Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 138



                                               

Fahmi Idris

Fahmi Idris. Fahmi Idris iku pengusaha. Saliyané dadi pengusaha, Fahmi Idris uga dadi pulitikus ing nagara Indonésia. Fahmi Idris iku Mantri Perindustrian ing Kabinet Indonésia Bersatu kang dilantik nalika tanggal 7 Dhésèmber 2005. Sadurungé iku, ...

                                               

Hatta Rajasa

Ir M Hatta Rajasa, pangusaha lan CEO kang sukses kang saiki konsèntrasi dadi politisi. Sawisé mlebu parté, kabèh perusahaan kang diduwèni déning Hatta Rajasa di edol, Hatta uga dianggep dadi penganut pluralisme ning polotik, lan duwé obsesi dadi ...

                                               

Ismeth Abdullah

Ismeth Abdullah inggih punika salah satunggaling Gubernur Kapuloan Riau wiwit sepisanan madeg Provinsi Kapuloan Riau minangka provinsi kaping 32 ing Indonésia.

                                               

M. S. Kaban

Malem Sambat Kaban, SE., M.Si. inggih Mantri Kahutanan ing Kabinét Indonésia Bersatu. Sadèrèngipun dados Mantri Kahutanan, Kaban dados anggota DPR lan MPR. Kaban ugi ndhèrèk program ngrembakaken sumber daya manungsa ing Jakarta Public relation, l ...

                                               

Muhammad Nuh

Prof. Dr. Ir. Mohammad Nuh, DEA ya iku Mantri Pendidikan Nasional Indonesia. Muhammad Nuh dadi mantri pandhidhikan wiwit tanggal 22 Oktober 2009. Sadurungé dadi mantri pandhidhikan, Muhammad Nuh dadi Mantri Komunikasi dan Informatika lan rektor I ...

                                               

Rudini

Rudini ya iku jenderal bintang papat lan pulitikus Indonésia. Dhèwèké ya iku Mantri Dalam Negeri ana ing Kabinet Pembangunan V.

                                               

Soetrisno Bachir

Soetrisno Bachir. Soetrisno bachir iku pengusaha lan Ketua Umum Parté Amanat Nasional kanggo periode 2005 - 2010. Profesi Soetrisno Bachir ya iku pengusaha. Soetrisno bareng karo masé kang jenengé Kamaluddin Bachir duwé usaha ing Ika Muda Group k ...

                                               

Sudi Silalahi

Letjen TNI Sudi Silalahi. Sudi Silalahi iku Mantri Sekretaris Nagara wiwit 22 Oktober 2009. Sadurungé, Sudi Silalahi tau njabat dadi Sekretaris Kabinet. Sudi lulus saka Akabri nalika taun 1972 lan mungkasi karir militeré kanthi pangkat Lètnan Jèn ...

                                               

Lutfiah Sungkar

Lutfiah sungkar ingih punika putri saking pasangan Ali Mubarak Sungkar salah satunggaling sodagar saking Yaman lan Fatma. Piyambakipun inggih sedherek kandhung saking aktor Indonesia, Mark Sungkar lan pengusaha ugi dados Ketua Yayasan Bismillah, ...

                                               

Yahya Muhaimin

Dr. Yahya Muhaimin inggih punika Mantri Pendidikan Nasional Républik Indonésia ing wekdal Kabinét Persatuan Nasional. Panjenenganipun pikantuk gelar sarjana ing taun 1971 saking Universitas Gadjah Mada lan gelar dhoktor saking Massachusetts Insti ...

                                               

Yusril Ihza Mahendra

Prof. Dr. Yusril Ihza Mahendra, M.Sc., iku pulitikus kang ana ning Indonésia uga dadi artis ning Indonésia. Dhèwèké njabat dadi Mantri Sekretaris Nagara Indonésia ning periode 20 Oktober 2004 nganti 8 Mèi 2007. Ning babagan pulitik saka taun 1998 ...

                                               

Abu Bakar Baasyir

Abu Bakar Baasyir bin Abu Bakar Abud, biyasa uga diundang Ustadz Abu lan Abdus Somad, ya iku tokoh Islam ingh Indonésia kang keturunan saka Arab. Baasyir uga dadi pemimpin Majelis Mujahidin Indonésia lan uga kang yasa Pondok Pesantren Islam Al Mu ...

                                               

Asad Samsul Arifin

Asad Samsul Arifin utawa dikenal kanthi undangan Kiai Haji Raden Asad Samsul Arifin ya iku pengasuh Pondok Pesantren Salafiyah Syafiiyah ing Désa Sukorejo, Kacamatan Asembagus, Kabupatèn Situbondo. Kiai Asad iku ulama gêdhé lan tokoh saking Nahdl ...

                                               

Maria Ulfah Santoso

Maria Ulfah Soebadio Sastrosatomo, luwih misuwur mawa jeneng kramané sing kapisan Maria Ulfah Santoso, iku aktivis hak-hak wanita lan pulitikus Indonésia. Dhèwèké wong wadon Indonésia kapisan sing nampa gelar ukum lan wong wadon kapisan sing dadi ...

                                               

Ahmad Sahal

KH. Ahmad Sahal ya iku Trimurti Pamadeg Pondok Modern Darussalam Gontor Ponorogo bebarengan karo panjenengané KH Zainuddin Fananie lan KH Imam Zarkasyi. Ahmad Sahal ya iku putra kalima saka Kyai Santoso Anom Besari.

                                               

Samanhudi

Kiai Haji Samanhudi iku pangadeg Sarékat Dagang Islamiyah, sawijining organisasi massa ing Indonésia sing awalé wujud wadhah kanggo para pengusaha bathik ing Surakarta. Ing donya perdagangan, Samanhudi ngrasakaké prabédan perlakuan déning penguas ...

                                               

Gito Rollies

Bangun Sugito inggih punika penyanyi, aktor, lan ugi panceramah agami saking Indonésia. Panjenenganipun ugi tilas garwanipun penyanyi Indonésia, Uci Bing Slamet. Nami Rollies dipunpendhet saking grup band saking Bandung ingkang naté kawentar ing ...

                                               

Ulil Abshar Abdalla

Ulil Abshar-Abdalla inggih punika salah satunggalipun tokoh Islam Liberal saking Indonesia. Ulil asalipun saking kulawarga Nahdlatul Ulama. Ramanipun ingkang asma Abdullah Rifai saking Pesantren Mansajul Ulum, Pati lan maratuwanipun Mustofa Bisri ...

                                               

Alib Isa

Abdullah Shomad utawa luwih dikenal kanthi jeneng Alib Isa yaiku salah sijiné seniman lèter lan kaligrafi sing misuwur ing Indonésia. Alib asalé saka Polokarto, Sukoharjo, Jawa Tengah. Alib iku salah sijiné tokoh perintis sing nyengkuyung bidang ...

                                               

Arya Penangsang

Arya Penangsang iku tokoh sujarah putrané Pangéran Séda Lèpèn. Wiwit bayi nganti diwasa, Arya Penangsang kagulawentah déning Sunan Kudus. Nalika diwasa, Panjenengané dadi Adhipati ana ing Kadhipatèn Jipang Panolan. Arya Penangsang palastra ing ta ...

                                               

Atek Soedharmo

Atek Soedharmo inggih punika salah satunggalipun atlit lan juru paraga filem saking Indonésia ing dasawarsa 1970-an. Namanipun sampun misuwur nalika maragakaken filem Joanna sesarengan Lidya Kandouw ingkang dipunsutradarani Wim Umboh. Sadèrèngipu ...

                                               

Atmo Tan Sidik

Drs. Atmo Tan Sidik inggih punika salah satunggalipun budayawan saking Indonésia. Namanipun misuwur lumantar pamikiranipun ingkang dipunpratélakaken miyos seminar, wawan rembag, lan kaserat ing sawenèh buku ingkang sampun kababar. Atmo Tan Sidik ...

                                               

Ki Ageng Pandan Arang

Ki Ageng Pandan Arang utawa Pandanaran, Pandanaran I ya iku bupati kang sepisanan ing Semarang, kang diangkat sultan Demak Bintara. Miturut carita, jeneng Semarang iku sing gawé Ki Ageng Pandan Aran. Amarga ing laladan kana iku akèh wit asam kang ...

                                               

Maufur

Dr. Maufur, M.Pd. inggih punika wakil wali kutha Tegal kala mangsa 2004 dumugi 2009, ngampingi wali kutha Adi Winarso. Sadèrengipun, Maufur dipunpracaya dados rektor Universitas Pancasakti Tegal. Sasampunipun mengku wonten pamaréntahan, piyambaki ...

                                               

Mohammad Zamroni

Mohammad Zamroni punika salah satunggaling mahasiswa ingkang kondhang nalikaning jaman Orde Baru. Panjenenganipun ugi tiyang ingkang ngedekke organisasi Pemuda ingkang dipunarani KAMI. Zamroni ngwiwiti kariripun minangka guru Islam, lan piyambaki ...

                                               

Petrus Kaseke

Petrus Kaseke ya iku salah sijiné panguri-uri piranti musik kolintang saka Kutha Salatiga, Jawa Tengah, Indonesia. Nalika esih umur 10 taun, dhèwèké wis kasil ngripta kolintang 2.5 oktaf laras diatonis kang sinau saka wong-wong sing duwé kaprigel ...

                                               

Radèn Salèh

Salèh Sjarif Boestaman utawa Radèn Salèh iku siji juru lukis saka Hindhia-Walanda. Dilairake ing Terbaya, Semarang saka pasangan Sayid Husein bin Alwi bin Awal lan ibu Mas Ajeng Zarip Husein. Taun laire ora dimangerteni lan ana pira-pira panemu i ...

                                               

S. Prasetyo Utomo

Dr. S. Prasetyo Utomo inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonésia. Piyambakipun ugi kacathet minangka dhosèn ing Universitas PGRI Semarang. Namanipun misuwur lumantar pakaryanipun awujud carita cekak, geguritan, lan éséi sastra i ...

                                               

Subronto Kusumo Atmodjo

Subronto Kusumo Atmodjo ingkang misuwur kanthi asma Subronto K. Atmodjo inggih punika salah satunggalipun seniman saking Indonésia. Namanipun misuwur minangka komponis, pemimpin koor, lan pangripta lagu ing mangsa perjuangan Republik Indonesia. P ...

                                               

Sularso Sopater

Pdt. Dr. Sularso Sopater, M.Th. inggih punika salah satunggalipun pangarsa ing kalangan agama Kristen. Piyambakipun naté dipunpracaya minangka Anggota Dewan Pertimbangan Agung Republik Indonesia, Pangarsa Sinode Gréja Kristen Jawa lan Pangarsa Pe ...

                                               

Tri Rismaharini

Tri Rismaharini lair ing Kutha Kedhiri tanggal 20 Novèmber 1961. Riwayat pendidikane miwiti saka sekolah dhasar nagari ing Kabupatèn Kediri pungkas taun 1973. Salajengipun piyambaké nerusaken ing sekolah lanjutan kaping pisan nagari 10 Surabaya. ...

                                               

Aldiansyah Taher

Aldiansyah Taher dhèwèké iku lulusan Sarjana Ékonomi Jurusan Akuntansi, kang nyambut gawé dadi aktor, penyanyi, lan pambawa acara ning donya perteleviasian Indonésia, agamané Islam. Kariré diwiwiti nalika dhèwèké meluni ajang pencarian model ning ...

                                               

Asmuni

Toto Asmuni (lair ing Jombang, Jawa Wétan, 17 Juni 1932 – pati ing Trowulan, Mojokerto, Jawa Wétan, 21 Juli 2007 ing umur 75 taun, dhèwèké iku salah sawijiné anggota pelawak senior ing Indonésia kang asalé saka grup lawak Srimulat. Kondhang mawa ...

                                               

Cucuk Espe

Cucuk Espe ya iku sawijining penyair, esais, cerpenis lan penulis naskah drama, uga aktor Indonésia kang dikenal produktif nulis ing pirang-pirang médhia cetak nasional ing Indonesia lan pirang-pirang jurnal seni ing jaban rangkah. Dhèwèké sinau ...

                                               

Gombloh

Gombloh iku sawijining penyanyi Indonésia kang dilairaké kanthi jeneng asli Soedjarwoto Soemarsono ing Jombang.

                                               

Mohamad Suleman Hidayat

Mohamad Suleman Hidayat. Mohamad Suleman Hidayat iku Mantri Perindustrian Indonésia wiwit tanggal 22 Oktober 2009. Sadurungé dadi mantri Mohamad Suleman iku njabat dadi ketuwa KADIN wiwit taun 2004. Mohamad Suleman Hidayat uga tau njabat dadi ket ...

                                               

Albertus Soegijapranata

Mgr. Albertus Soegijapranata, SJ, luwih misuwur mawi jeneng lair Soegiya, yaiku Vikaris Apostolik Semarang, banjur dadi biskop agung. Dhèwèké iku biskop asli saka Indonésia kang nomer siji lan misuwur amarga prinsipé kang pro-nasionalis, kang asr ...

                                               

Arswendo Atmowiloto

Arswendo Atmowiloto utawa kang duwé jeneng asli Sarwendo lan Atmowiloto yaiku jenenge keng rama iku seniman Indonésia, nanging kanca-kanca seniman manawa nyeluk kanthi sesebutan Pak Ndo. Saliyané seniman, dhèwèké uga dadi panulis lan wartawan kan ...

                                               

Delon Thamrin

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia Stanislaus Alexander Liauw Delon Thamrin, utawa kang kondhang kanthi jeneng Delon Thamrin ya iku penyanyi Indonésia. Delon Thamrin dadi runner-up Indonésian Idol ing mangsa pertama kang dianakaké taun. Delon du ...

                                               

Djaduk Ferianto

Gregorius Djaduk Ferianto iku aktor lan seniman musik Indonésia. Djaduk iku anak kang pungkasan saka Bagong Kussudiardja, koréografer lan pelukis sénior Indonésia. Ibuné Djaduk jenengé Soetiana. Djaduk lair kanthi jeneng Guritno. Jeneng iki diwèn ...

                                               

Franz Magnis-Suseno

Franz Magnis-Suseno punika salah satunggalipun rohaniawan, dhosèn Etika ing Sekolah Tinggi Filsafat Driyarkara Jakarta lan dhosèn boten tetep ing Fakultas Sastra lan Fakultas Psikologi Univèrsitas Indonésia ing Jakarta. Panjenenganipun miyos ing ...

                                               

Freddy Numberi

Laksamana Madya Freddy Numberi. Freddy Numberi iku mantan tokoh militèr lan salah sijiné pulitikus Indonésia kang njabat dadi Mantri Perhubungan wiwit taun 22 Oktober 2009. Sadurungé, Freddy Numberi njabat dadi Mantri Kelautan dan Perikanan nalik ...

                                               

Jaya Suprana

Jaya Suprana lair wonten ing Denpasar, Bali nalika tanggal 27 Januari 1949. Jaya Suprana lair kanthi asma Poa Kok Tjiang. Kajawi punika, Jaya Suprana punika misuwur dados pianis, komponis, penulis, public speaker, tv presenter, kartunis, kelirumo ...

                                               

Joy Tobing

Joy Destiny Tiurma Tobing Dhèwèké iku penyanyi pop Indonésia, kang wiwit kondhang sawisé sukses manangaké acara adu bakat Indonésian Idol kang kaping pisanan. Ning babak final dhèwèké bisa ngalahaké Delon Thamrin utawa luwih kondhang karo jeneng ...

                                               

Julius Darmaatmadja

Kardinal Mgr. Julius Riyadi Darmaatmadja, S.J. Julius Darmaatmadja iku salah sijiné kardinal Gréja Katulik Roma kang asalé saka Indonésia wiwit taun 1994. Julius Darmaatmadja njabat dadi Biskop Agung Jakarta wiwit tanggal 11 Januari 1996 nganti 2 ...

                                               

Franciscus Georgius Josephus van Lith

Franciscus Georgius Josephus Van Lith utawi asring dipunsingkat minangka Frans van Lith inggih punika satunggiling imam Yesuit asal Oirschot, Walanda ingkang nyèlèhaken dhasar karya Katulik ing Jawi, khususipun Jawi Tengah. Panjenenganipun mbapti ...

                                               

Mari Elka Pangestu

Mari Elka Pangestu inggih punika Mantri Perdagangan Indonésia wiwit 21 Oktober 2004. Panjenenganipun dados tiyang èstri Tionghoa-Indonésia kawitan ingkang pikantuk amanah minangka dados mantri ing Indonésia.

                                               

Munawir Sjadzali

Prof. Dr. H. Munawir Sjadzali inggih punika Mantri Agami Républik Indonésia ing Kabinet Pembangunan. Panjenenganipun kalebet Ketua Komisi Hak Asasi Manungsa kapisan ing Indonésia. Sasampunipun lulus SMP, panjenenganipun nglajengaken dhateng Pesan ...

                                               

Bibit Waluyo

Letnan Jendral TNI Bibit Waluyo iku Gubernur Jawa Tengah kapilih kanggo periode 2008-2013. Bibit Waluyo sadurungé dikenal minangka tokoh TNI lan naté mengku kalungguhan Pangkostrad lan Pangdam Jaya. Saderengipun ndhèrèk Pilihan Guberneur Jateng 2 ...

                                               

Semaun

Semaun ya iku ketua pisanan Parté Komunis Indonésia sing lair kira taun 1899 ing Jombang, Jawa Wétan lan tilar taun 1971. Semaun tau dadi mahaguru ing Universitas Padjajaran, Bandhung.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →