Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 136



                                               

Tompi

Teuku Adifitrian atau lebih dikenal dengan nama Tompi, iku penyanyi jazz, uga dadi dhokter profesi loro iku dilakoni kabehané, dadi penyanyi lan dadi dhokter. Priya kalairan saka Lhokseumawe, Acèh. Dhèwèké ngakuni manawa profesi dadi penyanyi iku ...

                                               

Ang Kiem Soei

Ang Kiem Soei alias Tommy Wijaya iku sawijining wong Walanda katurunan Tionghoa-Indonésia sing dikukum pati mawa èksékusi témbak amarga didakwa mèlu produksi XTC kanthi gedhèn-gedhènan. Dhèwèké ndarbèni peparab Raja XTC.

                                               

Adri Darmadji Woko

Adri Darmadji Woko inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Namanipun misuwur minangka salah satunggalipun cikal bakal Komunitas Negeri Poci, sesarengan Kurniawan Junaedhie, Piek Ardijanto Soeprijadi, Handrawan Nadesul, Widja ...

                                               

Ags. Arya Dipayana

Agung Setiadji bin Darjono Hadjiwidjojo utawi Ags. Arya Dipayana inggih punika salah satunggalipun seniman saking Indonesia. Namanipun misuwur minangka seniman téater, panggurit lan panganggit carita cekak ingkang kamot ing sawenè ariwarta lan ka ...

                                               

Chairil Anwar

Chairil Anwar, utawa dikenal uga aran "Si Binatang Jalang", punika satunggiling penyair kondhang Indonésia. Sesarengan kaliyan Asrul Sani lan Rivai Apin, piyambakipun dipunnobataken déning H.B. Jassin minangka pelopor Angkatan 45 lan puisi modhèr ...

                                               

Evi Idawati

Evi Idawati iku sawijining seniman Indonesia. Dhèwèké ditepungi déné sawatara karyané wujud carita pendek, novèl, lan puisi sing dibabar ing médhia massa lan buku. Evi uga nekuni babagan seni peran, maca puisi, presenter, sutradara, penulisan ske ...

                                               

F. Aziz Manna

F. Aziz Manna inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Namanipun misuwur miyos pakaryanipun awujud puisi ingkang kamot wonten sawenèh ariwarta ing Indonesia. Piyambakipun naté nampèni bebungah Kusala Sastra Khatulistiwa ing t ...

                                               

Linus Suryadi Agustinus

Linus Suryadi Agustinus ingkang miyos wonten ing dhusun Kadisobo, Sléman, Yogyakarta ing tanggal 3 Maret 1951 lan séda ing Yogyakarta tanggal 30 Juli 1999 inggih punika salah satunggaling penyair ugi sastrawan Indonésia ingkang kathah nyerat puisi.

                                               

Motinggo Boesje

Bustami Djalid utawi ingkang misuwur kanthi sebatan Motinggo Boesje ingkang miyos ing Kupangkota, Bandar Lampung tanggal 21 Novèmber 1937 lan séda ing Jakarta tanggal 18 Juni 1999 inggih punika salah satunggaling sastrawan ingkang misuwur ing Ind ...

                                               

Nova Riyanti Yusuf

dr.Nova Riyanti Yusuf, SpKJ ingkang miyos wonten ing Palu, Sulawesi Tengah, Indonésia ing tanggal 27 Novèmber 1977 inggih punika salah satunggaling pujangga Indonésia. Sandhi asma ingkang asring dipun-ginakaken déning Nova inggih punika NoRiYu. N ...

                                               

Ons Untoro

Ons Untoro inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Namanipun misuwur minangka ingkang mandhégani ngadegipun adiacara Sastra Bulan Purnama ingkang dipunwontenaken saben wulan ing Museum Rumah Budaya Tembi Yogyakarta. Piyambak ...

                                               

Raedu Basha

Raedu Basha inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Namanipun misuwur lumantar pakaryanipun awujud carita cekak, geguritan, lan éséi sastra ingkang dipunmot wonten sawenèh ariwarta lan kalawarta. Raedu naté dados dutaning sa ...

                                               

Sindu Putra

Sindu Putra inggih punika salah satunggalipun seniman saking Indonésia. Namanipun sampun misuwur lumantar sapérang karyanipun awujud geguritan ingkang dipunmot ing sawenèh ariwarta lan kalawarta. Awit saking kaprigelanipun, Sindu Putra nampi pang ...

                                               

Soewarsih Djojopoespito

Suwarsih Djojopuspito ingkang miyos wonten ing Cibatok, Bogor tanggal 21 April 1912 lan séda ing Yogyakarta tanggal 24 Agustus 1977 inggih punika salah satunggaling pujangga wanita Indonésia ingkang nyerat karyanipun wonten ing tigang basa, inggi ...

                                               

Sofyan RH. Zaid

Sofyan RH. Zaid ya iku salah sijiné sastrawan saka Indonésia. Jenengé wis kawentar ing jagat sastra Indonésia kanthi karya-karyané wujud geguritan lan kajian sastra kang diemot ana ing ariwarta utawa kalawarta Indonésia, antarané Media Indonesia, ...

                                               

Agus Mustofa

Agus Mustofa utawa asring diarani "Pak AM" minangka ilmuwan muslim lan penulis puluhan buku seri Diskusi Tasawuf Modern diterbitake dening Padma Press. Wong lanang iki saka Surabaya, Jawa Timur dikenal kerana pemikirane mboten umum amarga memadup ...

                                               

Adul

Adul duwé jeneng pepak Abdul Latief. Adul dikenal dadi présènter televisi lan aktor ing akèh sinétron komedi. Adul duwé awak kang dhuwuré 125 cm. Adul dikenal dadi présènter televisi ing acara Belum Cukup Gede. Sadurungé iku, Adul uga dikenal ing ...

                                               

Akri Patrio

Akri ya iku pelawak lan aktor Indonésia. Akri wiwit dikenal awit gabung karo kelompok lawak Patrio karo Eko lan Parto kang tampil rutin ing acara Ngelaba ing TPI. Sadurungé, lulusan UHAMKA Universitas Muhammadiyah Prof. Dr. HAMKA, Jakarta, Fakult ...

                                               

Bedu

Bedu inggih punika satunggalipun aktor lan pelawak saking Indonesia. Pelawak ingkang gadhah asma jangkep Bedu Tohar punika miwiti karieripun wiwit ndhèrèk golongan lawak Cagur ingkang dipungawangi déning Denny Cagur, Narji, lan Bedu piyambak. Sas ...

                                               

Boris Bokir

Boris Thompson Manullang utawa Boris Bokir ya iku pelawak saka Indonesia. Dhèwèké misuwur nalika dadi panyarta Stand Up Comedy Indonesia Kompas TV taun 2012. Boris lair ing Sumatera Utara saka kulawarga Batak, lan kuliah ana ing Universitas Parah ...

                                               

Budi Kusumah

Budi Kusumah ya iku panyiar radhio lan komika saka Indonesia. Dhèwèké salah siji panyiar kang misuwur ing Bandung. Aktif dadi panyiar radhio wiwit 1999, dhèwèké wis siaran ing telu siaran radhio kaya ta OZ Radio, Radio Ardan, lan Radio Cosmo wiwi ...

                                               

Denny Cagur

Cithakan:Infobox penyanyi Indonésia Denny Wahyudi utawi kondhang kanthi jejuluk Denny Cagur lair ing Bandung, 29 Agustus 1977; umur 43 taun inggih punika juru banyol, juru pamaraga, lan juru pranatacara Indonésia. Piyambakipun kawitanipun muncul ...

                                               

Eko DJ

Eko DJ inggih punika salah satunggalipun paraga filem lan sinétron ugi pelawak saking Indonésia. Piyambakipun kalebet salah satunggalipun punggawa kelompok lawak Srimulat. Namanipun langkung misuwur sasampunipun kadhapuk maragani minangka Pak Bar ...

                                               

Doyok (Srimulat)

Sudarmadji utawa luwih kondhang karo jengen Doyok, anggota saka grup lawak Srimulat kang lair tanggal 17 Agustus taun 1954 ning kutha Sidoarjo, Jawa Timur. Ora namung dadi pelawak, dhèwèké uga bintang sinétron lan filem. Nanging manawa mbintangi ...

                                               

Epy Kusnandar

Epy Kusnandar punika salah setunggaling aktor Indonésia kelairan 1 Mèi 1964. Epy punika asalipun saking Garut, Jawi Kilèn. Nalika taksih sekolah wonten ing SMP, Epy Kusnandar sampun remen dhumateng seni peran saha aktif wonten ing téater. Sasampu ...

                                               

Ernest Prakasa

Ernest Prakasa ya iku tiyang pelawak tunggal Indonesia. dhèwèké uga misuwur nalika miwiti angsal peringkat telu saka acara Stand Up Comedy Indonesia ing taun 2011 lan uga dikenal dadi komedian Tionghoa-Indonesia sing kerep dadekne kuripan etnisé ...

                                               

Gilang Bhaskara

Gilang Bhaskara ya iku pelawak saka Indonesia. Dhèwèké misuwur marga dadi runner up Stand Up Comedy Indonesia Kompas TV mangsa ke-2 taun 2012. Gilang bareng Ge Pamungkas, Boris Bokir, Randhika Djamil, lan Isman, dadi wakil saka kutha Bandung ing ...

                                               

Gé Pamungkas

Genrifinadi Pamungkas ya iku pelawak lan aktor Indonesia. Dhèwèké misuwur sawisé dadi juara siji ing Stand Up Comedy Indonesia Kompas TV séason loro taun 2012. Ge bareng kancané dadi panyarta, makili kutha Bandung ing acara kuwi. Ge misuwur amarg ...

                                               

Indro (Warkop)

Indrodjojo Kusumonegoro, pelawak Indonesia kang kondhang amarga grup lawak Warkop DKI. Indro salah sijining personel saka komedian legendaris Warkop DKI karo Dono lan Kasino. Sering ditanggap barengan ning era 1980 nganti 1990-an. Awale grup Wark ...

                                               

Iskak Darmo Suwiryo

Iskak Darmo Suwiryo ya iku pelawak senior indonesia. Dia tergabung dalam kumpulan lawak Kwartet Jaya bersama Bing Slamet, Eddy Sud dan Ateng dan pernah tampil dalam beberapa filem nasional. Setelah itu dia bersama Ateng juga aktif dalam acara Ria ...

                                               

Kadir (Srimulat)

Kadir, bintang pelawak lan artis ning Indonésia. Lawakané Kadir mesthi naggo logat Madura, nanging dhèwèké gudu keturunan saka Madura. Priya kang lair ning Lumajang, Jawa Timur, tanggal 3 September 1951 iki wiwit kariré ning dunya akting dadi pel ...

                                               

Kang Ibing

Raden Aang Kusmayatna Kusumadinata utawi misuwur kanthi asma Kang Ibing inggih punika pelawak Indonésia ingkang ndhèrèk grup lawak DeKabayan ingkang anggotanipun inggih punika "Aom Kusman lan Suryana Fatah. Pelawak punika ugi aktif ing kasenian S ...

                                               

Kasino (Warkop)

Drs. Kasino Hadiwibowo l. dhèwèké ya iku aktor lan pelawak Indonésia kang tergabung ing kelompok lawak Warkop. ing donya lawak, ananing Kasino lan kanca-kancané nggawé dunya lawak tansah nengsemaké. Kelompok Warkop makili génerasi pelawak terpela ...

                                               

Jovial da Lopez

Jovial da Lopez iku sawijining aktor, pelawak lan personèl YouTube warga nagara Indonesia. Jovial seduluré saka Andovi da Lopez. Karo saduluré, iku YouTuber sing misuwur sawisé nge- upload video-video parody ing YouTube liwat akun skinnyindonesia ...

                                               

Mat Solar

Nasrullah kang kondhang kanthi jeneng Mat Solar. Mat Solar iku salah sijiné pemeran lan pelawak Indonesia. Jeneng Mat Solar misuwur sawisé main ing sinétron komedi kang judhulé Bajaj Bajuri kang disiyaraké ing salah sijiné stasiun televisi swasta ...

                                               

Mohamad Ali Sidik

Mohamad Ali Sidik Zamzami utawa Mo Sidik ya iku pelawak saka Indonesia. sadurung dadi komika, Mo Sidik dadi panyiar radio ing Bandung wiwit taun 1995. Marga awake lemu, dhèwèké gampang dieling-eling marang para pamiarsa nalika tampil.

                                               

Parto Patrio

Eddy Supono utawa Parto Patrio. Parto dikenal dadi sosok komedian kang populer karo grupé, Patrio. Parto kang duwé nama asli Eddy Supono iki, karo Eko Patrio lan Akri Patrio, grup lawak iki jumeneng ing tanggal 10 Oktober 1994, lan sok tampil mbi ...

                                               

Peppy

Pepi duwé jeneng dawa ya iku Fevi Hermawan Hidayat Kelana. Pepi iku pentolan Ini Band, home band Empat Mata. Saliyané iki, Pepi dadi pelawak. Saliyané main musik, wong lanang kang duwé sirah kang plonthos lan jénggot dawa iku uga tau dadi co-host ...

                                               

Randhika Djamil

Randhika Trihasta Djamil ya iku aktor lan pelawak saka Indonesia. Dhèwèké misuwur marga dadi panyarta Stand Up Comedy Indonesia Kompas TV mangsa ka-pindha ing taun 2012. Bareng Ge Pamungkas, Boris Bokir, Gilang Bhaskara, lan Isman. Dhèwèké perwak ...

                                               

Sule

Entis Sutisna utawa kondhang Sule. Ya iku Pelawak saka grup lawak SOS, Audisi Pelawak TPI. Sule tambah kondhang wiwit saka acara Opera Van Java ing Trans7 bareng karo Parto, Andre Taulany, Aziz Gagap, lan Nunung Srimulat. Karieré tambah apik nali ...

                                               

Pak Tile

Haji Enun Tile ya iku pelawak lan juru main lenong Betawi. Aktor kang akrab kanthi jejuluk Pak Tile iki dikenal masarakat sawisé mèlu dadi paraga ing sinétron Si Doel Anak Sekolahan minangka simbah kakunge si Doel.

                                               

Joko Widodo

Ir. H. Joko Widodo, inggih punika présidhèn Indonésia angka pitu. ingkang njabat wiwit tanggal 20 Oktober 2014. Panjenenganipun kapilih minangka présidhèn sarengan kaliyan Wakil Présidhèn Muhammad Jusuf Kalla wonten ing Pemilu Présidhèn 2014. Sad ...

                                               

Présidhèn Républik Indonésia

Présidhèn Indonésia kepala negara minangka pradananing pamaréntah Indonésia. Minangka kepala negara, Présidhèn dadi simbul resmi ing negara Indonésia. Minangka kepala pamaréntahan, Présidhèn dibantu déning wakil présidhèn lan mantri ing kabinèt, ...

                                               

Soekarno

Dr. Ir. Sukarno, asma aslinipun Kusno Sosrodihardjo, inggih punika présidhèn kapisan Républik Indonésia ingkang mengku kalungguhan periode 1945–1966. Panjenenganipun gadhah peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan Wala ...

                                               

Syafruddin Prawiranegara

Mr. Syafruddin Prawiranagara, utawa uga ditulis Sjafruddin Prawiranagara ya iku pejuang ing mangsa kamardikan Républik Indonésia sing uga naté njabat minangka Présidhèn/Ketua PDRI nalika pamaréntahan Républik Indonésia ing Yogyakarta tiba ing tan ...

                                               

Wakil Présidhèn Indonésia

Wakil Prèsidhèn Indonésia iku wakil kepala negara babar pindah sirah saka pamaréntah Indonesia ingkang luwar biasa lan mirunggan. Minangka wakil kepala negara, Wakil Prèsidhèn iku uga simbol resmi negara Indonesia ing donya sing tumindaké padha k ...

                                               

Rano Karno

Rano Karno lair ing Jakarta, 8 Oktober 1960 saiki umuré 51 taun. Rano Karno ya iku aktor Indonésia kang kondhang minangka tokoh "Si Doel" ing filem sinétron Si Doel Anak Sekolahan. Bapaké iku aktor kawakan, Soekarno M. Noer. saliyané iku, dhèwèké ...

                                               

Faozan Rizal

Faozan Rizal inggih punika salah satunggalipun juruh arah film saking Indonesia. Namanipun misuwur wonten ing kancah film nalika kadhapuk minangka sutradara film Habibie & Ainun ingkang dipunparagani Reza Rahadian lan Bunga Citra Lestari. Sadèrèn ...

                                               

Richard Oh

Richard Oh yaiku tokoh sastra lan sastrawan saka Indonésia. Dhèwèké bebarengan karo Takeshi Ichiki ngrintis ngadegaké Kusala Sastra Khatulistiwa, sawijiné pangaji ing babagan kasusastran kanggoné para sastrawan Indonésia kang duwèni prèstasi. Ric ...

                                               

Ucik Supra

Ucik Supra ya iku sutradara lan panganggit skenario film saka Indonesia. Asmane kawentar ana ing donyane perfilman Indonesia miyos pakaryane minangka sutradara film-film komedi awit dasawarsa 1990-an. Tumeka saiki, Ucik Supra esih nggarap sinétro ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →