Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 148



                                               

Jonathan Edwards

Jonathan Edwards inggih punika satunggaling teolog asal Amérikah Sarékat ingkang gadhah prabawa ageng wonten ing prastawa Revival wonten ing Amérika. Edwards inggih punika satungaling pendèta Kongregasionalis ingkang kathah mbela ajaran Calvinis.

                                               

Frederick de Houtman

Frederick de Houtman punika satunggiling panjlajah Walandi ingkang berlayar liwat pasisir kilèn Australia salebetipun lelampahan nuju Sunda Kelapa. Panjenenganipun mbiyantu sesami navigator Walandi, Pieter Dirkszoon Keyser salebetipun pangamatan ...

                                               

George Stephenson

George Stephenson wujud siji insinyur ril sepur. Bapakné Stephenson nyambut gawé ing siji perusahaan tambang sing tugasé nglebokaké batubara menyang tungku perapian saka mesin uwab. George nalika awalé nyambut gawé minangka pangon sapi nalika umu ...

                                               

Johannes Gutenberg

Johannes Gensfleisch zur Laden zum Gutenberg, punika satunggiling pandhé logam waja lan emas kaliyan pancipta Jerman, ingkang misuwur déning sumbanganipun ing tèknologi cithak ing kiwa tengening taun 1450-an. Piyambakipun dianggep ingkang ndamel ...

                                               

John Mawe

Mawe wiyos wonten ing Derby taun 1764 putra saking Samuel Mawe. Ibunipun séda nalika piyambakipun nembé umur 10 taun lajeng dumugi ageng dipunurus déning garwa kaping kalih bapakipun, Francis wiyos ing Beigton. Ing taun 1970, piyambakipun dados k ...

                                               

Jomo Kenyata

Jomo Kenyata ya iku antropologi saka Kénya ing Afrika Wétan. Kenyata ya iku anggota saka suku bangsa Gikuyu, ya iku suku bangsa kang ana ing daérah pegunungan Kénya. Lair ing taun 1893, dhèwèké sekolah ing sawiji sekolah Kristen, nuli dadi pegawé ...

                                               

Kaahumanu

Elizabeth Ka ahumanu punika ratu Karajan Hawaii lan èstrinipun Kamehameha I. Piyambakipun punika èstri favorit raja lan ugi kiyat kanthi pulitik, lan teras nyipeng kakuwaosan ageng ing karajan. Ing taun 1827, Ka ahumanu nandhang sakit lan kasehat ...

                                               

Kaméhaméha I

Kaméhaméha I, uga kondhang ajejuluk Kaméhaméha Agung, jeneng dawané cara Hawaii: Kalani Pai ea Wohi o Kaleikini Keali ikui Kamehameha o Iolani i Kaiwikapu kau i Ka Liholiho Kūnuiākea, neluk sapérangan gedhé Kapuloan Hawaii lan resmi ngadegaké Kra ...

                                               

Kaméhaméha II

Kamehameha II yaiku raja ka-2 saka Kerajaan Hawaii. Jeneng lair yaiku Liholiho lan jeneng lengkap Kalaninui kua Liholiho i ke kapuIolani

                                               

Katarina saking Swedia

Katarina saking Swèdhen punika satunggiling pamimpin biara mirunggan pawèstri ing Swèdhen. Katarina punika putri angka sekawan saking wolu sadhèrèk. Bapanipun punika Ulf saking Godmarsson lan ibunipun punika Santa Brigidia. Katarina palakrami kal ...

                                               

Lloyd A. Fallers

Lloyd A. Fallers ya iku ahli antropologi lan sosiologi saka Nebraska, Amérikah Sarékat, kalairan 29 Agustus 1925. Lloyd olèh pandhidhikan saka ing University of Chicago. Ing taun 1946, dhèwèké olèh gelar Ph.B., MA taun 1949, lan Ph.D. taun 1953. ...

                                               

Mahmoed Joenoes

Nalika taun 1917, sawisé suwi meloni wulangan ing Madras School, dhèwèké tinanggenah ganteni guruné kang lagi gerah kanggo mulang lan mimpin Madras School. Sakdurnge, dhèwèké sempat dadi guru pembantu saka taun 1913. Kedudukane minangka pemimpin ...

                                               

Nayef bin Abdul-Aziz Al Saud

Nayef bin Abdulaziz Al Saud, uga diéja Naif iku Putra Makutha Arab Saudi lan uga Deputi Pisanan Mahamantri saka taun 2011 tekan taun 2012. Dhèwèké iku Mantri Dalam Negri saka taun 1975 tekan taun 2012.

                                               

Paus Martinus V

Paus Martinus V, kanthi nama lair Oddone Colonna utawi Odo Colonna, punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma wiwit taun 1417 dumugi taun 1431, dipunpilih nalika St. Martins Day ing Konsili Konstans déning satinggiling konklaf ingkang kap ...

                                               

Roald Dahl

Roald Dahl inggih punika penulis carita laré alit ingkang misuwur saking Inggris. Sampun kathah buku-bukunipun ingkang misuwur lan dipunterjemahaken wonten ing kathah basa.

                                               

Soerjadi Soerjadarma

Laksamana Udara Soerjadi Soerjadarma inggih punika Kepala Staf TNI Angkatan Udara saking taun 1946 dumugi taun 1962. Nalika 1 September 1945 piyambakipun dipuntugasaken mbentuk AURI déning Présidhèn Soekarno lan dipunangkat minangka KASAU Pisanan ...

                                               

Thābit ibn Qurra

Al-Sābiʾ Thābit ibn Qurra al-Harrānī, inggih punika satunggaling ilmuwan matematika, fisika, astronom, lan ugi penerjemah wontn ing taun- taun emas Islam ingkang dumunung wonten ing Baghdad wonten ing tengahing abad kaping sanga. Thabit ibn Qurra ...

                                               

Harriet Tubman

Harriet Tubman punika satunggiling panyengkuyung abolisi, kamanungsan, lan telik sandhi salaminipun Perang Sadulur Amérikah Sarékat. Sasampunipun mlajar saking panyipengan, panjenenganipun nglampahi tingang dasa misi kanggé nylametaken langkung s ...

                                               

Dhaptar Presidhèn Swiss

1858 - Jonas Furrer 1805-1861 1854 - Friedrich Frey-Herosé 1801-1873 1850 - Henri Druey 1799-1855 1860 - Friedrich Frey-Herosé 1801-1873 1863 - Constant Fornerod 1819-1899 1864 - Jakob Dubs 1822-1879 1862 - Jakob Stämpfli 1820-1879 1861 - Melchio ...

                                               

Olahan Acèh

Masakan Aceh minangka salah sawijining olahan jinis masakan masarakat Aceh ing Aceh ing Sumatra, Indonesia. Masakan iki misuwur lan misuwur ing Indonesia. Pedagang Arab, Persia, lan India pedagang mengaruhi panganan ing Aceh sanajan roso wis akeh ...

                                               

Olahan Banjar

Masakan Banjar dipengaruhi dening akeh budaya, kalebu masakan Melayu, Jawa, Cina lan India. Masakan Banjar umume kalebu panganan sup kayata sup ayam banjar. Beda karo soto banjar, sing nggunakake ketupat, sup ayam disajeni karo kukus. Duduh kaldu ...

                                               

Olahan India Indonesia

Masakan India Indonésia minangka salah sawijining jinis olahan arupa campuran masakan India kanthi gaya lokal Indonesia. Masakan iki kalebu adaptasi saka masakan asli saka India, uga kreasi asli sing diilhami saka budaya panganan Indonesia sing b ...

                                               

Olahan Indo

Masakan Indo minangka tradisi masak lan masakan fusi, umume ana ing Indonesia lan Walanda, uga Belgia, Afrika Selatan lan Suriname. Masakan iki ditondoi saka masakan campuran sing dumadi saka asli masakan Indonesia karo Eurasia -influences-utaman ...

                                               

Olahan Madura

Masakan Madura minangka tradhisi masakan masarakat Madura saka Pulo Madura ing Indonesia. Masakan iki uga dikenal ing Jawa Wétan uga ing pesisir kidul Kalimantan. Masakan Madura duwe rasa asin, gurih lan pedhes kanthi pengaruh Jawa. Panganan Madu ...

                                               

Olahan Makassar

Sop saudara, daging sapi pedhes utawa sup kebo. Burasa utawa Ketupat, kue ketan, biasane dipangan karo Coto Makassar lan Konro. Coto makassar, godhok sing digawe saka campuran kacang, rempah-rempah, lan offal pilihan sing kalebu otak sapi, ilat l ...

                                               

Olahan Malay

Masakan Malay punika tradisi masak saka ètnis Melayu saka Asia Kidul-Wétan, manggon ing modern-dina Malaysia, Indonesia, Singapore, Brunei, Southern Thailand lan Filipina uga ing Kepulauan Cocos, Sri Lanka lan Afrika Selatan. Wilayah Melayu sing ...

                                               

Kamaharajan Rum

Kamaharajan Rum iku siji èntitas pulitik ing Meditèrani kang gedhé dhéwé sing tau ana. Sajarah èntitas pulitik iki wiwité saka didegakéné kutha Roma ing Itali ing taun 753 SM. Wewengkon jajahané kalebu pulo Britania ing ujung kulon nganti Mesir i ...

                                               

Yugoslavia

Yugoslavia iku minangka siji nagara sing naté ana ing laladan Balkan, ing sisih kidul-wétan Éropah, saka taun 1918 nganti taun 2003. Sadurungé nagara ini wujud nagara fédheral sing dumadi saka praja-praja yaiku Serbia, Montenegro, Slovenia, Kroas ...

                                               

Pantelleria

Pantelleria iku siji pulo sing dunungé ana ing antarané Sisilia lan Tunisia. Jaman mbiyèn pulo iki diarani Cossyra. Dunungé pulo iki presisé 100 km sakidul-kuloné Sisilia lan 60 km sawétané Tunisia. Pulo ini ndarbèni sing ndunungi 7.729 jiwa lan ...

                                               

Île de la Cité

Île de la Cité inggih punika kalebet salah satunggal saking kalih pulo ingkang alami ingkang wonten ing Lèpèn Seine ing kitha Paris. Île de la Cité inggih punika minangka punjering kitha Paris lan papanipun minangka wonten kitha ing abad kaping t ...

                                               

Panalaran déduksi

Panalaran déduksi iku cara nggawé tingkesan kanthi ningkes prakara umum dadi prakara kusus. Kanthi cara déduksi, prakara diputusaké saka ukumé dhisik banjur buktiné, déné ing induksi carané kawalikané, buktiné dhisik banjur ukumé. Pamikiran cara ...

                                               

Jiwa

Ing akeh kapitayan, filsafat, lan mitologi tradhisi, nyawa iku incorporeal pet saka kang urip. Jiwa utawa psyche kalebu kabisan spiritual makhluk urip: nalar, watak, pangrasa, eling, qualia, memori, pemahaman, mikir, lsp. Gumantung saka sistem fi ...

                                               

Intuisi

Intuisi ya iku kabisan mangertèni tanpa prelu mikir utawa nyinau. Kabisan iki kang diantukaké kawit lair utawa gawan lair diarani kabisan instingtif. Kabisan iki bisa kanggo mangertèni kasunyatan utawa kabeneran kanthi langsung tanpa nganggo logi ...

                                               

Gottfried Leibniz

Gottfried Wilhem Leibniz utawi sok dipunéja minangka Leibnitz utawi Von Leibniz 1646 – 14 November 1716) punika satunggiling filsuf Jerman keturunan Sorbia lan asalipun saking Sachsen. Panjenenganipun mliginipun misuwur déné faham Théodicée bilih ...

                                               

Rudolf Otto

Rudolf Otto inggih punika satunggalipun teolog Protèstan lan pakar perbandingan agama ingkang misuwur. Panjenenganipun asalipun saking Jerman.

                                               

Edith Stein

Edith Stein, dipuntepangi sasampunipun panampinipun dhumateng Ordo Karmelit minangka Teresa Benedicta of the Cross lan dipunkanonisasi kanthi asma kasebat taun 1998, punika satunggiling filsuf, feminis, suster Carmelite, lan martir ingkang tilar ...

                                               

Aksara Carakan

Aksara Carakan utawa Hanacaraka iku sawijining aksara kang digunakaké ing Tanah Jawa lan saubengé kaya ta ing Madura, Bali, Lombok lan uga Tatar Sundha. Aksara Carakan iku uga diarani aksara Jawa nanging sajatiné ukara iki kurang sreg amarga aksa ...

                                               

Layar (aksara Jawa)

Kanggé kaginan sanès saking layar, mangga mirsani Layar kapal Layar punika salah satunggiling sandhangan panyigeging wanda ingkang dipun-ginakaken wonten ing aksara Jawi Hanacaraka. Sandhangan wau wujud tandha garis miring ing nginggil aksara, ka ...

                                               

Patèn

Patèn utawi pangkon punika satunggiling sandhangan panyigeging wanda ingkang dipun-ginakaken wonten ing aksara Jawi Hanacaraka. Ukara ingkang dipunpungkasi mawi patèn/pangkon, tegesipun ukara kalawau sampun purna, sampun dumugi padha. Salajengipu ...

                                               

Pepet

Pepet iku sawjining sandhangan swara sajeroning aksara Hanacaraka, sing ngowahi swara saka foném /a/ ing aksara nglegena dadi swara /ě/. Sandhangan swara suku iki dunungé ing sadhuwuring aksara. Pocapan aksara nglegena sing dipasangi sandhangan i ...

                                               

Suku (aksara Jawa)

Suku iku sawjining sandhangan swara sajeroning aksara Hanacaraka, sing ngowahi swara saka foném /a/ ing aksara nglegena dadi swara /u/. Sandhangan swara suku iki dunungé ing ngisor lan samburiné aksara. Pocapan aksara nglegena sing dipasangi sand ...

                                               

Wulu (aksara Jawa)

Wulu iku sawjining sandhangan swara sajeroning aksara Jawa Hanacaraka lan uga ing Aksara Bali, sing ngowahi swara saka foném /a/ ing aksara nglegena dadi swara /i/. Sandhangan swara wulu iki dunungé ing sadhuwuring aksara. Pocapan aksara nglegena ...

                                               

Aksara Pégon

Aksara Pégon iku aksara Arab utawa luwih pas yèn diarani: Aksara Jawi kang diowah-owah lan diréka-réka kanggo nulisaké basa Jawa. Tembung Pegon jaré asalé saka basa Jawa pégo kang tegesé "ora lumrah". Amerga basa Jawa kang ditulis nganggo huruf A ...

                                               

Senggani (piranti gamelan)

Senggani ya iku waditra gamelan kang pérangan pengasil munié wilah-wilahé kang digawé sing kaca atawa gelas. Senggani wis beli lazim kanggo waditra gamelan sekien. Kaanan senggani mung diweruhi sing prasasti-prasasti kuna. Ari dideleng sing bentu ...

                                               

Uli Herdinansyah

Uli Herdinansyah. Uli Herdinasnyah iku salah sijiné aktor lan presenter kang asalé saka Indonésia. Uli miwiti kariré dadi penyiar radio ing Hard Rock FM Jakarta. Saliyané iku Uli uga dadi presenter ing akèh acara-acara kang disiyaraké ing stasiun ...

                                               

Tembang dolanan

Tembang dolanan ya iku jinis tembang reripta gagrak anyar kang ora nganggo paugeran gatra, guru lagu, guru wilangan, lan dhong dhing. Nanging, biyasa ditembangaké déning bocah-bocah cilik, mligi ing padésan, sinambi dolanan bebarengan karo kanca- ...

                                               

Lir Ilir

Tembang Lir-ilir punika tembang dolanan laré-laré alit jaman kawuri lan miturut cariyosipun simbah-simbah ingkang nganggit inggih punika kanjeng Sunan Bonang. Tembang punika ngandhut falsafah agami ingkang lebet, ingkang maringi pepadhang dhumate ...

                                               

Stadion Si Jalak Harupat

Si Jalak Harupat ya iku stadion ulah raga kang mapan ana ing désa Kopo lan Cibodas, Kacamatan Sorèang, Kabupatèn Bandhung. Jeneng Si Jalak Harupat dijupuk saka jejuluk sawijining pahlawan nasional saka Bojongsoang, Bandung ya iku Otto Iskandardin ...

                                               

Caringin, Bogor

Kacamatan Caringin merupakan salah satu kacamatan di kabupatèn Bogor, Jawa Barat. Kacamatan Caringin berbatasan dengan Kacamatan Cigombong dan Kacamatan Cijeruk di Sebelah Selatan. Di Utara Berbatasan dengan Kacamatan Ciawi dan Kacamatan Megamend ...

                                               

Haurgeulis, Indramayu

Kecamatan Haurgeulis iku salah sijining kecamatan ing kabupatèn Indramayu, Jawa Barat. Haurgeulis iku salah sijine Kecamatan sing Heterogen ya iku akeh golongan etnis urip ning kene ya iku: Jawa, Sunda, Arab, Cina, Betawi lan Padang. Wates sisih ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →