Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 129



                                               

John Lombe

Lombe wiyos wonten ing Norwich ing taun 1693, putra saking penenun wol. John Lombe punika ingkang paling enèm saking kakang kuwalonipun, Thomas Lombe. Bibar sédaning kakangipun John Lombe dados penyadé sutra ing Norwich lan London. Ing wiwitan ab ...

                                               

Theresa May

Theresa Mary May iku sawijining juru pulitik Britania sing diangkat dadi Mahamantri Britania lan pangulu Paré Konservatif wiwit sasi Juli 2016 lan wis dadi anggota parlemèn Britania kanggo distrik pamilih konstituènsi Maidenhead wiwit taun 1997. ...

                                               

Dev Patel

Dev Patel iku sawijining aktor filem lan TV Inggris. Dhèwèké misuwur nalika meranaké Anwar Kharral sajeroning sèri drama TV rumaja Skins lan minangka Jamal Malik ing flim-é Danny Boyle, Slumdog Millionaire, sing njalari Patel nampa warna-warna be ...

                                               

Michael Smith (kimiawan)

Dr. Michael Smith CC OBC inggih punika salah satunggaling biokimiawan pamenang Bebungah Nobel babagan Kimia Kanada ingkang miyos wonten ing Britania Raya. Michael Smith miyos saking kulawarga pekerja wonten ing Blackpool, Inggris. Piyambakipun pi ...

                                               

George Sorocold

George Sorocold wiyos wonten ing Derby kirang langkung ing taun 1668, putra saking James Sorocold ingkang pindhah saking Lancashire. Piyambakipun krama kaliyan Mary, putri saking Henry Franceys nalika tanggal 7 Dhésèmber 1684; dumugi taun 1702 ga ...

                                               

Joseph Strutt (filantropi)

Joseph punika laré paling enem saking Jedediah Strutt saking Derby ingkang gadhah kalih putra sanèsipun inggih punika William lan George. Kulawarga Strutt gadhah kasil saking sutra, kapas lan pamintalan belacu ing Morledge, Derby. Joseph dipunbap ...

                                               

Misha Defonseca

Misha Defonseca iku sawijining penulis buku Amérikah Sarékat asal Bèlgi. Dhèwèké nulis buku ajudhul Misha: A Mémoire of the Holocaust Years, kang jaréné minangka mémoaré nalika jaman Perang Donya II. Buku iki diterbitaké ing taun 1997. Vèrsiné in ...

                                               

Kaisar Tang Gaozu

Kaisar Tang Gaozu utawa kang duwé jeneng asline Li Yuan ya iku kaisar kaping pisan Dinasti Tang kang maréntah nalika taun 618 nganti 626. Dhèwèké uga kang ngadegaké dinasti Tang. Dhèwèké asline ya iku gubernur kang duwé kuwasa ing wewengkon kang ...

                                               

Wang Zhaojun

Wang Qiang kang kondhang kanthi jeneng Wang Zhaojun yaiku sawijining wanita ayu saka patang wanita ayu Tiongkok. Kandhane ayune bisa nyeblokake banyak-banyak kang lagi mabur. Kulawarane manggon ana ing panggonan kang saiku ana ing kabupatèn Xings ...

                                               

Kaisar Chenghua

Kaisar Chenghua ya iku kaisar angka 8 saka Dinasti Ming kang mrentah saka taun 1464 nganti tekan taun 1487. Dhèwèké anak pisanan saka Kaisar Zhengtong, kang lair kanthi jeneng Zhu Jianjun, sawisé bapake kapundhut, dhèwèké munggah tahta, banjur ga ...

                                               

Kaisar Hongxi

Kaisar Hongxi ya iku kaisar ka-4 Dinasti Ming. Lair karo jeneng Zhu Gaochi (朱高炽), ya iku anak pambarep saka Zhu Di. Dhèwèké marisi tahta sawisé bapaké mangkat ing taun 1424 lan mènèhi jeneng ana ing rezime karo jeneng rezim Hongxi, nanging d ...

                                               

Kaisar Hongzhi

Kaisar Hongzhi ya iku kaisar ska Dinasti Ming kang mréntah wiwit saka taun 1487 nganti tekan 1505. Lair saja jeneng asli Zhu Youtang, ya iku anak saka Kaisar Chenghua saka selire kang duwé marga Ji. Dhèwèké ya iku kaisar mangsa pertengahan Ming k ...

                                               

Kaisar Jiajing

Kaisar Jiajing ya iku kaisar ka-11 saka Dinasti Ming kang nguwasani Dinasti Ming saka tauan 1521 nganti tekan taun 1567. Kaisar Jianjing lair karo jeneng Zhu Houcong. Dhèwèké ya iku anak pisanan saka Zhu Youyuan lan sepupu saka kaisar sadurungé, ...

                                               

Kaisar Jianwen

Kaisar Jianwen ya iku kaisar kaping 2 saka Dinasti Ming, jeneng asline ya iku Zhu Yunwen. Dhèwèké ya iku putu saka Zhu Yuanzhang kang ngadegaké Dinasti Ming. Bapake ya iku Zhu Biao anak pisanan saka Zhu Yuanzhang kang kudune marisi tahta, nanging ...

                                               

Kaisar Jingtai

Kaisar Jingtai ya iku kaisar kaping 7 saka Dinasti Ming kang mrentah Tiongkok nalika taun 1449 nganti tekan taun 1457. Jeneng asliné ya iku Zhu Qiyu. Dhèwèké putra saka Kaisar Xuande lan adhi kuwalon saka Kaisar Zhengtong. Taun 1449, amarga anané ...

                                               

Kaisar Hongwu

Kaisar Hongwu, kang jeneng asliné ya iku Zhu Yuanzhang, ya iku wong kang ngadegaké lan uga kaisar pisanan Dinasti Ming ana ing Tiongkok. Dhèwèké dadi kaisar lan ngadegaké dinastiné sawisé bisa nggulingaké Dinasti Yuan. Ana ing sajarah Tiongkok, Z ...

                                               

Kaisar Yongle

Kaisar Yongle ya iku kaisar ka-3 saka Dinasti Ming, Tiongkok kang mangsa pamréntahané taun 1402 nganti tekan taun 424. Dhèwèké lair kanthi jeneng Zhu Di, putra ka-4 saka Zhu Yuanzhang. Dhèwèké dadi kaisar sawisé nggulingake keponakane kanthi cara ...

                                               

Kaisar Longqing

Kaisar Longqing ya iku kaisar ka-12 saka Dinasti Ming kang nguwasani tahta sadawané 6 taun ya iku saka taun 1567-1572. Lair karo jeneng cilik Zhu Zaihou, ya iku anak nomer telu saka Kaisar Jiajing. Taun 1539 dhèwèké diwènèhi gelar Pangeran Yu. Sa ...

                                               

Kaisar Tianqi

Kaisar Tianqi ya iku kaisar ka-15 saka Dinasti Ming kang mrentah saka taun 1620 nganti tekan taun 1627. Tianqi lair karo jeneng Zhu Youxiao, ya iku anak pisanan saka Kaisar Taichang. Dhèwèké dadi kaisar nalika umuré nembé 15 taun sawisé bapake ma ...

                                               

Kaisar Wanli

Kaisar Wanli ya iku kaisar ka-13 saka Dinasti Ming kang nguwasani dinasti Ming saka taun 1572 ngati tekan taun 1620, pamrentahane dadi kang paling dawa saka ka-16 kaisar ana ing Dinasti Ming. Ana ing mangsa pamrentahane, Dinasti Ming ngalami penu ...

                                               

Kaisar Xuande

Kaisar Xuande ya iku kaisar ka-5 Dinasti Ming. Dhèwèké ya iku anak pertama saka Kaisar Hongxi, dhèwèké lair kanthi jeneng Zhu Zhanji. Pamaréntahane ya iku nalika taun 1425 nganti tekan taun 1435 kang dingerteni dadi abad emas Dinasti Ming amarga ...

                                               

Kaisar Zhengde

Kaisar Zhengde ya iku kaisar Dinasti Ming kang mrentah saka taun 1505 nganti tekan taun 1521. Dhèwèké ya iku putra tunggal saka Kaisar Hongzhi kang kasisa, seduluré mati nalika isih bayi. Kaisar Zhengde lair karo jeneng Zhu Houzhao. Ora kaya bapa ...

                                               

Kaisar Zhengtong

Kaisar Zhengtong ya iku kaisar ka-6 saka Dinasti Ming kang kakuwasaan nalika taun 1435 nganti tekan 1449 banjur nguwasani manèh nalika taun 1457 nganti tekan dhèwèké mati ya iku nalika taun 1464, uga dikenal kanthi jeneng Kaisar Tianshun, jeneng ...

                                               

Kaisar Kangxi

Kaisar Kangxi ya iku kaisar saka Dinasti Qing kkapapat lan kaisar Tiongkok nomer loro saka bangsa Manchu kang nguwasani pamaréntahan taun 1661 nganti tekan taun 1722. Dhèwèké dikenal dadi salah siji kaisar kang paling apik ana ing Tiongkok, amarg ...

                                               

Kaisar Shunzhi

Kaisar Shunzhi ya iku kaisar katelu saka Dinasti Qing lan kaisar Tiongkok pisanan saka suku Manchu wiwit bangsa minoritas iku nguwasani Tiongkok taun 1644. Jeneng asline ya iku Aisin Gioro Fulin (爱新觉罗福临), putra ka-9 saka Huang Taiji. Shun ...

                                               

Wanrong

Wanrong utawa Garwa padmi Wanrong kanthi jeneng dawa Gobulo Wanrong iku garwa padmi saka Kaisar Xuantong utawa uga dikenal kanthi aran Kaisar Puyi saka Dinasti Qing lan uga minangka permaisuri kang pungkasan ing sajarah karajan Cina. Anake sawiji ...

                                               

Kaisar Xianfeng

Kaisar Xianfeng ya iku maharaja Manchu ka-9 lan maharaja ka-7 saka Dhinasti Qing wiwit bangsa minoritas iku nguwasani Tiongkok. Dhèwèké nguwasani pamaréntahan wiwit taun 1850 nganti tekan taun 1861. Pamaréntahané ya iku dadi kemundurané saka bang ...

                                               

Henry PuYi

Pǔyí ya iku kaisar kaping 12 saka dinasti Qing kang uga kaisar terakhir Tiongkok kang nguwasani pamaréntahan saka taun 1908 nganti tekan 1924. Kakine kang jenege Yihuan ya iku anak nomer 7 saka kaisar Daoguang lan bapaké Zaifeng ya iku adhine Kai ...

                                               

Patrik Berger

Patrik Berger yaiku salah sawijining pamain kang gawé sengsem jagat bal-balan donya nalika anané gelaran Piyala Éropah utawa Euro taun 1996 ing Inggris. Dhèwèké pamain bal-balan aguna kang asalé saka Rèpublik Céko, lair kutha Praha surya 10 Novèm ...

                                               

Pavel Nedvěd

Pavèl Nèdvdè ya iku mantan juru main bal-balan saka Céko. Nèdvèd lair ana ing Chèb, Céko tanggal 30 Agustus 1972. Dhewèkè main ana ing tim Juvèntus wiwit taun 2001. Nèdvèd duwè sing punjul juru main-juru main Liga Italia. Sakdurungè main ing Juvè ...

                                               

Vladimír Šmicer

Vladimír Šmicer lair surya ping 24 Mèi 1973 ing kutha Děčín, Républik Céko yaiku salah sawijining pamain bal-balan internasional kang naté béla klub-klub kawentar Éropah kayata Slavia Praha, Lens, Liverpool FC, lan Bordeaux. Šmicer saiki umuré 47 ...

                                               

Párvusz

Párvusz sinau ing Budapest lan Szeged. Lumrahé, seni Párvusz migunakaké mangsi India, kadhangkala migunakaké aquarelle cèt banyu?, nanging warna dhasaré ireng putih. Seniman Hungaria Endre Szász lan seniman Walanda M. C. Escher duwé prabawa gedhé ...

                                               

Anies Baswedan

H. Anies Rasyid Baswedan, Ph.D., ya iku rektor Universitas Paramadina ing Jakarta, Indonésia. Dhèwèké ketua Yayasan Indonésia Mengajar.Ing taun 2005, Anies dadi direktur risèt ing The Indonésian Institute. Banjur ing taun 2008, dhèwèké éntuk anug ...

                                               

Ayu Utami

Justina Ayu Utami ya iku aktivis jurnalis lan novèlis Indonésia. Ayu Utami gedhéné ing Jakarta lan ngrampungké kuliahé ing Fakultas Sastra Universitas Indonésia. Dhèwèké tau dadi wartawan ana ing kalawarti Humor, Matra, Forum Keadilan, lan D& ...

                                               

Musdah Mulia

Siti Musdah Mulia utawi ingkang asring dipunsebat Musdah Mulia ingkang miyos wonten ing Bone, Sulawesi Selatan, tanggal 3 Maret 1958; ingkang yuswanipun sapunika 55 taun inggih punika salah satunggaling aktivis tiyang putri, paneliti, konselor, l ...

                                               

Franky Sahilatua

Franky Hubert Sahilatua ya iku penyanyi balada saka Surabaya, Indonésia. Franky duwé adi loro ya iku Jane Sahilatua lan Johnny Sahilatua. Jenenge kawentar ing taun 70-an nalika nyanyi duet bareng adhine Jane Sahilatua ngetokna album Franky & Jane ...

                                               

Budiman Sudjatmiko

Budiman Sudjatmiko inggih punika aktivis saking Parté Rakyat Demokratik ingkang salajengipun damel panjenenganipun dipunukum déning pamaréntah Ordhe ènggal lan dipunvonis 13 taun ukuman kunjara. Amargi kamenanganipun obahan dhémokrasi, Budiman na ...

                                               

Acha Septriasa

Jelita Septriasa utawa Acha Septriasa bisa uga diundhang karo jeneng Acha ya iku aktris lan juru nyanyi Indonesia, Acha iku artis, penyanyi ning Indonesia, Jelita Septriasa utawa Acha Septriasa kondhang amarga ngelintangi filem kang judhulé HEART ...

                                               

Adelia Rasya

Adilia Rasya iku salah siji aktris saka Indonésia, dhèwèké miwiti dadi aktris nalika dadi peraga ing filem kang iah-irahae Kawin Kontrak Lagi ning taun 2008. Ora mung filem Kawing Kontrak Lagi, dhèwèké uga tau maragani filem liyané kaya ta filem ...

                                               

Afifa Syahira

Afifa Syahira. Afifa Syahira iku salah sijiné aktris kang asalé saka Indonesia. Afifa Syahira duwé katurunan Arab lan Pakistan. Sinetron sing pisanan ya iku Bawang Merah Bawang Putih. Sanajan kerep akting ing sinétron ing stasiun TV tanah air kay ...

                                               

Agnes Monica

Agnes Monica Muljoto ya iku salah sawijining penyanyi lan artis wadon ing Indonésia. Dhèwèké anak ragil saka pasangan Jenny Siswono lan Ricky Suprapto. Dhèwèké duwé mas siji, jenengé Steve Muljoto kang saiki dadi manajeré. Agnes lulusan SD Taraka ...

                                               

Agni Pratistha

Agni Pratistha Arkadewi Kuswardono. Agni Pratistha punika tiyang putri ingkang pikantuk gelar Puteri Indonesia 2006. Asma Agni Pratistha gadhah teges Perapian wonten ing Basa Sangskerta. Sadèrèngipun pikantukgelar Putri Indonésia 2006, Agni naté ...

                                               

Alda Risma

Alda Risma Elfariani / Alda R binti A Farid R inggih punika penyanyi lan aktris Indonésia. Priyantun èstri ingkang gadhah inggil 160 cm punika misuwur mliginipun amargi lagu Aku Tak Biyasa.

                                               

Alexandra Gottardo

Alexandra Gottardo lumrahé diundang kanthi jeneng Ria utawa Xandra. Alexandra Gottardo iku salah sawijiné modhel, presenter, lan aktris kang asalé saka Indonésia. Alexandra Gottardo iku anak wawon siji-sijiné saka pasangan kang jenengé Carlo Gott ...

                                               

Alicia Johar

Alicia Djohar kang kondhang kanthi jeneng Itje. Alicia Johar ya iku salah sijiné juru main filem kang asalé saka Indonésia. Alicia Johar iku mantan Ratu Bogor nalika taun 1972. Alicia Johar tau dadi pemeran utama ing filem Gadis Kampus. Ing filem ...

                                               

Aline Adita

Caroline Ingrid Adita utawa kang luwih kondhang kanthi jeneng Aline Adita utawa Aline Tumbuan iku modhèl, pranata cara, penyiar radhio, saka Indonésia. Dhèwèké kondhang nalika dadi pranata cara ing Hot Spot lan Sexy Food Lover. Dhèwèké iku uga da ...

                                               

Alyssa Soebandono

Alyssa Soebandono. Alyssa Soebandono kang duwé jeneng pepak Anindya Alyssa Soebandono iku salah sijiné juru main sinétron kang asalé saka Indonésia. Alyssa Soebandono lumrahé diundang kanthi jeneng Icha. Alyssa iku anak nomer loro saka sadulur ka ...

                                               

Kiki Amalia

Kiki miwiti kariripun ing jagad modhèl saking pamilihan Cover Girl kalawarti Aneka ing taun 1995, lan naté dados samak ngajeng kalawarti FHM. Nalika taun 2000, lulusan D3 Bussiness Management London School punika naté dados jawara Wajah Femina, i ...

                                               

Amalya Sutamarza

Amalya Sutamarza. Dhèwèké iku modhèl lan paraga wanita saka Indonésia. Bintang modhèl iki ngembangaké bakat aktingé dadi bintang akting filem layar amba. Kenya ayu kang lair ning kutha Indramayu, Jawa Kulon iki suksès amarga meragakaké tokoh ing ...

                                               

Amara

Amara duwé jeneng dawa Tuwuhadijatitesih Amaranggana. Amara iku salah siji pemain sinétron lan penyanyi Indonésia. Amara uga ana kang ngundang kanthi jeneng Amara Lingua. Iki amarga Amara iku salah siji personèl grup vokal trio Lingua bareng karo ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →