Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 161



                                               

Nicolaas Bloembergen

Nicolaas Bloembergen inggih punika salah satunggaling fisikawan Amérikah Sarékat. Piyambakipun pikantuk gelar Ph.D. saking Universitas Leiden lan Harvard nalika taun 1948. Piyambakipun dados profesor wonten ing Harvard University. Bloembergen nin ...

                                               

Farouk saking Mesir

Raja Farouk wujud Raja Mesir ingkang marisi tampuk pamaréntahan saking bapanipun Raja Fuad I nalika taun 1936. Sasampunipun dipunlantik, raja ingkang yuswanipun 16 taun punika maringaken pidhato ing radhio, dados raja Mesir sepindhah ingkang ngan ...

                                               

Rosalind Franklin

Rosalind Franklin punika satunggiling èlmuwati ingkang ngawontenaken panlitèn ngenani struktur DNA sesarengan kaliyan Francis Crick, James Watson, lan Maurice Wilkins kanthi difraksi sinar X. Rosalind Franklin remen sanget kasunyatan. Panjenengan ...

                                               

Maurice Bucaille

Dr. Maurice Bucaille inggih punika swatunggaling ahli bedhah berkebangsaan Perancis. Mliginipun, Maurice Bucaille kondhang amargi nyerat buku bab Islam, Al Quran lan ngèlmu kawruh modhèren. Salah satunggaling kontrovèrsi ingkang taksih nglingkupi ...

                                               

Mohammed Basri

Mohamed Basri kang kondhang kanthi jejuluk Fqih Basri ya iku aktivis pulitik lan oposisi rézim Maroko; dhèwèké tilar donya tanggal 14 Oktober 2003 ing Chefchaouen, Maroko. lan dikubur ing Casablanca, Maroko. Mohamed Basri diundhang Fqih Basri wiw ...

                                               

Nyi Tjondro Lukito

Nyi Tjondro Lukito lair wonten Dhusun Pogung, Sléman mawi asma alitipun Turah. Amargi Lurah Sumbogo ingkang nggatosaken bakat kawasisan Turah wontening babagan karawitan kaliyan suwanten ingkang saé mila dipunbiyantu supados kagulawenthah wonten ...

                                               

Ronald Pope

Ronald Pope wiyos miturut prakiraan ing taun 1920 lan bibar sekolah Ronald Pope pindhah dhateng Derbyshire kanggé nyambut damel minangka insinyur. Ronald Pope wiwit nyambut damel wonten ing pabrik Rolls Royce wonten ing Derby perusahaan mawi gung ...

                                               

Prem Tinsulanonda

Prem Tinsulanonda ana pejabat militer, politikus, lan negarawan sing dadi Perdana Menteri Thailand wiwit 3 Maret 1980 nganti 4 Agustus 1988, ing wektu kasebut dheweke aken karo mungkasi pemberontakan komunis lan dadi presiden kanggo nyepetake per ...

                                               

Richard von Weizsäcker

Richard Karl Freiherr von Weizsäcker kuwi politikus Jerman, sing dadi Presidèn Jerman wiwit taun 1984 nganti 1994. Lair ing kulawarga Weizsäcker, sing dadi bagéan saka kulawarga priyayi Jerman, dhèwèké kapisan nyambut gawé ing gréja Injili ing Je ...

                                               

Akio Morita

Akio Morita ya iku pendhiri perusahaan Sony lan penggagas Walkman. Perusahaa Sony diyasa déning Morita kang identik karo prodak elektronik kang misuwur ing dunya. Prodak kang manéka warna lan duwé kualitas apik, terus langgeng ana ing dunya ngant ...

                                               

Hoegeng Imam Santoso

Hoegeng Imam Santoso inggih punika salah satunggaling tokoh militèr lan kapulisèn Indonésia lan ugi salah satunggaling penandatangan Petisi 50.

                                               

Hua Guofeng

Su Zhu, langkung dipuntepang kaliyan nama Hua Guofeng, ya iku panglajeng Mao Zedong ingkang dipuntunjuk dados pangarsa paling inggil Partai Kuminis Tiongkok ugi Republik Rakyat Tiongkok. dados sapriyantun pejabat daerah wonten ing Hunan antawis 1 ...

                                               

Mh. Rustandi Kartakusuma

Mh. Rustandi Kartakusuma, ingkang miyos ing tabuh 06.15 WIB ing Panti Jompo Ria Pangyasa, Cibubur, Jawa Kulon inggih kalebet salah satunggaling sastrawan Indonésia. Rustandi kasarékaken dinten Jumat siyang ing Tempat Pemakaman Umum Pondok Rangon, ...

                                               

Nancy Reagan

Nancy Davis Reagan inggih punika garwanipun Ronald Reagan, Présidhèn Amérikah Sarékat ingkang njabat wiwit taun 1981-1989. Nancy miyosan ing kutha New York kanthi tiyang sepuhnipun pisahan sasampunipun miyos panjenenganipun Nancy ugi panjenengani ...

                                               

Philip A. Potter

Philip Alford Potter ya iku pemimpin saka Gréja Metodis lan dadi sekretaris jendral Dewan Gréja-gréja sadonya kang katelu. Potter lair di Roseau, Dominika pada 18 Agustus 1921. Potter lair saka kulawarga Kristen, bapake ya iku Katolik lan ibune y ...

                                               

R.E. Martadinata

Raden Eddy Martadinata kang nama jangkepe Laksamana Laut Raden Eddy Martadinata Nrp.36/P iku tokoh Angkatan Laut Républik Indonésia lan pahlawan nasional Indonésia. Raden Eddy Martadinata kapundhut amarga kecelakaan helikopter ing Riung Gunung la ...

                                               

Abdul Razak Hussein

Tun Abdul Razak bin Haji Dato Hussein Al-Haj inggih punika Mahamantri Malaysia kaping kalih, ingkang njabat ing taun 1970 ngantos dumugi taun 1976, minangka gantosipun Tunku Abdul Rahman. Sasanèsipun misuwur minangka salah satunggalipun pangadeg ...

                                               

William E. Boeing, Jr.

William E. Boeing, Jr., nalika tilar donya umuré 92 taun), iku sawijining pangusaha Amérika, produsèn montor mabur Boeing. Dhèwèké iku putrané sang pelopor pamaburan William Edward Boeing.

                                               

Jack Kerouac

Jack Kerouac iku salah sijining novelis, penulis, penyair, seniman Amérika, lan péranganing Generasi Beat.

                                               

Muhammad Balfas

Muhammad Balfas utawa M. Balfas ya iku pujangga Indonésia kang karya-karyané akèh gegayutané karo kauripan ana ing Jakarta. Miturut Jassin lan Rosidi, karya-karyané satemené nggambaraké kaanan uripé dhéwé ing Jakarta minangka wong Betawi. Ing tau ...

                                               

Rosihan Anwar

H. Rosihan Anwar inggih punika tokoh pers Indonésia, sanajan panjenenganipun langkung trep dipunsebat minangka sajarawan, sastrawan, utawi budayawan. Rosihan ingkang miwiti kariér jurnalistik wiwit yuswa 20-an, kacathet sampun nyerat 21 irah-irah ...

                                               

José Saramago

José de Sousa Saramago inggih punika salah satunggaling penulis ingkang asalipun saking nagara Portugal. José de Sousa Saramago pikantuk Penghargaan Nobel babagan Sastra nalika taun 1998. Umumipun karya-karya José de Sousa Saramago ngrawuhaken su ...

                                               

Halldóra Eldjárn

Halldóra Eldjárn iku garwa saka Présidhèn Èslan, Kristján Eldjárn lan Ibu Nagara Èslan saka taun 1968 nganti taun 1980. Halldóra Ingólfsdóttir lair lan gedhé ing Ísafjördur. Dhèwèké anak sing paling tuwa, lan nduwé adhi cacah telu. Bapaké ya iku ...

                                               

Fatmawati

Fatmawati, yaiku garwané mantan Présidhèn Soekarno sing kaping telu sawisé Ibu Inggit Ganarsih. Fatmawati sing jeneng asliné Fatimah iki tau nempuh pendhihikan ing Pendhidhikan Dhasar HIS, Sekolah Kejuruan organisasi Katulik. Fatmawati misuwur ma ...

                                               

Daniel Carleton Gajdusek

Daniel Carleton Gajdusek inggih punika salah satunggaling virolog lan dhokter Amérikah Sarékat ingkang nedahaken bilih lelara kuru, lelara ingkang bebaya sanget ingkang nyerang polo ingkang dipuntandang déning sajumlah penduduk asli wonten ing la ...

                                               

Lee Kuan Yew

Lee Kuan Yew inggih punika tilas Mahamantri Singapura wekdal taun 1959-1990. Sadangunipun dados pangarsanipun nagari kasebat ingkang dangunipun ngantos tigang dasawarsa, Singapura saged ngrembaka saking nagari golongan Donya Katiga dados salah sa ...

                                               

Mukti Ali

Abdul Mukti Ali inggih punika tilas Mantri Agami Kabinèt Pembangunan II périodhe 1973-1978. Awit yuswa wolung taun, Mukti sampun sekolah pendidikan Walanda ing HIS. Nalika yuswa 17 taun, panjenenganipun nglajengaken pendidikan ing Pondhok Pesantr ...

                                               

Shimon Peres

Shimon Peres karo jeneng Szymon Perski) ya iku Présidhèn Israèl kaping 9 kang isih njabat nganti tekan saiki. Dhèwèké kang duwé gagasan kanggo perdamaian karo Palestina nalika taun 1990-an. Dhèwèké uga nglakoni migrasi bareng karo kulawargané ana ...

                                               

A.S. Dharta

Adi Sidharta utawi A.S. Dharta ingkang miyos ing Cibeber, Cianjur, Jawa Kulon, tanggal 7 Maret 1924 lan séda ing Cibeber, Cianjur, Jawa Barat, 7 Fèbruari 2007 inggih punika salah satunggaling sastrawan Indonésia. piyambakipun gadhah kathah sandhi ...

                                               

Abdullah saking Arab Saudi

Abdullah bin Abdul Aziz al-Saud inggih punika Raja Arab Saudi kaping enem. Sasampunipun dipundaulat minangka Pangèran Abdullah, panjenenganipun dipundadosaken Raja Arab Saudi tanggal 1 Agustus 2005 sawatawis wekdal sasampunipun Raja Fahd tilar do ...

                                               

Djamil Soeherman

Djamil Suherman utawi ingkang asring kaserat Djamil Soeherman miyos ing Surabaya mliginipun ing Sidoarjo, Jawa Wétan, Indonésia ing tanggal 24 April 1924 saha tilar dunya ing Bandung, Jawa Kulon ing tanggal 30 Novèmber 1985 inggih punika salah sa ...

                                               

Kim Dae-Jung

Kim Dae-jung, Koréa Kidul, 3 Dhésèmber 1925 – pati ing Seoul,Koréa Kidul, 18 Agustus 2009 ing umur 83 taun) ya iku mantan présidhèn Koréa Kidul kang nampa Bebungah Nobel Bedhamèn nalika taun 2000. Dhèwèké dadi wong pisanan saka Koréa kang nampa b ...

                                               

Omar Dani

Marsekal Madya TNI Purn. Omar Dhani inggih punika Kepala Staf TNI Angkatan Udara période 1962 - 1965. Piyambakipun minangka putra saking KRT Reksonegoro, Asisten Wedana Gondangwinangun, Klaten. Taun 1956, piyambakipun pikantuk tugas sinau wonten ...

                                               

Subagio Sastrowardoyo

Subagio Sastrowardoyo iku juru gurit, panulis carita cekak lan esei, sarta kritikus sastra Indonésia. Pendhidhikan HIS ing Bandung lan Jakarta, HBS, SMP, lan SMA ing Yogyakarta, Fakultas Sastra UGM rampung taun 1958, Universitas Yale taun 1961-19 ...

                                               

D.I. Panjaitan

Mayor Jenderal TNI Anumerta Donald Isaac Panjaitan salah sawijining pahlawan révolusi Indonésia. Dhèwèké disarekake ing TMP Kalibata, Jakarta. Panjaitan lair ing Balige, Tapanuli, 9 Juni 1925. Dhèwèké sekolah awit saka SD, SMP banjur SMA. nalika ...

                                               

Doris Roberts

Doris Roberts ya iku paraga wadon Amérika. Dhèwèké nampa limang Bebungah Emmy lan sabebungah Screen Actors Guild ing sajeroning mangsa kariré ing pamaragan sing lekas kala taun 1951. Dhèwèké bokmanawa kondhang minangka lakon ibuning Raymond Baron ...

                                               

Jonathan Winters

Jonathan Harshman Winters III yakuwi aktor saka Amérikah Sarékat. Winters kondhang amarga perané dadi Mearth ing sitkom Mork and Mindy lan minangka Papa Smurf ing filem The Smurfs. Winters lair ing tanggal 11 November 1925 ing kutha Dayton, Ohio. ...

                                               

Malcolm X

Malcolm X inggih punika salah satunggalipun tokoh muslim saking bangsa Afrika-Amérika ingkang misuwur kados déné Dr.Martin Luther King ing tansah mbudidaya ngicalaken sadaya dhiskriminasi mliginipun tumrap kaum Afrika-Amérika ingkang asring dipun ...

                                               

Martin Rodbell

Martin Rodbell inggih punika salah satunggaling biokimiawan saking Amérikah Sarékat. Piyambakipun mlebet ing Universitas Johns Hopkins wonten ing 1943, kanthi minat wonten ing babagan biologi lan sastra Perancis. Wonten ing taun 1944, studinipun ...

                                               

Mahathir Mohammad

Tun Dr. Mahathir bin Haji Mohamad punika satunggiling pulitikus Malaysia. Panjenenganipun punika Mahamantri Malaysia ingkang kaping sekawan, mengku kalungguhan wiwit saking 16 Juli 1981 dumugi 31 Oktober 2003. Ing saadhaping kapamimpinanipun Maha ...

                                               

Patrice Lumumba

Patrice Émery Lumumba minangka pulitikus lan pamimpin kamerdekaan ing Kongolia sing dadi Perdana Menteri pertama Républik Dhémokratik Kongo wiwit wulan Juni nganti Sèptémber 1960. Dheweke main bola-bali. peran penting ing transformasi Kongo saka ...

                                               

Hasan di Tiro

Hasan di Tiro utawa jeneng dawa ya iku Teungku Hasan Muhammad di Tiro sadina sadurungè tilar donya panjenengané diwènèhi panghargaan WNI déning pamaréntah Indonésia, panjenengané kagolong salah sijiné proklamator kamardhikan Acèh ing 4 Dhésèmber ...

                                               

Frans Seda

Franciscus Xaverius Séda inggih punika salah satunggalipun pulitikus, mantri, tokoh gréja, pengamat pulitik, lan pengusaha Indonésia. Sasampunipun tamat SD ing Flores 1940, panjenenganipun tindak dhateng Munthilan, Jawa Tengah. Sinambi sekolah in ...

                                               

Masatoshi Koshiba

Koshiba, Masatoshi inggih punika salah satunggaling fisikawan Jepang ingkang menangaken Penghargaan Nobel babagan Fisika nalika taun 2002 sesarengan kaliyan Raymond Davis, Jr lan Riccardo Giacconi. Masatoshi lulus saking Universitas Tokyo rikala ...

                                               

Poniman

Untuk S. Poniman aktor pirsani: S. Poniman. Jenderal Poniman iku Mantri Pertahanan Républik Indonésia wiwit saka 19 Maret 1983 - 21 Maret 1988. Poniman ngayahi pendhidhikané ing HIS, MULO, Kambu Kyoiku Tai, SSKAD V, Bandung lan Seskoad, Bandung. ...

                                               

Untung Syamsuri

Letnan Kolonel Untung bin Syamsuri inggih punika Komandan Batalyon I Tjakrabirawa ingkang mimpin Gerakan 30 September ing taun 1965. Untung inggih punika tilas anak buah Soeharto piyambakipun dados Komandan Rèsimèn 15 ing Sala. Untung inggih puni ...

                                               

Bhumibol Adulyadej

Bhumibol Adulyadej utawi misuwur kanthi gelar Raja Rama IX inggih punika Raja Thailand wiwit 9 Juni 1946 ngantos dumugi sapunika. Panjenenganipun gadhah gelar "Ingkang Agung". Panjenenganipun dados raja wiwit yuswa 19 taun. Panjenenganipun punika ...

                                               

Gabriel García Márquez

Gabriel José García Márquez inggih punika salah satunggaling novelis, jurnalis, penerbit, lan aktivis pulitik Kolombia. Piyambakipun miyos wonten ing kutha Aracataca ing Departemén Magdalena, nanging gesangipun ingkang kathah piyambak dipunlampah ...

                                               

George O. Abell

George Ogden Abell ingkang miyos wonten ing tanggal 1 Maret 1927 lan séda ing tanggal 7 Oktober 1983, inggih punika salah satunggaling astronom wonten ing Universitas California, Los Angeles. Piyambakipun makarya minangka astronom panaliti, guru, ...

                                               

Günter Grass

Günter Wilhelm Grass utawa nalika lair ditulis Günter Wilhelm Graß iku siji seniman lan pangripta Jerman. Dhèwèké olèh Bebungah Sastra Nobel taun 1999. Günter Grass iku wong Jerman katurunan Kasyubia. Kasyubia iku siji sukubangsa sing manggon ing ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →