Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 147



                                               

Ichthyosaurus

Ichthyosaurus ya iku kelompok reptil segara gedhé sing mirib iwak lan lumba-lumba. Kéwan iki urip nalika èra Mesozoikum. Miturut fosil sing tinemu,diprakirakakè kéwan iki sepisanan ana nalika sawatara 245 yuta taun kepengker. Kéwan iki cures kira ...

                                               

Massospondylus

Massospondylus / ˌmæsoʊˈspɒndɪləs / mas-oh-SPON-di-ləs; saka basa Yunani, μάσσων massōn, "luwih dawa" lan σπόνδυλος spondylos, "vertebra") minangka jinis dinosaurus sauropodomorph saka Periode Jurassic Awal Hettangian nganti Umur Pliensbachia, ud ...

                                               

Plesiosaurus

Plesiosaurus ya iku jinising reptil laut kang gulune dawa saka ordho Plesiosauria kang urip ing banyu. Plesiosaurus kalebu jinis dinosaurus karnivora. Panganan mligi ya iku iwak. Plesiosaurus urip ing jaman awal Jurassik. Fosil wrangka Plesiosaur ...

                                               

Stegosaurus

Stegosaurus tegesé "kadal kang duwé atap", amarga sisik-sisik gedhé kang ana ing dhuwur gegere ya iku sawijining génus dinosaurus hèrbivor gedhé saka jaman Awal Jurassic ing Amérika Utara. Spesies iki ya iku salah siji jinising dinosaurus kang pa ...

                                               

Ultrasaurus

Ultrasaurus iku dinosaurus kerabat Brachiosaurus sing gedhé dhéwé ing jinisé. Ultrasaurus awerna ijo ngejrèng, ukurané awak tekan 30 mèter. Padha karo kerabat-kerabat gulu dawa liyané, dinosaurus iki wujud jinis hèrbivor. Fosil pupu sing tinemu t ...

                                               

Velociraptor

Velociraptor ya iku jinis kéwan dinosaurus sing kalebu kéwan karnivora nalika jamanè ya iku ing Jaman Cretaceous pungkasan. Tembung Velociraptor manawa kapèrang dadi loro ya iku Veloci lan Raptor,manawa didefinisikakè bakal duwé teges dinosaurus ...

                                               

Asal mula Asu domèstik

Asal saka asu domèstik utawa asu kang biasané dadi ingon-ingon, iku ana marga wujud divergen gènètik saka srenggala, domèstikasi, lan pangembangan dadi jinis asu lan kelas-kelas asu. Asu kasebut minangka anggota jinis genus Canis, kang dadi bagéa ...

                                               

Lingkes éurasiah

Life Lingkes éurasiah iku kucing ukuran sedhengan sing asli Sibèri, Asiah Tengah, Wétan, lan Kidul, Éropah Lor, Tengah, lan Wétan. Kéwan iki kagolong kéwan sing Ora Nyamari ing Pratélan Abang IUCN wiwit 2008 amarga sebarané ngambah laladan sing a ...

                                               

Smilodon

Smilodon,asring dipunsebat kucing untu- pedhang utawi macan untu pedhang,inggih punika satunggal jinis kéwan machairodontine ingkang sampun cures. Kucing jinis punika urip endemik wonten ing Amérika lèr ngantos Amérika kidul,urip wonten ing jaman ...

                                               

Marsupialia

Marsupialia iku golongan mamalia kang wadon/baboné duwé marsupium, amarga saka iku banjur diarani uga kéwan mawa kanthong. Marsupialia iku mamalia kang tuwuh kapisah saka golongan liyané. Sing wadon duwé loro vagina kang kaloroné kabuka kanthi èk ...

                                               

Kanguru

Kanguru punika salah satunggaling kéwan khas Australia. Kajawi misuwur dados kéwan ingkang lucu, kanguru ugi saged mlumpat nalika pidhah panggènan. Kathah panliti ingkang nliti kénging menapa kanguru mlumpat nalika pindhah panggènan. Nalika nembé ...

                                               

Macan tasman

Macan tasman iku marsupiyal karnivor gedhé dhéwé ing kala modhèren. Kéwan iki karan "macan" amarga gegeré ules lorèk, nanging uga ana kang ngarani srenggala tasman amarga pawakan lan pratingkahé mèmper kéwan saka famili Canidae. Kéwan iki asli Os ...

                                               

Walabi

Walabi punika salah setunggaling kéwan ingkang taksih satunggal kulawarga kaliyan kanguru. Walabi kapanggih wonten ing Australia saha ing pulo-pulo ingkang caket Australia. Wonten kathah speciés walabi. Spesies punika dipunklompokaken miturut hab ...

                                               

Trenggiling

Trenggiling iku wakil saka ordho Pholidota kang isih tinemu ing Asia Kidul-Wétan. Kéwan iki mangan gegremet lan mligi semut lan rayap. Trenggiling urip ing alas udan tropis dhataran cendhèk. Trenggiling uga sok ditepungi minangka anteater. Wangun ...

                                               

Primata

Primata iku anggota saka ordo biologi, grup iki dumadi saka kabèh lemur, kethèk, lan manungsa. Primata asal saka tembung Latin Primates, kang tegesé "salah siji kang pisanan, paling apik, noble ". Colin Groves ndata watara 350 spésies primata saj ...

                                               

Haplorrhini

Haplorrhines, utawa primata "irung garing", iku kulawarga saka klad Haplorrhini: prosimian tarsier lan kabèh simian sajati. Simian iku catarrhines lan platyrrhines. Pratélan ing ngisor warna-warna kulawarga haplorrhine, lan dunungé ing Ordo Prima ...

                                               

Lemur

Lemur, kang asalé saka basa Latin lemures, ya iku kéwan saka ordho primata kang urip lan manggon Madagaskar, Afrika. Teges saka tembung lemures iki ya iku makluk utawa arwah ing wayah wengi utawa memedi. Babagan iki bisa waé amarga wujud mata kéw ...

                                               

Lutung

Lutung duwé dasanama Langur, Budeng, Petu, Hirengan. Lutung duwé rambut warna ireng lan sithik warna pérak. Nang endhasé ana jambulé. Dawané lutung saka endhas nganti sikil kira-kira 50 cm, dawa buntuté 70 cm, aboté lutung kira-kira 6 kg. Lutung ...

                                               

Columbiformes

Ordo manuk Columbiformes nyakup dara lan merpati sing kasebar wiyar ing saindhenging donya, sing diklasifikasikaké sajeroning famili Columbidae, lan Dodo & Solitaire Rodrigues sing wis cures, sing wis suwé diklasifikasikaké sajeroning famili kalo ...

                                               

Galliformes

Galliformes iku ordho manuk kang ngambah kalkun, pitik alas, manuk gemak, kuau, merak lan pitik alas hias. Ordo iki kapérang saka watara 256 spésies kang kasebar ing mancanegara. Manuk-manuk ing ordho Galliformes duwé manéka ukuran, saka manuk Ge ...

                                               

Pycnonotidae

Merbah utawa karan uga cucak-cucakan iku suku manuk manggung saka Afrika lan Asia tropis. Manuk-manuk iki akèh-akèhé duwé suwara sing merdu lan nyanyian sing manéka warna, kerep alas dadi ribut déning suwarané mligi nalika ésuk lan soré. Sajeroni ...

                                               

Cucak gunung

Cucak gunung ya iku sejinis manuk ocehan saka suku Pycnonotidae. Manuk iki uga dikenal kanti jeneng liya: cica-rante. Jeneng ilmiahe ya iku Pycnonotus bimaculatus. Sewentara sajrone basa Inggris karan Orange-spotted Bulbul, ngrujuk marang bintik ...

                                               

Cucak kuning

Cucak kuning ya iku jeneng sajinis manuk ocèhan saka suku Pycnonotidae. manuk iki uga dikenal umum minangka kutilang emas, pecampeor utawa tempuruk kunyit. jeneng ngèlmiahé ya iku Pycnonotus melanicterus. Sawentara sajroné basa Inggris karan Blac ...

                                               

Baya

Baya utawa kerep mau bajul ya iku reptil sing awake gedhé sing urip ing banyu. Sacara ilmiah, baya nyakup kabèh spésies kulawarga suku Crocodylidae, kalebu uga baya iwak. Sanadyan mangkono jeneng iki bisa uga kanthi longgar kanggo nyebut baya’ al ...

                                               

Cecak (kéwan)

Cecek utawa cecak iku kéwan reptil sing biyasa ngrayap ing témbok utawa wit. Cecek awarna klawu, nanging ana uga sing awarna coklat kapara ireng. Cecek racaké duwé ukuran watara 10 centimeter. Cecek bebarengan karo tekèk lan sabangsané kagolong s ...

                                               

Klarap

Klarap utawi clèrèt gombèl punika jinisipun reptil ingkang kalebet wonten suku Agamidae. Ugi dipunarani clarat, clèrèt, tlarap, tlèrèp, clarat gothat, slèrèt gombèl, jangga lèrèt, klarap lorèk, gogoten, derbabing, kap lan pengpengno. Bangsa Kadha ...

                                               

Menyawak komodho

Komodho utawa menyawak komodho yaiku spésies kadal gedhé dhéwé sadonya kang urip ing pulo Komodo, Rinca, Flores, Gili Motang, lan Gili Dasami ing Nusa Tenggara.Biawak gedhé iki saka pendhudhuk asli Pulo Komodo mau déning sesebutan ora. Komodo kag ...

                                               

Ula

Ula utawa sawer ing basa krama, kalebu bangsaning kéwan rumangkang utawa rèptil. Kajaba iku, uga kalebu cacahing ordho sekwamata lan sapaduluran karo kadhal. Ula iki kagolong kéwan kang adhem getihé dadi kudu akèh mépé ing cahyaning srengéngé kan ...

                                               

Ula cecak

Ula cecak utawa kerep uga sinebut ula omah ya iku sajinis ula cilik saka suku Colubridae. Dijenengeni mangkono amarga ula iki kerep ditemoni ing sajeroning omah, ing kiwa-tengené pawon utawa lemari, langgo mburu cecek kang dadi kesenengané. Jenen ...

                                               

Ula gadhung

Ula gadhung sijining jinis ula kang duwé wisa ènthèng saka suku Colubridae. Jeneng liya antarané ular pucuk, oray pucuk, lan ing basa Inggris karan Oriental whip-snake lan Asian vine snake. Disebut ula gadhung amarga ula iki duwé warna kang madar ...

                                               

Ula kobra

Ula sendok utawi ingkang misuwuripun ula kobra inggih punika jinis ula kang gadhah wisa, ula punika asalipun saking suku Elapidae. Dipun wastani ula sendok amargi ula punika saged jumenengaken saha mipihaken jangganipun nalika wonten musuh ingkan ...

                                               

Ula siput

Ula siput yaiku sajinis ula cilik anggota suku Colubridae. Dijenengi kaya mangkono amarga mangsa mligi yaiku pira-pira siput cilik, utawa amarga obahé kang alon kaya mangsané iku. Sajeroning basa Inggris ula iki dikenal minangka keeled slug-snake ...

                                               

Ula gadhung luwuk

Ula gadhung luwuk ya iku salah siji ula kang duwé wisa mbebayani. Ula iki duwé jeneng ilmiah Trimeresurus albolabris. Ula iki uga dikenal kanthi jeneng oray bungka, oray majapait, ula bangka-laut utawa ula gadhung luwuk, tarihu. Ing basa Inggris ...

                                               

Ula anang

Ula anang utawa lanang ya iku ula kang duwé upas lan ula paling dawa kang ana ing dunya, kanti dawa awaké nganti sakiwa-tengené 5.7 m. Nanging dawa kéwan diwasa ing lumrahé amung sakiwa-tengené 3 – 4.5 m waé. Ula iki diwedèni déning wong amarga u ...

                                               

Ula bajing

Ula bajing utawa ula bamban ya iku sajinis ula kang wernané ijo kang gedhé lan lincah, mènèk wit saka suku Colubridae. Dijenengi kaya mangkono amarga ula iki racaké memangan bajing, saliyané kéwan-kéwan liyané. Ula iki kerep uga sinebut Ula ijo, ...

                                               

Ula lemah

Ula lemah ya iku sajinis ula bandotan kang duwé upas kang kuwat. Kalebu sajeroning anak suku Crotalinae, ula lemah nyebar ing Asia Tenggara lan Jawa. Ulak iki uga dikenal kanti jeneng lokal kaya ta oray lemah, oray gibug, ula edor, lan liyan-liya ...

                                               

Ula tambang

Ula tambang ya iku sajinis ula cilik saka suku Colubridae. Lumrahé, ula iki uga karan kanti jeneng ula tali, ula tampar utawa ula tlampar. Ing laladan Toraja ula iki dijenengi duwata utawa ule lewora. sajeroning basa Inggris dikenal minangka Gmel ...

                                               

Ula welang

Welang yaiku jeneng sajinis ula kang duwé upas anggota suku Elapidae. Biyasa nyebuté minangka ula belang utawa oray belang, jeneng kang rodok mbingungaké amarga digunakaké uga kanggo nyebut ula liyané kang serupa lan berkerabat cepak: ula weling. ...

                                               

Ula weling

Weling utawa ula weling ya iku sejinis ula kang duwé upas saka suku Elapidae; nyebar ing Asia Tenggara nganti ing Jawa lan Bali. Ing pira-pira panggonan dikenal minangka ula belang, jeneng kang uga diwènèhaké kanggo ula welang. Ula warakas saka l ...

                                               

Iwak pitik

Iwak pitik yaiku daging kang dijupuk saka kéwan pitik yaiku jinising unggas utawa kéwan ingon ing donya. Daging pitik biyasané dadi panganan kanthi diolah m anéka cara.

                                               

Pitik cemani

Piték Cemani ya iku piték kang sakabèhé wernané ireng lan diyakini bisa kanggo kagiyatan pedukunan. Miturut peternak génerasi awal, cemani asalé saka Kedu Temanggung, ciri mirunggan pitek cemani ya iku kabèh awaké lan wuluné wernané ireng, kalebu ...

                                               

Pitik tangkep

Pitik tangkep utawa Ayam tangkap yaiku salah sawijining olah-olahan saka Acèh. Panganan iki adhedasar iwak pitik lan tambahan bumbon rempah kang maneka werna. Bumbon sing mliginé gegodhongan iki uga digoréng karo iwak pitik ing wajan. Pramila nal ...

                                               

Anggang-anggang

Anggang-anggang ya iku jinisé kéwan gegremet kang uripé ana banyu. Ing basa Inggrisé mau water strider, saliyané iku uga ana kang ngarani jesus bug. Anggang-anggang utawa iwak sewu iki bisa didadèkake pratandha alami yèn banyu iki ora kena limbah ...

                                               

Garèngpung

Garèngpung utawa Gongpérét yakuwi kéwan gegremetan sing duwé swara sing khas lan racaké metu ing pungkasan mangsa udan lan dadi tengeran wiwitane mangsa katiga. Wujudé mèh padha kaya laler nanging ukurané luwih gédhé, racaké ménclok ing wit-witan ...

                                               

Semut

Semut iku gegremet eusosial saka kulawarga Formisidae, kalebu ing ordho Himenoptera padha karo tawon. Semut kapérang dadi 12.000 golongan lan paling akèh ana ing laladan tropis. Semut dikenal kanthi koloni lan susuhé sing temata. Saben koloni kap ...

                                               

Dhaptar basa miturut rumpun basa

Basa Alas Basa Batak Toba bbc Basa Kluet Basa Batak btk Basa Brunei kxd Basa Betawi bew Basa Madura Basa Melayu Kutai Kota Bangun mqg Basa Tamiangmelayu-aceh Basa Melayu Sabah Basa Melayu Bukit bvu Basa Melayu Kutai Tenggarong vkt Basa Melayu ms ...

                                               

Kulawarga basa Indo-Éropah

Basawangsa Barata Éropa iku basawangsa sing gedhé dhéwé ing donya ditilik saka gunggung penuturé. Kurang luwih separuh saka 6 milyar wong sing ndunungi bumi duwé sawiji basa Barata Éropa minangka basa ibu. Basawangsa iki karan Barata Éropa amarga ...

                                               

Ahmad bin Billah

Mohamed Ahmed Ben Bella, miyos 25 Dhésèmber 1918, Maghnia, Aljazair) njabat Présidhèn Aljazair ingkang kapisanan lan jejuluk Bapak Bangsa.

                                               

Anthonius saka Padua

Santo Antonius saka Padua, uga divenerasikaké minangka Antonius saka Lisboa, mligi ing Portugal iku siji santo Katulik kang dilairaké saka siji kulawarga sugih ing Lisbon kanthi jeneng Fernando de Bulhões.

                                               

Augusto De Marsanich

De Marsanich lair ing Roma. Panjenenganipun mlebu ing Tentara Italia ing taun 1916 lan nyedhiyakake pendhidhikan ing Perang Dunia I. Sasampunipun dados tentara piyambakipun tumut ing politik lan gabung ing Partai Fasis Nasional wonten ing taun 19 ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →