Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 124



                                               

ISO 639

ISO 639 iku salah siji standar internasional ngenani khode basa ing donya. ISO 639 dumadi saka sawatara pérangan, loro ing antarané aktif dipublikasèkaké dina iki, sauntara iku pérangan liyané isih dikembangaké. Kaloro péranganing ISO 639: ISO 63 ...

                                               

Pratélan kodhe ISO 639-2

Ing ngisor iki pratélan basa ing donya kang wis duwé kodhe basa dhedhasar standar ISO 639: tumuju marang artikel ngenani basa mau ing wikipedia basa Inggris) Cithakan:Pratélan isi horisontal

                                               

Osteoarthritis

Cithakan:Infobox lelara Osteoartritis, yakuwi kondisi nalika sendhi krasa nyeri akibat saka inflamasi ringan kang timbul saka anané gèsèkan pucuking balung panyusun sendhi. Sajeroning sawijining sendhi, jaringan balung enom basa Indonésia: balung ...

                                               

Kanker Kulit

Kanker kulit ya iku thukulé sèl-sèl ing kulit ing taraf ora normal. Panyebab kanker kulit béda-béda lan tingkat ganasé kanker uga béda-béda. Kanker kulit paling umum nyerang ing sèl|sèl skuamosa, basal lan melanosit. Kanker kulit lumrahé thukul i ...

                                               

Kangker paru

Kangker paru iku thukulé sèl kanker kang ngluwihi wates ing sanjeroné jaringan paru. Patogenesis kanker paru-paru durung bisa dibedhek kanthi bener. Ana uga kang ngarani sel mukosal bronkial kang ngalami owah-owahan metaplastik minangka tanggepan ...

                                               

Kanker ati

Kanker ati ya iku kanker kang thukul ing ati. Kanker iku dudu amarga ganasé organ liyané kang nyebar ing ati utawa metastasis ing ati. Tetenger kang paling gampang yèn wong kaserang kanker ati ya iku hepatomegali utawa ati kang ukurané sangsaya g ...

                                               

Kanker prostat

Kanker prostat ya iku lelara kanker kang ana ing prostat.Prostat ya iku salah sijiné klanjer sajeroning sistem reproduksi wong lanang. Kanker prostat bisa kadadéan amarga sèl prostat ngalami mutasi lan wiwit thukul lan ora bisa dikendalekaké. Sel ...

                                               

Kanker payudara

Kanker payudara iku kanker ing jaringan payudara. Iki wujud jinis kanker paling umum kang ditandhang kaum wanita. Kaum priya uga bisa kaserang kanker payudara, sanajan kamungelané luwih cilik tinimbang wanita. Pangobatan kang paling umum ya iku k ...

                                               

Antraks

Antraks utawa anthrax iku lelara nular akut lan mbebayani sing disebabaké baktèri Bacillus anthracis sajeroning wangun sing paling ganas. Antraks tegesé "batubara" sajeroning basa Yunani, lan istilah iki dipigunakaké amarga kulit para kurban baka ...

                                               

Cangkrangen

Cangkrangen utawa varicella simplex minangka penyakit infèksius sing disébabaké infeksi virus varicella-zoster. Penyakit iki nyebar kanthi aerogen utawa liwat hawa.

                                               

Influenza

Influenza, kang luwih ditepungi kanthi sebutan flu, wujud lelara nular kang disebabaké déning virus RNA saka famili Orthomyxoviridae, kang nyerang unggas lan mamalia. Tandha-tandha kang paling umum saka lelara iki yaiku ndredheg, mriyang, perih t ...

                                               

Kolera

Lelara Taun utawa kolera ya iku salah sawijining lelara nular kang ana ing saluran pencernaan kang disebabaké déning bakterium Vibrio cholerae. Baktèri kasebut biasané mlebu ing awak liwat banyu kang kena kontaminasi saka sanitasi kang ora bener ...

                                               

Priyang dhénggé

Priyang dhénggé ya iku infeksi kang disebabaké déning virus dhénggé. Lemud utawa warna-warna jinis lemud nularake virus dhénggé. Priyang dhénggé uga mau "priyang balung tugel", amarga priyang mau bisa njalari nyeri pengpengan kaya-kaya balung pan ...

                                               

Ayan

Ayan utawa epilepsi iku lelara saraf menaun sing nimbulaké serangan ujug-ujug makaping-kaping ora mawa alesan. Tembung epilepsi iku asal saka basa Yunani sing tegesé serangan.

                                               

Bells palsy

Bells palsy ya iku jeneng lelara kang nyerang saraf rai kang bisa nyebabaké kalumpuhan otot ing salah sawijining imbang rai. Saraf VII kang ngalami disfungsi. Béda karo lelara stroke, lumpuh ing salah sawijining imbang rai tandha-tandhané ya iku ...

                                               

Malaria

Malaria iku sajinis lelara nular sing ngakibataké watara 350-500 yuta wong kainfèksi lan punjul 1 yuta mati saben taun, mligi ing laladan tropis lan ing Afrika. Kanggo panemuan ngenani jalaran malaria, siji dhokter militèr Prancis Charles Louis A ...

                                               

Cinchona

Cinchona iku génus kang anggotané watara 25 spésies saka suku Rubiaceae kang asalé saka Amérika Kidul tropika. Anggota génus iki wujud tuwuhan perdu gedhé utawa wit cilik ijo abadi kang tuwuh nganti 5 - 15 mèter. Kulit wit-é wujud sumber manéka j ...

                                               

AIDS

AIDS iku sindrom kumpulan manéka tandha-tandha lan infèksi minangka akibat saka karusakan spésifik sistem kakebalan awak amarga infèksi virus HIV ing manungsa. AIDS wujud akronim ing basa Inggris saka Acquired Immunodeficiency Syndrome utawa A cq ...

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Amérikah Sarékat

Dhinas Kaséhatan Federal mbiyawarakaké kasus kapisan koronavirus ing Amerikah Sarékat ya iku surya 20 Januari 2020. Wong kang nandang iku ing swapraja Washington, kang limang dina sadurungé saka Wuhan, Cina papan sumberé lelara. Wong kang ninggal ...

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Arab Saudi

Kasus kapisan kang kacathet ing Arab Saudi nalika 2 Maret 2020, nalika salah sawijining warga Arab Saudi saka Iran lumantar Bahrain. Ing tanggal 29 Maret 2020, gunggung kasus kang kacathet ing negara iki saya mundhak dadi 1.453 kasus. Ing 30 Apri ...

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Indonésia

Pandhémi koronavirus 2019 ing Indonésia kacathet kapisan ing 2 Maret 2020. Nalika 9 April 2020, pandhémi iki wis nandang ing 34 provinsi ing Indonésia.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Jepang

Pandhémi koronavirus 2019 ing Jepang ya iku panyebaran virus korona ing Jepang kang nuwuhaké maneka akibat ing sawenèh babagan. Babagan kang kena akibat kadadéan iki kaya ta wurungaké pagelaran Olimpiadhé 2020 ing Tokyo kang miturut jadwal, jadwa ...

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Jerman

Pandhémi koronavirus 2019 ing Jerman diwiwiti nalika kacathet kadadéan kapisan ing surya 27 Januari 2020. Kadadéan kapisan ditandang déning wong lanang umur 33 taun ing Bavaria. Dhèwèké nandang virus iki nalika sesambungan karo kancané wong Cina ...

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Malaysia

Pandhémi koronavirus 2019 ing Malaysia kacathet kapisan ing surya 25 Januari 2020, kang ditandang déning telung wong kang warga negara Cina. Kanggo nyuda sumebaré pageblug iku, pamaréntah Malaysia ngecakaké Perintah Kawalan Pergerakan /Movement C ...

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Pilipina

Pandhémi koronavirus 2019 ing Pilipina kacathet kapisan ing tanggal 30 Januari 2020. Kang nandang lelara kapisan ya iku wong wadon kanthi umur 38 taun kang saka Wuhan, Cina.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Singapura

Pandhémi koronavirus 2019 ing Singapura kacathet kapisan nalika 23 Januari 2020. Ing tanggal 19 April 2020, Singapura dadi negara kang akèh dhéwé kasus positif ing Asia Kidul-wétan munjuli Indonésia lan Pilipina.

                                               

Pandhémi koronavirus 2019 ing Tanah Thai

Pandhémi koronavirus 2019 ing Tanah Thai kacathet kapisan nalika wong wadon, 61, saka kutha ing provinsi Hubei lunga menyang Tanah Thai. Banjur wong wadon iku dirawat ing griya sakit ing Nonthaburi cedhak Bangkok wiwit 8 Januari 2020. Nanging dhè ...

                                               

Hemofilia

Hemofilia ya iku sesakit ingkang njalari salira kekirangan protéin ingkang dipunbetahaken ing prosès pembekuan ludira kadadosan saben ludiran. Protein iki lumrahe mau faktor pembekuan utawi faktor koagulasi Hemofilia ngrupikaken sesakit keturunan ...

                                               

Gingivitis

punika ya iku beberapa tandha-tandha utawi ciri-ciri gingivitis: 1. Tutuk aking 2. Pembengkakan wonten wingkisan 3. Warna abrit menyala utawi abrit ungu wonten wingkisan 4. Wingkisan kemriksa mengkilat 5. Perdarahan wonten wingkisan 6. Wingkisan ...

                                               

Karies

Karies ditandai kaliyan wontenipun lubang wonten jaringan keras waja, saged wujud coklat utawi cemeng. Bolongan ing waja saking déning beberapa tipe saking bakteri pamikantuk asem ingkang saged ngrisak amargi reaksi fermentasi karbohidrat kalebet ...

                                               

Lipoma

Usada lipoma saged dipuntumindakaken kaliyan upakara pembedahan utawi sedot lemak, sayangipun pancen boten awis berubah dados ganas manawi panjenengan kasinggihan-kasinggihan boten ngreksa. ngengingi operasi pembedahan mila badhé dipuntumindakake ...

                                               

Tumor Whartin

Tumor Warthin yakuwi tumor utawa uci-uci klanjer idu, wonten ing jèro klanjer parotid. Tumor Warthin iku mlandang 15% saka ukuran tumor epithel klanjer parotid, uga gèrah iki bisa diarani kista èpitèl ing gulu. Ing taun 1910, Albrecht Arzt uga ma ...

                                               

Sindrom Down

Sindrom Down miturut mèdis dipunwastani trisomi inggih punika suatu kaanan ing pundi baha génètik dipuntambahi nyèbapakén katarlambatan ing cara manawi bocah ngérémbag, punapa kanthi mental saha fisik. Fitur fisik lan prakawis gégayutan kaliyan s ...

                                               

Sindrom Klinefelter

Sindrom Klinefelter ya iku kelainan genetik ing wong lanang kang diakibataké déning akèhé kromosom X. Wong lanang lumrahé duwé kromosom sèks wujud XY, nanging panyandhang sindrom klinefelter lumrahé duwé kromosom sèks XXY. Panyandhang sindrom kli ...

                                               

Diet karbohidrat asor

Panganan karbohidrat sithik mbatesi panggunaan karbohidrat relatif kanggo diet rata-rata. Panganan sing akeh karbohidrat diwatesi, lan diganti karo panganan sing ngemot persentase lemak lan protein luwih dhuwur, uga panganan sing kurang karbohidr ...

                                               

Diet ketogenik

Diet ketogenik yaiku salah sawijining pola diet protein sing akeh lemak, nyukupi-, karbohidrat rendah sing digunakake utamane kanggo ngobati epilepsi sing angel dikendhaleni. Diet meksa awak kanggo ngobong lemak tinimbang karbohidrat. Biasane kar ...

                                               

Dièt cuwèr

Diet cair yaiku panganan sing umume kalebu cairan, utawa panganan empuk sing lebur ing suhu ruangan. Diet cair biasane mbantu nyedhiyakake hidrasi sing cukup, mbantu njaga keseimbangan elektrolit, lan asring diwenehake kanggo wong nalika panganan ...

                                               

Diét (nutrisi)

Ing babagan nutrisi, diét ya iku gunggung panganan sing dipangan déning manungsa utawa jisim liyané. Ing panganggoné, tembung diét asring ateges lebon nutrisi mirunggan kanggo kasarasan utawa kanggo ngendhalèni aboting awak. Sanajan manungsa iku ...

                                               

Ital

Ital, uga ditulis Ital, iku pangan asring ngrayakake dening wong ing gerakan Rastafari. Wajib di omah gedhong Bobo Ashanti lan Nyabinghi, sanajan ora ana ing Rolas Suku Israel. Tembung kasebut asale saka tembung Inggris "vital", kanthi "v" wiwita ...

                                               

Olahan Inuit

Masakan tradisional Inuit, sing kalebu masakan Greenland lan masakan Yupik, kalebu panganan sumber kewan sing dipancing, diburu, lan dikumpulake kanthi lokal. Ing abad kaping 20, diet Inuit wiwit ganti lan ing abad kaping 21, diet kasebut luwih c ...

                                               

Panganan mentah

Pangananisme mentah, uga dikenal minangka rawism utawa ngetutake panganan mentah, yaiku salah sawijining praktik diet mung mangan utawa umume panganan sing durung dimasak lan ora diproses. Gumantung saka filosofi, utawa jinis gaya urip lan asil s ...

                                               

Panganan organik

Panganan organik minangka panganan sing diproduksi kanthi cara sing cocog karo standar tani organik. Standar beda-beda ing saindenging jagad, nanging tani organik nduweni praktik sing sumber daya siklus, ningkatake keseimbangan ekologis, lan ngre ...

                                               

Panganan wutuh

Panganan kabèh ana tetanduran panganan sing diproses lan unrefined, utawa diolah lan olahan minangka sethitik minangka bisa, sadurunge kang migunakaken. Conto kabeh panganan kalebu kabèh pari-parian, tubers, legumes, woh-wohan, lan sayuran. Ana s ...

                                               

Vitamin A

Vitamin A yaiku jinis vitamin kang larut sajeroning lemak kang duwé peran wigati kanggo pambentukan sistem panyawangan kang apik. ana pirang-pirang senyawa kang digolongake sajeroning kelompok vitamin A, ing antarané retinol, retinil palmitat, la ...

                                               

Vitamin b12

Vitamin B12 utawa uga diarani kobalamin ya iku sawijiné vitamin kang bisa larut ing banyu kang migunani kanggo normalaké utek lan sistem saraf. Vitamin B12 uga migunani kanggo kawanguné getih ing jero awak. Padatan, vitamin iki apik kanggo metabo ...

                                               

Vitamin K

Vitamin K inggih punika saklompok vitamin lipofilik kaliyan hidrofobik ingkang dipunbetahaken kanggé modhifikasi pasca translasi saking manéka jinis protéin, kados ta ing prosès mbekunipun getih. Sacara kimia, vitamin K turunan saking 2-metil-1.4 ...

                                               

Ashitaba

Ashitaba yaiku tetuwuhan mèmper slèdri saka Jepang. Tuwuhan iki duwé jeneng èlmiyah Angelica keiskei. Jenengé saka basa Jepang Ashitaba ateges godhong sesuk, Jeneng Koréa Shinsuncho kang tegesé ramwuan kauripan, diwènèhaké amarga dipigunakaké maw ...

                                               

Godhong séndhok

Godhong séndhok ya iku suket-suketan kang kalebu ing kulawarga Plantiginaceae. Tetuwuhan iki duwé jeneng liya ya iku Sembung otot, Suri pandhuk, Otot-ototan, lan Kuping menjangan. Suket iki sejatiné gulma ana ing kebon teh lan karèt. Wit iki asal ...

                                               

Pecut jaran

Pecut jaran ya iku tetuwuhan kang kalebu kulawarga Verbenaceae. Wit iki uga duwé jeneng liya ya iku Sekar laru lan Ngadirénggo. Diwènèhi jeneng pecut amarga ana galih kang njulur kaya ta pecut. Wit iki dawané bisa nganti 2 mèter godhongé ijo lan ...

                                               

Sambung nyawa (tetuwuhan)

Sambung nyawa ya iku herba perdu taunan saka kulawarga Asteraceae. Dawa godhongé ya iku 3-12 cm lan ambané 1-5 cm. Godhong ijo sing lunyu iki menawa di rames bakal ninggalaké lenga atsiri lan ambuné sengak. Ing njero kembangé ana bonggolé kang we ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →