Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 153



                                               

Mehmed II

Sultan Mehmed II utawi ugi dipuntepangi minangka Muhammad Al-Fatih, "sang Penakluk", salebetipun basa Turki Usmani, utawi, Fatih Sultan Mehmet salebetipun basa Turki; 30 Maret 1432 – 3 Mèi 1481) wujud satunggiling sultan Turki Utsmani ingkang nel ...

                                               

Vlad Tepes

Vlad III, Pangeran Wallachia, dipuntèpang dados Vlad Tepes, inggih punika pangeran Wallachia ingkang gadhah kuasa ing taun 1448, lajèng ing 1456 ngantos 1462 lan ing taun 1476. Ing sajarah, Vlad misuwur badhé perlawananipun kaliyan èkspansi Kesul ...

                                               

Francisco Pizarro

Francisco Pizarro lair taun 1475 ing Trujillo, Spanyol inggih punika tiyang ingkang saged nelukaken kraton Inka ing nagari Peru, Amérika Kidul. Saking taun 1502 ngantos 1509, Pizarro manggèn ing Hispaniola, Kapuloan Karibia, ing laladan ingkang s ...

                                               

Simão Rodrigues

Simão Rodrigues de Azevedo, inggih punika satunggiling imam Yésuit Portugis, salah setunggil saking pangadeg Sarékat Yésus. Minangka satunggiling keturunan ningrat Portugis, Rodrigues punika salah setunggil saking enem rèncang sepindhahipun Ignat ...

                                               

Baabullah saking Ternate

Sultan Baabullah punika sultan lan panguwaos Kasultanan Ternate kaping-24 ingkang kuwaos antawis taun 1570 - 1583, panjenenganipun wujud sultan Ternate lan Maluku paling ageng salawasipun sajarah ingkang kasil ngawonaken Portugis lan mbeta Ternat ...

                                               

Tycho Brahe

Tycho Brahe, 24 Oktober 1601) iku siji priyayi ningrat Denmark sing misuwur amarga dhèwèké iku ahli astronom/astrolog lan alkimiawan. Dhèwèké dhawuh mbangun Uraniborg, sing dadi lembaga panelitian awal. Kanggo nerbitaké karyané, Tycho nduwé mesin ...

                                               

James I saking Inggris

James VI saking Sekotlan utawi James I saking Inggris lan Irlandia punika Raja Inggris, Raja Sekotlan, lan Raja Irlandia, lan raja sepindhah ingkang nyebat piyambakipun Raja Britania Raya. Panjenenganipun miyos tanggal 19 Juni 1566 lan tilar dony ...

                                               

William Brewster

William Brewster ya iku sawijining wong dhines saka Inggris sing panumpaking Mayflower ing taun 1620. Dhèwèke iku sawijining pangarep agama ing Éropah lan uga ing Koloni Plymouth. Dhèwèké uga salah sijiné wong sing nèken Mayflower Compact. Willia ...

                                               

René Descartes

René Descartes, uga kondhang mau Cartesius. Filsuf lan matematikawan Perancis iki kang nganggit buku Discours de la méthode. Buku iki metu Saka buku iki kawentar pocapan Cogito Ergo Sum kang racaké kasalin ing Inggris dadi I think, therefore I am ...

                                               

Evangelista Torricelli

Evangelista Torricelli minangka ahli saka Italia, kang nemu barometer air raksa. Torricelli lair ing Faenza, Italia nalika tanggal 15 Oktober 1608. Nalika umur 22 taun, Torricelli sinau ing Roma marang Benedetto Castelli, pandiri ngèlmu hidrolik ...

                                               

Paus Alexander VIII

’’Paus Alexander VIII’’’, lair jènèngé Pietro Vito Ottoboni, ya iku Paus téko 1689 kanggo 1691. Pietro Ottoboni ya iku kelahiran sebuah kemuliaan Venetian karo kemasyuran, lan ya iku bocah teko Marco Ottoboni, chancellor teko Republik Venice. awa ...

                                               

Jeremiah Horrocks

Jeremiah Horrocks utawa Horrox ya iku panjenengané ahli ing babagan astronom Inggris kang misuwur minangka ngamati transit Venus. Minangka wong tuané Horrocks tani cilik, uga pak lek Horrocks dadi tukang ngawe jam. Urip Horrocks di cilik nganti g ...

                                               

Jean de la Fontaine

Jean de La Fontaine iku sawijining sastrawan Prancis misuwur saka abad kaping 17. Dhèwèké misuwur déning fabel-fabelé utawa carita ngenani sato kéwan.

                                               

Marie de Nemours

Marie de Nemours, wiwitane ditepungi minangka Marie dOrléans-Longueville ya iku anaké Henri II dOrléans, duc de Longueville. Sawise sedulure Jean Louis Charles dOrléans-Longueville tilar donya ing taun 1694 dhèwèké genteni minangka Putri Neuchâte ...

                                               

Christiaan Huygens

Christiaan Huygens, iku ahli matematika Walanda lan ahli fisika; lair ing Den Haag minangka putrané Constantijn Huygens. Ahli sajarah lumrahé nggandhèngaké Huygens karo révolusi èlmiah. Christiaan lumrahé nampa bebungah minor amarga perané sajero ...

                                               

Anton van Leeuwenhoek

Antonie Philips van Leeuwenhoek iku èlmuwan Walanda sing asalé saka Delft. Anton sinebut "Bapak Biologi", lan dianggep dadi mikrobiolog pisanan. Anton misuwur amarga ngembangaké mikroskop lan kontribusiné marang madegé mikrobiologi. Panjenengané ...

                                               

Louis XIV saka Prancis

Louis XIV iku raja Prancis lan Navarre kang dinobataké tangal 14 Mèi 1643 sajeroning umur limang taun. Dhèwèké lagi wiwit kawasa penuh kawit sédané mantri mligi, Jules Cardinal Mazarin nalika taun 1661. Louis XIV dijuluki uga minangka Raja Srengé ...

                                               

Matsuo Basho

Matsuo Munefusa, ugi dipunkenal minangka Matsuo Bashō punika satunggiling panyair Jepang. Panjenenganipun dipunkenal minangka panganggit haiku paling ageng, inggih punika wangun puisi ing 5-7-5 suku kata. Miturut budaya sastra Jepang, panjenengan ...

                                               

Daniel Defoe

Daniel Defoe ya iku sawijining panulis lan jurnalis Inggris. Bapaké dianggep masarakat dadi wong kang murtad, amarga ora gelem dadi umat Gréja Inggris kang dadi Agama nagara ing Inggris. Nalika isih enom, Daniel Defoe dadi bakul. Pagawéan kang bi ...

                                               

Mary II saking Inggris

Maria II punika ratu Britania Raya ingkang jumeneng dados ratu Inggris lan Irlandia wiwit tanggal 13 Fèbruari 1689, lan ratu Sekotlan wiwit tanggal 11 April 1689 dumugi tilar donyanipun.

                                               

Jonathan Swift

Jonathan Swift iku sawijining pengarang klasik saka Nagara Irlandia kang seneng ing bab pulitik lan Agama. Nalika pisanan karangan-karangané isiné pandangan pulitik bébas ing jamané. Nanging, dhèwèké banjur dadi anggota aliran konservatif. Jonath ...

                                               

Kaisar Yongzheng

Kaisar Yongzheng, lair kanthi jeneng Yinzhen iku kaisar saka bangsa Manchu kalima saka Dinasti Qing, lan dadi Kaisar Qing katelu kang mimipin Tiongkok.Dhèwèké mimpin Tiongkok wiwit taun 1722 nganti 1735. Yongzheng iku pemimpin kang seneng kerja, ...

                                               

Elizabeth saking Rusia

Yelizaveta Petrovna Петро́вна), utawi Elizabeth saking Rusia, punika ratu Rusia ingkang ngasta negarinipun wonten ing salebeting Perang Pewaris Austria lan Perang Pitung Taun. Pulitik lebet-negarinipun ngidinaken para bangsawan dados dominan ing ...

                                               

Gottfried Achenwall

Gottfried Achenwall iku filsuf, sajarawan, ekonom lan stastitikawan saka Jerman kang kagolong kang nemu èlmu statistika.

                                               

Nicolas-Joseph Cugnot

Nicolas-Joseph Cugnot iku penemu saka Prancis. Dhèwèké diprecaya minangka sing yasa kendharaan mekanik sing muter dhéwé. Kaim mau isih dadi pasulayan miturut sawatara sumber, nanging sanadyan mangkono, sing mratélakaké yèn Ferdinand Verbiest, ang ...

                                               

Joseph Haydn

Franz Joseph Haydn iku salah siji komponis kang paling duwé prabawa saka Zaman Klasik kang diarani Bapak Simfoni utawa Bapak Kuartet Gesek ". Haydn ngentèkaké sakabehing kariere minangka musikus kanggo kulawarga Eszterházy ing kediaman dhèwèké ka ...

                                               

Joseph Priestley

Joseph Priestley iku filsuf lan ahli kimia kabangsan Inggris. Lair ing sawijining tlatah cedhak Leeds, Inggris ing tanggal 13 Maret 1733, Priestley sakbeneré ora naté sinau sains kanthi formal. Nanging, Priestley minangka wong sing tansah gigih s ...

                                               

Peter Perez Burdett

Peter Perez Burdett punika satunggaling kartografi, surveyor, seniman, lan penggambar tèhnik ingkang asalipun saking Eastwood. Ing Essex piyambakipun marisi griya ingkang alit kanthi nama Perez saking nama asal simbahipun ingkang dados pelayan gr ...

                                               

William Herschel

Sir Frederick William Herschel iku siji astronom lan komponis lairan Jerman-Inggris sing misuwur amarga nemu planit Uranus. Panjenengané uga nemu radiasi inframerah lan ngakokaké panemon liyané ing babagan astronomi.

                                               

John Latham (ornithologis)

John Latham punika satunggiling pangarang buku, naturalis lan satunggiling dhokter kanthi kabangsan Inggris ingkang dipunwiyosaken tanggal 27 Juni 1740 ing kitha Eltham, Kent. Latham ugi dipunjuluki minangka "éyang" saking èlmu peksi Australia. P ...

                                               

Jens Juel (juru lukis)

Jens Juel iku juru lukis Denmark, kerepé ditepungi déné potrèté sing akèh, lan kolèksi gedhé dhéwé dipamèraké ing Kastil Frederiksborg. Dhèwèké dianggep minangka juru lukis potrèt sing misuwur dhéwé ing abad kaping 18.

                                               

Nicolas Appert

Nicolas Appert,lair ing Châlons-en-Champagne lan minangka penemu saka Prancis ngenani pengawètan panganan. Appert, dikenal minagka "bapak pengalèngan ", iku sawijining bakul permèn.

                                               

Niccolò Zingarelli

Niccolò Antonio Zingarelli utawa ditepungi mawa Nicola Antonio Zingarelli iku komponis Italia lan wakil saka apa sing diarani Sekolah Neapoli.

                                               

Louis XVI

Louis XVI, ya iku Raja Perancis saka Dinasti Bourbon awit taun 1774 nganti 1792. Kekuasaané dimandhekaké nuli dhèwèké ditangkap nalika Revolusi 10 Agustus, lan akiré diukum kanthi cara guillotine kanggo dakwaan pengkhianatan nalika 21 Januari 179 ...

                                               

Marie Antoinette

Maria Antonia Josepha Johanna von Habsburg-Lothringen, luwih kondhang karo jeneng Marie Antoinette ; ya iku Ratu saka Perancis lan Putri Bangsawan saka Austria. Dhèwèké iku anak saka Kaisar Kamaharajan Romawi Suci, Francis I lan garwané, Ratu Mar ...

                                               

John Dalton

John Dalton inggih punika ilmuwan saking Inggris ingkang ing abad kaping-19 nyobi nepangaken hipotesa atom wonten ing jagad ngèlmu kawruh. Kanthi pamikiranipun John Dalton saged damel èlmu kimia saya majeng. Panjenenganipun gadhah gagasan bab" té ...

                                               

John Farey

John Farey, Sr. inggih punika satunggaling geolog lan panyerat. Nanging John Farey langkung kawéntar kaliyan dèrèt wilangan Farey ingkang dipunsebat saking namanipun.

                                               

William Martin (naturalis)

William Martin inggih punika satunggaling naturalis lan palaeontolog ingkang paring pamanggih bilih ngèlmu kawruh kedah ngginakaken fosil minangka bukti kanggé njurung panalitèn sajarah alam. Martin ngandharaken gambar-gambar fosil kapisan lan ng ...

                                               

Alexander von Humor

Friedrich Wilhelm Heinrich Alexander Freiherr von Humboldt ya iku wong naturalis lan penjelajah berkebangsaan Jerman. Wong kui adike filsuf lan linguis sing kaloka Wilhelm von Humboldt.

                                               

Richard Trevithick

Cithakan:Lead too short Cithakan:More footnotes Richard Trevithick 13 April 1771 – 22 April 1833 iku tokoh penemu lan insinyur pertambangan saka Inggris.

                                               

Gabriel Prosser

Gabriel Prosser punika satunggiling batur tukon Afrika-Amérika ingkang nalika taun 1800 mimpin 1100 batur tukon kanggé ngraman. Kacandhet jawah, pambrontakan kasebat boten kaleksanan amargi bendaranipun sampun dipunkawruhi badhé wontenipun pambro ...

                                               

Hans Christian Oersted

Hans Christian Orsted punika salah satunggiling ahli fisika saha kimia Denmark, ingkang angsal prabawa filsafat Immanuel Kant. Ing taun 1820 piyambakipun manggihaken gandhèngan antawis listrik kaliyan magnetisme ing satunggiling èkspèrimèn ingkan ...

                                               

Bernardo OHiggins

Bernardo OHiggins Riquelme, pemimpin kamardikan Amérika Selatan, inggih punika salah satunggaling panglima – sesarengan kaliyan José de San Martín – angkatan bersenjata ingkang mbebasaken Chili saking pamaréntahan Spanyol wonten ing Perang Kemerd ...

                                               

Johann Wolfgang Döbereiner

Johann Wolfgang Döbereiner minangka kimiawan Jerman sing nyiptaake Hukum Triade Dobreiner kanggo ngelompokake unsur didasarna utawa pambeda saka massa atome.Saka hukume sing diciptana ana Hitungan Rerata Unsur yaiku unsur Kasiji lan Unsur Katelu ...

                                               

Washington Irving

Washington Irving iku sawijining panulis, pangesai, biografer lan sajarawan Amérikah Sarékat nalika abad angka 19. Dhèwèké diteoungi amarga carita cekak "The Legend of Sleepy Hollow" lan "Rip Van Winkle", kaloroné mijil ing bukuné The Sketch Book ...

                                               

Anselme Gaëtan Desmarest

Anselme Gaetan Desmarest ya iku zoologis Prancis lan panulis. Dhèwèké iku yogané Nicolas Desmarest lan bapaké Anselme Sébastien Léon Desmarest. Rikala isih ngangsu kawruh, Desmarest iku muridé Georges Cuvier lan Alexandre Brongniart. Ing taun 181 ...

                                               

Johann Ludwig Burckhardt

Johann Ludwig Burckhardt ya iku panjenengané bangsawaan saka Swiss uga panjenengan dadi pangumbara sarta orientalis.johann uga asring nulis surat sajeroning basa Prancis lan nandatangani kanthi inisial Louis.Panjenengané uga misuwur kanthi asma p ...

                                               

Pangéran Dipanegara

Bendara Pangéran Harya Dipanagara utawa ꦢꦶꦦꦟꦼꦓꦫ utawa ing basa Indonésia Pangéran Dipanegara iku pahlawan nasional Républik Indonésia. Pasaréyané dumunung ana ing Ujung Pandang.

                                               

Edward Bransfield

Edward Bransfield punika satunggiling pelaut lan navigator ing Angkatan Laut Krajan Britania Raya ingkang asring dipunanggep minangka pamanggih bawana Antartika. Panjenenganipun mlebet angkatan laut nalika yuswa 18 taun. Bransfield salajengipun m ...

                                               

Achmad Rifai

Achmad Rifai utawi ingkang sok diarani Kiai Haji Ahmad Rifai inggih punika pahlawan nasional Indonésia saking Jawa Tengah. Piyambakipun ugi salah setunggaling ulama, sarta sastrawan ingkang asring nyerat buku semangat perjuangan kamardikan. Wiwit ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →