Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 149



                                               

Masjid Raya Bandung

Masjid Raya Bandung Provinsi Jawa Kulon, kang biyèmé dikenal kanthi jeneng Masjid Agung Bandung yaiku masjid kang mapan ana ing Kutha Bandhung, Jawa Kulon. Status masjid iki wujud masjid provinsi tumrap Jawa Kulon. Masjid iki pisanan dibangun tau ...

                                               

Stadion Siliwangi

Stadion Siliwangi kang mapan ana ing dalan Lombok Bandung, nalika digawé stadion iki mligi kanggo pembinaan jasmani anggota Kodam III/Siliwangi. Perkara iki amarga Stadion Siliwangi iku ana ing panguasane Kodam III/Siliwangi, dudu dhèwèké Pemprov ...

                                               

Gedhung Saté

Gedhung sate iku gedhong sing diyasa kanthi karakteristik ornamén ana kaya sunduk satè ing dhuwuré yasan. Gedhung satè kalebu yasan kang duwé sajarah ing kutha Bandung. Gedhung satè iki kalebu yasan kang kuna ing kutha Bandung. Sanajan manggon in ...

                                               

Trans Studio Bandung

Trans Studio Bandung ya iku taman kanggo dolanan ing ruwangan kang gedhé. Trans Studio Bandung iku duwéké Trans Crop. Trans Studio Bandung ya iku panggonan kanggo dolanan kang manggon ing jero ruangan, panggonan iki dibangun sawisé Trans Studio M ...

                                               

Alas Mangrove Karangsong

Alas Mangrove Karangsong iku alas mangrove lan papan wisata kang kapernah ing Pasisir Karangsong, ing Désa Karangsong, Kacamatan Indramayu, Kabupatèn Indramayu.

                                               

Kertanagara

Sri Maharaja Kertanagara, inggih punika minangka raja pungkasan ingkang maréntah krajan Singhasari. Masa pamaréntahan Kertanagara kawéntar minangka masa kejayaanipun Singhasari, saha piyambakipun dipunsebut minangka panguwaos Jawa ingkang kapisan ...

                                               

Prasasti Kudadu

Ia Swasti śakawarsātîta, 1216, bhadrapādamāsa, tithi pañcami krsnapaksa, ha, u, śa, wāra, madangkungan, bayabyastha grahacāra, rohininaksatra, prajāpatidewatā, mahendramanala, siddhiyoga, weajyamuhūrtta, yamaparwweśa, tetilakarana, kanyaraśi irik ...

                                               

Radèn Wijaya

Radèn Wijaya iku kang ngadegaké Kraton Majapait uga ratu pisanan kang mréntah ing taun 1293-1309, mawa gelar Prabu Kertarajasa Jayawardana. Nararya Sanggramawijaya Sri Maharaja Kertajasa Jayawardhana. Miturut Nagarakretagama, Raden Wijaya séda ta ...

                                               

Crita guyon

Carita guyon kuwen sastra tulis jinis carita cindek ning wewengkon Cerbon lan Dermayu sing isié guyon atawa morégan. Sastra kiyen ditulis nganggo basa Cerbon-Dermayu atawa basa Jawa Cerbonan lan Dermayon.

                                               

Girisa (macapat)

Tuladha iki dijupuk saka Serat Witaradya anggitan Ki Ranggawarsita. déné utamaning nata bèr budi bawa leksana liré bèr budi mangkono lila legawa ing driya agung dènya paring dana anggeganjar saben dina liré kang bawa leksana anetepi pangandika.

                                               

Megatruh

Megatruh utawa Dudukwuluh iku kalebu tembang sekar madya. Wateké prihatin lan getun pungun-pungun. Megatruh ateges pegat ing ruh, ya iku saged milah-milah pundi ingkang saé pundi ingkang awon, lan ingkang awon dipunbucal, wondené ingkang saé sage ...

                                               

Ghatotkacasraya

Ghatotkacasrya iku kakawin utawa kitab kang ditulis déning Empu Panuluh ing mangsa pamréntahané Ratu Jayakerta. Kakawin iki diserat kurang luwih ing taun 1110 Saka utawa 1180 Masèhi. Carita kang ana ing kitab iki ya iku kramané antarané Abimanyu ...

                                               

Kakawin Nirarthaprakreta

Serat Nirarthaprakreta, punika kakawin, dados tembang mawi sekar ageng. Serat Nirarthaprakreta punika isinipun piwulang kawruh sepuh utawi uga dipunarani ngèlmu kasampurnan. Tembung punika uga dipunarani mistik. Kangge ngicipi isinipun, ing andha ...

                                               

Pratélan pupuh kakawin

Bhramarawilambita Anustup 17 Wipula Nakārawipula Pathya Rakārawipula Samanī Sarwawipula Mānawakrīdita Anustup 2 Bhakārawipula Witānā, Citrapada Rūpinī Widyutmālā Waktra Anustup 18 Anustup 19 Witāna Śāpantika Anustup 3 Takārawipula

                                               

Smaradhana

Smaradhana iku kakawin kang diserat rikala jamané Ratu Kameswara déning Mpu Dharmaja. Pupuh kapisan diwiwiti kanthi sesuluk kanggo misuwurké asmané Sri Kameswaea. Naskah utawa kakawin iki asring digayutaké kari prasasti ing taun 1185 kang nyebut ...

                                               

Kakawin Sutasoma

Kakawin Sutasoma punika salah satunggaling kakawin ingkang boten namung misuwur, nanging uga wigati dipuntepangi. Awit sepalih padha saking kakawin punika dados sesanti nasional Républik Indonésia: Bhinneka Tunggal Ika. Sesanti Indonésia punika b ...

                                               

Jobin

Kothak minangka barang sing lancip biasane bentuké persegi utawa persegi dowo. Kothak minangka bahan pabrikan sing digawe kaya keramik, watu, logam, lempung panggang, utawa malah kaca, umume digunakake kanggo nutupi atap, jubin, tembok, utawa oby ...

                                               

Pring (tuwuhan)

Bamboos minangka tuwuhan Evergreen perennial tetanduran ngembang ing subfamili Bambusoideae saka suket kulawarga Poaceae. Asale tembung "pring" durung mesthi, nanging bisa uga asale saka basa Walanda utawa Portugis, sing asale nyilih saka basa Me ...

                                               

Wangunan alami

Bahan sing umum kanggo macem-macem jinis bangunan alami yaiku lempung lan pasir. Yen dicampur karo banyu lan, biasane, jerami utawa serat liyane, campuran kasebut bisa dadi tongkol utawa adobe. Bahan liya sing digunakake ing bangunan alam: bumi, ...

                                               

Bendungan Aswan

Bendungan Aswan iku wadhuk sing dumunung ing kutha Aswan, Mesir. Kutha Aswan iku kutha ing "katarak" kali Nil ing Mesir. Loro dham mbendung kali ing titik iki: Bendungan Dhuwur Aswan sing luwih anyar lan Bendungan Aswan sing lawas utawa Bendungan ...

                                               

Dam / Bendungan

Dam uga karan Bendungan ya iku wangunan kanggo ngalang alangi miliné banyu, klebu miliné rembesan banyu njero lemah. Banyu kang dialangi miliné iku, ngembeng dadi wadhuk kang sakliyane bisa nyuda banjir uga bisa nyadhiyani banyu kanggo irigasi, P ...

                                               

Menara London

Yang Mulia Pura lan Benteng Karajan, utawi kawéntar kanthi nama Menara London inggih punika kastil ingkang ngemu aji sajarah ingkang mapan wonten ing pusat kutha London, Inggris wonten ing pinggiring Sungai Thames. Kastil punika wonten ing kawasa ...

                                               

Menara Ostankino

Menara Ostankino inggih punika sawijining menara TV lan radio ingkang wonten ing Moskwa, Rusia. Menara kanthi inggil 540 mèter punika dipunrancang déning Nikolai Nikitin inggih punika satunggaling anggota saking Federasi Donya Menara Agung. Pemba ...

                                               

Mercusuar

Mercusuar iku wangun yasan menara minangka didadèkaké sumber cahya ing dhataran kang dhuwur uga duwé mupangat kanggo mbiyantu navigasi kapal segara. Sumber cahya kang digunakaké jinisé wujud warna saka lampu nganti lensa uga geni. Karana kamajuan ...

                                               

Monumèn

Monumèn iku siji wangun struktur kang sengaja digawé kanggo mèngeti wong utawa prastawa wigati utawa kang dadi wigati tumrap golongan sosial minangka pérangan kanggo pangéling-éling mangsa kapungkur. Sawetara kutha krajan pusat pamaréntahan kaya ...

                                               

Omah

Omah iku pangonan sing digawé wong kanggo dedunung utawa netep. Ing sajeroning omah, wong utawa kulawarga mau bisa lèrèn lan nyimpen deduwéné. Ing jaman modhèren saiki, isi omah iku warna-warna, ana piranti kanggo nyiapaké pangan lan kanggo reres ...

                                               

Cendhéla

Jendhela minangka bolongan sing bisa ditutup, biasané dipasang ing tembok bangunan, montor lan dadi papan kanggo mlebu angin lan cahya ing njero senthong. jendhela bisa duwe akeh wujud, kaya ta segitelu, kothak, bunder, utawa mbentuk ora duwe atu ...

                                               

Gardhu

Gardhu utawi rondhan inggih punika griya ingkang wujudipun alit lan sok kanggé pajangan utawi saged ugi dipunagem cangkruk lan kemit. Gardhu ugi gadhah mumpangat wonten ing masarakat saubengipun inggih punika salah satunggilipun kanggé ngiyup ing ...

                                               

Gendhèng

Gendhèng, iku tutup payon omah sing digawé saka lempung, semèn, kaca kang dicithak. Werna-warna wangun lan jinisé gendhèng kaya ta kodhokan, slorokan. Mumpanggaté gendhèng kanggo tutup omah utawa yasan kang nglindungi omah utawa yasan saka udan u ...

                                               

Gubug

Gubug inggih punika griya alit ingkang wonten ing saubengipun sabin, tegal utawi ing wana ingkang gadhah mupangat kanggé tengga tetuwuhan lan sapanunggalipun saking gangguan ama utawi kéwan ingkang ngrisak tetuwuhan ingkang wonten ing sawah utawi ...

                                               

Lumbung

Lumbung ya iku omah kang wujudé cilik kang digawé nyimpen pari utawa kasil panènan saka sawah utawa tegalan. Lumbung uga bisa tinemu ana ing sakubengé omah ing pendunung ana ing désa, lumbung uga nduwèni mumpangat kanggo nyimpen pepanènan supaya ...

                                               

Omah Indis

Omah Indis ya iku omah sing dipanggoni para petinggi pamaréntahan Walanda ing abad angka 18 nganti pertengahan abad angka 20. Omah iki duwé kaunikan amarga dibangun manut karo iklim ing tanah Jawa kanthi désain utawa gaya yasan ing Éropah. Omah-o ...

                                               

Sofa

Sofa bisa dimangerténi minangka dhingklik dawa sing duwé lengen lan geger, tinutupi dening busa lan kain buntel utawa kulit. Tembung sofa asalé saka tembung sopha kang tegesé jog utawa amben.

                                               

Trowongan Al Shindagha

Trowongan Al Shindagha iku trowongan kang ana ing tlatah Dubai, Uni Emirat Arab. Wujud lan tatanan kang dumunung ana ing ngisor Lempongan Dubai kanggo ngubungake Deira lan Al Shindagha. Trowongan Al Shindagha ndhuwèni jalur kang ana ing ngisor se ...

                                               

Wadhuk Kedhungamba

Wadhuk Kedhungamba utawa Kedung Amba iku sawijining wadhuk ing Jawa Tengah sing dunungé antarané Kabupatèn Boyalali, Kabupatèn Grobogan lan Kabupatèn Sragèn. Wadhuk sing jembaré 6.576 hèktar iki ngèremaké 37 désa, 7 kacamatan ing 3 kabupatèn. Wad ...

                                               

Wadhuk Malahayu

Wadhuk Malahayu mapan wonten ing Désa Malahayu, Kacamatan Banjarharjo, Kabupatèn Brebes, Jawa Tengah. Kirang langkung 6 km saking Banjarharjo utawi 17 km saking Tanjung. Wiyaripun kawasan punika kirang langkung 944 hektar lan kabangun nalika taun ...

                                               

Wadhuk Selarama

Wadhuk Selarama utawa Seloromo iku wadhuk sing dumunung ing pèrèng sisih wétan gunung Muria. Sacara administratif, wadhuk iki dumunung ing kecamatan Gembong kabupatèn Pathi Provinsi Jawa Tengah, Indonésia. Wadhuk iki digawé déning pamaréntah kolo ...

                                               

Wadhuk Sempor

Wadhuk Sempor iku wadhuk sing dumunung ing Kabupatèn Kebumèn, Provinsi Jawa Tengah. Wadhuk iki jembaré watara 6.363 Ha, lan dumunung ing 7 kilomèter saloré kutha Gombong. Leté saka Kebumèn kurang luwih 20 Kilomèter. Saliyané nyadiakaké banyu kang ...

                                               

Wadhuk Sermo

Wadhuk Sermo iku salah sawijiné papan wisata ing Kacamatan Kokap,Kabupatèn Kulon Progo ing wewengkon DIY. Wadhuk Sermo nduwé kaanan alam sing nduwé potensi minangka kawasan wisata, lan wektu iki wis gawé raméning jagad pariwisata ing Kabupatèn Ku ...

                                               

Wadhuk Wadhaslintang

Wadhuk Wadhaslintang inggih punika wadhuk ingkang dumunung ing tapal wates Kacamatan Wadhaslintang Kabupatèn Wonosobo kaliyan Kabupatèn Kebumèn Provinsi Jawa Tengah. Wadhuk punika dipunyasa ing warsa 1992, kanthi gadhah wiyar 2. 262 Ha. Jarak ant ...

                                               

Jongmyo

Jongmyo punika kuil Konfusius ingkang wonten ing Kutha Seoul, Koréa Kidul. Kuil punika dipunyasa kanggé nyimpen tablet-tablet memorial anggota mendiang panguwasa saking Dinasti Joseon. Kuil Jongmyo punika nyimpen tablet memorial 19 raja lan 30 ra ...

                                               

Kuil Lama

Kuil Lama ya iku kuil kang diadegaké nalika taun 1694 déning Dinasti Qing. Banjur diterusae déning Kaisar Yongzheng nalika dhèwèké dadi kaisar ing taun 1722. Wiwitane kuil iki dadi omahé pangeran Yong, anaké Kaisar Yongzheng, nanging ana kang dig ...

                                               

Kuil Sam Poo Kong

Kuil Sam Poo Kong inggih punika kuil utawi klentèng ingkang dumunung ing laladan Simongan, Semarang. Panggènipun wonten ing tengah kutha Semarang. Kados gadhah sebatan Gedung Batu amargi ing dalemipun wonten guwa selo ageng ingkang dipunpitayani ...

                                               

Seoul Munmyo

Seoul Munmyo punika satunggaling kuil ingkang mapan wonten ing Seoul, Koréa Kidul. Seoul Munmyo punika jumeneng nalika jaman Dinasti Joseon ing taun 1398 lan kalebet kuil Konfusius tuwa dhéwé ing Koréa. Kuil ingkang mapan wonten ing kompleks Univ ...

                                               

Wiyara

Wiyara iku omah ngibadah umat agama Buda. Ing wiyara lumrahé ana patung Buda kanggo dipuja, uga ana ruwang kanggo puja bhakti lan pérangan kang biyasa dienggoni Bhikkhu. Makna barès tembung wiyara iku sejatine yasan kang dienggoni utawa ing basa ...

                                               

Lampu

Lampu yaiku barang kang bisa ngasilaké sinar kanthi sumber ènèrgi listrik. Lampu uga bisa duwé teges dop utawa bola lampu, lampu néon. Saliyané lampu neon, uga ana lampu kang sumber énerginé saka lenga, lan liya-liyané. Kang nggawé lampu kang sep ...

                                               

Lampu bohlam

Lampu bohlam inggih punika sumber cahya damèlan ingkang kaasilakèn ngèlampahi penyaluran arus listrik ngèlampahi filamen ingkang lajèngipun memanas lan ngasilakèn cahya. Kaca ingkang nyelubungi filamen panas mau nghalangi udara kanggé gegayutan k ...

                                               

Sènter

Sènter utawa suklih utawa sentolop ya iku piranti listrik portabel kang ngasilaké cahya kanggo pepadhang, kang sumberé nganggo baterai. Sènter dumadi saka sumber cahya kang dipasang ana ing sajeroning reflektor parabolik utawa piranti liyané, kac ...

                                               

Institut Tèknologi Bandung

Institut Téknologi Bandung iku perguruan tinggi nagari sing dumunung ing Kutha Bandung. ITB diadegaké tanggal 2 Maret 1959. Wektu iki status ITB yaiku BHMN. Kampus utama ITB sapunika ana ing sekolah tinggi tèhnik kapisan Indonésia.Lan duwé instit ...

                                               

Studenica monastery

Biara Studenica utawa Studenica monastery iku biara sing dumunung 39 km kidul-kulon kutha Kraljevo, ing Serbia tengah. Biara iki minangka biara Ortodhok Serbia sing gedhé dhéwé lan paling sugih Stefan Nemanja, ngadegaké biara iki ing taun 1190. B ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →