Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 142



                                               

Matthias Schleiden

Matthias Jakob Schleiden iku botanis Jerman lan panemu téari sèl, bebarengan karo Theodor Schwann lan Rudolf Virchow. Lair ing Hamburg, Schleiden sekolah ing Heidelberg lan praktèk hukum ing Hamburg, nanging banjur nekuni hobi ing babagan botani.

                                               

Angela Dorothea Merkel

Dr.Angela Dorothea Merkel ; inggih punika Kanselir Jerman. Merkel kapilih ing Bundestag saking Mecklenburg-Vorpommern. Panjenenganipun naté dados pangarsanipun Uni Démokrtatik Kristen wiwit taun 2000, lan ugi dados pangarsanipun Uni Sosial Kriste ...

                                               

David Hilbert

David Hilbert punika matématikawan Jerman. Sapérangan ageng tiyang menggalih bilih panjenenganipun punika salah satunggiling matématikawan paling gadhah prabawa ing abad kaping 19 lan awal abad kaping 20. Panjenenganipun pikantuk réputasi minangk ...

                                               

Fidel Castro

Fidel Alejandro Castro Ruz punika Présidhèn Kuba sapunika. Sadèrèngipun, panjenenganipun mangréh Mahamantri amargi dipuntunjuk ing wulan Fèbruari 1959 sasampunipun dados komandhan révolusi ingkang gagal présidhèn Déwan Nagara ngrangkep jawatan Dé ...

                                               

Gjorge Ivanov

Gjorge Ivanov iku présidhèn kapilih Républik Makedonia. Ivanov ngrampungaké pendhidhikan ing kampung halamané, Valandovo. Nganti 1990, dhèwèké sawijining aktivis ing League of Socialist Youth, Yugoslavia. Dhèwèké krama, peputra loro, lan manggon ...

                                               

Hosni Mubarak

Muhammad Hosni Said Mubarak, Arab: محمد حسنى سيد مبارك Muhammad Husnī Mubārak,juga dikenal minangka Hosni Mubarak, Arab: حسنى مبارك Husnī Mubārak iku présidhèn Mesir wiwit 14 Oktober 1981.

                                               

Anwar Sadat

Muhammad Anwar El Sadat iku Présidhèn Mesir sing kaping telu, masa bektiné saka tanggal 15 Oktober 1970 nganti dhèwèké ditémbak tanggal 6 Oktober 1981. Dhèwèké anggota senior Kelompok Opsir Bébas sing nggulingaké Dinasti Muhammad Ali mawa Révolus ...

                                               

Vicente Fox

Vicente Fox Quesada yaiku Présidhèn Meksiko kang kaping 72. Vicente Fox kapilih dadi présidhèn lumantar pemilu présidhèn taun 2000 kang kanthi temenan dadi présidhèn sepisanan saka kalangan oposisi wiwit Francisco Madero ing taun 1910. Piyambakip ...

                                               

Iskander Mirza

Iskander Mirza, lair; 13 November 1899 – tilar donya; 13 November 1969) njabat minangka Présidhèn pisanan Pakistan. Panjenengané uga tau njabat minangka Gubernur Jendral kaping 4 Pakistan sadurungé kalungguhan iku digantèkaké karo kalungguhan pré ...

                                               

Paus Yohanes Paulus II

Paus Yohanes Paulus II, punika Paus, Biskop Roma, lan kepala Gréja Katulik Roma wiwit 16 Oktober 1978 dumugi sédanipun. Panjenenganipun ugi pamimpin Negari Kitha Vatikan, nagari berdaulat kanthi wiyar paling alit ing donya. Paus Yohanes Paulus II ...

                                               

Paul Broca

Paul Pierre Broca inggih punika satunggaling dhokter, ahli anatomi, lan antropolog Prancis. Piyambakipun miyos wonten ing Sainte-Foy-la-Grande, Prancis.

                                               

Bernard Sellato

Bernard Sellato ingkang miyos nalika taun 1951 nyandang gelar master géologi saking ENSG wonten ing Nancy lan gelar dhoktor antropologi saking EHESS ing Paris, Prancis. Piyambakipun dumunung kanthi dangu wonten ing Kalimantan saperlu nelaah sajar ...

                                               

Pierre Jules César Janssen

Pierre Jules César Janssen minangka satunggaling astronom Prancis, ingkang sesarengan kaliyan ilmuwan Inggris Joseph Norman Lockyer, dipunakoni minangka panemu gas helium.

                                               

Nicolas-Louis de Lacaille

Abbé Nicolas Louis de Lacaille inggih punika satunggaling astronom Prancis. Piyambakipun misuwur amargi katalogipun mèh 10.000 lintang kidul, kalebet 42 objèk samar-samar. Katalog punika, ingkang dipunsebat "Coelum Australe Stelliferum", dipunter ...

                                               

Pierre-Simon Laplace

Pierre-Simon, marquis de Laplace punika satunggiling ahli matématika lan astronom Prancis ingkang nelakaken téyori bilih bumi mayuta-yuta taun kapengker kapisah saking srengéngé lan saya dangu kulit njawinipun garing lan tansaya atos. Ing taun 17 ...

                                               

Urbain Le Verrier

Urbain Jean Joseph Le Verrier inggih punika matematikawan Prancis ingkang neliti mekanika benda langit, piyambakipun kawentar amargi naté tumut panalitèn ingkang kasilipun panemuan planit Neptunus. Le Verrier gadhah garwa kaliyan putra. Piyambaki ...

                                               

Charles Messier

Charles Messier inggih punika astronom Perancis ingkang kondhang amargi katalog Messier ingkang isinipun babagan obyek-obyek langit dalam, kaya ta nebula kaliyan gugus bintang, iangkang gunggungipun ngantos 103 ingkang kawentar dados Obyek Messie ...

                                               

Édouard Albert Roche

Édouard Albert Roche yakuwi ilmuwan saka Prancis, ingkang nyambut damel ing panalitèn medan mekanik celestian. Namanipun dipunparingaken kanggé konsèp Roche sphere, Roche limit kaliyan Roche lobe. Piyambakipun nimba kawruh ing Universitas Montpel ...

                                               

Marie-Antoine Carême

Marie-Antoine Carême inggih punika satunggaling juru masak Perancis ingkang kawéntar minangka "Raja para Juru Masak lan Juru Masak para Raja". Piyambakipun ngenalaken gaya masak ingkang dipunkenal minangka grande cuisine. Carême nyambut damel kan ...

                                               

Auguste Escoffier

Georges Auguste Escoffier inggih punika satunggaling juru masak Perancis lan panulis buku kulinèr ingkang nyederhanakaken métode masak tradhisional Perancis tilas Marie-Antoine Carême sarta nyiptakaken sistem organisasi wonten ing dhapur. Sistem ...

                                               

Antoine Lavoisier

Antoine-Laurent de Lavoisier inggih punika tiyang ingkang tanggel jawab maringi nama dhateng oksigèn wonten ing taun 1774. Pangandikan oksigèn kasusun saking kalih tembung Yunani, oxus lan gennan.

                                               

René-Maurice Gattefossé

René-Maurice Gattefossé inggih punika satunggaling kimiawan lan ahli parfum saking Perancis. Piyambakipun dipunkenal amargi medalaken tembung aromaterapi wonten ing taun 1920-an, kanggé praktik penganggoan lenga ingkang kapendhet saking manéka te ...

                                               

Pierre de Fermat

Pierre de Fermat iku siji ahli ukum saka Prancis ing Parlement Toulouse, Prancis kidul, lan siji matématikawan. Akèh wong sing njuluki minangka bapak saka calculus modhèren. Carané nemu ordinat sing gedhé dhéwé lan cilik saka garis lengkung uga n ...

                                               

Jean Baptiste Joseph Fourier

Jean Baptiste Joseph Fourier punika matématikawan lan fisikawan Prancis ingkang paling dipuntepangi amargi miwiti panylidhikan deret Fourier lan panrapanipun ing prakawis arus panas. Transformasi Fourier ugi dipunparingi asma kanggé ngurmati piya ...

                                               

Claude Monet

Claude Monet dipuntepangi ugi kanthi asma Oscar-Claude Monet utawi Claude Oscar Monet punika juru lukis Prancis kanthi aliran impresionisme. Lukisanipun Impression, Sunrise punika asal asma pamaringan asma aliran impresionisme.

                                               

Nicolas Poussin

Nicolas Poussin punika satunggiling pelukis Prancis, pangrintis lan praktisi paling ageng seni lukis klasik Prancis abad kaping 17. Karya-karyanipun nggambaraken kabeningan, logika lan kateraturan. Dumugi abad kaping 20 panjenenganipun tetep dado ...

                                               

Maximilien Robespierre

Maximilien François Marie Odenthalius Isidore de Robespierre iku salah siji pamimpin sing misuwur saka Révolusi Prancis. Akèh sing nepungi dhèwèké kanthi jeneng Maximilien de Robespierre. Robespierre sinau ing Paris lan dadi ahli hukum. Pendhukun ...

                                               

André Gide

André Gide utawa André Paul Guillaume Gide inggih punika penulis saking Perancis. Piyambakipun naté angsal Bebungah Nobel Sastra nalika taun 1947.

                                               

Catherine saking Valois

Catherine saking Prancis minangka Permaisuri Inggris saka taun 1420 tekan taun 1422. Panjenengané ya iku putri Raja Charles VI saking Prancis, garwa Henry V saking Inggris, ibu Henry VI saking Inggris dan Raja Perancis, lan liwat prastawa pernika ...

                                               

Eugène Pottier

Eugène Edine Pottier ya iku penyair, aktivis, penulis teks himne internasional obahan buruh lan kuminisme, LInternationale. Juni 1871, Pottier nyimpen semangat para Komune Paris nganggo sajaké Internasionale. Pitulas taun salanjuté, ing wulan Jun ...

                                               

Henri Moissan

Henri Moissan inggih punika kimiawan Prancis. Piyambakipun nyambut damel wonten ing laboratorium Museum Sajarah Alam kaliyan Sekolah Farmasi wonten ing Paris. Moissan dados guru besar toksikologi nalika taun 1886 lan kimia anorganik nalika taun 1 ...

                                               

Molière

Jean-Baptiste Poquelin, ugi kawéntar minangka nama panggung Molière, inggih punika satunggaling dramawan lan aktor Prancis ingkang dipunwastani minangka salah satunggaling empu komèdi wonten ing kasusastraan Kulon. Sapérangan saking karya Molière ...

                                               

Napoleon III

Napoléon III, jeneng lairé Charles Louis-Napoléon Bonaparte, uga dikenal karo jeneng Louis-Napoléon Bonaparte, ya iku Présidhèn Républik Prancis kaping pisan, nuli bali manèh njabat nalika tanggal 2 Dhésèmber 1851-2 Dhésèmber 1852. Dhèwèké tampil ...

                                               

Nicolas Sarkozy

Nicolas Sarkozy, ya iku tilas Présidhèn Républik Prancis, kang kapilih nalika tanggal 6 Mèi 2007 sawisé kaunggulan saka Parté Sosialis lawan Ségolène Royal ana ing babak loro pemilu 2007. Sadurungé dadi présidhèn, dhèwèké dadi parté Uni Paobahan ...

                                               

Pangeran Eugene saking Savoia

Pangeran Eugene saking Savoia, minangka salah sijining komandan militèr kang paling suksès ing sajarah Éropah modern, kang munggah ing tingkat paling dhuwur nagara ing pura kraton Wina. Lair ing Paris saka kulawarga aristokrat Wangsa Savoia, Euge ...

                                               

Pierre de Coubertin

Pierre de Frédy, baron de Coubertin ya iku guru lan sejarawan saka nagara Prancis, nanging panjenenegané luwih kaloka minangka panemu Olimpiade Modern. Panjenengané uga gladhèn tinju, anggar, numpak jaran lan dayung. Panjenengane yakin manawa ula ...

                                               

Sully Prudhomme

René François Armand Prudhomme ya iku juru gurit Prancis, kang menang Bebungah Nobel Sastra pisanan nalika taun 1901. Dudutan iki njalari akèh wong kang padha padu yèn Sully-Prudhomme ora mbabar akèh gurit sawisé taun 1888. Karya-karya pisanané d ...

                                               

Édouard Pierre Marie Chassaignac

Chassaignac punika nimba kawruh wonten ing sekolah pendidikan kadhokteran, kutha Nantes sasampunipun dilajengaken nimba kawruh wonten Paris. Piyambakipun dipunpromosikaken dados dhoktor nalika taun 1835 sekaliyan kaliyan disertasi babagan patah b ...

                                               

Émile Zola

Émile Zola iku sawijining juru nulis Prancis sing pinunjul. Panjenengané dadi paraga wigati aliran naturalisme sajeroning sastra Prancis lan paraga pinunjul sajeroning liberalisasi pulitik Prancis. Émile Zola nulis layang: Jaccuse.! Aku ndakwa na ...

                                               

Pablo Picasso

Pablo Ruiz Picasso punika seniman ingkang misuwur ing aliran kubisme lan dipunkenal dados pelukis revolusioner ing abad kaping 20. Jénius seni ingkang pinter ndamel patung, grafis, keramik, kostum penari balét ngantos tata panggung. Miyos ing Mal ...

                                               

Ferdinand II saka Aragon

Ferdinand II saka Aragon "Sang Katulik" iku Raja Aragon, Kastilia, Sisilia, Napoli, Valencia, Sardinia lan Navarra sarta Pangéran Barcelona. Masa pamaréntahan Ferdinand, bebarengan sisihané Isabel, wujud awal saka kajayan Spanyol ing Éropah lan i ...

                                               

Isabel I saka Kastilia

Ratu Isabel lair taun 1451 ing kutha Madrigal, karajan Kastilia. Wiwit cilik, Isabel éntuk piwulngan agama Katulik kang ketat, mula dhèwèké ngrasuk agam Katulik kanthi tangat. Sedulur kwalone, Henry IV dadi Ratu ing Kastilia saka taun 1454 nganti ...

                                               

Teresa saking Avila

Santa Teresa Ávila, ugi dipuntepangi minangka Santa Teresa Yesus, dipunbaptis kanthi asma Teresa Sanchez de Cepeda y Ahumada, Old Castile, Spanyol, 28 Maret 1515 – pati ing Alba de Tormes, Salamanca, Spanyol, 4 Oktober 1582 ing umur 67 taun) puni ...

                                               

Paus Anisetus

Paus Anisetus punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun. Paus Anicétus yaiku Paus teko Gréja Katolik tèko sèkitar 150 sampai sakiwa-tengené 167 pratélan Vatikan ngutip 150-167 utawo 153-168. Jenengne Yunani kanggo Gak Kekalah ...

                                               

Lam Pou-chuen

Francis Lam Pou-chuen, iku sawijining pangisi swara saka Hong Kong. Dhèwèké misuwur amarga sing ngayahi dubbing punjul 20 taun.

                                               

Aamir Khan

Aamir Khan iku salah siji aktor, lan sutradara ing donya filem Bollywood. Aamir Khan ditepungi saka filem kang irah-irahané Once Upon A Time in India, dhèwèké ing filem iku dadi aktor lan produseré. Saka filem iku dhèwèké kalebu bakal calon olèh ...

                                               

Abhishek Bachchan

Abhishek Bachchan dhèwèké iku aktor india, lan anak saka pasangan artis Bollywood kang jenengé Amitabh Bachchan lan Jaya Bachchan, Abhishek nikah karo aktris lan mantan Miss World, Aishwarya Rai, kang kapisanan Abhishek Bacchan main peran ning fi ...

                                               

Aishwarya Rai

Aishwarya Rai-Bachchan utawa Aishwarya Bachchan dhèwèké iku artis utawa pemeran Bollywood kang tau dadi Miss World, sadurungé main ning donya filem, Aishwara Rai uga tau dadi model, Dhèwèké lair saka kulawarga berpendidikan, bapaké insinyur kelau ...

                                               

Anil Kapoor

Anil Kapoor dhèwèké iku aktor saka India uga dadi prodiser filem uga ning dunya hiburan, Bollywood, dhèwèké tau dadi pamenang pemeran pembantu paling apik nalika main ning filem Yash Chopra, Mashaal, Dhèwèké ya iku aktor lan prodhuser filem India ...

                                               

Amitabh Bachchan

Amitabh Bachchan, lair 11 Oktober 1942; umur 78 taun) iku aktor kabangsan India. Amitabh Bachchan uga siji pangripta lan tilas pranata cara televisi Kaun Banega Crorepati. Amitabh Bachchan miwiti karir ing filem taun 1969.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →