Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 127



                                               

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey kang jeneng asline Oprah Gail Winfrey minangka tokoh kang kawéntar ing Amérikah Sarékat. Dhèwèké iku présénter, prodhuser lan aktris. Oprah lair ing Kosciusko Mississippi tanggal. Dhèwèké duwé acara kang kawéntar banget judhulé Opra ...

                                               

A. R. Rahman

A.R. Rahman inggih punika jaler kelairan 6 Januari 1966, saking Tamil Nadu, India. Kasuksèsan piyambakipun nalika dados komposer ing filem SLUMDOG MILLIONAIRE, filem punika sampun gadhah Golden Globe lan Academy Awards kanggé kategori Best Score. ...

                                               

Affandi

Affandi Koesoema ya iku pelukis seni rupa kang misuwur dadi maestro seni lukis Indonésia.Affandi kagolong pelukis Indonésia kang misuwur ing donya international, kanthi gaya ekspresionis.Sajeroning taun 1950 wis bisa ngadakake pameran tunggal ing ...

                                               

Kevindra Ramadhani

Kèvindra Ramadhani ya iku sawijining wong kang nglakokaké komunitas musik lan seni. Kèvindra Ramadhani lair ing Pangkal Pinang, 7 Maret 1993. Kèvindra Ramadhani uga sawijining mahasiswa ing Universitas Bangka Belitung. Kanthi wektu seminggu sapèr ...

                                               

Mimi Rasinah

Rasinah kang luwih akrab diceluk Mimi Rasinah ya iku empu jogèd topeng Cirebon,siji-sijiné kang iseh awit wafaté Sawitri, penari topeng Cirebon asal Losari ing 1999.

                                               

Sudarso

Sudarso ; séda 20 Juni 2006 ing Purwakerta) punika satunggaling seniman Indonésia asal saking Indonésia. Statusipun minangka pengajar wonten STSRI ASRI.

                                               

Udjo Ngalagena

Udjo Ngalagena inggih punika seniman angklung saking Jawi Kilèn, Indonésia lan mbikak Saung Angklung Udjo. Panjenenganipun punika putra kaping enem saking Wiranta lan Imi. Nalika yuswanipun nembé sekawan ngantos gangsal taun, Udjo sampun wasis ma ...

                                               

James Cameron

James Cameron utawi ingkang gadhah asma James Francis Cameron inggih punika sutradara, prodhuser filem, panyerat carita, lan editor saking Kanada ingkang lair ing Kapuskasing, Ontario, ing tanggal 16 Agustus 1954. Putra saking Samira lan Philip C ...

                                               

Namaksin

Namaksin ya iku jinis sepatu tradhisional kas Koréa kang digawé saka kayu, kanggo njaga sikil saka banyu udan lan blethok. Namaksin wis dipigunakaké kawit jaman tengahan Dinasti Joseon dhedhasar bukti-bukti kang wis tinemu, sanajan sabeneré isih ...

                                               

Sepatu

Sepatu yaiku lapik utawa barang kang minangka buntél sikil. Lumrahé digawé saka kulit, karèt, kain lspé. Panggonan telapak lan tungkaké kandel lan atos. Saiki sepatu ora mung kanggo alas sikil, nanging wis dadi pérangan wigati kanggo penampilané ...

                                               

Fransiskus saking Asisi

Santo Fransiskus saking Assisi utawi Asisi madegaken Ordo Fransiskan utawi "Friars Minor". Panjenenganipun punika santo pangreksa kéwan, pedagang, lan lingkungan.

                                               

Katarina saking Siena

Santa Katarina saking Siena punika satunggiling "tertiari" Ordo Dominikan utawi gayutan-awam Ordo Dominikan. Katarina punika putri kaping 23 saking 25 yoga ; tiyang sepuhipun Giacomo ing Benincasa, satunggiling pawarni-rasukan, lan garwanipun, La ...

                                               

Adhyaksa Dault

Adhyaksa Dault iku Mantri Nagara Pemuda lan Ulah raga ing Kabinet Indonésia Bersatu. Adhyaksa Dault nduwé garwa kang jenengé Mira Arismunandar, dhèwèké sadurungé tau nyambut gawé dadi penaséhat hukum. Nanging dhèwèké banjur nerusaké sekolahé manè ...

                                               

Andung A. Nitimiharja

Dr. Ir. Andung A. Nitimiharja inggih punika Mantri Perindhustrian ing Kabinet Indonésia Bersatu sadèrèngipun dipun-gantos déning Fahmi Idris ing éwah-éwahan Kabinét I nalika tanggal 5 Dhésèmber 2005. Sadèrèngipun dados mantri, panjenenganipun nat ...

                                               

Mustafa Abubakar

Mustafa Abubakar, Dr. Ir. inggih punika Mantri Nagara Badan Usaha Milik Nagara Républik Indonésia wonten ing Kabinet Indonésia Bersatu II lan tilas Direktur Utama Perusahaan Umum Badan Urusan Logistik Républik Indonésia. Panjenenganipun ugi tilas ...

                                               

Susilo Bambang Yudhoyono

Jendral Susilo Bambang Yudhoyono kang lair ing Pacitan, Jawa Wétan, tanggal 9 September 1949 iku mantan pènsiunan jéndral militèr Indonésia lan Présidhèn Indonésia kaping 6 kang kapilih ing pemilihan umum kanthi langsung kang sepisanan déning rak ...

                                               

Suswono

Ir. H. Suswono, MMA. Suswono iku pulitikus kang njabat dadi Mantri Pertanian Indonésia wiwit tanggal 22 Oktober 2009. Sadurungé, Suswono njabat dadi Wakil Ketua Komisi IV DPR-RI kanggo kalamangsa 2004-2009 saka Fraksi Parté Keadilan Sejahtera. Su ...

                                               

Aburizal Bakrie

Ir. H. Aburizal Bakrie punika satunggiling pengusaha Indonésia ingkang wujud Ketua Umum Parté Golkar wiwit 9 Oktober 2009. Panjenenganipun njabat Mantri Koordinator Kasajahtran Rakyat ing Kabinèt Indonésia Bersatu. Sadèrèngipun panjenenganipun ug ...

                                               

Doddy Achdiat Tisna Amidjaja

Prof. Dr. rer. nat. Doddy Achdiat Tisna Amidjaja inggih punika tokoh pendidikan lan panalitèn, mahaguru Biologi ITB lan rektor kelima Institut Teknologi Bandung utawi rektor kaping selikur Kampus Ganesha sejak TH Bandung dipunyasa. Sanèsipun puni ...

                                               

Aming

Aming duwé jeneng dawa Aming Supriatna Sugandhi lair 7 Novèmber 1980; umur 40 taun ya iku pelawak kang wektu iki cukup kondhang ing acara komédhi Extravaganza ing Trans TV. Saliyané iku uga dadi bintang iklan, ya iku dadi bintang iklan ajeg kartu ...

                                               

Arif Arryman

DR. Ir. Arif Arryman M.Eng punika panjenenganipun ékonom Indonesia. Arif minangka ngayut pendhidhikan S1 wonten pawiyatan luhur Institut Teknologi Bandung,Panjenenganipun ugi pikantuk kalih gelar master, ing babagan teknik wonten salah sawijinipu ...

                                               

Ciputra

Ir. Ciputra inggih punika satunggalipun insinyur lan pangusaha ing Indonésia. Panjenenganipun misuwur minangka pengusaha properti ingkang sukses. Usaha punika ing antawisipun inggih punika Jaya Group, Metropolitan Group, lan Ciputra Group. Sanèsi ...

                                               

Djuanda Suraatmadja

Prof. Ir. Djuanda Suraatmadja, ingkang miyos wonten ing Bandung, Jawa Kulon, Indonésia tanggal 3 Januari 1936), inggih punika salah satunggaling Guru Besar Teknik Sipil Institut Teknologi Bandung pèriode kaping 16 saking Pebruari 1978 ngantos 30 ...

                                               

Fadel Muhammad

Ir. H. Fadel Muhammad Al-Haddar, Fadel Muhammad iku pulitikus Indonésia kang njabat Mantri Kelautan dan Perikanan ing Kabinet Indonésia Bersatu II wiwit 22 Oktober 2009. Sadurungé njabat dadi mantri, Fadel njabat dadi Gubernur Provinsi Gorontalo ...

                                               

Herman Johannes

Prof. Dr. Ir. Herman Johannes, asring uga diserat Herman Yohannes utawa Herman Yohanes ya iku cendekiawan, pulitikus, ilmuwan Indonésia, guru Gedhe Universitas Gadjah Mada, lan Pahlawan Nasional Indonésia. Panjenengané uga duwé jabatan dadi Rekto ...

                                               

Indra Herlambang

Indra Herlambang miwiti kariré dadi penyiar radio ing Bandung. Indra Herlambang sangsaya misuwur karo publik sawisé dadi presenter acara gosip kang jenengé Insert. Acara iki disiyaraké salah sijiné stasiun tivi swasta ya iku trans tv. Saliyané da ...

                                               

Ivan Lanin

Ivan Lanin kang misuwur kanthi asma Ivan Razela Lanin ya iku salah sawijiné juru internet saka Indonesia. Ivan Lanin misuwur mligi minangka aktivis kang mènèhi kampanye mendah wigatiné nggunakké basa Indonesia kang apik lan bener, sarta ngenalaké ...

                                               

Jero Wacik

Jero Wacik. Jero Wacik iku Mantri Kebudayaan lan Pariwisata wiwit 21 Oktober 2004. Sawisé dadi anggota DPR kang suwené kurang saka sesasi, Jero Wacik banjur dipercaya njabat dadi Mantri Kebudayaan lan Pariwisata. Jero uga tau njabat dadi Wakil Se ...

                                               

Kuntoro Mangkusubroto

Dr Ir Kuntoro Mangkusubroto. Kuntoro Mangkusubroto iku Ketua Unit Kerja Présidhèn Pengawasan lan Pengendalian Pangyasa wiwit 22 Oktober 2009. Kuntoro Mangkubroto iku Mantri Pertambangan lan Energi Indonésia ing era Kabinet Reformasi Pangyasa lan ...

                                               

L. N. Palar

Lambertus Nicodemus Palar njabat minangka wakil Republik Indonesia wonten ing manéka posisi diplomat kalebet minangka Perwakilan Indonésia wonten ing Perserikatan Bangsa-Bangsa. Piyambakipun ugi njabat minangka Duta Besar Indonésia wonten ing Ind ...

                                               

Muhammad Samsudin Hardjakusumah

Raden Muhammad Samsudin Hardjakusumah. Dhèwèké iku salah sijining anggota saka Bimbo. Musikus Indonésia sarjana Seni Rupa ITB lulusan taun 1968. Istriné, Rubaah Samsudin saiki dianugrahi 4 anak lan putu siji. Anaké kang pisanan jenengé Asri Dewi ...

                                               

Purnomo Yusgiantoro

Prof. Ir. Purnomo Yusgiantoro MSc., MA., Ph.D. Purnomo Yusgiantoro duwé bojo kang jenengé Sri Murniati Sachro. Sri Murniarto Sachro iku anak kang kaping enem saka kulawarga Sachro. Purnomo Yusgiantoro iku Mantri Pertahanan wiwit 22 Oktober 2009. ...

                                               

Rachmat Witoelar

Ir. Rachmat Nadi Witoelar Kartaadipoetra, kerep diundang Rachmat Witoelar. Rachmat Witoelar iku Mantri Nagara Lingkungan Hidup ing Kabinet Indonésia Bersatu. Rachmat Wotoelar iku lulusan saka SMA Kolese Kanisius. Rachmat Witoelar ngrampungaké pen ...

                                               

Rizal Ramli

Dr. Rizal Ramli inggih punika Mantri Koordinator babagan Perékonomian Républik Indonésia lan Mantri Keuangan ing Kabinèt Persatuan Nasional nalika pamaréntahanipun Présidhén Abdurrahman Wahid. Karieri Rizal ing pamaréntahan dipunwiwiti nalika Pré ...

                                               

Siswono Yudo Husodo

Siswono Yudo Husodo inggih punika inggih punika salah satunggalipun calon wakil Présidhén Indonésia ing Pemilu 2004. Siswono naté njabat dados Mantri nagara Perumahan Rakyat nalika Kabinét Pangyasa V lan Mantri Transmigrasi ing Kabinét Pangyasa V ...

                                               

Suharna Surapranata

Suharna Surapranata. Suharna Surapranata iku Mantri Nagara Riset dan Teknologi Indonésia ing Kabinet Indonésia Bersatu II. Suharna Surapranata nampa gelar sarjana saka Departemen Fisika Universitas Indonésia. Saliyané iku, Suharna Surapranata uga ...

                                               

Endah Wahyu Sulistianti

Endah Wahyu Sulistianti nggih punika Deputi Hubungan Antar Lembaga dan Wilayah Badan Ekonomi Kreatif Republik Indonesia. Piyambakipun ngrengkuh gelar sarjana arsitektur saking Institut Teknologi Bandung lan gelar Master of Fine Arts di New York F ...

                                               

Akbar Tandjung

Akbar niti pendidikane ing SR Muhammadiyah, Sorkam Tapanuli Tengah. Akbar uga sinau ing SD Nasrani, Jalan Seram, Medan Sumatra lor. Sawisé lulus saka SMP Perguruan Tinggi Cikini Jakarta, Akbar banjur nerusaké menyang SMA Kolese Kanisius Jakarta. ...

                                               

Fauzi Bowo

Dr Ing. H. Fauzi Bowo punika Gubernur Jakarta Periode 2007-2012 sasampunipun dados Wakil Gubernur Jakarta. Nalika pilkada DKI Jakarta 2007, Fauzi Bowo sesarengan Prijanto minangka wakilipun ngungguli pasangan Adang Daradjatun lan Dani Anwar.

                                               

Satrio Budihardjo Joedono

Satrio "Billy" Budihardjo Joedono inggih punika satunggalipun politikus Indonésia. Panjenenganipun naté njabat dados Mantri Perdagangan ing Kabinèt Pembangunan VI periodhé saderengipun Dhepartemén Perdagangan dipundadosaken satunggal kaliyan Dhep ...

                                               

Soe Hok Gie

Soe Hok Gie iku aktivis Indonésia, mahasiswa Fakultas Sastra Universitas Indonésia Jurusan Sajarah taun 1962–1969, demonstran, penulis, lan anggota MAPALA UI. Jênêng Soe Hok Gie iku dialèk Hokkian saka jeneng Su Fu-yi ing basa Mandarin. Leluhuré ...

                                               

Aryo Wahab

Ariyo Wahab iku aktor lan penyanyi Indonésia. Dhèwèké kondhang nalika dadi penyanyi remaja. Aryo duwé garwa kang jenenge Milasari Wardhani lan duwé anak telu.

                                               

Bella Saphira

Bella Saphira wanita kang nyambut gawé ning dunya hiburan Indonesia, dadi penyanyi lan juru main sinétron, Ning basa Italia, Bella duwé arti ayu, lan jeneng Saphira artiné watu kang éndah. Dhèwèké uga nyandang jeneng Veronica kang nggawé dhèwèké ...

                                               

Christy Jusung

Christy Jusung. Christy Jusung ya iku salah sijiné aktris kang asalé saka Indonésia. Christy Jusung misuwur jenengé nalika dhéwék main ing sinétron kang irah-irahané Ramadan, Lorong Waktu. Sinetron iki digawé nalika wiwitan taun 2000-an. Saiki, C ...

                                               

Happy Salma

Happy Salma ya iku model lan aktris sinétron ning dunya hiburan Indonesia, Dhèwèké dikenal dadi model, sadurungé nyoba dadi artis sinétron, bintang layar lebar, teater lan presenter TV. Lulusan Universiatas Trisakti Jurusan Administrasi Perusahaa ...

                                               

Ibrahim Imran

Baim iku penyanyi lan aktor saka Indonesia. Priya kelairan Hongkong, 31 Mèi 1975, sak suwiné miwiti karir dadi vokalis ana ing grup ADA Band, dhèwèké sempet ngasilaké 3 album, ing antarané SEHARUSNYA, PerADAban 2000, lan Tiara, banjur akhiré mili ...

                                               

Lula Kamal

Lula Kamal. Lula Kamal ya iku salah sawijiné aktris lan presenter kang asalé saka Indonésia. Profesi asliné Lula Kamal ya iku dhokter. Lula Kamal iki nduwéni katurunan Arab, Sunda, lan Betawi. Lula dikenal dadi dhokter kang kerep mèlu kagiyatan s ...

                                               

Marissa Haque

Marissa Grace Haque iku paraga, sutradara lan prodhuser filem lan tivi. Saliyané iku Marissa uga dadi konsultan hukum, dhosèn tamu ing universitas-universitas nagari lan swasta, guru pendhidhikan mirunggan tunarungu, lan pulitikus Indonésia. Mari ...

                                               

Ressa Herlambang

Ressa Herlambang. Ressa Herlambang iku penyanyi kang asalé saka Indonesia. Ressa Herlambang tau pacaran karo Nia Ramadhani kang saiki dadi bojoné Ardi Bakrie. Ressa Herlambang tau diarani Justin Timberlake Indonesia. Ressa Herlambang tau éntuk je ...

                                               

Rizal Mantovani

Rizal Mantovani ya iku sutradara kang wis kondhang ing Indonésia. Rizal dikenal amarga nyutradarai vidéo klip lan filem layar amba ing Indonésia. Wiwit saka taun 1992 nganti 2007 Rizal wis nggarap kira-kira 200 vidéo musik lan iklan tivi, lan nyu ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →