. Nusa Dua dadi lokasi Kon ...

                                               

Nusa Tenggara Wétan

Provinsi Nusa Tenggara Wétan, iku katata sajeroning 18 kabupatèn lan 1 kutha, Kutha krajané yaiku Kupang.

                                               

Pagunungan Kendeng

Pagunungan Kendeng yaiku pagunungan kapur kang jembaré ana ing pérangan lor Pulo Jawa, di deleng saka Kabupatèn Grobogan Jawa Tengah, kanthi pérangan lor Kabupatèn Jombang Jawa Wétan. Pagunungan kang kagolong ora terjal, uga duwé dhuwur kurang lu ...

                                               

Pratélaning lempongan ing Indonésia

Lempongan inggih punika pérangan toya ingkang papanipun radi njorok dhateng dharata. Lempongan punika satunggaling wewengkon toya ingkang sapérangan ageng dipunkiteri déning siti. Lempongan punika padatanipun gadhah kaanan ingkang langkung anteng ...

                                               

Pulo Belitung

Belitung, utawa Belitong, biyèn dikenal minangka Billiton iku pulo ing lepas pasisir wétan Sumatra, Indonésia, diapit déning Selat Gaspar lan Selat Karimata. Pulo iki misuwur kanthi asil mrica lan timah, sarta pungkasan iki minangka jujugan plesi ...

                                               

Pulo Buru

Pulo Buru iku salah siji pulo gedhé ing Kapuloan Maluku. Jembaré 8.473.2 km², lan dawané garis pasisir 427.2 km, Pulo Buru ana ing urutan katelu sawisé Pulo Halmahera ing Maluku Lor lan Pulo Seram ing Maluku Tengah. Lumrahé Pulo Buru wujud pabuki ...

                                               

Pulo Mandalika

Mandalika, iku siji pulo cilik kang dumunung ing segara Jawa, ing sisih lor pasisir Jawa Tengah. Secara administratif, pulo iki kelebu tlatah Kabupatèn Jepara provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Dumunungé kang kurang luwih mung 500 mèter saka pinggi ...

                                               

Pulo Marongan

Pulau Marongan salah siji pulo kang dumunung ing Segara Jawa ing sisih lor Kabupatèn Rembang Provinsi Jawa Tengah, Indonesia. Pulo iki mung cilik, jembaré ora punjul 6 hektar. Kejaba iku pulo iki ora ana manungsa kang manggoni, kejaba kéwan-kéwan ...

                                               

Pulo Nias

Nias iku pulo sing dumunung ing sisih kulon pulo Sumatra, Indonésia. Pulo iki didunungi déning mayoritas suku Nias sing isih duwé budaya megalitik. Laladan iki ndarbèni obyèk wisata wigati kaya selancar, omah tradhisional, panyileman, lompat batu ...

                                               

Pulo Simping

Pulo Simping ya iku pulo kang dumunung ing Singkawang Kidul, Singkawang, Kalimantan Kulon, Indonésia. Pulo Simping kagolong polo paling cilik ana ing donya uga wis misuwur diakui lan dicateting PBB. Pulo Simping uga mau Pulo Klapa Loro. Pulo Simp ...

                                               

Puncak Jaya

Puncak Jaya utawa Gunung Carstensz utawa Piramid Carstensz utawa Nemangkawi utawa Ngga Pulu utawa Carstensz Toppen utawa Gunung Sukarno, iku pucuk gunung ing Barisan Sudirman, Papua, Indonésia. Gunung iki dhuwuré 4.884 m lan ing saubengé ana glet ...

                                               

Segara Aru

Segara Arafura utawa Segara Arafuru utawa Segara Aru, iku tlatah perairan sing dumunung antarané Australia lan Pulo Papua, ing Samudra Pasifik. Jembaré 650.000 km² lan pérangan paling jero 3.68 km.

                                               

Segara Sulu

Segara Sulu ya iku segara kang kagolong gedhé kang dumunung ana ing Kulon-Wétan Filipina, kang kaspisah saka Segara China Kidul kang ana ing Kulon segara kanggo Palawan, lan saka Segara Sulawesi ing Kidul-Kulon ya iku Kapuloan Sulu. Borneo kang a ...

                                               

Selat Madura

Selat Madura, iku selat sing ngubungaké Pulo Jawa karo Madura. Let paling cedhak antara kaloro pulo iki dumunung ana ing ujung kulon Pulo Madura lan ing pulo Jawa dumunung ing Kabupatèn Gresik lan Kutha Surabaya. Ing selat ini ana pulo-pulo cilik ...

                                               

Sulawesi

Sulawesi iku pulo duwèané Indonésia sing papané ana ing antarané Pulo Kalimantan lan Kapuloan Maluku. Kanthi wiyar wewengkon 174.600 km², Sulawesi iku pulo gedhé dhéwé nomer 11 sadonya. Sulawesi wewatesan kaliyan Borneo ing sisih kulon, Filipina ...

                                               

Sumatra

Pulo Sumatra sing papané ing Indonésia iku pulo kaenem gedhé dhéwé ing donya, kanthi wiyar 443.065.8 km 2. Pandunung pulo iki kurang luwih 42.409.510 jiwa. Ing pulo Sumatra naté ana kraton Samudera saiki Acèh. Konon ing kunjungané nuju pulo mau, ...

                                               

Aborigin

Aborigin iku suku asli saka Australia Ing taun 1965, populasi wong Aborigin asli ora punjul 40.000 wong. Suku Aborigin diusir déning wong Inggris saka lahan kang produktif mara papan kang suhuné 50 derajat celcius. Boomerang iku asliné dinggo kan ...

                                               

Adelaide

Adelaide iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing praja Australia Kidul, Australia. Adelaide iku kutha ing pasisir Samudra Kidul. Sing ndunungi gunggung 1.500.000 jiwa lan jembar wewengkon metropolitan Adelaide ya iku 870 km². Saka babagan popu ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →