Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 184



                                               

The Shape of Water

Shape of Water yaiku filem drama Fantasi Amerika serikat taun 2017 sing disutradarani dening Guillermo del Toro lan digawé dening Guillermo del Toro lan J. Miles Dale. Aksara iki ditulis dening Guillermo del Toro lan Vanessa Taylor, nalika crita ...

                                               

The Tree of Life (filem)

The Tree of Life yaiku film drama Fantasi Amerika Serikat taun 2011 sing digawé dening Sarah Green, Bill Pohlad, Brad Pitt, Dede Gardner lan Grant Hill. Naskah film iki ditulis dening Terrence Malick. Juru paragane film iki yaiku Brad Pitt, Sean ...

                                               

The Wrestler (filem 2008)

The Wrestler yaiku film drama Amerika taun 2008 sing disutradarani dening Darren Aronofsky lan digawé dening Darren Aronofsky lan Scott Franklin. Naskah film iki ditulis dening Robert Siegel. Juru paragane Mickey Rourke, Marisa Tomei lan Evan Rac ...

                                               

The Zookeepers Wife (filem)

The Zookeepers Wife yaiku filem biografi drama sajarah ing Amerika Serikat-Inggris taun 2017 sing disutradarani déning Niki Caro lan digawé déning Jeff Abberley, Jamie Patricof, Diane Miller Levin, Kim Zubick lan Robbie Tollin. Manuskrip filem ik ...

                                               

There Will Be Blood

There Will Be Blood yaiku film drama Amerika 2007 sing disutradarani dening Paul Thomas Anderson lan digawé dening Paul Thomas Anderson, Daniel Lupi lan JoAnne Sellar. Naskah film iki ditulis dening Paul Thomas Anderson adhedhasar novel Oil! deni ...

                                               

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri yaiku filem komedi keiminal Amérika taun 2017 sing diarahake dening Martin McDonagh lan digawé dening Graham Broadbent, Peter Czernin lan Martin McDonagh. Manuskrip film iki ditulis dening Martin McDonagh ...

                                               

The Ticket (filem)

The Ticket ya iku filem drama saka Amérikah Sarékat kang digawé ing taun 2016, disutradarani Ido Fluk, dhedhasar skenario kang dianggit Ido Fluk bareng Sharon Mashihi. Sing maragani film iki ya iku Malin Åkerman, Dan Stevens, Kerry Bishé, Oliver ...

                                               

Victoria & Abdul

Victoria & Abdul yaiku filem drama biografi taun 2017 sing disutradarani dening Stephen Frears lan digawé dening Tim Bevan, Eric Fellner, Beeban Kidron lan Tracey Seaward. Manuskrip filem iki ditulis dening Lee Hall adhedhasar buku Victoria & Abd ...

                                               

Vox Lux

Vox Lux yaiku filem drama Amerika Serikat taun 2018 sing disutradarani dening Brady Corbet lan digawé dening Christine Vachon, Brian Young, Michel Litvak lan Andrew Lauren. Manuskrip filem iki ditulis dening Brady Corbet. Bintang film Natalie Por ...

                                               

War Horse (filem)

War Horse yaiku film drama perang Amerika Serikat taun 2011 sing disutradarani dening Steven Spielberg lan digawé dening Steven Spielberg lan Kathleen Kennedy. Naskah film iki ditulis dening Lee Hall lan Richard Curtis adhedhasar novel war horse ...

                                               

Way Back Home (film 2011)

Way Back Home inggih punika filem saking Filipina ingkang kadamel taun 2011. Filem punika dipunsutradarani Jerry Lopez Sineneng, dhedhasar skénario anggitanipun Dan Bagas, Karen Ramos, lan Vanessa Valdez, nyariyosaken babagan kalih tiyang èstri m ...

                                               

What Women Want

What Women Want inggih punika filem sandhiwara romantis kemidhi fantasi saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel ing taun 2000. Filem punika dipunsutradarani Nancy Meyers, dhedhasar skénario anggitanipun Josh Goldsmith, Cathy Yuspa, lan Diane Drak ...

                                               

Whiplash (filem)

Whiplash yaiku film drama Amerika Serikat taun 2014 sing disutradarani dening Damien Chazelle lan digawé dening Jason Blum, Helen Estabrook, Michel Litvak lan David Lancaster. Manuskrip film iki ditulis dening Damien Chazelle. Bintang film Miles ...

                                               

The Whole Truth (filem 2016)

The Whole Truth inggih punika filem sandhiwara thriller saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2016. Filem punika dipunsutradarani Courtney Hunt, dhedhasar skénario anggitanipun Nicholas Kazan. Ingkang maragani filem punika antawisipun Kean ...

                                               

Wild (filem)

Wild yaiku film biografi drama petualangan ing Amerika Serikat ing taun 2014. Disutradarani dening Jean-Marc Vallée lan digawé dening Reese Witherspoon, Bruna Papandrea lan Bill Pohlad. Manuskrip film iki ditulis dening Nick Hornby adhedhasar buk ...

                                               

Wildlife (filem)

Wildlife nggih punika filem drama saking Amérikah Sarékat ingkang dipundamel taun 2018, Filem punika kaarahaken déning Paul Dano kanthi juru damel Jake Gyllenhaal, Oren Moverman, Riva Marker, Ann Ruark lan Alex Saks. Skénario kagem filem punika d ...

                                               

Wonder (filem)

Wonder yaiku film drama kulawarga Amerika Serikat taun 2017 sing disutradarani dening Stephen Chbosky lan diprodhuksi dening Michael Beugg, Dan Clark, David Hoberman lan Todd Lieberman. Manuskrip film iki ditulis dening Jack Thorne, Steve Conrad ...

                                               

Zero Dark Thirty

Zero Dark Thirty nggih punika sesirah filem sandhiwara thriller saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Kathryn Bigelow. Piyambakipun ugi nanggeljawabi babagan pandamelan filem, sesarengan kaliyan Mark Boal lan Megan Ell ...

                                               

Dilwale Dulhania Le Jayenge

Dilwale Dulhaniya Le Jayenge inggih punika salah satungalipun filem India ingkang suksès. Film punika dipunrilis tanggal 20 Oktober 1995. Film punika dipunperanaken déning artis Shahrukh Khan, Kajol Devgan lan Amrish Puri

                                               

Casino Royale (filem 2006)

Casino Royale inggih punika filem kaping selikur saking seri film James Bond ingkang dipundamel déning EON Productions, Stillking Films lan Babelsberg Studio. Filem punika dipunsutradarani Martin Campbell, dhedhasar skénario anggitanipun Paul Hag ...

                                               

Dr. No (filem)

Dr. No kang dibintangi d’ening Sean Connery iku filem James Bond pisanan. Film iki didhasaraké marang novèl mawa irah-irahan kang padha karya Ian Fleming, kang kababar ing taun 1958 lan sabanjuré diadaptasikan menyang layar jembar déning Richard ...

                                               

Moonraker

Moonraker ya iku filem mata-mata kasewelas ana ing seriJames Bond lan kang kapapat kang lakone Roger Moore minangka agen fiksi James Bond.Film iki ya iku filem katelu lan terakhir ana ing seri James Bond kang disutradarai déning Lewis Gilbert.Sin ...

                                               

Spectre (filem 2015)

Spectre iku filem James Bond angka 24 kang digawé déning Eon Productions. Iku dimainké Daniel Craig dadi paragané James Bond angka 4, lan Christoph Waltz dadi paraga Ernst Stavro Blofeld, karo the filem marking the characters re-introduction into ...

                                               

Tomorrow Never Dies

Tomorrow Never Dies iku filem James Bond angka 18 kang dirilis taun 1997. Film iki wujud filem kaloro Pierce Brosnan kang meranaké James Bond. Film iki uga minangka filem pungkasan tumrap prodhuser Albert R. Broccoli kang tilar donya sadurungé fi ...

                                               

Enemy at the Gates

Enemy at the Gates iku sawijining filem sing disutradarani déning Jean-Jacques Annaud ing taun 2001, lan diadhaptasi saka sawijining buku sing ditulis déning William Craig sing nyritakaké kadadéan-kadadéan lan prastawa-prastawa saubengé Perang Do ...

                                               

Midnight in Paris

Midnight in Paris yaiku film fantasi komedi romantis Amerika Serikat sing disutradarani dening Woody Allen lan digawé dening Letty Aronson, Stephen Tenenbaum lan Jaume Roures. Naskah film iki ditulis dening Woody Allen. Owen Wilson, Kathy Bates, ...

                                               

Warm Bodies (filem)

Warm Bodies nggih punika filem horor komedi romantis saking Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2013. Filem punika dipunarahaken déning Jonathan Levine adhedhasar saking skénario anggitanipun Jonathan Levine, dipunangkat saking novel Warm Bodie ...

                                               

Captain America: The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier yaiku film superhero Amerika saka Marvel Comics terbitan Captain America, kang digawé dening Marvel Studios lan ditayangke dening Walt Disney Studios Motion Pictures. Punika minangka sekuel ing film 2011 Captai ...

                                               

Cars 2

Cars 2 yaiku film komputer 3D Amerika Serikat sing digawé dening Pixar Animation Studios lan ditayangake dening Walt Disney Studios. Film iki minangka lanjutan seka film 2006 yaiku Cars. Film iki dirilis ing Amerika Serikat tanggal 24 Juni 2011, ...

                                               

Sang Pemimpi (filem)

Sang Pemimpi ya iku filem Indonesia taun 2009, kang diadhaptasi saka tetralogi novèl Laskar Pelangi kapindho, Sang Pemimpi, karya Andrea Hirata. Filem iki katuntun déning Riri Riza karo prodhuser Mira Lesmana. Gambar dijupuk rencana ing Belitung ...

                                               

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok yaiku filem superhero adhedhasar karakter Marvel Comics, Thor, lan digawé dening Marvel Studios lan disebaraké déning Walt Disney Studios Motion Pictures. Filem iki minangka sebutan kanggo Thor lan Thor: The Dark World lan dadi fil ...

                                               

Sutradara

Sutradara iku wong kang gawéyané ngarahaké juru main filem ing sajeroning prosès gawè filem kang trep karo Manuskrip. Manuskrip utawa skenario iku dianggo ngontrol aspèk-aspèk seni lan drama. Minangka dirèktur ngawasi pegawé utawa pekerja teknik ...

                                               

Alfred L. Kroeber

Alfred Louis Kroeber ya iku antropolog Amerika kang lulus gelar Ph.Dné taun 1910. Dhéwéké salah siji murid Frans Boas. Disertasiné ya iku Decorative Symbolism of Arapaho. Kroeber pernah ngajar ing Universitas Berkeley, Kalifornia. Daérah peneliti ...

                                               

Antropologi forènsik

Antropologi forénsik ya iku cawang antropologi biologi sing nlatèni rupa-rupa biologi lan budaya manusa sajeroning jangka wektu lan panggon, uga nlatèni larah-larahé, mékanismené, lan tundhoné rupa-rupa iku. Antropologi forénsik duwé dhasar ostéo ...

                                               

Antropologi kaséhatan

Antropologi kasarasan atawa kaséhatan ya iku cabang ngèlmu antropologi budaya lan fisik kang fokus kajian lan terapané iku ngenani masalah kaséhatan lan penyakit, uga ana gegayutané karo tingkah laku manungsa. Élmu iki lair sawisé perang donya ka ...

                                               

Antropologi sastra

Antropologi Sastra dumunung saka rong tembung ya iku antropologi lan sastra. Cekak cukupé, antropologi tegesé ngèlmu bab menusa lan sastra iku piranti kanggo mulang. Tegesing iku durung nuduhaké teges kang sebeneré. Antropologi sastra iku salah s ...

                                               

Antropologi untu

Antropologi untu ya iku cawang èlmu antropologi sing nlatèni untu-untu kanggo ngrèkonstruksi pola pakaryan, rupa-rupa lelara untu, lan nutrisi sarta èvolusi untu ing primata lan manungsa.

                                               

Antropologi èkonomi

Antropologi èkonomi ya iku cabang èlmu Antropologi kang nliti sawiji bidang ing antropologi sosial-budaya kang musatké tandha-tandha èkonomi uripé manusa. Bidang kajian antropologi iki mung musat kajiané ing èkonomi, nanging konsép-konsép cara pa ...

                                               

Gastronomi

Gastronomi utawa tata boga ya iku seni utawa èlmu ngenani panganan kang apik. Wedharan kang luwih ringkes nyebutaké gastronomi minangka samubarang kang gegayutan karo énaké panganan lan ombèn-ombèn. Sumber liya mratélakaké yèn gastronomi minangka ...

                                               

Klenik

Klenik yaiku barang sing didhelikake utawa didhelikake kanggo masarakat. Gegaman kasebut padha karo barang-barang mistis kang cenderung negatif. Miturut kamus Indonesia sing paling gedhe nempatake kegiatan gaib minangka kegiatan dukun. Gageman ug ...

                                               

Nasionalisme

Nasionalisme nglibataké idhèntifikasi sing kuwat saka golongan indhividhu karo èntitas pulitik kadhèfinisikaké sajeroning istilah nasional, ya iku bangsa. Asring, iku wujud kayakinan yèn siji golongan ètnik nduwé hak kanggo duwé nagara, utawa kew ...

                                               

Ètnologi

Ètnolog i ya iku èlmu bagian sing antropologi kang nyuba nggoléki pangertén ngenani dasar-dasar kabudayan manusa. Carané iku sinau kabudayan ing masarakat sing saakéh ayaké kang sumebar ing bumi ing jaman saiki. Luwih khususé manèh ing cabang-cab ...

                                               

Baba Nobuharu

Baba Nobuharu utawa dikenal karo jeneng Baba Nobufusa ya iku samurai ana ing jaman perang saudara Jepang kang ngabdi marang daimyo saka klan Takeda. Dhèwèké ya iku sawijining saka 24 Jendral paling apik ana ing klan Takeda lan dadi pelayan ana in ...

                                               

Katana

Katana inggih punika sebatan nagara Jepang kanggé pedhang. Katana dipunpasangaken kaliyan wakizashi, wujudipun mèmper nanging dipundamel langkung cekak, kekalihipun dipunagem déning anggota klas ksatria. Kekalih pusaka ingkang dipunagem sami-sami ...

                                               

Minamoto no Yoshitsune

Cithakan:Kotak info Samurai Minamoto no Yoshitsune inggih punika samurai klan Minamoto ing pungkasan jaman Heian ingkang asalipun saking klan Kawachi Genji. Yoshitsune inggih punika adik sanès ibu saking pendiri Keshogunan Kamakura, Minamoto no Y ...

                                               

Nagamaki

Nagamaki ya iku sawijining pedhang tradhisional Jepang. Pedhang iki duwé cekelan kang dawa. Nagamaki digawé déning kelas samurai Jepang.

                                               

Nodachi

ōdachi yakuik jinis pedang tradhisional sing digaek ndek Jepang. Karakter dinggek ō 大 berartik "gedik" atau "besar". Karakter dinggek da 太 karok chi 刀 podok kambek koyok tachi 太 刀, urap munung. "Pedang Besar", model sing luwih tuwek tekak pe ...

                                               

Samurai

Samurai inggih punika istilah kanggé pèrwira militèr kelas elit sakdèrèngè jaman industrialisasi ing Jepang. Tembung "samurai" asalipun saking tembung makarya "samorau" asal basa Jepang kuna, ngubah dados "saburau" ingkang tegesipun "melayani", l ...

                                               

Taira no Kiyomori

Taira no Kiyomori ya iku samurai kang njabat kepala klan Taira ana ing pungkasan Jaman Heian. Kiyomori ya iku samurai pisanan kang diangkat dadi pejabat tinggi kang dijenengi Daijō Daijin. Sawisé jasa ana ing Pambrontakan Hōgen, Kiyomori olej iji ...

                                               

Takeda Shingen

Takeda Shingen utawa dikenal karo Takeda Harunobu ya iku daimyo jaman Sengoku saka provinsi Kai. Takeda Shingen lair dadi putra kang sah kanggo marisi klan Takeda kang turun temurun njabat shugo ana ing Kai. Sawisé bisa nguwasani Shinano, Takeda ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →