Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 111



                                               

Dhaulagiri

Dhaulagiri inggih punika gunung ingkang inggilipun urutan kaping pitu wonten ing donya. Gunung Dhaulagiri inggilipun 8167 mèter Gunung punika papanipun manggèn wonten ing sisih kilènipun Pokhara, minangka kutha regional ingkang wigati dados pusat ...

                                               

Diran

Diran inggih punika salah satunggaling pucuk ingkang wonten ing karakoram, Gilgit-Baltistan, Pakistan. Pucuk punika inggilipun 7.266 mèter utawi 23.839 kaki. Gunung punika manggèn wonten ing sisih wetanipun Rakaposhi ingkang inggilipun 7.788.

                                               

Distaghil Sar

Disteghil Sar utawi Distaghil Sar inggih punika gunung ingkang paling inggil wonten ing Muztagh Hispar, gunung punika minangka peranganipun pagunungan karakoram. Gunung punika minangka gunung ingkang inggilipun urutan nomer 19 kaliyan gunung ingk ...

                                               

Gangkhar Puensum

Gangkhar Puensum inggih punika salah satunggaling gunung ingkang paling inggil wonten ing Bhutan kaliyan kalebet kandidat kanggé gunung inggil ingkang saged dipunminggahi wonten ing donya, inggilipun 7.570 mèter. Gangkhar Puensum minangka gunung ...

                                               

Gasherbrum I

Gasherbrum I, ugi dipuntepang dados headen peak utawi puncak tersembunyi utawi K5. Gasherbrum I inggih punika puncak ingkang inggil urutan 11 wonten ing donya, manggenipun wonten ing antawisipun Pakistan kaliyan China wonten ing tlatah Gilgit, Ba ...

                                               

Gasherbrum II

Gasherbrum II, ugi dipuntepang minangka K4, inggih punika gunung ingkang inggil urutanipun nomer 13 wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing antawisipun Provinsi Gilgit-Baltistan, Pakistan kaliyan Xianjiang, China. Gasherbrum II inggih puni ...

                                               

Gasherbrum III

Gasherbrum III basa Urdu: گاشر برم-3, Cina disederhanakan: 加舒尔布鲁木III峰; tradhisional Cina: 加舒尔布鲁木III峰, pinyin: Jiāshūěrbùlǔmù III fen. Gunung punika minangka pepanggihan antawisipun pucuking Gasherbrum massif saking Baltoro Muztagh, ...

                                               

Gasherbrum V

Gasherbrum V inggih punika gunung ingkang manggèn wonten ing Gasherbrum massif papanipunmmanggen wonten ing karakoram kisaran saking Gilgit-Baltistan, Pakistan.

                                               

Gunung Abang

Gunung Abang inggih punika gunung tuwa dhéwé nomer kalih kanthi kainggilan kinten-kinten 152 m, gundukan punika mapan ing sisih kilèn kawah saha pérangan kidul Penelokan, inggih punika titik paling inggil wonten ing kawah paling jawi Gunung Batur ...

                                               

Gunung Gedhé

Gunung Gedhé, iku kalebu gunung kang ana ing Pulo Jawa, Indonésia. Gunung Gedhé dunungé ana ing laladan Taman Nasional Gede Pangrango, kang kalebu salah sijiné saka lima taman nasional kang pisanan dibiwara ing Indonésia ing taun 1980. Gunung iki ...

                                               

Gunung Jiri

Gunung Jiri inggih punika gunung paling inggil angka kalih wonten ing wewengkon Koréa Kidul ingkang dumunung wonten ing pungkasaning Rerangkèn Pegunungan Sobaek. Rerangkèn Sobaek minangka pungkasan saking Rerangkèn Baekdudaegan, barisan ingkang s ...

                                               

Gunung Kawi

Gunung Kawi ya iku sawijiné gunung geni kang ana ing Jawa Wétan, Indonésia, ana ing jèjèré Gunung Butak. Nanging nganti saiki durung ana cathetan kang nerangaké yèn gunung kawi iku njeblug utawa mbledhos. Gunung Kawi mapan ana ing sisih kulon kut ...

                                               

Gunung Olimpus

Gunung Olimpus kalebu gunung kang paling dhuwur kang manggon ing Yunani. Gunung kang dhuwuré 2919 mèter iki manggon kurang luwih 100 km saka Thessalonika, kutha kang gedhéné nomer loro ing Yunani. Gunung iki manggon ing antarané kutha Tesalonika ...

                                               

Gunung Rushmore

Gunung Rushmore inggih punika gunung ageng ingkang wonten patungipun Présidhèn Amérikah Sarékat cacah sekawan. Gunung punika dumunung ing ceketipun Keystone, ing Black Hills saking South Dakota. Présidhèn ingkang dipungambaraken inggih punika: Ge ...

                                               

Gunung Seorak

Gunung Seorak inggih punika puncak paling inggil saking Rerangkèning Pegunungan Taebaek, dumunung wonten ing provinsi Gangwon, sisih wétan Koréa Kidul. Gunung Seorak dipunsebut ugi Seolsan utawi Seolbongsan. Dipunsukani nama Seorak amargi salju i ...

                                               

Gunung Snowdon

Gunung Snowdon minangka gunung paling dhuwur ing Wales, kanthi dhuwur 1.085 meter lan titik paling dhuwur ing kapuloan Inggris lan sakliyané Skotlandia. Dunungé ana ing Taman Nasiyonal Snowdonia ing Gwynedd. Gunung iki minangka gunung paling ramé ...

                                               

Gunung Tambora

Gunung Tambora yaiku stratovolcano aktif kang panggoné ana ing pulo Sumbawa, Indonésia. Gunung iki mapan ana ing rong kabupatèn, yaiku Kabupatèn Dompu, Provinsi Nusa Tenggara Barat, pasé ana ing 8°15 LS lan 118° BT. Gunung mapan ana ing sisih lor ...

                                               

Gunung Wayang

Gunung wayang yaiku gunung sing manggon ana ning Pulo jawa, Indonésia. Dhuwure gunung iki yaiku 2181 mèter. Gunung wayang duwé kawah sing jembare 750 m ning sisih kulan ana 4 fumarol laladan.

                                               

Gurla Mandhata

Gurla Mandhata papanipun dumunung wonten ing tlatah Nalakankar Himal. Gunung punika minangka sub Tibet Himalaya. Gunung punika manggèn wonten ing tlatah Ngari Tibet, China, Asia. Gunung punika manggèn wonten ing sacelakipun gunung Kailash. Mituru ...

                                               

Gyachung Kang

Gyachung kang inggilipun 26.089 kaki utawi 7.952 mèter. Gunung punika minangka pucuk saking gunung Xizang, China. Miturut data peakery, gunung punika minangka gunung ingkang inggilipun urutan nomer 3 wonten ing Xizang lan gunung ingkang inggilipu ...

                                               

Gyala Peri

Gyala Peri inggih punika pucuk ingkang papanipun manggèn wonten ing sisih pucuk wetanipun Himalaya, lawang mlebetipun ngarai, Tsangpo. Inggilipun kacatet 7.150 mèter. Gyala Peri papanipun wonten ing sisih leripun Great Band saking Yarlung, kali T ...

                                               

Haramosh

Haramosh ugi dipuntepang kanthi nama peak 58. Gunung haramosh inggih punika gunung ingkang papanipun manggèn wonten ing karakoram, Gilgit-Baltistan, Pakistan. Gunung punika inggilipun 7.409 mèter. Haramosh papanipun manggèn wonten ing kirang lang ...

                                               

Hilmalchuli

Himalchuli inggih punika miangka gunung ingkang inggilipun urutan kaping kalih wonten ing Himal Mansiri, saperanganipn Himalaya, Nepal. Gunung punika papanipun manggèn wonten ing sisih kidulipun Manaslu, salah satunggaling saperanganipun Thousand ...

                                               

Istor-o-nal

Istor o nal inggih punika gunung ingkang inggilipun urutan kaping tiga wonten ing Hindhukush, Chitral, Pakistan lan urutan kaping wolu wonten ing donya. Koordinat papanipun gunung Istoro-o-nal inggih punika 36 ° 23 13 "Lintang Utara, 71 ° 53 21 b ...

                                               

K12

K12 inggih punika salah satunggaling gunung ingkang kalebet inggil wonten ing India. Gunung punika inggilipun 7428 mèter. Gunung punika minangka saperanganipun karakoram. Gunung punika dumunung wonten ing watesanipun sisih lèr Pakistan kaliyan tl ...

                                               

Gunung Kaba

Gunung Kaba utawa ingkang misuwur kawastanan Bukit Kaba inggih punika salah satunggaling gunung geni ingkang taksih aktif ing pulau Sumatera. Gunung punika mapan ing dhusun Sumber Urip, Kacamatan Curup Timur, Kabupatèn Rejang Lebong, Bengkulu. Bu ...

                                               

Kailash

Kailash ugi misuwur kanthi nama Kangrinboge Feng. Gunung punika minangka gunung ingkang paling inggil wonten ing sisih kilenipun Gangdise Shan+. Kawontenanipun gunung punika éndah sabnget amargi papanipun manggèn wonten ing sacelakipun Danau Mana ...

                                               

Kali Angke

Kali Angké utawi Cikeumeuh inggih punika salah satunggaling nama lèpèn ingkang wonten ing Indonesia. Nama Kali Angké kaparingaken nalika prastawa pembantaian ètnis Tionghoa tigang dinten kaliyan VOC wonten ing tanggal 9 oktober 1740. Angké punika ...

                                               

Kamet

Kamet inggih punika gunung ingkang inggilipun urtan nomer kalih wonten ing Garhwal, wingkingipun Nanda Devi. Gunung punika kaping pisan dipunminggahi nalika taun 1931, nanging sampun dipunbudidayakaken minggah gunung punika nalika taun 1855. Gunu ...

                                               

Kanjut Sar

Kanjut Sar inggih punika salah satunggalong gunung ingkang manggèn wonten ing Muztagh Hispar. gunung punika minangka saperanganipun karakoram. Gunung punika dumunung wonten ing Gilgit-Baltistan, Pakistan. Gunung punika minangka gunung ingkang ing ...

                                               

Kula Kangri

Kula Kangri utawi limrahipun misuwur kanthi nama" The Kula Kangri Snow Mountain” papanipun manggèn wonten ing kutha Prefektur Shannan Lhozhag. Salah satunggaling sekawan Kamiyama, minangka dados tlatah pusatipun Tibet. Kula Kangri minangka gunung ...

                                               

Kunyang Chhish

Khunyang Chhish inggih punika gunung ingkang inggilipun urutan nomer kalih wonten ing Muztagh Hispar. Gunung punika minangka saperanganipun karakoram saking Pakistan. Gunung punika ugi dipunsebat Kunyang Chhish, Kunyang Kish kaliyan Khiangyang Ki ...

                                               

Lhotse

Lhotse inggih punika salah satunggaling nama gunung ingkang wonten ing Népal kaliyan Républik Rakyat China. Gunung punika panjang sisih wétan-kilènipun manggèn wonten ing puncak sisih kidul Gunung Èverst kaliyan puncak-puncak saking kalih gunung ...

                                               

Machhapuchhre

Machapuchare utawi Machhapuchhre Lit. "Ikan Tail" wonten ing basa Inggrisipun. Manawi basa nepalipun Machha + Puchhre inggih punika "ikan tail. Machapuchare inggih punika gunung ingkang wonten ing Annapurna Himal ingkang wonten ing sisih leripun ...

                                               

Makalu

Makalu inggih punika salah satunggal saking wolu keras-thousanders, kaliyan dipunanggep salah satunggaling gunung ingkang paling angèl dipunminggahi wonten ing donya. Gunung punika misuwur amargi pitches curam kaliyan punggung pisau bermata ingka ...

                                               

Malubiting

Malubiting ugi dipuntepang West Malubiting inggih punika pucuk ngkang inggilipun urutan kaping kalih wonten ng Rakaoshi-haramosh, gunung punka minangka saperanganipun karakoram saking Pakistan. Gunung punika inggilipun 7.458 mèter. utawi lan dipu ...

                                               

Manaslu

Manaslu ugi ingaran Kutang. Gunung Manaslu minangka gunung ingkang paling inggil urutan nomer wolu wonten ing donya. Gunung punika manggèn wonten ing Mansiri HImal, punika saperanganipun saking Gunung Himalaya, Nepal. Tembung Manaslu kapendhet sa ...

                                               

Gunung Maras

Gunung Maras inggih punika gunung ingkang mapan ing dhusun Rambang Kacamatan Riau Silip, Kabupatèn Bangka sakitar 70 km saking kutha Sungailiat utawa 33 km saking kutha Belinyu. Gunung punika salah satunggaling aset wisata ingkang cekap narik kaw ...

                                               

Masherbrum

Masherbrum inggih punika pucuk gunung ingkang inggilipun urutan nomer 22 wonten ing donya, nomer 11 wonten ing Pakistan. Gunung punika papanipun dumunung wonten ing tlatah Baltistan, pucuk ingkang inggil wonten ng madyaning karakoram.

                                               

Melungtse

Melungtse inggih punika minangka gunung ingkang paling inggil wonten ing Himal Rolwaling, Himalaya. Gunung punika inggilipun 7181 mèter.

                                               

Menara Muztagh

Menara Muztagh inggih punika gunung ingkang ageng sanget. Gunung punika inggilipun 7273 mèter utawi 23.860 kaki. Gunung punika gadhah sekawan sisih ingkang tumuju dhateng langit. Gunung punika kalebet dados gunung ingkang paling sungit dipunmingg ...

                                               

Mont Blanc

Mont Blanc utawa Monte Bianco), kang dumunung ing pagunungan Alpen Éropah ya iku sawijning gunung paling dhuwur ing Éropah kulon. Kanthi dhuwur kang nyandhak 4.810 mèter. Mont Blanc dumunung ing sapérangan wewengkon Prancis lan wewengkon Italia, ...

                                               

Namcha Barwa

Namca Barwa inggih punika salah satunggalng nama gunung ingkang dumunung wonten ng Himalaya, Tibet. Gunung punika minangka gunung ingkang papanipun paling wétan ing donya. Gunung punika inggilipun 7.782 mèter.

                                               

Nanda Devi

Nanda Devi tegesipun inggih punika Dewi Maria, gunung punika minangka gunung ingkang paling inggil wonten ing India. Gunung punika inggilipun 25645 kaki utawi 7817 mèter.

                                               

Nanga Parbat

Nanga Parbat inggih punika gunung ingkang wonten ing Pakistan. Gunung punika papanipun manggèn wonten ing sisih lèr-ipun nagara Pakistan. Gunung punika inggilipun 8126m minangka gunung ingkang paling ageng urutan sanga wonten ing donya. Wonten in ...

                                               

Noshaq

Inggilipun: 24.581 kaki Paminggah nomer satunggal: Toshiaki Sakai, Goro Iwatsubo saking Ekspedisi jepang Lintang: 36.43333 Taun kaping satunggal dipunminggahi: 1960 Inggilipun: 7592 mèter Nagara: Afganistan Wulan saé kanggé minggah: Juni, Juli, A ...

                                               

Pagunungan Rocky

Rocky Mountains, racaké diarani Rockies, minangka tatanan pagunungan sing dawa ing pérangan kulon Amérika Lor. Dawané punjul telung èwu mil mbentang saka British Columbia, ing Kanada, tekan New Mexico, ing Amérikah Sarékat. Puncak sing paling dhu ...

                                               

Gunung Palung

TNGP kanthi astronomis mapan ing antawisipun 01º 03’-01 º22’ Lintang Selatan saha 109º 54’-110º 28’ Bujur Timur. Sacara administrative tlatah Taman Nasional Gunung Palungkalebet wonten ing 2 Kabupatèn, inggih punika: Kabupatèn Ketapang saha Kabup ...

                                               

Passu Sar

Passu Sar utawi Pasu Sar utawi PAsu 1 inggih punika pucuk gunung ingkang inggil ingkang dumunung wonten ing Muztagh Batura, gunung punika saperanganipun gunung saking karakoram. Inggilipun gunung Passu Sar inggih punika 7478 mèter punika dumumnun ...

                                               

Popocatépetl

Popocatépetl inggih punika salah satunggaling nama gunung aktif kanthi dhuwur 5426 mèter minangka gunung ingkang paling inggil urutan kaping kalih wonten ing Meksiko sabibaripun Pico de Orizaba ingkang inggilipun 18.490 kaki. Nama Popocatépetl ka ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →