Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 156



                                               

Joseph John Thomson

Joseph John Thomson inggih punika salah satunggaling ilmuwan ingkang miyos wonten ing Cheetham Hill, ing pundi piyambakipun dipunangkat minangka profesor fisika eksperimental wiwit taun 1884. Panaliténipun ngasilaken penemuan "elektron". Thomson ...

                                               

Woodrow Wilson

Thomas Woodrow Wilson punika Présidhèn Amérikah Sarékat ingkang ka-28. Minangka duwé aliran utawa nganut Presbiterian, panjenengané kacathet sajeroning sajarah uga politisi kang religius. Panjenengné uga kagolong tokoh reformasi Dhémokrat, Panjen ...

                                               

Yu Kil-chun

Yu Kil-chun ana resistance pejuang lan politikus, wartawan, gamblang bestari, writers saka Koréa. penname ana Chonmin, Kudang, Kuil.

                                               

Henrik Pontoppidan

Henrik Pontoppidan inggih punika salah satunggaling penulis realis ingkang sesarengan kaliyan Karl Gjellerup alias Epigonos pikantuk Penghargaan Nobel Babagan Sastra nalika taun 1917 kanggé "penggambaranipun ingkang karinci babagan pagesangan wek ...

                                               

Henry Fairfield Osborn

Henry Fairfield Osborn,Sr inggih punika salah satunggaling geolog Amérika, ahli paelontologi, lan ugi eugenika. Sawijining kritikus wonten ing jamane nyebutaken panjenengané minangka Administrator iptek rangking satunggal lan ilmuwan rangking kap ...

                                               

Zübeyde Hanım

Zübeyde Hanım iku ibuné Mustafa Kemal Atatürk, pangadeg Républik Turki. Panjenengané iku putri siji-sijiné saka kulawarga Hacısofular sing kalebu loro sadulur lanangé. Zübeyde lair ing Langaza, désa ing Prefektur Thessaloniki, Krajan Ottoman nali ...

                                               

Rudolf Diesel

Rudolf Diesel iku siji panemu Jerman, misuwur amarga panemuané, mesin diesel. Panjenengané lair ing Paris lan tilar donya kanthi misterius ing kapal fery sajeroning laku menyang Inggris. Diesel ngembangaké gagasan siji mesin pamicu komprèsi ing d ...

                                               

Kang Youwei

Kang Youwei, ya iku sawijining wong sujana asal Tiongkok, kang misuwur kanthi kaligrafer lan pemikir pulitik berprabawa lan reformator ing pungkasan dinasti Qing.

                                               

Theodore Roosevelt

Theodore Roosevelt, Jr. iku Présidhèn Amérikah Sarékat angka 26. Mengku kalungguhan kaping pindho ing taun 1901 nganti 1909. Sadurungé dadi présidhèn Roosevelt iku wakil présidhèn Amérikah Sarékat nalika jaman Présidhèn William McKinley. Theodore ...

                                               

John Dewey

John Dewey iku sawijining filsuf, psikolog, lan réformis wiyata saka Amérikah kang gagasané mrabawani réformasi wiyata lan brayat agung. Dhèwèké katelah salah siji sarjana Amérikah kang kondhang ing paro kawitan abad ping 20. Irah-irahan pokok sa ...

                                               

Samin Surosentiko

Samin Surosentiko utawa kang asring karan Samin, duwé jeneng asli Raden Kohar, iku pelopor Ajaran Samin. Samin Surosentiko lair taun 1859 kanthi jeneng Raden Kohar, ing Ploso Kedhiren, Randublatung, Blora Jawa Tengah. Bapaké Raden Surowijaya utaw ...

                                               

Tjong A Fie

Tjong A Fie ya iku sawijining pengusaha, bankir lan kapitan kang asalé saka Tiongkok lan sukses yasa bisnis gedhé ing babagan perkebunan ing Sumatera, Indonesia. Tjong A Fie yasa bisnis gedhé kang duwé karyawan punjul 10.000. Amarga kesuksenane m ...

                                               

Yuan Shikai

Yuan Shikai iku jendral Républik Rakyat Cina kang wigati lan uga salah siji pulitikus kang misuwur nalika jaman Dinasti Qing. Yuan Shikai lair ing Henan nalika taun 1859. Bapake uga dadi pambrontak ing Cina Lor nalika taun 1850 lan 1860. Dhèwèké ...

                                               

René Lalique

René Jules Lalique iku siji kriya kawentar Prancis. Dhèwèké iku désainer seni mawa kaca minagka médiumé, botol minyak wangi, vas, paésan, lampu kristal, jam, lan ornamèn kap mobil.

                                               

Sun Lutang

Sun Lutang ya iku ahli bela diri aliran dalam neijia lan penulis saka Cina. Jeneng asline ya iku Sun Fuquan. Dhèwèké nguwasani jurus Taijiquan, Xingyiquan lan Baguazhang. Dhèwèké lair saka kulawarga mlarat ing taun 1861. Dhèwèké wiwit nyinaoni Xi ...

                                               

Charles Édouard Guillaume

Charles Édouard Guillaume inggih punika satunggaling fisikawan asal Perancis. Piyambakipun pikantuk Penghargaan Nobel Fisika taun 1920. Piyambakipun misuwur saking "invar" lan "elinvar"-ipun.

                                               

Halford Mackinder

Halford lair ing Gainsborough, Lincolnshire, Inggris. Dhèwèké anaké sawijining dhokter, lan sinau ing Queen Elizabeths Grammar School, Epsom College dan Christ Church. Di Christ Church, dhèwèké wiwit nyinaoni zoologi lan didhidhik déning Henry Mo ...

                                               

Henry Gantt

Henry Laurence Gantt ya iku konsultan manajemen kang duwé latarbelakang insinyur mékanik kang nyipta peta Gantt misuwur.

                                               

Mehmed VI

Mehmed VI, jeneng asli Mehmed Vahdettin utawa Mehmed Vahideddin, iku sultan angka 36 Kasultanan Utsmaniyah, mengku kalungguhan watara taun 1918–1922. Panjenengané uga Khalifah Utsmani angka 28. Seduluré Mehmed V Reshat, panjenengané munggah tahta ...

                                               

Rabindranath Tagore

Rabindranath Tagore ugi misuwur kanthi nama Gurudev, inggih punika salah satunggalipun Brahmo Samaj, penyair, dramawan, filsuf, seniman, musikus lan sastrawan Bengali. Panjenenganipun lair saking kulawarga Brahmana Bengali, inggih Brahmana ingkan ...

                                               

Ranavalona III

Ranavalona III inggih punika salah satunggaling panguwasa pungkasan saka Inggris saka Madagaskar. Panjenenganipun mréntah wiwit 30 Juli, 1883 nganti 28 Fèbruari, 1897, kang mrentah iki ditandhani déning efforts tansah marang Wangun kolonialisme s ...

                                               

Aristide Briand

Aristide Briand piyambakipun pulitikus sarta nagarawan Prancis ingkang naté njabat dados PM watara taun 1909-1911, 1913, 1915-1917, 1921-1922, 1925-1926 kaliyan 1929. Briand, mbiyèn nyambut damel kaliyan Georges Benjamin Clemenceau, dados PM kapi ...

                                               

Gerhart Hauptmann

Gerhart Hauptmann inggih punika salah satunggaling dramawan Jerman ingkang pikantuk Penghargaan Nobel babagan Sastra nalika taun 1912.

                                               

Henry Ford

Artikel punika mbahas pandhiri Ford Motor Company; kanggé artikel bab tiyang sanès ingkang ugi namanipun Henry Ford, mangga mriksani Henry Ford disambiguasi. Henry Ford punika ingkang ngadegaken Ford Motor Company kaliyan kaanggep ndamel kelas me ...

                                               

Swami Vivekananda

Swami Vivekananda, dilahéraké kanthi jeneng Narendranath Dutta, ya iku tokoh sajeroning sajarah Hindhu, India lan pamikir Timur kang ana ing Kulon. Dhèwèké ya iku seduluré Shri Bhupendranath Dutt, revolusioner ing India. Vivekananda wujud pribadi ...

                                               

Thomas Bastiaan Pleyte

Thomas Bastiaan Pleyte iku sawijining advokat lan pulitikus Walanda. Ing taun 1886 Pleyte lulus lan olèh ijazahé saka Stedelijk Gymnasium Leiden, sawisé sadurungé ora ngrampungaké sekolah HBS. Gymnasium iku luwih dhuwur tinimbang HBS. Sawisé iku ...

                                               

Seo Jae-pil

Seo Jae-pil, Koréa Kidul, 7 Januari 1864 – tilar donya ing Media, Philadelphia, Koréa Kidul, 5 Januari 1951 kanthi yuswa 87 taun) ana resistance Pejuang lan pulitikus, wartawan, liberalisme filsuf, dhokter anatomi Saka Koréa. pisanan sipil tengen ...

                                               

Yun Chi-ho

Yun Chi-ho, Koréa Kidul, 26 Desember 1864 – tilar donya ing Gaesong, Koréa Kidul, 9 Desember 1945 kanthi yuswa 81 taun) ana resistance pejuang lan politikus, wartawan, liberalism philosophers saka Korea. Pakde saka Yun Bo-seon, 4th Présidhèn Kore ...

                                               

Warren G. Harding

Warren Gamaliel Harding yaikung politisi Amérika lan Présidhèn Amérikah Sarékat angka 29. Panjenengané yaiku Présidhèn Amérikah Sarékat keenem sing tilar donya nalika isih njabat. Panjenengané tilar donya tanggal 2 Agustus 1923 ing San Francisco, ...

                                               

Rudyard Kipling

Rudyard Kipling ya iku juru tulis, penyair, jurnalis. Lair ana Bombay, India, tanggal 30 Dhésèmber 1865. Séda ana Middlesex Hospital, London, Inggris, tanggal 18 Januari 1936. Dhèwèké sinau ana United Services College, Westward Ho, Bideford, Ingg ...

                                               

Pieter Zeeman

Pieter Zeeman inggih punika salah satunggaling fisikawan Walanda ingkang pikantuk Penghargaan Nobel wonten ing Bebungah Nobel babagan Fisika nalika taun 1902 sesarengan kaliyan Hendrik Lorentz saking "penemuan" efek Zeeman. Zeeman miyos wonten in ...

                                               

Beatrix Potter

Beatrix Potter inggih punika tiyang pengarang lan ilustrator, botanis lan konservasionis berkebangsaan Inggris. Piyambakipun misuwur amargi buku nyariosakèn, ingkag nampilakèn tokoh kéwan kados ta Peter Rabbit.

                                               

Lord Carnarvon

Géorgè édward Stanhopè Molynèux Hérbèrt, Earl kaping 5 dari Carnarvon ya iku bangsawan Inggris sing mbiyayai ekskavasi kuburan Tutankhamun ing Lembah Para Raja, Mesir.

                                               

Sun Yat Sen

Sun Yat-Sen iku pamimpin kang dadi punjeré révolusi Républik Rakyat Cina lan diakoni kanthi wiyar minangka Bapak Nagara Cina Modhèrn, ing Cina dharatan uga ing Taiwan. Nalika iku, Républik Rakyat Cina dipréntah déning raja kang maréntah kaya déwa ...

                                               

Gober Bèbèk

Gober Bèbèk utawa Scrooge McDuck iku salah sijiné tokoh Walt Disney. Paman Gober minangka bèbèk antropomorfisme Glasgow, carita fiksi kang karipta déning Carl Barks. Karakter iki wiwitan metu ing carita Christmas on Bear Mountain saka majalah Fou ...

                                               

Scott Joplin

Scott Joplin dumugi sapunika minangka musikus lan komponis ragtime ingkang paling kondhang. Piyambakipun ingkang netepaken standar ingkang samangke dipundhèrèki déning kathah tiyang. Joplin miyos wonten ing Linden, Texas. Ibunipun inggih punika F ...

                                               

Frank Lloyd Wright

Frank Lloyd Wright Wisconsin Heritage Tourism Program Frank Lloyd Wright Original Letters Shapell Manuscript Foundation Frank Lloyd Wright – PBS documentary by Ken Burns and resources

                                               

Fritz Haber

Fritz Haber miyos wonten ing daerah Breslau, dan wiwit saking taun 1886 dumugi taun 1891 piyambakipun sinau wonten ing Universitas Heidelberg kaliyan Robert Bunsen, wonten ing Universitas Berlin wonten ing salebeting kelompok A.W. Hoffmann, lan w ...

                                               

Maxim Gorky

Aleksey Maksimovich Peshkov ya iku juru tulis cerkak lan novèl saka Russia. Dhèwèké lair ana Nizhny Novgorod, Russia, tanggal 16 Maret 1868. Séda tanggal 14 Juni 1936, umur 68 taun. Taun-taun purwané, dhèwèké urip ana Astrakhan, bareng karo bapak ...

                                               

Nils Gustaf Dalén

Nils Gustaf Dalén punika panemu kanthi kabangsaan Swèdhen, ugi pangadeg Svenska Aktiebolaget Gasaccumulator. Panjenenganipun dipunanugerahi Nobel Fisika 1912 kanggé panemon piranti atur otomatissipun kanggé panggunaan sesarengan kaliyan akumulato ...

                                               

Emilio Aguinaldo

Emilio Aguinaldo y Famy iku mantri militèr, juru pulitik, lan mantri révolusi Pilipina kang dikepyakaké dadi Présidhèn Pilipina Kapisan lan dadi présidhèn ing républik konstitusional kapisan ing bawana Asiah. Dhèwèké pandhégané wadya Pilipina kan ...

                                               

Karl Haushofer

Karl Ernst Haushofer ya iku militan Jerman, ahli babagan géografi, lan nimpuna geopolitik. Karl Ernst Haushofer lair ing Munich, Bavaria, tanggal 27 Agustus 1869. Dhèwèké asalé saka kulawarga Yahudi-Jerman, anaké Max Haushofer lan Frau Adele Haus ...

                                               

Henri Matisse

Henri-Émile-Benoît Matisse punika satunggaling palukis Prancis. Piyambakipun miyos wonten ing Le Cateau-Cambresis, Nord, Perancis. Putra pambarep saking satunggaling pedagang gandum ingkang makmur. Piyambakipun ageng wonten ing Bohain-en-Vermando ...

                                               

Hans Spemann

Hans Spemann inggih punika salah satunggaling embriolog Jerman ingkang dados salah satunggaling pelopor embriologi modern, lan minangka salah satunggal saking 2 embriolog ingkang naté dipunanugrahi Penghargaan Nobel. Studinipun katujokakaen ing d ...

                                               

Georgi Gapon

Georgi Apollonovich Gapon punika pastur Gréja Orthodox Rusia lan populèr minangka pamimpin kelas buruh sadèrèngipun Révolusi Rusia 1905. Nalika tanggal 22 Januari 1905, panjenenganipun mimpin dhémonstrasi damai, nanging, dhémonstrasi kasebat dipu ...

                                               

Ivan Bunin

Ivan Alekseyevich Bunin inggih punika salah satunggaling penulis Rusia ingkang pisanan pikantuk Penghargaan Nobel babagan Sastra. Tekstur puisi-puisi lan cariyos-cariyosipun, ingkang kadang kala dipunsebut minangka "brokade Bunin," inggih punika ...

                                               

Jules Bordet

Jules Jean Baptiste Vincent Bordet inggih punika salah satunggaling ahli imunologi lan mikrobiologi saking Bèlgi, panarima Penghargaan Nobel ing babagan Fisiologi utawa Kedhokteran nalika taun 1919. Sabibaripun sekolah menengah wonten ing "Athene ...

                                               

Maurice Delafosse

Maurice Delafosse inggih punika satunggaling ahli étnografi Perancis sarta pejabat kolonial Perancis ingkang ugi nliti basa-basa Afrika. Piyambakipun kagambaraken minangka "salah satunggaling administrator Perancis lan satunggaling etnolog ingkan ...

                                               

William G. Morgan

William G. Morgan punika tokoh asal Amérikah Sarékat ingkang dipuntepangi minangka pangripta ulah raga bal voli. Morgan anèm kuliah ing Springfield College ingkang dipunkelola YMCA Young Mens Christian Association. Ing mrika panjenenganipun kepan ...

                                               

Ernest Rutherford

Ernest Rutherford, 1st Baron Rutherford of Nelson, punika satunggiling ahli fisika Inggris ingkang naté menang Bebungah Nobel kanggé karyané ing fisika nuklir, saha téyori prakawis struktur atom. Rutherford punika salah satunggiling ahli pratami ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →