Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 128



                                               

Politèknik

Politèknik utawa kerep dipadhakaké karo institut tèknologi iku jeneng kang dianggo ing institusi pendhidhikan kang mènèhi manéka jinis sesebutan lan kerep beroperasi ing tataran kang béda-béda sajeroning sistem pendhidhikan. Politèknik bisa minan ...

                                               

Sekolah dhuwur

Sekolah dhuwur utawa Sekolah tinggi ing sajeroning pendhidhikan ing Indonésia iku perguruan tinggi kang nyelenggarakaké pendhidhikan akademik lan/utawa vokasi sajeroning lingkup siji disiplin èlmu, tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki sarat ...

                                               

UIN Syarif Hidayatullah

Universitas Islam Negeri Syarif Hidayatullah Jakarta utawa Universitas Islam Negeri Jakarta ya iku Universitas Islam Nagari kang ana ing Ciputat, Tangerang Selatan.

                                               

Universitas

Universitas iku pawiyatan luhur utawa perguruan tinggi kang nyelenggarakaké pendhidhikan akademik lan/utawa vokasi sajeroning kawruh, tèknologi, lan/utawa seni lan yèn ngebaki syarat bisa nyelenggarakaké pendhidhikan profèsi. Tembung universitas ...

                                               

Universitas Bologna

Universitas Bologna ya iku siji universitas tuwa dhéwé ana ing Éropah lan Italia. Universitas iki pernahé ana ing Bologna, Italia. Diadhekake ing taun 1088. Universitas ini duwé 13 musiyum. Universitas ini uga duwé jumlah pelajar 95.771 mahasiswa ...

                                               

Universitas Carleton

Universitas Carleton ya iku universitas ing Ottawa, Kanada. Diadekaké taun 1942 minangka salah sijining akademi, Universitas Carleton saiki duwé 65 babagan studi wiwit saka komunikasi massa, gayutan internasional, jurnalisme, sinematografi nganti ...

                                               

Universitas Toronto

Universitas Toronto iku sawijining universitas pinunjul ing Toronto, Ontario lan minangka universitas gedhé dhéwé ing Kanada. Diadegaké tanggal 15 Maret 1827, Universitas Toronto kaloka sajeroning babagan panelitèn, mligi panelitèn kadhokteran. S ...

                                               

Universitas Al Azhar

Universitas Al-Azhar, Arab: جامعة الأزهر الشريف ‎‎; Al-ʾAzhar al-Šyarīf, Al-Azhar Mulia), ya iku salah sawijining punjer pendidikan sastra Arab lan pengkajian Islam Sunni ing donya lan wujud universitas kang mènèhi gelar tuwa dhéwé nomer 2 ing do ...

                                               

Institut Èlmu Pulitik Paris

Institut Èlmu Pulitik Paris, asring dipunrujuk ugi minangka Sciences Po, inggih punika sawijining Grand Établissement wonten ing Paris, Perancis. Sciences Po kanthi tradhisional sampun ndhidhik èlit pulitik lan diplomatik Perancis, nanging progra ...

                                               

Universitas Kedokteran lan Farmasi Carol Davila

Universitas Kedhokteran lan Farmasi Carol Davila iku sawijining Universitas duwèké pamaréntah sing mbidangi ngèlmu kaséhatan ing Bukares, Rumania. Universitas iki duwé telung fakultas: Fakultas Kedhokteran Fakultas Farmasi. Fakultas Kedhokteran G ...

                                               

Universitas Magnaura

Universitas Magnaura utawa dikenal kanthi jeneng Universitas Konstantinopel ngadhek ing taun 425 nalika masa Kamaharajan Bizantium kanthi jeneng Pandidakterion. Para sarjana saka biyèn nyebut kanthi jeneng universitas kang no 1 ing donya, sanajan ...

                                               

Anak Usia Dini

Sasuwene urip, manungsa duwé sebutan kang béda-béda. Sebutan iku miturut umur lan fase perkembangan kang nembé dilakoni. Miturut Sugiyanto lan Sudjarwo, garis besar perkembangan manungsa ana limang fase, ya iku: Fase Prenatal sadurungé lair. Fase ...

                                               

Alex Strangelove (filem)

Alex Strangelove yai ku minangka film komedi romantis saka nagara Amerika ing taun 2018, kang ditulis uga diarahake dening Craig Johnson lan dilintangi dening maneka artis kaya déné Daniel Doheny, Antonio Marziale lan Madeline Weinstein. Film kas ...

                                               

Pendhidhikan ing Indonésia

Pendhidhikan ing Indonésia iku sakabèhané pendhidhikan kang diselenggaraké ing Indonésia, kanthi kastruktur utawa ora. Sacara kastruktur, pendhidhikan ing Indonésia dadi tanggung jawab Kamentrian Pendhidhikan Nasional Républik Indonésia, biyèn je ...

                                               

Kurikulum mawa basis kompetènsi

Kurikulum mawa basis kompetènsi utawa Kurikulum 2004, iku kurikulum sajeroning donya pendhidhikan ing Indonésia sing dicakaké wiwit taun 2004 sanadyan wis ana sekolah sing wiwit migunakaké kurikulum iki sadurungé. Sacara matèri, sabeneré kurikulu ...

                                               

Kurikulum Tingkat Satuan Pendidikan

Kurikulum Tingkat Ékan Pendidikan inggih punika salah satunggaling wujud kurikulum operasional pendhidhikan ingkang dipunrantam lan dipuntindakaken wonten ing saben ékan pendhidhikan ing Indonésia. KTSP inggih kanthi yuridis dipunamanataken dénin ...

                                               

Nomer Pokok Sekolah Nasional

Nomer Pokok Sekolah Nasional iku kodhe pengenal sekolah Indonésia sing sifaté unik lan mbédakaké siji sekolah lan sekolah liyané. Sistem NPSN sifaté nasional lan nggantèkaké kodhe-kodhe sadurungé kaya NIS sing béda-béda format ing siji tlatah lan ...

                                               

SMA Negeri 1 Jepon Blora

SMA Negeri 1 Jepon Blora iku salah siji Sekolah Menegah Atas sing dumunung ana ing kalurahan Jepon, Kabupatèn Blora, Jawa Tengah, Indonésia madeg ing tanggal 21 Juli 1997. Kayadéné ing sekolah menengah lumrahé, mangsa pendidikan sekolah ing SMA d ...

                                               

SMK Negeri 2 Blora

Sekolah Menengah Kejuruan Negeri 2 Blora utawa dicekak SMK Negeri 2 Blora iku sawijining sekolah menengah kejuruan sing dumunung ing kalurahan Tèmpélan, Kacamatan Blora kutha, Kabupatèn Blora diresmiake ing tanggal 02 februari 1983, lan sadurungé ...

                                               

SMA Negeri 1 Malang

SMA Negeri 1 Malang, iku Sekolah Menengah Atas Negeri, sing manggon ing jalan Tugu Utara No. 1, Malang, Jawa Wétan, Indonesia. Bebarengan karo SMA Negeri 4 lan SMA Negeri 3, sekolah-sekolah iki dikenal kanthi jejuluk SMA Tugu, amarga manggon ing ...

                                               

SMA Negeri 4 Pontianak

SMA Negeri 4 Pontianak, minangka salah siji saka Sekolah Menengah Atas Negeri sing dumunung ana ing kecamatan Pontianak Kota, Kutha Pontianak, Kalimantan Kulon, Indonésia. Kayadéné ing sekolah menengah atas lumrahé, mangsa pendhidhikan sekolah in ...

                                               

Dhaptar panguwasa Rusia

Ivan I of Moscow Ivan the Moneybag 1328–1341 Alexander of Tver 1326–1327 Michael of Tver 1304–1318, putra kaloro saka Yaroslav III Yaroslav III 1264–1271, putra Yaroslav II Yuri II 1218–1238, restored Andrey of Gorodets 1294–1304, putra Alexander ...

                                               

Mikhail I saking Rusia

Mikhail Fyodorovich Romanov punika tsar Russia pisanan saking dinasti Romanov, putranipun Fyodor Nikitich Romanov, salajengipun Patriarch Filaret, lan Ksenia, salajengipun biarawati ageng Martha. Panjenenganipun kapilih minangka tsar Rusia kanthi ...

                                               

Katarina ingkang Agung

Yekaterina II Alekseyevna of Russia, kanthi gelar ingkang Agung punika satunggiling Tsarina Rusia ingkang kuwaos laminipun 34 taun, saking tanggal 28 Juni 1762 dumugi sédanipun. Panjenenganipun tilar donya amargi stroke ing tanggal 15 November, 1 ...

                                               

Kevin Lilliana

Kevin Lilliana minangka modèl sing uga dadi runner-Up 1 kontès Keindahan Indonesia 2017 lan dilantik dadi Miss Indonesia 2017 Lingkungan sing asalé saka Jawa Kulon lan dadi pemenang kontes Miss International 2017. Dhèwèké éntuk biasiswa S2 ing Un ...

                                               

Anggoro Suprapto

Anggoro Suprapto inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonésia. Namanipun misuwur lumantar karyanipun awujud carita cekak, novèl, lan geguritan ingkang dipunmot wonten sawenèh ariwata lan kalawarta awit taun 1979 ing antawisipun Su ...

                                               

Beno Siang Pamungkas

Beno Siang Pamungkas inggih punika salah satunggalipun sastrawan saking Indonesia. Namanipun misuwur lumantar pakaryanipun awujud carita cekak lan geguritan ingkang dipunmot wonten sawenèh ariwarta lan buku kempalan geguritan. Piyambakipun punika ...

                                               

Handry TM

Handry TM ya iku salah sawijiné sastrawan saka Indonésia. Awit ésih sekolah, dhèwèké wis asring nganggit karya sastra mligi gancaran. Pakaryané wis akèh dimot ing sawenèh ariwarta kaya ta Kompas, Suara Merdeka, Suara Pembaruan, Hai, Suara Karya, ...

                                               

Patrick Leahy

Patrick Joseph Leahy iku sénator senior Amérikah Sarékat saka Vermont. Leahy asal saka Parté Dhémokrat, lan wektu iki dadi Ketua Komité Pengadilan Senat.

                                               

Bernie Sanders

Bernard "Bernie" Sanders iku sénator senior Amérikah Sarékat saka Vermont. Sanders asal saka Parté Dhémokrat, lan wektu iki dadi Ketua Komité Pengadilan Senat.

                                               

Ted DiBiase Jr.

Ted DiBiase Jr. utawa Theodore Marvin. ya iku salah sawijining pengusaha, aktor lan pegulat profesional sing wis pensiun, sing paling misuwur nalika WWE Sawise dilatih déning Chris Youngblood lan Akademi Gulat Nasional Harley Race, DiBiase nggawe ...

                                               

Carl Sagan

Carl Edward Sagan. Dhèwèké astronom saka Amérika, pelopor disiplin ngèlmu eksobiologi, lan panggagas nggolèk makluk cerdas saka luar akasa. Dhèwèké dikenal ing sapenjuru donya amarga buku-buku best-seller kanthi tema sains populer sing ditulis.

                                               

Gerald Edelman

Gerald Maurice Edelman inggih punika salah satunggaling ilmuwan Amérikah Sarékat. Edelman menangaken Penghargaan Nobel ing babagan Fisiologi utawi Kedhokteran ing taun 1972 kanggé karyanipun babagan sistem kekebalan sesarengan kaliyan Rodney Robe ...

                                               

Gabrielle Giffords

Gabrielle Dee "Gabby" Giffords iku pulitikus Amérikah Sarékat. Dhèwèké anggota parlemèn AS wiwit taun 2007 minangka wakil lègislatif saka Parta Dhémokrat. Banjur ing tanggal 30 November 2007, dhèwèké omah-omah karo sawijining astronaut AS, Mark E ...

                                               

Paul Greengard

Paul Greengard inggih punika salah satunggaling ahli saraf saking nagara Amérikah Sarékat. Piyambakipun miyos wonten ing kutha New York. Sadangunipun PD II, piyambakipun gadhah tuggas wonten ing Angkatan Laut Amérikah Sarékat minangka salah satun ...

                                               

Julius Robert Oppenheimer

Julius Robert Oppenheimer dikenal dadi ahli fisika saka Amérikah Sarékat. Robert iku dadi salah sijiné tokoh Proyek Manhattan nalika Perang Dunia II kang duwé tugas kanggo nggawé bom atom kang sepisanan. Julius Robert lair ing New York, New York ...

                                               

Milton Friedman

Milton Friedman ya iku ékonom Amérika lan intelektual publik. Dhèwèké mati ana ing San Francisco, amarga gagal jantung. Lair ing New York, dhèwèké iku anak pungkasan saka kulawarga imigran Yahudi saka Ukraina. Dhèwèké wis nymbangake pikirana ana ...

                                               

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe kang lair kanthi jeneng Norma Jeane Mortenson iku sawijining aktris, penyanyi lan uga modhèl misuwur asal Amérikah Sarékat. Nganti saiki, panjenengané wujud bintang filem lan simbol sèks paling misuwur ing abad kaping 20. Sosoké ik ...

                                               

Martin Lewis Perl

Martin Lewis Perl inggih punika salah satunggaling fisikawan asal Amérikah Sarékat. Piyambakipun nglampahi pendidikan wonten ing Institut Politeknik Brooklyn, sapunika Universitas Politeknik, lan wiwit sinau kaahlian teknik kimia. Pendidikanipun ...

                                               

Sandra Bullock

Sandra Annette Bullock ya iku aktris filem Amérikah Sarékat, wiwit karir ning donya filem awit akir taun 1980-an. Kondhang nalika dadi Annie Porter ing filem SPEED lan berperan dadi Lucy Eleanor Moderatz ing filem WHILE YOU WERE SLEEPING. Sandra ...

                                               

Winona Ryder

Winona Ryder jeneng lairé Winona Laura Horowitz lair 29 Oktober 1971; umur 49 taun dhèwèké iku aktris saka Amérikah Sarékat unggulan Academy Award, dhèwèké tenar ning filem Heathers, Girl, Interrupted, Little Women, lan Edward Scissorhands, Dhèwè ...

                                               

Rosalyn Sussman Yalow

Rosalyn Sussman Yalow dados wanita ingkang angka kalih ingkang menangaken Penghargaan Nobel ing babagan Kedhokteran, 1977. Kasilipun punika minangka pengembangan radioimmunoassay, sawijining "penerapan" fisika nuklir wonten ing babagan kadhoktera ...

                                               

Zac Efron

Zac Efron ya iku aktor kang asalé Amérikah Sarékat kang kondhang amarga meluni filem High School Musical lan serial TV Summerland, Dhèwèké lair ning lan gedhé ning kutha San Luis Obispo, Kalifornia, Amérikah Sarékat, Dhèwèké aktor enom kang ngawa ...

                                               

Mein Kampf

Mein Kampf iku buku kang ditulis déning Adolf Hitler lan kancané Rudolf Hess. Sanadyan Rudolf Hess ngréwangi Hitler nulis buku iki, nanging dhèwèké ora ingaran minangka juru nulis. Buku iki kasusun saka rong pérangan. Bagiyan kapisan ditulis déni ...

                                               

Klaus Ebner

Klaus Ebner iku siji panulis saka Austria. Dhèwèké senengané nulis carita-carita cekak ing kalawarti lan bukuné sing kapisan dibabar ing taun 2007. Dhèwèké nulis ing basa Jerman lan basa Katalan.

                                               

Elfriede Jelinek

Elfriede Jelinek yaiku pengarang saka Austria, kang menagake Bebungah Nobel Sastra nalika taun 2004. Elfriede Jelinek duwé ibu kang jenenge Olga Jelinek utawa Olga Buchner yaiku manager personel ana ing sawijining perusahaan kaloka lan bapake yai ...

                                               

Richard Arkwright

Sir Richard Arkwright, punika tiyang Inggris ingkang sanajan patènipun boten dipunakoni asring dipunregani minangka ingkang manggihaken mesin pamintal lan mesin pamintal mawi tenaga toya bibar ngliwati éwah-éwahan dhateng tenaga toya. Piyambakipu ...

                                               

Christopher Lee

Christopher Frank Carandini Lee CBE, CStJ yakuwi aktor lan musisi saka Inggris. Lee wiwitane asring main dadi paraga jahat lan kondhang amarga perane dadi Count Dracula ing filem Dracula ing taun 1958. Perane kang liyané yakuwi Lord Summerisle in ...

                                               

Francis Octavius Grenfell

Francis Octavius Grenfell, VC punika tiyang Inggris ingkang nampi medhali Salib Victoria, pangaji-aji paling inggil lan prestisius kanggé kuwantunanipun nalika ngadhepi mungsuh ingkang saged dipunparingaken dhateng wadya Karajan Manunggal lan Nag ...

                                               

Boris Johnson

Alexander Boris de Pfeffel Johnson iku sawijining pulitikus, sajarawan, panulis lan wartawan Britania. Boris iku lair ing New York saka kulawarga kalangan dhuwur. Dhèwèké tau njabat dadi walikutha London lan Mantri Luar Negeri Britania Raya wiwit ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →