Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 155



                                               

Jules Verne

Jules Gabriel Verne iku siji panulis Prancis sing mlopori genre fiksi-ngèlmiyah. Karya-karyané sing misuwur ya iku Voyage au centre de la Terre, Vingt mille lieues sous les mers, lan Le Tour du monde en quatre-vingts jours. Verne nulis prakara an ...

                                               

Chester A. Arthur

Chester Alan Arthur yaiku wong pulitikus Amérika kang dadi Présidhèn Amérikah Sarékat kang ka-21, yaiku wiwit taun 1881 nganti tekan taun 1885. Sadurungé dadi Présidhèn Amérikah Sarékat, dhèwèké dadi Wakil Présidhèn ing ngisoré Présidhèn James Ga ...

                                               

Franz Josef I saka Austria

Franz Josef I iku Kaisar Austria lan Raja Bohemia saka taun 1848 tekan taun 1916, sarta Raja Apostolik Hongaria saka 1867 tekan taun 1916. Dhèwèké asalé saka Wangsa Habsburg. Putra mbarepé Franz Karl, sing wujud saduluré Kaisar Ferdinand I, Franz ...

                                               

James A. Garfield

James Abram Garfield, New Jersey, 19 Sèptèmber 1881 ing umur 49 taun) ya iku mayor jèndral Wadya Amérikah Sarékat, anggota Konggrès Amérikah Sarékat, Présidhèn Amérikah Sarékat angka 20. Kanthi mangsa kalungguhan taun 1881 sasuwéné petang wulan. ...

                                               

Othniel C. Marsh

Othniel Charles Marsh iku sawijining paléontolog Amérika. Marsh iku salah siji èlmuwan pinunjul ing babagan iku; pratélan lusinan spéies lan téyori asal usulé manuk minangka salah siji karyané. Lair saka kulawarga prasaja, Marsh bisa ngrampungaké ...

                                               

Lewis Carroll

Lewis Carroll punika juru nyerat, juru foto, pandhita Anglikan, lan juru widyaétung asal Inggris ingkang nyerat dongèng bocah misuwur, Alices Adventures in Wonderland. Lewis Carroll nyinaoni èlmu widyaétung lan logika ing Universitas Oxford dumug ...

                                               

Benjamin Harrison

Benjamin Harrison punika présidhèn Amérikah Sarékat ingkang kaping 23, ingkang njabat ing taun 1889 ngantos 1893. Sadèrèngipun ndhapuk présidhèn Amérikah Sarékat, panjenenganipun minangka sénator ing Indiana. Harrison asalipun saking parté républ ...

                                               

Dmitri Mendeleev

Dmitri Mendeleev punika satunggiling ahli kimia saking Kamaharajaan Ruslan ingkang ngripta tabèl periodik dhedhasar paningkatan wilangan atom. Wilangan puniki nedahaken gunggung proton ingkang wonten salebetipun inti atom. Gunggung proton sami ka ...

                                               

Ludwig Ingwer Nommensen

Ludwig Ingwer Nommensen, 6 Fèbruari 1834 – pati ing Sigumpar, Toba Samosir, 23 Mèi 1918 ing umur 84 taun) inggih punika panyebar agami Kristen Protèstan ing antawising bebrayan Batak, Sumatra Lèr ingkang asalipun saking nagari Jerman, nanging lan ...

                                               

Camille Saint-Saëns

Charles-Camille Saint-Saens, Piano Concerto No. 2, Cello Concerto No. 1, Havanaise, Introduction and Rondo Capriccioso, saha Symphony No. 3.

                                               

Cixi

Ibusuri Cixi, limrahipun dipuntèpang ing Tiongkok dados Ibusuri Barat, inggih punika istri Kaisar Xianfeng saking klan Yehenara Manchu. Sami kaliyan Ibusuri Timur, piyambakipun mèrintah saking balik tirai sesaat saksampunè wafatipun Kaisar Xianfe ...

                                               

William Hunt Painter

William Hunt Painter inggih punika juru botani ingkang kathah sumbanganing marang kawruh tuwuhan vaskular Derbyshire. Piyambakipun punika kurator manéka warni spésimèn tuwuhan lan minangka anggota Botanical Exchange Club. Nalika taun 1889 William ...

                                               

Yataro Iwasaki

Yataro Iwasaki ya iku wong kang duwé kumpeni otomotif Mitsubishi. Kulawargane ya iku tani ing provinsi Aki, Provinsi Tosa, Jepang. Anak saka sawijining tani biyasa, Yataro miwiti kariere ing klan Tosa. Klan dianakake ing akèh panggonan ing Jepang ...

                                               

John Newlands

John Alexander Reina Newlands minangka kimiawan Inggris sing nyambut gawé ing kamajuan tabel périodik karo hukum oktaf newlands sing isine kamiripan ngulangake sipat setiap wolu unsur.

                                               

John Pierpont Morgan

John Pierpont Morgan iku bankir lan kolèktor seni asal Amérikah Sarékat sing menkoni redana kumpeni lan konsolidhasi indhustri ing jamané. Ing taun 1892, Morgan ngatur panggabunging Edison General Electric lan Thomson-Houston Electric Company lan ...

                                               

Charles Sanders Peirce

Charles Sanders Peirce inggih punika filsuf, ahli logika, sèmiotik, matematik, lan ilmuwan Amérikah Sarékat ingkang miyos wonten ing Cambridge, Massachusetts. Peirce dipundhidhik minangka kimiyawan lan makarya minangka ilmuwan sadangunipun 30 tau ...

                                               

Richard Knill Freeman

Richard Knill Freeman inggih punika arsitèk Inggris ingkang miwiti kariripun ing Derby lajeng pindhah dhateng Bolton, Lancashire nalika pungkasan taun 1860-an. Karyanipun mawi gagrag Gothik Victoria lan nedahaken usum arsitèktur Gothik Inggris sa ...

                                               

Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Pyotr Ilyich Tchaikovsky pirengna ; Kamsko-Votkinsk, 7 Mèi/25 April KJ 1840–St. Petersburg, 6 November/25 Oktober KJ 1893) punika komposer Ruslan nalika jaman musik Romantik. Panjenenganipun kathah nyerat musik balèt kados déné Tlaga Angsa lan Pa ...

                                               

Antonín Dvořák

Antonín Leopold Dvořák inggih punika komponis Ceko saking aliran musik romantik. Gaya musik Dvořák sok-sok dipunsebat "romantis-klasik sintesis". Karya-karyanipun inggih punika simfoni, padhuwan swanten, musik kamar, konserto, opera lan kathah or ...

                                               

Edward VII

Edward VII punika ratu ing Krajan Manunggal Britania Agung lan Irlan. Edward punika putranipun Rani Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal 22 Januari 1901 nggantosaken ibunipun, Rani Victoria. Panjenenganipun punika nata Inggris p ...

                                               

Abdul Hamid II

Abd-ul-Hamid II yaiku Sultan kaping 34 saka Kakaisaran Ottoman. Abd-ul-Hamid nggantosaken sedhèrèkipun Sultan Murad V ing tanggal 31 Agustus 1876. Piyambakipun nampilaken periode penurunan, kanthi pemberontakan, utaminipun ing Balkan, lan perang ...

                                               

Ambrose Bierce

Ambrose Bierce ya kuwi tiyang jurnalis, panganggit, lan uga panyerat saka Ohio, Amérikah Sarékat. Bierce lair ing kutha Meigs County, Ohio, Amérika Sarékat, surya 24 Juni 1842 lan tilar dunya ing kutha Chihuahua, Chihuahua, Meksiko, 1914. Bierce ...

                                               

Camillo Golgi

Camillo Golgi inggih punika salah satunggaling tiyang dhokter lan ugi ilmuwan ingkang asalipun saking nagara Itali. Golgi lair wonten ing laladan Córteno Golgi, provinsi Brescia, Itali. Bapakipun inggih punika salah satunggaling dhokter lan pungg ...

                                               

Edvard Grieg

Edvard Hagerup Grieg iku sawijining juru main piyano lan komponis kawentar Nurwègen. Dhèwèké dianggep salah sawijining komponis utama éra Romantik, lan musik anggitané iku pérangan baku répertowar klasik saindhenging jagat. Olèhé nganggo lan ngem ...

                                               

Thomas Chrowder Chamberlin

Thomas Chrowder Chamberlin iku sawijining géolog Amérikah Sarékat sing duwé prabawa lan sawijining pandhidhik. Nalika taun 1893, dhèwèké ngadegaké Jurnal Géologi lan dadi pambesuté suwéné mataun-taun. Taun 1905, Chamberlin lan Forest Ray Moulton ...

                                               

Sarah Bernhardt

Sarah Bernhardt yaiku aktris panggung Prancis sing mbintangi drama-drama Prancis sing paling misuwur ing pungkasan abad kaping 19 lan wiwitan abad kaping 20, kaya ta La Dame Aux Camelias dening Alexandre Dumas, fils; Ruy Blas dening Victor Hugo; ...

                                               

Edmond Perrier

Jean Octave Edmond Perrier inggih punika nimpuna zologi asal Prancis lair ing Tulle. panjenenganipun sinau babagan invèrtebrata. Panjenenganipun sedulur saking nimpuna zologi Rémy Perrier.

                                               

Anatole France

Anatole France yaiku juru nulis, kritikus wewengkon kutha, salah siji tuladha paraga baku ana ing sastra Prancis pungkasan abad ping 19 lan wiwitan abad angka 20, kang kanugrahan Bebungah Nobel babagan Sastra taun 1921. Skèptisisme sing digilut F ...

                                               

Friedrich Nietzsche

Friedrich Nietzsche iku siji filsuf sing misuwur. Anggitané kang paling misuwur ya iku Also sprach Zarathustra. Kanthi pakarya iki, Nietzsche anyebut bilih Gusti wis séda utawa Pangéran wis mati. Sejatiné iku wujuding kritik kang dilayangaké kang ...

                                               

Friedrich Ratzel

Friedrich Ratzel ya iku wartawan lan juru nulis pirang-pirang buku ngenani étnologi, géografi manungsa, lan pulitik. Friedrich Ratzel minangka pencetus téyori ruwang ing babagan sosial kabangsan.

                                               

Henry R. Towne

Henry R. Towne ya iku anak saka John Henry lan Maria Tevis T. Towne. Henry R. Towne kuliyah ing University of Pennsylvania sekolah tèhnik lan sains trapan saka taun 1861-1862, nanging dhèwèké ora ngrampungaké kuliyahe mau. Banjur, Towne nyambut g ...

                                               

Gustave Ador

Gustave Ador ya iku panjenengané pulitikus Swiss.Gustave Kapilih ing Dèwan Federal Swiss tanggal 26 Juni 1917 kanhi lengser kalungguhan ing tanggal 31 Dhésèmber 1919. Panjenengané afiliasi déning Parté Liberal. Mangsa njabat, panjenengan mimpin: ...

                                               

Gabriel Lippmann

Jonas Ferdinand Gabriel Lippmann) inggih punika fisikawan saking Perancis ingkang naté angsal Bebungah Nobel wonten ing babagan Fisika nalika taun 1908 amargi damel panelitèn babagan plat foto, panelitèn punika dèrèng naté dipuntliti sadèrèngipun ...

                                               

Antonio Abetti

Antonio Abetti inggih punika salah satunggaling astronom saking Italia ingkang miyos wonten ing tanggal 19 Juni 1846 lan séda ing tanggal 10 Pebruari 1928. Antonio Abetti miyos wonten ing San Pietro ing Goriza, lan piyambakipun fokus kanggé sinau ...

                                               

Alexander Graham Bell

Alexander Graham Bell iku ngèlmuwan Sekotlan lan salah sijining priyayi sing nemu tilpun. Bell uga sing ngyasakaké firma télépon Bell Telephone Company.

                                               

Augusta Holmès

Augusta Mary Anne Holmès punika satunggiling komponis Prancisketurunan Irlandia. Nalika awal dipunpublikasiaken, panjenenganipun nganggé nama sesinglon Hermann Zenta. Taun 1871, Holmès dados warga nagari Prancis lan dipuntambahaken aksen ing nama ...

                                               

Joseph Pulitzer

Joseph Pulitzer ya iku jurnalis lan tokoh anerbit kalawarta ana ing Amérikah Sarékat lan Hungaria. Tiyange lair ing wayah 10 April 1847 ing kutha Mako, Hungaria. Joseph uga dadi sawijiné aopor jurnalistik modhel anyar ing donya pers. Uga jenenge ...

                                               

Thomas Alva Edison

Thomas Alva Edison, punika satunggiling papanggih tèhnik saha ahli sains saking Amérikah Sarékat ingkang misuwur ugi prodhuktif sanget. Prodhuksinipun kathah ingkang dipun-patèn-aken. Patènipun kathah sanget, wonten kirang langkung 1.000 papanggi ...

                                               

Octave Mirbeau

Octave Mirbeau punika tiyang ingkang nyerat buku ugi tiyang Prancis ingkang boten cawé-cawé dhateng donya pulitik punapa aturan tata pamaréntahan. Tiyang ingkang pados kawruh kaanan donya, tiyang ingkang ngritik kesenian, tiyang ingkang nyerat ca ...

                                               

Sisingamangaraja XII

Sisingamangaraja XII yaiku pahlawan Indonésia. Sisingamangaraja XII yaiku raja ing nagari Toba, Sumatera Utara, pawongan kang perang nglawan Walanda, banjur diangkat déning pamrintah Indonésia minangka Pahlawan Nasional Indonésia wiwit tanggal 9 ...

                                               

Karl Ferdinand Braun

Braun sinau wonten ing Universitas Marburg lan pikantuk gelar wonten ing Universitas Berlin nalika taun 1872. Piyambakipun dados direktur ing Lembaga Fisika lan profesor fisika wonten ing Strasbourg 1895. Nalika taun 1897, piyambakipun damel osil ...

                                               

Charles Robert Richet

Charles Robert Richet inggih punika salah satunggaling ahli wonten ing ngèlmu fisiologi Perancis ingkang miwiti manéka panalitén, kados ta neurokimia, sistem pencernaan, termoregulasi kéwan "berdarah panas" utawi ingkang asring dipunsebut minangk ...

                                               

Robert Louis Stevenson

Robert Louis Stevenson ya iku novèlis lan penyair saka Sekotlan. Nalika isih dadi mahasiswa, Dhèwèké wiwit ngerti akèh bab panggonan-panggonan kang kumuh ing kutha, lan ing kono uga ketemu karo wong-wong kang seneng nglakoni kriminal kang banjur ...

                                               

Leon Victor Auguste Bourgeois

Léon Victor Auguste Bourgeois inggih punika pulitikus saking Perancis. Piyambakipun tumut sarta kaliyan Parté Radikal nalika taun 1888, 18 Maret 1890 piyambakipun dados mantri indhustri publik wonten ing kabinèt Perancis sarta dados Mahamantri 18 ...

                                               

Jacobus H. van t Hoff

Jacobus Henricus van t Hoff inggih punika salah satunggaling kimiawan fisika lan Kimia Organik saking Walanda lan pamenang Penghargaan Nobel babagan Kimia taun 1901 Panaliténipun babagan kinetika kimia, kesetimbangan kimia, tekanan osmotik lan ug ...

                                               

Santiago Ramón y Cajal

Santiago Ramón y Cajal inggih punika satunggaling tiyang ahli histologi, dhokter, lan pamenang bebungah Nobel ingkang asalipun saking Spanyol. Piyambakipun ugi minangka salah satunggaling tiyang ingkang ndhirikaken ngèlmu saraf modern.

                                               

Heike Kamerlingh Onnes

Heike Kamerlingh Onnes inggih punika salah satunggaling fisikawan Walanda. Karier ilmiah Onnes dipuntelasaken saperlu njajahi tèhnik "pendinginan" lan "fenomena terkait".

                                               

Teuku Umar

Teuku Umar yaiku pahlawan kamardhikan Indonésia kang mimpin perang gerilya ing Acèh nalika jaman Walanda. Teuku Umar iku bojone salah siji pahlawan nasional Indonésia, Cut Nyak Dhien. Dhèwèké kapundhut nalika bala Walanda nyerang Meulaboh, mayiti ...

                                               

Oscar Wilde

Oscar Fingal OFlahertie Wills Wilde iku sawijining novelis, dramawan, pujangga, lan cerpenis asal Irlandia. Ditepungi amarga selera humoré sing cerdhas, panjenengané wujud salah siji panulis drama sing paling suksès nalika pungkasané Era Victoria ...

                                               

Hara Takashi

Hara Takashi punika wartawan, pejabat pamaréntahan, lan pulitikus parté Jepang. Miyos ing Prefektur Iwate minangka putra saking samurai klan Nanbu. Nalika taun 1876, sasampunipun sinau salabetipun kaanan ingkang bènten, panjenenganipun mlebet sek ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →