Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 114



                                               

Nitrogen

Nitrogèn utawa Zat lemes iku unsur kimia ing tabel périodik kang duwé lambang N lan nomer atom 7. Lumrahé tinemu minangka gas tanpa warna, tanpa ganda, tanpa rasa lan wujud gas diatomik dudu logam kang stabil, angèl banget réaksi karo unsur utawa ...

                                               

Oksigèn

Oksigèn utawa zat asem iku unsur kimia sajeroning sistem tabel périodik kang duwé lambang O lan nomer atom 8. Elemèn biyasa lan ana ing endi-endi, tinemu ora mung ing Bumi nanging ing saindhenging alam semesta. Ing Bumi, oksigèn lumrahé gegandhèn ...

                                               

Silikon

Silikon yaiku pérangan kimia ing jero tabel periodik kang dipralambangi déning Si lan nomer atom 14. Senyawa kang dumadi duwé sipat paramagnetik. Pérangan kimia iki tinemu déning Jöns Jakob Berzelius. Silikon iku pérangan metaloid tetravalensi, s ...

                                               

Sirkon (Zirkon)

Zirkonium iku logam putih kapara klawu kang arang tinemu ing alam bébas. Logam iki duwé lambang kimia Zr, nomer atom 40, massa atom relatif 91.224. Logam zirkonium dipigunakaké sajeroning teras reaktor nuklir amarga tahan korosi lan ora nyerep ne ...

                                               

Sésium

Sesium yaiku unsur kimia ing tebel periodik kang duwé simbol Cs lan nomer atom 55. unsur kimia iki kalebu logam alkali kang empuk lan awerna putih rada kaya emas, kang minangka salah siji saka unsur logam telu kang wujudé cair ing suhu ruangan. N ...

                                               

Tembaga

Tembaga yakuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang nduwèni lambang Cu lan nomer atom 29. Asalé lambang saka basa Latin Cuprum. Tembaga wujud konduktor panas lan listrik sing apik. Saliyané iku unsur iki korosiné alon banget.

                                               

Unsur kimia kang asalé saka jeneng wong

Pratélan ing ngisor iki wujud pratélan unsur kimia kang asalé saka jeneng wong. Lambang unsur lan nomer atom dituduhaké sajeroning tandha kurung. galium Ga, 31 - sanadyan dijenengaké nganggo Gallia Basa Latin kanggo Prancis, penemu logam iki Leco ...

                                               

Wesi

Wesi iku logam kang asalé saka wiji wesi kang akèh dipigunakaké kanggo kauripan manungsa sadina-dina wiwit saka kang manfaat nganti kang bisa ngrusak. Sajeroning tabel périodik, wesi duwé simbol Fe saka basa Latin: ferrum lan nomer atom 26.

                                               

Subtropis

Subtropis iku wewengkon Bumi sing ana ing lor lan kidul sawisé wewengkon tropis sing diwatesi déning garis walik lor lan garis walik kidul ing lintang 23.5° lor lan kidul. Kaanan iklim subtropis diwernani kanthi gangguan lan alangan saka alam kay ...

                                               

Tropika

Tropika iku laladan ing lumahing Bumi, kang kanthi géografis ana ing kiwa-tengené ekuator, ya iku kang diwatesi déning rong garis lintang 23.5 drajat LS lan 23.5 drajat LU: Garis Walik Lor ing lor lan Garis Walik Kidul ing kidul. Tropis iku wangu ...

                                               

Dhaptar Kebon Raja

Kebon Raja Giza Qariyet El Assad Lions Village Kebon Raja Iskandariyah

                                               

Kebon Raja San Diego

Kebon Raja San Diego utawa sok diarani Pusat Panelitian Satwa Bebayan dumunung ing San Diego, Amérikah Sarékat, ya iku salah sijiné kebon kéwan gedhé dhéwé lan misuwur ing donya kanthi koleksi punjul 4.000 kéwan lan 800 species. Di jaga lan diopè ...

                                               

Wilangan (matématika)

Artikel iki mbahas wilangan minangka siji konsèp sajeroning matématika. Pangertèn-pangertèn liya saka wilangan bisa dipirsani ing Wilangan disambiguasi. Wilangan, iku konsèp matématika sing dipigunakaké kanggo pancacahan lan pangukuran. Simbol ut ...

                                               

Tangkaran

Tangkaran utawa lumrah uga ingaran ping-pingan iku operasi matématika penskalaan sawiji wilangan karo wilangan liya. Operasi iki wujud salah siji saka papat operasi dhasar sajeroning aritmetika dhasar. Tangkaran kadhéfinisi tumrap kabèh wilangan ...

                                               

Persèn

Persèn utawa Persèntase iku cara kanggo nyatakaké fraksi saka satus. Persèntase kerep dituduhaké kanthi simbul "%". Persèntase uga dipigunakaké sanadyan dudu unsur atusan. Angka iku banjur diskala supaya bisa dibandhingaké karo satus. Contoné, 4 ...

                                               

Pasungan

Pasungan, tumpengan, utawa tumpeng miturut géyomètri inggih punika kalebet limas ingkang alasipun awujud bunderan. Pasungan punika gadhah 2 sisih lan 1 rusuk. Pérangan pasungan ingkang jejeg punika boten awujud pasagi telu nanging babagan mlengku ...

                                               

Géomètri

Géomètri kanthi barès tegesé pAngukuran ngenani bumi, iku cabang saka matématika sing nyinaoni gayutan ing sajeroné ruang. Saka pengalaman, utawa manawa kanthi intuitif, wong bisa mangertèni ruang saka ciri dhasaré, sing diistilahaké minangka aks ...

                                               

Bumbungan

Sajeroning géomètri, bumbungan utawa slènder iku wangun ruwang telung dhimènsi kang kawangun saka rong bunderan idhèntik kang sajèjèr lan siji pesagi dawa kang ngubengi kaloro bunderan mau. Bumbungan duwé 3 sisih lan 2 rusuk. Kaloro bunderan diar ...

                                               

Bunderan

Sajeroning géomètri Euklid, siji bunderan iku himpunan kabèh titik ing babagan sajeroning let tinentu, kang diarani driji-driji, saka siji titik tinentu, kang diarani punjer. Bunderan iku conto saka kurva katutup prasaja, mbagi babagan dadi péran ...

                                               

Dhiamèter

Dhiameter inggih punika garis tengah. Salebetipun géomètri, dhiameter satunggiling bunderan inggih punika sègmèn garis ingkang ngliwati titik pusat lan ngubungaken kalih titik ing bunderan kasebat, utawi, salebetipun pangginaan modhèren, dhiamete ...

                                               

Jajaran génjang

Jajaran génjang iku wangun dhatar rong dhimènsi kang diwangun déning rong pasang rusuk kang saben rusuk padha dawané lan sajajar karo pasangané, lan duwé rong pasang pojok dudu pojok siku kang saben pojok mau padha gedhéné karo pojok ing sangarep ...

                                               

Ngapan-apan

Ngapan-apan iku wangun raèn rong dhimènsi kang kawangun déning patang rusuk kang loro rusuk mau sajajar nanging dawané ora padha. Ngapan-apan kalebu jinis wangun raèn segi papat. Ngapan-apan kang rusuk kateluné jejeg lurus marang rusuk-rusuk saja ...

                                               

Pesagi

Pesagi utawa pasagi iku wangun dhatar rong dhimènsi kang diwangun déning papat rusuk {\displaystyle } kang padha dawané lan duwé papat pojok kang kabèh wujud pojok siku-siku. Pesagi ing basa Indonésia diarani bujur sangkar. utawa persegi

                                               

Prisma (géomètri)

Prisma sajeroning géomètri iku wangun ruang telung dhimènsi sing diwatasi déning dhasar lan tutup idhèntik awangun segi-n lan sisih-sisih tegak awangun segipapat. Kanthi tembung liya prisma ya iku wangun ruang sing duwé penampang malang sing tans ...

                                               

Kilomèter

Kilomèter iku itungan dawa sing dawané padha karo 1000 mèter. Sa-km kira-kira antara 0.621 mil, 1094 yard utawa 3281 sikil. milimèter < < sentimèter < < dèsimèter < < mèter < < dhékamèter < < hèktomèter < < kil ...

                                               

Mèter

Mèter iku pétungan dhasar kanggo ngukur dawa-cendhak ing sistem ukur SI. Pétungan iki dhedhasar let kang katempuh ing lakuné cahya ing awang-uwung salawasé 1/299.792.458 dhetik. Mèter asring dicekak nganggo aksara m. milimèter < < sèntimète ...

                                               

Logika matématika

Logika matématika iku cabang logika lan matématika sing ngandhut kajian matématis logika lan aplikasi kajian iki ing babagan-babagan liya sajabaning matématika. Logika matématika magepokan karo èlmu komputer lan logika filosofis. Téma utama sajer ...

                                               

Georg Friedrich Bernhard Riemann

Artikel iki ngenani matématikawan, kanggo wong liya sing jenengé Riemann, pirsani Riemann. Georg Friedrich Bernhard Riemann 17 September 1826 – 20 Juli 1866 dilafalaké REE mahn iku matématikawan Jerman sing gawé sumbangan wigati sajeroning analis ...

                                               

Trigonomètri

Triganamatra utawa Trigonomètri iku sawijining cawang matématika kang magepokan karo pojok, segi telu lan fungsi trigonomètrik kaya sinus, cosinus, lan tangen. Trigonomètri duwé gayutan karo géomètri, sanadyan ana ora kasurujukan ngenani apa gayu ...

                                               

Sistem wilangan binèr

Sistem wilangan binèr utawa sistem wilangan basis loro iku sebuah sistem panulisan angka kanthi migunakaké loro simbol ya iku 0 lan 1. Sistem wilangan binèr modhèren tinemu déning Gottfried Wilhelm Leibniz ing abad angka 17. Sistem wilangan iki m ...

                                               

Hèksadèsimal

Hèksadèsimal utawa sistem wilangan basis 16 iku sawijining sistem wilangan sing migunakaké 16 simbul. Béda karo sistem wilangan dèsimal, simbul sing dipigunakaké sajeroning sistem iki ya iku angka 0 nganti 9, ditambah 6 simbul sing migunakaké aks ...

                                               

Sistem wilangan dèsimal

Sistem wilangan dèsimal/parsepuluhan iku sistem wilangan sing migunakaké 10 warna angka wiwit saka 0.1, nganti 9. Sawisé angka 9, angka sabanjuré ya iku 1 0, 1 1, lan saterusé. Sistem wilangan dèsimal kerep dikenal minangka sistem wilangan mawa b ...

                                               

Siklon tropis

Sajeroning meteorologi, siklon tropis ya iku salah siji jinis sistem tekanan udara asor sing kawangun kanthi umum ing laladan tropis. Sauntara angin sajinisé bisa asifat dhèstruktif dhuwur, siklon tropis iku pérangan wigati saka sistem sirkulasi ...

                                               

Apollo

Apollo yaiku salah sijiné déwa kang wigati banget lan akèh duwèni déwa-déwa Olympian ing agama Yunani lan Romawi klasik, Yunani lan Romawi. Gustiné wong-wong Yunani, Apollo wis dikenal minangka dewa panahan, musik lan beksa, ramalan lan wangsit, ...

                                               

Déwa

Déwa lan Dewi yaiku kaanan supra natural kang nguwasani unsur-unsur alam ing kauripan manungsa. Déwa disembah lan dianggep suci lan keramat. Kajaba iku déwa uga dihormati déné manungsa. Déwa nduwéni warna-warna wujud. Lumrahé déwa awujud manungsa ...

                                               

Jembatan Adam

Kreteg Adam, ugi dipunsebut Rama Setu ateges "Kreteg Rama", inggih punika rantai watu kapur antawisipun pulo Mannar, ing caket Sri Lanka barat laut lan Rameswaram, ing pasisir tenggara India. Miturut kapitadosan Hindhu, kreteg punika dipunyasa dé ...

                                               

Mèru

Gunung Meru inggih punika gunung suci wonten ing kosmologi Hindhu lan kosmologi Buda sarta kosmologi Jain, lan dipunanggep minangka pusat alam semesta, kanthi fisik punapa déné metafisik spiritual. Gunung punika minangka papan dunungipun para déw ...

                                               

Cupid lan Psyche

Cupid lan Psyche minangka crita sing asale saka Metamorphoses, ditulis ing abad kaping 2 Masehi dening Lucius Apuleius Madaurensis. Sing domestik dongeng ngatasi alangan kanggo ing katresnan antarane psyche lan Cupid utawa Amor, lan kesatuan utam ...

                                               

Saturnus (mitologi)

Saturnus iku sawijining déwa utama sajeroning mitilogi Romawi yakuwi minangka déwa tetanèn lan déwa panèn. Ing jaman tengahan Saturnus dikenal minangka déwa tetanèn, kaadilan lan kakuwatan; sing nyekel arit ing tangan kiwa lan sabendhel gandum in ...

                                               

Victoria (mitologi)

Viktoria ya iku personifikasi saka dewi kemenangan. Dhèwèké ya iku penyetaraan saka dewi Nike saka Yunani Kuna, lan ana gegayutan karo Bellona. Dhèwèké diadaptasi saka Sabine lan duwé sawijining kuil ing Palatine Hill. Dewi Vika Pota kadang kala ...

                                               

12 Déwa Olimpus

Cithakan:Déwa Dewi Yunani 12 Déwa Olimpus ugi kawéntar kanthi sebatan Dodekatheon Greek: δωδεκα /dodeka = 12, θεον /theon = déwa wonten ing mitologi Yunani inggih punika déwa-dèwi utami Yunani ingkang mapan wonten ing pucuking redi Olimpus. Kiran ...

                                               

Afrodhit

Afrodhit ya iku dèwi katresnan, kacantikan, lan sèksualitas ana ing mitologi Yunani. Ana rong vèrsi lègendha kang béda ngenani kalairané Afrodhit. Vèrsi pisanan nyebutaké yèn Afrodhit iku putri saka Zeus lan Dione, nanging lègendha iki kurang pop ...

                                               

Aias

Aias inggih punika satunggaling pahlawan wonten ing mitologi Yunani. Piyambakipun punika putra saking Telamon lan Periboia lan kalebet raja ing Salamis. Aias punika ponakan Akhilles lan kakangipun Teukros. Aias gadhah peran ingkang wigati wonten ...

                                               

Alkmene

Wonten ing mitologi Yunani, Alkmene punika Ibu Herakles. Alkmene punika lare Elektrion, raja Mikenai. Ibunipun punika saged Anaxo, putri Alkaios lan Astidamia, utawi Lisidis, putri Pelops lan Hippodameia. Hesiod nggambaraken Alkmene minangka wani ...

                                               

Anemoi

Anemoi punika para déwa angin wonten ing mitologi Yunani ingkang dados lambang mata angin lan dipun asosiasi aken kaliyan manéka mangsa sarta kawontenan cuaca. Déwa-déwa mau asring dipungambaraken minangka angin utawi priyantun kakung ingkang gad ...

                                               

Apollo (mitologi)

Cithakan:Infobox déwa Yunani Cithakan:Déwa Dewi Yunani Apollo ya iku Déwa cahya, musik, pemanah, pangobatan, srengéngé, lan penyair ana ing mitologi Yunani lan mitologi Romawi. Apollo iku putra saka Zeus lan Leto lan sadulur kembar Artemis. Orake ...

                                               

Ares

Cithakan:Infobox déwa Yunani Ares Yunani \bkuna\b: Ἄρης punika déwa perang wonten ing mitologi Yunani. Ares punika putra saking Zeus lan Hera lan kalebet ing 12 Déwa Olimpus. Kalih pengawal mliginipun inggih punika Fobos lan Deimos. Ares punika d ...

                                               

Athena (mitologi)

Cithakan:Infobox déwa Yunani Athena utawi Athene,ugi dipunwastani Pallas Athena utawi Pallas Athene Παλλάς Αθηνά; Παλλάς Άθήνη wonten ing mitologi Yunani inggih punika dewi kawicaksanan, strategi, lan perang. Athena ugi kawentar minangka dewi ing ...

                                               

Demeter

Cithakan:Infobox déwa Yunani Demeter, lan gandum. Demeter iku putri saka Kronos lan Rhea. Sawisé lair, Demeter lan sadulur-seduluré dipangan karo Kronos, kang wedi yèn siji dina tahtané digulingaké déning anaké. Demeter dislametaké déning Zeus la ...

                                               

Fobos

Wonten ing mitologi Yunani, Fobos inggih punika satunggaling déwa saking raos ajrih lan horor. Fobos punika putra saking Ares déwa perang kaliyan Afrodit. Piyambakipun punika asring ngrencangi bapakipun nalika kesah perang sesarengan kaliyan sedh ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →