Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 158



                                               

Marcus Garvey

Marcus Mosiah Garvey, Jr. ya iku tokoh pulitik lan rastafari sing dilairné ndhik St Annes Jamaika. Piyambaké mandhek sekolah ndhik umur 14 taun amarga masalah ékonomi. Sakbaré kui piyambaké karenan ndhik bab pulitik lan mèlu proyek mbiantu masara ...

                                               

Saint-John Perse

Saint-John Perse inggih punika satunggaling diplomat lan panulis Perancis ingkang pikantuk Penghargaan Nobel babagan Sastra.

                                               

Irving Berlin

Irving Berlin inggih punika satunggaling komponis lan panulis lagu Amérikah Sarékat, salah satunggaling pengarang lagu ingkang paling bakat lan misuwur wonten ing sajarah. Berlin inggih punika salah satunggal saking sakedhik panulis lagu Tin Pan ...

                                               

Eugene ONeill

Eugene Gladstone ONeill ya iku dramatis saka Amérika. Tinimbang dramatis liyané, ONeill nepangake realisme dramatis kang karintis déning Anton Chekhov, Henrik Ibsen, lan August Strindberg ing drama Amérika. Lumrahé, drama-dramane nyritakake parag ...

                                               

Frits Zernike

Frederik Zernike inggih punika salah satunggaling fisikawan Walanda lan pamenang Bebungah Nobel Fisika taun 1953 kanggé manggihaken mikroskop fase kontras, piranti ingkang mungkinaken studi struktur sèl ingkan boten prelu nyemari punapa déné mbesmi.

                                               

Toyohiko Kagawa

Toyohiko Kagawa inggih punika satunggalipun tokoh agami Kristen ing nagari Jepang ingkang gadhah perhatian ingkang ageng tumrapipun swasana sosial ing wekdal gesangipun. Wiwit taun 1909, Kagawa mutusaken badhé manggèn sesarengan kaliyan tiyang in ...

                                               

Wiranatakoesoema V

Raden Aria Adipati Wiranatakoesoema V, kerep dieja Aria Wiranatakusuma, ya ikuMantri Dalam Negeri Republik Indonesia kang sepisanan. Lair ing Bandung minangka keturunan ningrat, Wiranatakoesoemah éntuk pendhidhikan ing ELS, OSVIA, lan HBS. Nalika ...

                                               

Charlie Chaplin

Sir Charles Spencer Chaplin, Jr. KBE, utawa Charlie Chaplin, iku aktor komedi Inggris sing wujud salah siji pemeran filem misuwur sajeroning sajarah Hollywood ing éra filem ireng putih, uga sutradara filem sing suksès. Aktingé ing layar pérak nda ...

                                               

Gabriela Mistral

Gabriela Mistral yaiku penyair Chile. Jeneng asliné Lucila Godoy y Alcayaga. Dhèwèké lair ana Vicuña, Chile, tanggal 7 April 1889. Séda ana Hempstead, New York, Amérikah Sarékat, tanggal 10 Januari 1957. Dhèwèké wong Amérika Latin pisanan kang én ...

                                               

Boris Pasternak

Boris Leonidovich Pasternak iku siji penyair lan panulis Rusia sing misuwur ing donya Kulon amarga novèl epik Dr. Zhivago, siji tragedi sing prastawané ing saubengé mangsa pungkasan Kakaisaran Rusia lan dina-dina wiwitan Uni Soviet, lan pisanan d ...

                                               

Agatha Christie

Agatha Christie ya iku penulis carita misteri sing paling kaloka lan pengarang sing karyanè paling payu. Buku-bukunè wis kadol punjul samilyar èksemplar sing basa Inggris lan samilyar manèh nganggo 45 basa liyané. Christie nerbitake punjul 80 nov ...

                                               

Edwin armstrong

Edwin Armstrong lair ing Kota New York, Amérika, tanggal 18 Dhésèmber 1890 lan tilar donya ing kutha kang uga padha ya iku ing 1 februari 1945. Dhèwèké kuliah ing Universitas Columbia lan candhaké diangkat dadi guru besar babagan rekayasa listrik ...

                                               

Georgios II saking Yunani

Georgios II, Nata Hellenia punika nata Yunani ingkang mréntah nalika periode 1922-1924 sarta 1935-1947. Panjenenganipun minggah tahta nggantosaken bapanipun tanggal 27 September 1922 lan mundur amargi panyuwunan Dewan Nasional nalika akir taun 19 ...

                                               

Hermann Joseph Muller

Herman Joseph Muller inggih punika ahli genetika Amérikah Sarékat ingkang manggihaken ing taun 1926 bilih mutasi saged kanthi damelan dipunsebabaken sinar X. Punika nedahaken bilih mutasi boten bènten kaliyan éwah-éwahan kimiawi. Piyambakipun pik ...

                                               

Henry Miller

Henry Valentine Miller iku sawijining penulis lan pelukis asal Amérikah Sarékat. Karyané sing misuwur ing antarané ya iku Tropic of Cancer, Tropic of Capricorn, lan Black Spring. Dhèwèké uga nulis mémoar lelakonan lan esai-esai sing isiné analisi ...

                                               

Harold Jeffreys

Sir Harold Jeffreys, FRS iku sawijining matématikawan, ahli statistik, ahli géofisika, lan astronom. Dhèwèké dilairaké ing Fatfield, Washington, County Durham, Inggris. Dhèwèké sinau ing Armstrong College ing Newcastle upon Tyne, wektu iku bagéan ...

                                               

Jose P. Laurel

José Paciano Laurel y García ya iku Présidhèn Filipina ingkang datheng-3. panjenenganipun ya iku présidhèn saking Republik Filipina kaping kalih, satunggal nagari bonékah bentukan Jepang tembe dipunlenggahi salebetipun Perang Dunia II, saking 194 ...

                                               

Ivo Andrić

Ivo Andrić iku siji panulis novèl saka Yugoslavia, panulis carita cekak, lan pemenang Bebungah Nobel taun 1961 babagan Sastra saka Yugoslavia. Novèl karangané en:The Bridge on the Drina lan Chronicles of Travnik / The Days of the Consuls carita n ...

                                               

Edward Victor Appleton

Sir Edward Victor Appleton inggih punika salah satunggaling fisikawan Inggris. Piyambkipun nyinaoni ngèlmu kawruh alam wonten ing Cambridge University lan sadangunipun Perang Dunia II dinas wonten ing Royal Engineers. Sasampunipun perang, piyamba ...

                                               

Francisco Franco

Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco y Bahamonde Salgado Pardo utawa racaké disingkat karo Francisco Franco Bahamonde ya iku pempimpin de facto Spanyol saka taun 1939 nganti tekan taun 1975.

                                               

J. R. R. Tolkien

Pirsani riset Tolkien kanggo ésai-ésai lan kutipan-kutipan tèks déning Tolkien kang diterbitaké ing panerbitan lan forum akadhemik. On Fairy-Stories 1947 1981 The Letters of J. R. R. Tolkien panyunting: Christopher Tolkien lan Humphrey Carpenter ...

                                               

Harold C. Urey

Harold Clayton Urey inggih punika salah satunggaling kimiawan Amérikah Sarékat ingkang nyinaoni babagan isotop. Urey pikantuk Penghargaan Nobel babagan Kimia nalika taun 1934. Urey ugi ngandharaken téyori evolusi planit.

                                               

Roy O. Disney

Roy Oliver Disney ingkang miyos wonten ing tanggal 25 Juni 1893 lan séda ing tanggal 20 Dhésèmber 1971 inggih punika salah satunggaling pengusaha saking Amérika ingkang ndhèrèk bangun perusahaan ingkang sapunika misuwur kanthi sebatan The Walt Di ...

                                               

Konosuke Matsushita

Konosuke Matsushita ya iku wong kang ngedegaké Panasonic nganti dadi sawijining parusahan gedhé nganti sapréné. Matsushita lair ing kulawarga prasaja désa Wasa, Jepang, tanggal 27 Novèmber 1894. Nalika diwasa, dhèwèké dadi sawijining wong kang ka ...

                                               

Moshe Sharett

Sawisé perang, dhèwèké nyambut gawé ing urusan Arab lan agèn dol tinuku lemah kanggo Déwan Wakil Rakyat Yishuv. Dhèwèké uga dadi anggota saka Ahdut HaAvoda lan sabanjuré ing Mapai. Ing taun 1922, dhèwèké sinau ing London School of Economics, lan ...

                                               

Buckminster Fuller

Richard Buckminster "Bucky" Fuller yakuwi sawijining visioner, desainer, arsitèk, kang ngréka, lan juru nulis bangsa Amérika.

                                               

Nyonya Meneer

Lauw Ping Nio utawi Nyonya Meneer. Nyonya Meneer punika dados perintis wirausahawan indhustri jamu ing Indonésia. Kados pundi asminipun Nyonya Meneer. Wangsulanipun, amargi nalika ibunipun Nyonya Meneer taksih ngandhut, panjenenganipunipun ngidha ...

                                               

Rudolf Bonnet

Johan Rudolf Bonnet inggih punika satunggalipun pelukis saking nagari Walanda ingkang dangu gesang ing Ubud, Bali minangka seniman lan pelukis. Panajenenganipun dados salah satunggalipun pelukis manca nagari ingkang gadhah kontribusi tumrap majen ...

                                               

Gerty Cori

dr. Gerty Theresa Cori inggih punika wanita kapisanan saking Amérikah Sarékat ingkang pikantuk Penghargaan Nobel Fisiologi utawi Kedhokteran nalika taun 1947, ingkang dipuntampi kaliyan garwanipun dr. Carl Ferdinand Cori, lan dr. Bernardo Houssay ...

                                               

Jean Piaget

Jean Piaget inggih punika satunggalipun filsuf, ilmuwan, lan psikolog perkembangan Swiss, ingkang misuwur amargi panjenenganipun sampun neliti bab téyori perkembangan kognitif bocah-bocah. Miturut Ernst von Glasersfeld, Jean Piaget ugi kalebet Pe ...

                                               

Merari Siregar

Merari Siregar ya iku pujangga sastra Indonésia. Dhèwèké mbabaraké sawenèh novèl sarana pambabaran Balai Pustaka. Novèl Azab dan Sengsara iku salah siji karyané sing misuwur. Novèl iki kaanggep purwakané gancaran Indonésia modhéren lan novèl kapi ...

                                               

William Faulkner

William Faulkner yaiku sastrawan, juru tulis novèl Amérika. Dhèwèké lair ana New Albany, Mississippi, Amérikah Sarékat, tanggal 25 September 1897. Séda ana Byhalia, Mississippi, tanggal 6 Juli 1962. Pakaryane kang kondhang yaiku The Sound of Fury ...

                                               

Thích Quảng Dức

Thích yaiku siji jeneng penghargaan Buda. Quảng Dức, kang minangka atribut deskriptif meritori; deleng jeneng dharma. Thích Quảng Dức yaiku siji biksu Buda Mahayana Vietnam kang ngobong awak ing siji persimpangan dalan ing Saigon tanggal 11 Juni ...

                                               

George Gershwin

George Gershwin inggih punika komponis lan penulis lagu asal Amérikah Sarékat. Sapèrangan ageng saking sadaya karyanipun dipundamel sesarengan kaliyan kangmasipun, panulis lirik Ira Gershwin. George Gershwin nyerat karya musik kanggé téater Broad ...

                                               

Liu Shaoqi

Liú Shàoqí ya iku sapriyantun pulitikus pangarsa Partai Kuminis Tiongkok kalih Republik Rakyat Tiongkok.

                                               

Soekiman Wirjosandjojo

Soekiman Wirjosandjojo inggih punika Mahamantri Indonésia kaping enem ingkang njabat wiwit 27 April 1951 - 3 April 1952. Panjenenganipun kalebet tokoh pulitik lan pejuang kamardikan Indonésia ingkang ugi dados tokoh Masyumi. Panjenenganipun miyos ...

                                               

Zhu Ziqing

Zhu Ziqing ya iku jeneng pena saka Zhu Zihua(朱子华), penulis, penyair, lan pengajar Cina. Asil karyané ngancik 1.9 juta Hanzi lan nyebar ing 27 macem asil karya literatur kaya ta prosa, esai, lan puisi. Wenajan dhèwèké muwiti nulis puisi sawis ...

                                               

Al Capone

Alphonse Gabriel Capone, kanthi populèr dipuntepangi minangka Al Capone utawi Scarface, punika satunggiling Gangster Amérikah Sarékat ingkang mimpin sindikat kriminal ingkang dhèdhikasinpun panyeludupan lan minuman keras lan aktivitas ilégal sanè ...

                                               

Alfred Hitchcock

Sir Alfred Joseph Hitchcock iku sawijining sutradara asal Inggris sing misuwur mawa filem-filem thriller -é. Amarga prabawa obahan ekspresionisme ing Jerman, panjenengané nuli miwiti debut sutradarané ing Inggris sadurungé nyambut gawé ing Amérik ...

                                               

Aubertin Mallaby

Aubertin Walter Sothern Mallaby utawa uga misuwur Brigadir Jenderal Mallaby ya iku brigadir jenderal Karajan Manunggal sing tilar donya inga prastawa tembak-tembakan 30 Oktober ing Surabaya lan nyurung metuné ultimatum Inggris lan mbledose Papran ...

                                               

Chang Myon

Chang Myon. Chang Myon iku pulitisi lan mahamantri kang kaping loro ing Républik Koréa Kidul sasuwéné Républik Kaloro. Chang Myon lair ing Incheon nalika taun 1899. Chang Myon lulus saka Sekolah Menengah Atas nalika taun 1917 ing kutha Suwon lan ...

                                               

Ernest Hemingway

Ernest Miller Hemingway iku siji novelis, pengarang carita cekak, lan jurnalis Amérikah Sarékat. Gaya panulisané kang kas kanthi ciri minimalisme kang cekak lan kanthi gaya saanané lan duwé prabawa kang wigati marang perkembangan fiksi abad kapin ...

                                               

Ferhat Abbas

Ferhat Abbas iku pamimpin pulitik Aljazair lan tau dadi penjabat sauntara présidhèn nalika périodhe 1962 - 1963 sawisé Aljazair mardika.

                                               

Mannus Franken

Mannus Franken ya iku penggawé filem Walanda kang mainake peran wigati sajeroning pangembangan perfileman Indonésia. Dhèwèké uga kerep kerja sama karo Joris Iven asal Walanda kang sinebut Bapak Dokumenter Walanda saikine, nalika gawé filem-filem ...

                                               

Yasunari Kawabata

Yasunari Kawabata inggih punika salah satunggaling panulis novèl saking Jepang ingkang prosa lirikipun damel piyambakipun menangaken Penghargaan Nobel babagan Sastra wonten ing 1968. Piyambakipun dados tiyang Jepang ingkang angka pisan ingkang pi ...

                                               

Theodoor Gautier Thomas Pigeaud

Theodoor Gautier Thomas Pigeaud, inggih punika salah satunggaling sastrawan Jawa saking nagari Walanda. Panjenenganipun misuwur amargi Kamus Jawa-Walanda kaliyan amargi pasinaonanipun babagan Kakawin Nagarakretagama, sarta katalog-katalog naskah ...

                                               

Hans Frank

Hans Frank ya iku pengacara kanggo parte Nazi sadawané taun 1920-lan pejabat senior ana ing Jerman Nazi. Amarga mangsa jabatane dadi Gubernur Jenderal ana ing Laladan Pendudukan Polen, dhèwèké dituntut ana ing pengadilan Nurnberg kanggo peranane ...

                                               

Soesanto Tirtoprodjo

Mr. Soesanto Tirtoprodjo ya iku nagarawan saka Indonésia kang dadi Mantri Kehakiman ana ing enem kabinèt kang béda-béda, ya iku wiwit jaman Kabinet Sjahrir III nganti tekan jaman Kabinet Hatta II. Soesanto ngrampungaké pendidikané ana ing babagan ...

                                               

Enrico Fermi

Enrico Fermi), punika satunggiling ngèlmuwan saking Italia.Panjenengnipun inggih punika Italia-Amérika ingkang misuwur kanthi panemuanipun paleburan beta, pangembangan reaktor nuklir ingkang sapindahan ugi pangembangan pengembangan téyori kuantum ...

                                               

Ernest Lawrence

Ernest Orlando Lawrence inggih punika salah satunggaling fisikawan Amérikah Sarékat. Piyambakipun miyos ing tanggal 8 Agustus 1901 ing Canton, South Dakota. Piyambakipun pikantuk gelar sarjana babagan kimia saking Universitas South Dakota taun 19 ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →