Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 18



                                               

Kaséhatan

Kaséhatan, sajeroning organisme kauripan, bisa dimangertèni minangka homeostasis - kaanan siji organisme ngimbangaké awaké, kanthi lebon tenaga lan massa lan asil tenaga lan massa ing kasaimbangan, lan pangarep-arep kanggo kelangsungan urip organ ...

                                               

Adus

Adus iku aktivitas ngresiki awak nganggo banyu. Ing Tanah Jawa racaké wong adus ing kali utawa ing kolah. Sajeroning kolah wong bisa adus nganggo bak adus utawa èmber. Banjur jaman saiki kadhangkala uga nganggo kran shower. Manawa adus nganggo wa ...

                                               

Alèrgi

Alèrgi ya iku lelara kang disebabaké ora cocoging awak karo lingkungan utawa panganan kang dipangan. Kayadéné alèrgi marang panganan saka iwak segara utawa janganan tartamtu kang ndadèkaké anané rasa gatel-gatel, aboh, muntah-muntah, utawa watuk. ...

                                               

Antioksidan

Antioksidan yaiku substansi kang bisa nétralaké utawa ngejur radikal bébas. Pangertèn liya ngenani antioksidan yaiku senyawa kang bisa nunda, ndadékaké aloné prosés lan nyègah prosès oksidasi lipid. Arti mligi, antioksidan yaiku zat kang bisa nun ...

                                               

Beras kencur

Beras Kencur iku salah sawijiné jamu kang kondhang ning masarakat Jawa digawé saka bahan herbal lan alami,jamu iki kalebu jamu kang duwé khasiat ngilangaké rasa pegel-pegel ning awak. Padatan kang apik lan asring dibiasakaké para penikmat jamu ik ...

                                               

Cabé lempuyang

Jamu cabé lempuyang utawa Cabé puyang iku salah sawijiné jamu kang kondhang ing masayarakat Jawa,jamu iki bisa kanggo obat pegel linu uga bisa ngilangaké cikalen, pegel lan linu-linu ning awak, kelebu rasa pegel ning boyok. Jamu iki kelebu jamu g ...

                                               

Diaré

Diaré utawa mangsur ya iku salah sawijining lelara minangka pendheritané ngalami buang air besar kang dhapuré cuwèr lan punjul kaping telu in wayah sadina, racaké suwéné diaré nganti loro utawa telung dina, saliyané iku fèsès utawa tinja pendheri ...

                                               

Gunané kopi

Gunané Kopi kajaba pancèn mènèhi kanikmatan kanggo kang ngombé, uga duwé kasiat tumrap kaséhatan. Miturut Harvard Women’s Health, ana pitu paédah kopi ya iku kanggo diabetes, kanker, sirosis, lelara Parkinson, lelara jantung, stroke, lan fungsi k ...

                                               

Hepatitis

Hépatitis ya iku aran kang dienggo kanggo kabèh lelara peradangan ati utawa liver. Peradangan iku istilah kanggo rusaké jaringan kanthi tanda saya aboh ing salah sijining pérangan awak. Lelara hepatitis iku ana rong jinis, ya iku hepatitis akut s ...

                                               

Isah-isah

Isah-isah utawa korah-korah iku tumandang gawé ngresiki piring, gelas lan piranti masak utawa piranti mangan liyané. Ing Tanah Jawa utawa Nuswantara lumrahé, wong nganggo sepon utawa srabut klapa sarta sabun. Banjur dibilas nganggo banyu. Isah-is ...

                                               

Jamu

Jamu yaiku obat tradhisional kang bahane saka tuwuhan, upamané saka oyot, godhong, woh, lan kulit kayu sawijining tuwuhan kang kena kanggo nambani warna-warna lelara. Pèrangan wit-witan mau ana sing diolah kanthi digodhog lan ana uga kang dipanga ...

                                               

Jamu sinom

Jamu Sinom ya iku salah sawijining jamu gendong kang digawé saka sinom atawa godhong asem kang esih enom. Jamu iki rasané asem tinuli ségér. Sesegeran kanggo ngilangké paité jamu pahitan iki kelebu jamu gendong. saliyané jamu sinom, ana jamu bera ...

                                               

Juru rawat

Juru rawat ingkang tegesipun ngrawat utawi ngopèni. Perawat punika profèsi ingkang dipunkhususaken dhumateng perawatan individu, kulawarga, lan masarakat saéngga saged nggayuh, ngreksa, utawi mulihaken kaséhatan ingkang optimal lan kualitas gesan ...

                                               

Kaolin

Kaolin minangka jinis lempung sing efektif kanggo ngobati diare lan uga radhang kulit tartamtu. Kaolin minangka massa watu sing dumadi saka bahan lempung sing sethithik kandhutan wesi, lan racaké werna putih utawa rada keputihan. Kakoin iki minan ...

                                               

KB

KB utawa Keluarga Berencana iku salah siji usaha kanggo ngukur jumlah anak lan jarak laire anak. Supaya usaha iku bisa kasil mangka digawé pirang-pirang cara utawa alternatif kanggo nyegah kehamilan. Cara-cara kang bisa dilakoni ya iku nganggo pi ...

                                               

Kencing Manis

Diabetes mellitus, DM ingkang ugi dipuntepangi ing Indonésia kanthi istilah lelara kencing manis inggih punika kelainan metabolis ingkang dipunsebabaken déning kathah faktor, kanthi simtoma wujud hiperglisemia kronis lan gangguan métabolisme karb ...

                                               

Kolesterol

Kolésterol yaiku molekul lemak ing jero sél kang dipérang dadi LDL, HDL, total kolésterol lan triglisérida. Sejatiné kolésterol iku komponén lemak. Kaya kang wis dimangerténi déning masarakat yèn lemak iku zat gizi kang diperlokaké awak saliyané ...

                                               

Kudu laos

Kudu laos iku kalebu jamu géndhong kang digawé saka bahan utama kudu karo laos. jamu iki migunani kanggo ngedhunaké tekanan darah. Jamu kudu laos kalebu jamu géndhong. saliyané kudu laos, ana jamu beras kencur, jamu sinom, jamu cabe puyang, jamu ...

                                               

Kunci suruh

Kunci suruh ya iku jamu kang kondhang kanggo tamban keputihan lan sari rapet ing masarakat. Jamu iki kalebu uga jamu gendong. Saliyané jamu kunci suruh, ana jamu liya kang kalebu jamu gendong ya iku jamu beras kencur, jamu kunir asem, jamu cabe p ...

                                               

Kunir asem

Kunir Asém iku salah sawijiné asil ramon obat herbal atawa jamu kang digawé saka bahan-bahan alami lan diuri-uri déning masyarakat. Kunir asem kalebu jamu gendhong kang bahan mliginé kunir karo asém. Jamu kang iki biyasa didadekaké adhem-adheman ...

                                               

Lupus

Lupus ya iku jinising lelara amarga katahipun antibodi, dados antibodine nyerang badhanipun piyambak. Lelara punika diarani lelara autoimmune disease. Tandha-tandha saka lelara punika sapunika wonten ruam-ruam wonten ing wajah lan lengan, panas l ...

                                               

Mahkota dewa

Wit Makutha Déwa utawa ing basa latiné wisuwur kanthi mumpangat kanggo salah sijiné tuwuhan obat ing tlatah Indonésia. Wit makutha déwa asal-usulé saka tlatah Papua/Irian Jaya Woh makutha déwa ngandut awerna jat kaya ta: Alkaloid, asifat detoksif ...

                                               

Mengi

Mengi utawa bengèk iku lelara kang dijalari amarga ana gangguan ing piranti ambegan kaya ta gorokan abuh utawa ciyut, mula ambegan kaganggu utawa sesek. Kadhang-kadhang napas dadi seseken. Mengi iku disebabake amarga saluran kanggo ambegan kang d ...

                                               

Odhol

Odhol utawa ing basa Indonésia pasta gigi nuduhaké barang kanggo sarana reresik untu. Odhol ngandhut deterjen kanggo ngilangi regedan sisa dhaharan utawa plak. Fluoride, bahan kanggo nguatke email utawa lapisan untu lan nyegah untu busuk. zat pen ...

                                               

Paitan

Paitan ya iku jamu kang dimanfaataké kanggo warna-warna lelara kang ana ing awak, nanging luwih diutamakaké kanggo lelara gatel-gatel karo kencing manis. Ana ing masayarakat, pahitan kalebu jamu gendong. saliyané paitan ana jamu kunir asem, jamu ...

                                               

Positron emisi tomografi (PET)

Positron emisi tomografi asring dicekak dadi iku tèknik pancitraan sajeroning èlmu kadhokteran nuklir kang bisa ngasilaké gambar telung dhimènsi saka prosès fungsional sajeroning awak manungsa. Sistem nggolèki cahya gamma kang dipancaraké kanthi ...

                                               

Posyandu

Posyandu, ya iku wadhah komunikasi alih tèknologi ing pelayanan kaséhatan masarakat saka masarakat, déning masarakat, lan kanggo masarakat kanthi panjurung lan pembinaan teknis saka petugas kaséhatan.

                                               

RSU PKU Muhammadiyah Roemani

RSU PKU Muhammadiyah Roemani minagka salah satunggalipun griya sakit Islam ingkang dumunung wonten kutha Semarang, Indonésia. Panggènipun wonten ing sisih gedhong Pimpinan Wewengkon Muhammadiyah Jawa Tengah sarta gedhong Pimpinan Laladan Muhammad ...

                                               

Rumah Sakit Dr. Kariadi

Rumah Sakit Dr. Kariadi iku salah siji rumah sakit kang ana ing kutha Semarang, Jawa Tengah. Rumah sakit iki ngadeg tanggal 9 September 1925. Rumah Sakit Umum Pusat Dhokter Kariadi iku sawijining rumah sakit duwèké pamaréntah Indonésia. Sacara st ...

                                               

Rumah Sakit Islam Jakarta Cempaka Putih

Rumah Sakit Islam Jakarta, madeg ing taun 1971. Manggènipun wonten ing wewengkon Cempaka Putih, Jakarta Pusat. Sinaosa nganggé nama Rumah Sakit Islam, nanging boten ambédakaken pasèn ingkang dipunrawat, dados boten namung tiyang ingkang agami Isl ...

                                               

Rumah Sakit Umum Dhaérah DR R Soetijono Blora

Rumah sakit Umum Laladan Dr. R Soetijono Blora iku sawijining rumah sakit umum laladan sing dumunung ing Kabupatèn Blora. Rumah sakit iki dumunung ing Dalan Sutomo 42 Blora persis ing sisihé Sekolah Menengah Pertama Negri 1 Blora.

                                               

Sampo

Sampo iku jinising cuwèran, kaya sabun, kang nduwéni mupangat kanggo ngopèni kulit kang utama pangopènan kulit sirah saéngga bisa nglunturaké rereged, kang digawé saka tetuwuhan. Panggawéan ngresiki kulit sirah utawa rambut sok diarani kramas. Kr ...

                                               

Sikat Untu

Sikat untu ya iku piranti kanggo ngresiki untu kang awujud sikat cilik lan ana gagangé.Odhol bisa ditambahake wektu sikatan. Sikat untu kapérang kanthi wujudé ing loro jinis ya iku sikat kang ndhueni wulu kang alus lan kasar sarta wujud kang gedh ...

                                               

Terapi autis

Terapi Autis miturut panalitèn médis utawa saka kawruh tradhisional, kadhapuk ana enem ya iku. Terapi anggota Kulawarga. Wong tuwa kudu tansah damping lan mènèhi kawigaten tumrap bocah kang nandang autis, saéngga ana tali émosional sing kuat. Ter ...

                                               

Tetak

Tetak iku tumindak ngethok utawa ngilangake salah sijiné pérangan utawa kabèh kulit panutup saka palanangan. Frenulum saka palanagan bisa uga dikethok kanthi bebarengan ing sajeroning prosedur kang asring karan jeneng. Tembung sirkumsisi kanthi a ...

                                               

Uyup-uyup

Uyup-uyup utawa Gepyokan iku salah sawijiné ombè-ombènan obat herbal kang digawé saka tuwuhan empon,jamu kang kagunaané kanggo ngundhakaké produksi ASI iki,uga bisa kanggo ngilangké mambu awak kang kurang sedep, lan ngademké weteng. Ana ing masar ...

                                               

Varises

Varisès ya iku metuné urat-urat alus kang mlengkak-mlengkok, nyabang kaya jaring temangga. Varisès iku pelébaran pembuluh getih amarga gedhéné tekanan maring laladan tertamtu, tuladhané varisès sikil kang dialami ibu kang lagi ngandhut utawa wong ...

                                               

Vitamin

Vitamin yaiku zat kang wigati tumrap kasarasané awak kang dibutuhaké sajeroning gunggung kang sethithik. Mupangaté kanggo ngolah lakuné metabolisme, ing babagan tuwuhing awak. Ing basa Inggris, vita tegesé urip lan ammoniacum tegesé dhadhak damar ...

                                               

Vitamin C

Vitamin C iku salah siji vitamin sing larut sajeroning banyu. Vitamin C diperlokaké awak kanggo nggawé kolagén ing jero|jéro balung, balung rawan, otot, pembuluh gètih lan ngréwangi nyerep zat wesi. Saliyané iku, vitamin C uga bisa ngrewangi ngga ...

                                               

Anatomi Gray

Henry Grays Anatomy of the Human Body, lumrah dicekak dadi Anatomi Gray utawa Grays Anatomy, iku sawijining buku tèks basa Inggris ngenani anatomi manungsa kang umum dianggep karya klasik ngenani anatomi.

                                               

Anestesi

Anestesi, kanthi umum tegesé tindakan ngilangaké rasa lara nalika ngayahi pambedhahan lan manéka prosedhur liyané sing njalari rasa lara ing awak. Istilah anestesi dipigunakaké sepisanan déning Oliver Wendel Holmes Sr ing taun 1846.

                                               

Antisèptik

Antisèptik utawa germisida ya iku senyawa kimia kang minangka matèni utawa nyegati uripé mikroorganisme ing jaringan kang urip kaya ing lumahing kulit lan membran mukosa. Antiseptik béda karo antibiotik lan disinfektan, ya iku antibiotik kang min ...

                                               

Autoklaf

Autoklaf ya iku piranti pemanas kang kanggo mensterilisasi sawijining bandha kanthi migunakaké uwab kang aana suhune lan tekanane dhuwur kurang luwih 15 menit. Ngedunake tekanan ing autoklaf dudu kanggo matèni mikroorganisme, nanging kanggo ningk ...

                                               

Buyuten

Buyuten utawa lelara Parkinson ya iku lelara degeneratif syaraf kan tinemu nalika taun 1817 déning Dr. James Parkinson kanthi tetenger ya iku nruthuk nalikane nganggur, angèl nalika arep obah lan otote kaku. Watara 1 saka 250 wong umur luwih 40 t ...

                                               

Dhokter

Dhokter iku pawongan kang amarga kaèlmuané ngupaya nambani wong-wong kang lara. Ora kabèh wong kang nambani lelara bisa karan dhokter. Amarga, supaya bisa dadi dhokter lumrahé kudu ngayahi pendhidhikan lan pelatihan mirunggan saéngga duwé gelar i ...

                                               

Dhokter kulawarga

Dhokter kulawarga iku dhokter sing profèsiné mligi minangka Dhokter Praktik Umum sing ngayahi Pelayanan Kaséhatan Strata Pisanan kanthi nerapaké prinsip-prinsip Kedhokteran Kulawarga, kadhangkala dhokter kulawarga iki bisa duwé fungsi ing rumah s ...

                                               

Hematologi

Hematologi kanthi umum dipérang dadi 3 pérangan miturut jinis lan grup sèl getih sing disinaoni. anemia Sel getih abang hemoglobinopati bank darah sèl getih abang lan plasma Sel getih putih limfoma lan lelara limfoproliferatif sindrom mielodispla ...

                                               

Histologi

Histologi iku babagan biologi kang nyinaoni struktur jaringan kanthi detil migunakaké mikroskop marang cawisan jaringan kang dipotong tipis. Histologi bisa uga sinebut èlmu anatomi mikroskopis. Babagan biologi iki migunani banget sajeroning kaaku ...

                                               

Hèrbalisme

Hèrbalisme iku panrapan bahan-bahan alami kaya ta tetuwuhan lan godhong-godhong kanggo obat utawa pasinaon bab iki. Tetuwuhan iku wis wiwit lawas dienggo dhasar usadaning pangobatan lelara. Ngèlmu kadhokteran modèrn iku nganggep hèrbalisme minang ...

                                               

Onkologi

Onkologi iku sub-babagan medhis kang nyinaoni lan ngrawat kanker. Dhokter kang nekuni onkologi karan onkolog. Istilah iki asal saka basa Yunani: onkos, kang tegesé masa utawa tumor l panambang -ology, kang tegesé "nyinaoni". Onkologis bisa dipéra ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →