Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 164



                                               

Dino Zoff

Dino Zoff ya iku Kiper Tim nasional bal-balan Italia lan uga juru main tuwa dhéwé kang dadi juara Piala Donya FIFA. Kedadean iku nalika dhèwèké dadi kapten Italia ing Piala Donya FIFA 1982 ing Spanyol. Pas iku dhèwèké umur 40 taun. Zoff uga olèh ...

                                               

Roger Ebert

Roger Ebert iku sawijining jurnalis, kritikus filem, lan panulis naskah asal Amérikah Sarékat. Dhèwèké wujud kritikus filem kanggo Chicago Sun-Times wiwit 1967 tekan patiné. Nalika taun 1975, dhèwèké iku kritikus filem pisanan sing menangaké Bebu ...

                                               

Harry Aveling

Harry Aveling ya iku salah siji pangalihbasa kang prodhuktip ngalihbasakaké karya-karya sastra Indonesia dadi basa asing. Dhèwèké lair ing Sydney, Australia, ing tanggal 30 Maret 1942. Dhèwèké ganti asma dadi Hafiz Arif lebar mlebu Islam ana Mala ...

                                               

John Cale

John Davies Cale, OBE yaiku sawijining musikus, komponis, penyanyi lan pengarang lagu Wales lan prodhuser rekaman kang uga sawijining anggota pangadeg band rok eksperimen The Velvet Underground. Sanajan dhèwèké paling dikenal lumantar karyané saj ...

                                               

Juwono Sudarsono

Juwono Sudarsono inggih punika salah satunggalipun pulitikus Indonésia ingkang njabat Mantri Pertahanan awit 21 Oktober 2004 ngnatos dumugi 22 Oktober 2009. Panjenenganipun punika Mantri Pertahanan kapisan ingkang kapilih saking golongan sipil. S ...

                                               

Manolo Blahnik

Manolo Blahnik ya iku sawijining perancang sepatu kang misuwur ana ing donya asal Spanyol. Sepatu asil rancangane wis digunakaké déning akèh selebriti kaya ta Bianca Jagger, Jerry Hall, Diana Ross, Kate Moss, Madonna, Naomi Campbell, lan Victoria ...

                                               

Matori Abdul Djalil

H. Matori Abdul Djalil ya iku Mantri Pertahanan ana ing jamané Kabinet Gotong Royong. Panjenengané lulusan saka Fakultas Ékonomi Universitas Kristen Satya Wacana, Salatiga. H. Matori Abdul Djalil tilar donya amarga kaserang lelara stroke ing taun ...

                                               

Thabo Mbeki

Google News on Mbeki Initiates news search for current items re: Mbeki" Kritik dari médhia Mbeki - biografi di situs web ANC The Guardian Profile The Guardian UK profiles Mbeki. Mbeki: ANC official page His partys collection of Mbeki documents, b ...

                                               

Paul McCartney

Sir Paul McCartney, KBE punika satunggalipun penyanyi, pangripta lagu, lan komposer saking Inggris. Panjenenganipun misuwur minangka salah satunggalipun personil The Beatles ing taun 1960-1970 lan grup Wings taun 1971-1981. McCartney punika satun ...

                                               

Muhammad Jusuf Kalla

Muhammad Jusuf Kalla iku Wakil Présidhèn Indonésia ing taun 2004-2009 lan 2014-2019. Dhèwèké iku wong Makassar sing uga dadi pangusaha kanthi gendéra Kalla Group, sing duwé manéka jaringan bisnis warna-warna. M. Jusuf Kalla dadi mantri ing jaman ...

                                               

Muammar al-Qaddafi

Muammar al-Qaddafi jeneng jangkepé Muammar Abu Minyar al-Qaddafi iku tokoh militèr, pulitikus lan pamimpin Libya. Tokoh kang dadi inspirasiné Qaddafi iku Gamal Abdel Nasser, nagarawan saka Mesir. Qaddafi dadi présidhèn Libya, kariré diwiwiti saka ...

                                               

Wen Jiabao

Wen Jiabao, lair ing Tianjin, 15 Sèptèmber 1942; umur 78 taun)ya iku Mahamantri Republik Rakyat Tiongkok ingkang sejak 16 Maret 2003 ngantos 15 Maret 2013.

                                               

Charles Gibson

Charles "Charlie" deWolf Gibson ya iku sawijiné jurnalis Amérikah Sarékat ingkang misuwur. Gibson lair ana ing kutha Evanston, nagara bagéan Illinois, surya 9 Maret 1943; umur 73 tahun). Gibson iku misuwur amarga kahanané ana ing acara pawarta Go ...

                                               

Bobby Fischer

Robert James "Bobby" Fischer iku sawijining juru main catur misuwur Amérikah Sarékat siji-sijiné sing naté menang Patandhingan Catur Donya resmi ing taun 1972 sing dianakaké ing Reykjavik, Islandia nglawan Boris Spassky sing asalé saka Uni Sovyèt ...

                                               

Newt Gingrich

Newton Leroy Gingrich utawa dicekak dadi Newt Gingrich lan lair minangka Newton Leroy McPherson iku Kepala saka Parlemèn Amérikah Sarékat utawa United States House of Representatives saka taun 1995 nganti 1999. Ing taun 1995, Majalah Time milih d ...

                                               

Kuntowijoyo

Prof. Dr. Kuntowijoyo (ugi saged kaserat Kuntowidjojo ingkang miyos wonten ing Sanden, Bantul, Yogyakarta, 18 September 1943 lan séda ing tanggal 22 Fèbruari 2005 inggih minangka salah satunggaling sastrawan, budayawan, saha sejarawan Indonésia i ...

                                               

Horst Köhler

Horst Köhler iku Présidhèn Jerman sing isih mengku kalungguhan. Köhler kapilih Bundesversammlung Dewan Federal tanggal 23 Mèi 2004 lan dilantik tanggal 1 Juli 2004. Köhler kapilih manèh minangka présidhèn tanggal 23 Mèi 2009. Sadurungé kapilih, K ...

                                               

Ratko Mladić

Ratko Mladić iku Kepala Staf Tentara Républika Srpska sajeroning perang ing Bosnia-Herzegovina taun 1992 - 1995. Mladić dikenal minangka jèndral militèr paling dhuwur déning Pangadilan kriminal tilas nagara Yugoslavia ing Den Haag kang magepokan ...

                                               

René Préval

René Garcia Préval inggih punika Présidhèn Haiti sapunika. Sadèrèngipun, piyambakipun njabat minangka présidhèn wonten ing periode 7 Fèbruari 1996 dumugi 7 Fèbruari 2001 lan Mahamantri.

                                               

Jeff Beck

Jeff Beck inggih punika gitaris rock berkebangsaan Inggris. Piyambakipun inggih punika salah satunggaling saking tiga gitaris ingkang misuwur, sami kaliyan Eric Clapton lan Jimmy Page, ingkang main ing band The Yardbirds. Beck ugi mbéntuk The Jef ...

                                               

Jack Body

John Stanley "Jack" Body ONZM yai ku pangripta, etnomusikologis, juru poto, guru lan prodhuser seni saka Selandhia Anyar. Minangka pangripta, anggitané nglimputi musik klenèngan, musik kemidhi, musik èlèktronik, musik kanggo filem lan jogèd, uga ...

                                               

James N. Gray

Jim N. Gray ya iku salah sijining ilmuwan komputer sing nampa Turing Award ing taun 1998 "amarga kontribusiné sing migunani banget kanggo panalitèn ing babagan basis data lan pamrosesan transaksi kaliyan kapemimpinan teknis ing implementasi siste ...

                                               

Mary Robinson

Kanggé penyair, pirsani Mary Robinson 1757-1800 Kanggé "The Maid of Buttermere, pirsani Mary Robinson 1778-1837 Mary Robinson, lair ing Ballina, County Mayo, 21 Mèi 1944; umur 76 taun), dipunpilih minangka présidhèn wanita sepindhah ing Irlandia ...

                                               

Sutiyoso

Sutiyoso utawa kang duwé jeneng dawa Letjen TNI Dr. H. Sutiyoso lair ing Semarang tanggal 6 Dhésèmber 1944 iku pulitikus lan mantan tokoh militèr Indonésia kang tau éntuk bintang telu. Sutiyoso iku Gubernur Jakarta sasuwéné rong periodhe, wiwit t ...

                                               

Widodo A. S.

Laksamana Widodo Adi Sutjipto inggih Mantri Koordinator Hukum, Pulitik lan Keamanan Indonésia wiwit 20 Oktober 2004. Awit "2 April 2007, panjenenganipun dipunpilih Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono minangka Mantri Dalam Negeri/MentriUrusan Dalam ...

                                               

Agum Gumelar

Agum Gumelar lair ing Tasikmalaya, Jawa Barat, 17 Dhésèmber 1945; umur 75 taun). Agum Gumelar iku mantan Mantri Perhubungan ning Kabinet Gotong Royong nalika taun 2001–2004. saka pernikahané karo Linda Achmad Tahir, Agum duwé anak 2, ya iku Khase ...

                                               

Burning Spear

Cithakan:Use Jamaican English Winston Rodney OD lair 1 Maret 1945, luwih ditepang karo jeneng panggungé Burning Spear, iku musisi lan penyanyi Jamaica roots reggae. Burning Spear iku salahsijiné Rastafarian lan tokoh kang nduwé prabawa ndek roots ...

                                               

Chandrika Kumaratunga

Chandrika Papan Anggegananaike Kumaratunga Présidhèn kaping lima ing Sri Langka Sri Lanka. Dhèwèké pemimpin Sri Lanka Freedom Party lan Aliansi Kebebasan Rakyat Bersatu nganti tekan taun 2005. Bapake, Solomon Papan Anggegananaike ya iku mantri pa ...

                                               

Edi Suhardi Ekadjati

Prof. Dr. H. Edi Suhardi Ekadjati ya iku sawijining sejarawan asal Indonesia. Panjenengane dikenal minangka nimpuna naskah Sunda Kuno. Pungkasan, panjenengané nyambut gawé minangka Profésor lan dhosèn Fakultas Sastra Universitas Padjajaran sarta ...

                                               

Franz Beckenbauer

Franz Anton Beckenbauer inggih punika juru main bal-balan saking nagari Jerman, pelatih tim nasional Jerman, sarta tokoh organisasi bal-balan Éropah. Franz angsal jejuluk Der Kaiser margi gayanipun nalika main bal ingkang saé lan anggun, saé angg ...

                                               

Laurent Gbagbo

Laurent Koudou Gbagbo ya iku Présidhèn Pasisir Gadhing wiwit 2000 nganti dicekel ing sasi April 2011. Ggagbo nyambutgawé minangka guru sajarah. Dhèwèké dikunjara ing wiwitan taun 1970an lan sapisan manèh ing taun 1990an, urip ing pambuwangan ing ...

                                               

I Gede Ardhika

Drs. I Gede Ardhika inggih punika Mantri Kabudayan lan Pariwisata ing Kabinèt Gotong Royong. Panjenenganipun njabat nalika tanggal 23 Agustus 2000 nalika wonten owah-owahan anggota Kabinèt Persatuan Nasional.

                                               

Radovan Karadžić

Radovan Karadžić iku mantan pulitikus, psikiater Bosnia saka suku Serbia sing dadi buron saka taun 1995 nganti Juli 2008 sawisé didakwa ngayahi kajahatan perang déning Pengadilan Internasional kanggo tilas Yugoslavia ing Den Haag, Walanda. Radova ...

                                               

Mahinda Rajapaksa

Percy Mahendra Mahinda Rajapaksa ya iku Présidhèn Républik Dhémokratik Sosialis Sri Lanka lan sawijining Pulitikus Sri Lanka. Rajapaksa mimpin nagarané dadi Mahamantri nalika tanggal 6 April 2004 nganti tekan 21 November 2005. Dhèwèké nikah karo ...

                                               

Marek Grechuta

Marek Michał Grechuta - panjenengané ya iku penyanyi, penyair, komposer lan pelukis.Marek minangka duwé asal kebangsaan saka Polen kang lair ing Zamość. Panjenengané nuntut ngèlmu lan sinau ana in pawiyatan luhur Universitas Teknologi ing Kraków ...

                                               

Remy Sylado

Yapi Panda Abdiel Tambayong utawa kondhang karo jeneng pena Remy Sylado lair ing Makassar, Sulawesi Selatan 12 Juli 1945 ya iku sastrawan Indonésia.

                                               

Luiz Inácio Lula da Silva

Luiz Inácio Lula da Silva, Garanhuns, Pernambuco, 27 Oktober 1945; umur 75 taun kanthi nama Luiz Inácio da Silva ; populer lan dipunkenal kanthi nama Lula) inggih punika Présidhèn Brasil kaping 39. Lula miyos wonten ing pérangan wewengkon Pernamb ...

                                               

Thein Sein

Jendral Thein Sein punika mahamantri Myanmar. Panjenenganipun dipunpatah wulan April 2007 minangka mahamantri interim, nggantosaken Soe Win, ingkang nglampahi perawatan médhis. Thein Sein dados pangganti tetep Soe Win tanggal 24 Oktober 2007 sasa ...

                                               

George Best

George Best ya iku salah siji juru main bal-balan saka Irlandia Lor. Dhèwèké tau mèlu tim kang gedhé kaya ta Manchester United, Dunstable Town, Stockport County, Cork Celtic, Los Angeles Aztecs, Fulham, Fort Lauderdale Strikers, Hibernian, San Jo ...

                                               

François Bozizé

François Bozizé Yangouvonda inggih punika Présidhèn Républik Afrika Tengah sapunika. Piyambakipun pikantuk kekuwasan nalika Maret 2003 sasampuning mimpin pemberontakan dhateng Présidhèn Ange-Félix Patassé lan nglantaraken masa transisi wonten ing ...

                                               

George Walker Bush

George Walker Bush iku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 43. Bush dilantik 20 Januari 2001 sawisé kapilih liwat pemilu présidhèn taun 2000 lan kapilih manèh ing pemilu présidhèn taun 2004. Jabatan kapresidhènan kapindho rampung tanggal 20 Januari ...

                                               

Fabio Capello

Fabio Capello yaiku pelatih bal-balan paling apik sadonya ana ing sajarah bal-balan. Wiwit sasi Juli 2006 Capello dadi pelatih Real Madrid, klub kang tau dilatih ing mangsa 1996/97, nanging dipecat nalika tanggal 28 Juni 2007. Jeneng Capello dadi ...

                                               

Chung Un-chan

Chung Un-chan. Chung Un-chan iku Mahamantri Koréa Kidul saiki. Chung Un-Chan iku profesor ing Universitas Naional Seoul wiwit taun 1978. Nalika taun 2009 Chung Un-chan dipilih dadi Mahamantri. Chung Un-chan njabat dadi présidhèn universitas wiwit ...

                                               

Gianni Versace

Gianni Versace ya iku fèsyen desainer saka Italia lan nara yasané Versace, sawiji omah fèsyen internasional, sing ngeproduksi aksèsoris, ambar-ambar, piranti rias lan perabot omah uga klambi-klambi. Dhèwèké uga ngedesain kostum-kostum kanggo téat ...

                                               

Hassanal Bolkiah

Jenderal Haji Sir Hassanal Bolkiah Muizzaddin Waddaulah GCB GCMG inggih punika Sultan Brunei kaping 29 lan Yang Di-Pertuan Brunei Darussalam sarta Mahamantri pertama Brunei Darussalam. Panjenenganipun punika putra nomer satunggal Omar Ali Saifudd ...

                                               

Imam Tantowi

Imam Tantowi ya iku sutradara sénior Indonesia. Film-filem kang wis disutradarai ya iku filem-filem laga. Pisanan karier dimulai ing lakon sandiwara antarané taun 1966-1969, dadi juru main lan sutradara. Dhèwèké uga naté kerja dadi tukang gawé po ...

                                               

Isaias Afewerki

Isaias Afewerki iku pejabat pisanan PrésidhènEritrea nganti tekan saiki. Isaias Afewerki dilairkan ana ing kulawarga Eritrea kang misuwur ya iku saka wong tuwa kang kebangsawanane Hamasien. Dhèwèké ya iku ponakan saka Dejazmatch Solomon, kang dad ...

                                               

Michèle Alliot-Marie

Michèle Alliot-Marie ya iku Mantri Dalam Negeri Perancis. Lair ing Villeneuve-le-Roi, Val-de-Marne; bapake ya iku Bernard Marie, Walikota Biarritz. Sadurungé terjun marang pulitik, sing duwé gelar dhoktor ing hukum lan ngèlmu pulitik lan master i ...

                                               

David Suchet

David Suchet, CBE iku sawijining aktor Inggris, sing dadi ditepungi wong amerga main sandiwara lan ing télévisi. Dhèwèké kawentar ing donya internasional olèhé maragakaké detèktif anggitané Agatha Christie Hercule Poirot ing sérial acara télévisi ...

                                               

David Bowie

David Bowie Punika panjenenganipun penyanyi, penulis tembang, multi-instrumentalist, prodhuser rekaman, arranger, lan mixer saking Inggris ingkang makarya kirang langkung sekawan dasawarsa.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →