Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 108



                                               

Provinsi otonom Trento

Provinsi Otonom Trento, uga dikenal minangka Trentino, iku sawijining provinsi otonom ing Italia. Provinsi Trento iku salah siji saka loro provinsi ing Region Trentino-Alto Adige /Südtirol. Provinsi iki kapérang dadi 223 comuni "kutha cilik). Ama ...

                                               

Provinsi Palermo

Provinsi Palermo iku provinsi ing region otonomi Sisilia, siji pulo ing Italia. Kutha krajané ya iku kutha Palermo. Provinsi Palermo ndarbèni 82 comuni, 1.239.272 sing ndunungi, lan wewengkon sing jembaré 4.992 km².

                                               

Provinsi Pisa

Pisa iku provinsi ing regione Toscana ing Italia. Kutha krajané dumunung ing kutha Pisa. Jembar wewengkon 2.444 km², lan populasi 384.555 2001. Ana 39 comune ing provinsi iki.

                                               

Provinsi Roma

Roma ikuprovinsi ing regione Lazio ing Italia. Kutha krajané dumunung ana ing kutha Roma. Jembar wewengkon 5.352 km², kanthi populasi 3.700.424 2001. Ana 120 comune ing provinsi iki.

                                               

Provinsi Siena

Siena iku provinsi ing regione Toscana ing Italia. Kutha krajané dumunung ing kutha Siena. Nganggo bus "Trenitalia" saka kutha Roma tumuju Siena bisa ditempuh sajeroning 1.5 jam utawa 3 jam. Nganggo sepur 3-4 jam. Jarak Roma karo Siena ya iku 230 ...

                                               

Provinsi Teramo

Provinsi Teramo iku dumunung ingregion Abruzzo ing Italia. Kutha krajané ya iku Teramo. Jembar wewengkon 1.948 km², kanthi populasi 296.063, lan dipérang dadi 47 comune. Provinsi Teramo wewatesan ing sisih lor karo Provinsi Ascoli Piceno ing regi ...

                                               

Provinsi Torino

Torino iku provinsi ing regione Piemonte ing Italia. Kutha krajané Torino. Provinsi Torino iku salah siji provinsi gedhé dhéwé ing Italia, ambané 6.830 km², lan uga minangka salah siji kang paing padhet, kanthi populasi kang cacahé 2.165.619 2001 ...

                                               

Provinsi Trapani

Trapani iku provinsi ing region otonomi pulo Sisilia ing Italia. Kutha krajané yaiku kutha Trapani. Jembar wewengkon 2.460 km², lan total populasi 425.121 2001. Ana 24 comunes Italian: comuni ing provinsi iki,Upinet, delengen Comuni ing Provinsi ...

                                               

Provinsi Vibo Valentia

Provinsi Vibo Valentia iku provinsi ing regione Calabria, Italia), diyasa kanthi hukum nasional tanggal 6 Maret 1992 lan wiwit lumaku tanggal 1 Januari 1996. Sadurungé, tlatah iki péranganing Provinsi Catanzaro. Kutha krajané ya iku Vibo Valentia ...

                                               

Puerto Rico

Persemakmuran Puerto Riko iku persemakmuran kanthi wewengkon terorganisasi ing ngisor naungan Amérikah Sarékat. Puerto Riko dumunung ana ing sisih wétan Républik Dominika ing Karibia pérangan wétan-lor. Puerto Riko dipérang dadi 78 munisipalitas.

                                               

Pulo Bunaken

Bunaken iku pulo sing jembaré 8.08 km² ing Lempongan Manado, sing dumunung ing saloré pulo Sulawesi, Indonésia. Pulo iki minangka péranganing Kutha Manado, kutha krajan provinsi Sulawesi Lor, Indonésia. Pulo Bunaken bisa ditekani nganggo Speed bo ...

                                               

Pulo Man

Pulo Man iku siji dependensi makutha Britania kang dumunung ing Segara Irlandia, mèh padha adohé saka Inggris, Irlandia, Sekotlan lan Wales. Wewengkon iki jembaré 572 km² kanthi sing ndunungi cacahé 76.315 jiwa. Pulo Man ndarbèni "parlemen aktif ...

                                               

Pulo Navassa

Pulau Navassa iku pulo kang ora ana kang ndunungi Segara Karibia kang dikelola déning Dinas Perikanan lan Margasatwa Amérikah Sarékat. Navassa kalebu wewengkon kang ora kagabung duwèké AS. Haiti nge-klaim kepemilikan pulo iki. Pulo kang jembaré 5 ...

                                               

Pulo Norfolk

Pulau Norfolk iku siji pulo cilik kang dumunung ing Samudra Pasifik, ing antarané Australia, Niu Selan lan Kaledonia Anyar. Pulo iki minangka siji teritori jaba Australia. Araucaria heterophylla, sawenèh jinis wit cemara khas Pulo Norfolk, minang ...

                                               

Pulo Wake

Pulo Wake iku sawiining atol koral ing Samudra Pasifik pérangan lor, cedhak Hawaii. Dununge ana ing 3.700 km sisih kulone Hawaii lan 2.430 km ing sisih wétané Guam. Pulo gedhé dhéwé iku punjere aktivitas ing wewengkon iki lan duwé landasan pacu d ...

                                               

Pèdherasi Mikronésia

Féderasi Mikronésia iku sawijiné nagara kapuloan ing Samudra Pasifik kng duwé asosiasi kanthi bébas karo Amérikah Sarékat. Dumunung ing kawasan Mikronésia ing sisih wétané Papua Nugini, nagara iki dumadi saka 607 pulo kang kapérang dadi 4 praja.

                                               

Qatar

Nagara Qatar utawa دولة قطر sajeroning basa Arab iku emirat ing Timur Tengah kang dumunung ing ujung cilik ing Jazirah Arab. Watesé ing sisih kidul Arab Saudi lan sisané diwatesi déning Lempongan Pèrsi.

                                               

Rawa Pening

Rawa Pening iku tlaga sisan papan panggonan wisata banyu ing Kabupatèn Semarang, Jawa Tengah, Indonésia. Kanthi jembar 2.670 hèktar rawa iki nyakup wewengkon Kacamatan Ambarawa, Bawèn, Tuntang, lan Banyubiru. Rawa Pening dumunung ing cekungan pal ...

                                               

Reggio Calabria

Reggio Calabria, iku kutha kang gedhé dhéwé lan tuwa dhéwé ing Calabria, Italia, wiwit abad angka 8 BC". Dumunung ing pucuking ujung Italia, kutha iki minangka kutha krajan saka Provinsi Reggio Calabria lan markas pusat saka Dewan Regional Calabr ...

                                               

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro punika kitha krajan Negari Pérangan Rio de Janeiro ing Brasil pérangan kidul-wétan. Kitha punika wiyaripun 1.256 km² lan sing ndunungi antawis 6.150.000 yuta jiwa 2004. Sawetawis 10 yuta sing ndunungi manggèn wonten ing wewengkon m ...

                                               

Roma

"Roma" bisa uga ngarujuk menyang Surat Paulus marang Jemaat ing Roma, salah siji kitab ana ing Alkitab. Roma yaiku kutha krajan Italia, kutha krajan Provinsi Roma lan uga kutha krajan laladan Lazio. Kutha iki dumunung ing sungapané Kali Tiber, ce ...

                                               

Romano di Lombardia

Romano di Lombardia iku sawijining comune ing Provinsi Bergamo ing region Lombardia, Italia, dumunung watara 45 km sisih wétané Milan lan watara 20 km kidul-wétané Bergamo. Miturut data tanggal 31 Dhésèmber 2004, kutha iki kang ndunungi cacahé 16 ...

                                               

Ruslan

Fédérasi Ruslan rungokna, utawa Ruslan utawa Ruslan, ya iku nagara kang amenthang ing sisih wétan Éropah lan saloré Asia. Kanthi wewengkon kang jembaré watara 17.075.400 km², Ruslan iku dadi nagara gedhé dhéwé sa donya. Wewengkoné kurang luwih pi ...

                                               

Rustenburg

Rustenburg iku kutha sing dumunung ing sikil pagunungan Magaliesberg ing Provinsi North West, Afrika Kidul. Kutha iki sing ndunungi 125.000 jiwa.

                                               

Région jaban rangkah Prancis

Region jaban rangkah basa Inggris: Overseas region, basa Prancis: Région doutre-mer, iku jeneng kanggo ngarani departemen jaban rangkah kang duwé kakuwasan padha karo region ing metropolitan Prancis. Departemen iki nduwé kakuwasan kaya mangono ma ...

                                               

Républik Irlan

Républik Irlan iku nagara ing banawa Éropah. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 4 yuta. Kutha krajané iku Dublin. Nagara iki ing sisih lor wewatesan karo Irlan Lor. Populasi Irlan punjul 4 yuta jiwa lan kalebu anggota Uni Éropah. Wewengkon Pulo I ...

                                               

Républik Makédonia Lor

Républik Makédonia Lor rungokna, iku nagara kang ora duwé pasisir kang dumunung ana ing Ujung Balkan ing wétan-kidul Éropa. Nagara Macedonia wewatesan karo Serbia ing sisih lor, Albania ing sisih kulon, Yunani ing sisih kidul, lan Bulgaria ing si ...

                                               

Sahara

Sahara iku ara-ara samun gedhé dhéwé sadonya kang kaping loro. Ambané punjul 9.000.000 km² lan papané ana ing lor Afrika lan umuré wis 2.5 yuta taun. Tlatah Amérikah Sarékat kabèh bisa pas mlebu ing wewengkon walukarnawa iki. Jenengé ya iku Sahar ...

                                               

Sahara Kulon

Sahara Kulon minangka siji laladan ing sisih kulon-lor Afrika kang durung mardika. Ing sisih wétan-lor, wewatesan karo Aljazair lan ing sisih lor wewatesan karo Maroko lan karo Mauritania ing sisih wétan lan kidul. Kutha gedhé dhéwé kanthi cacah ...

                                               

Salzburg

Salzburg rungokna iku kutha ing Austria kulon lan minangka kutha krajan saka Praja Salzburg. Ing taun 2006, kutha iki duwé populasi akèhé 150.000 jiwa. Kutha iki dadi salah siji gerbang menyang Pagunungan Alpen lan uga dadi kutha kalairan Wolfgan ...

                                               

Samodra Indhi

Samodra Indhi iku kumpulan banyu gedhé dhéwé katelu ing donya, nyakup watara 20% lumahing banyu ing bumi. Ing isih lor diwatesi déning pérangan kidul Asia; ing sisih kulon déning Jazirah Arab lan Afrika; ing sisih wétan déning Ujung Malaka, Indon ...

                                               

Samodra Lor

Samudra Arktik, dunungé ana ing belahan lor bumi lan racaké dumunung ana ing wewengkon Arktik Kutub Lor, iku wujud samudra kang paling cilik lan paling cethèk ing antarané limang samudra kang ana ing donya. Sanadyan Organisasi Hidrografik Interna ...

                                               

Samudra Atlantika

Samudra Atlantika iku samudra gedhé dhéwé kaloro ing donya, nyakup watara 1/5 lumahing bumi. Tembung Atlantik asalé saka mitologi Yunani sing tegesé "Segara Atlas". Samudra iki awangun aksara S, mujur saka belahan bumi lor tekan belahan bumi kidu ...

                                               

Samudra Donya

Samudra Donya, utawa samudra global iku sistem samudra ing donya kang kagandhèng dadi siji wujud lapisan hidrosfir bumi. Manunggaling samudra ing donya, kanthi sesambungan kanthi bébas relatif ing antarané, iku wigati banget tumrap oséanografi. B ...

                                               

Samudra Kidul

Samudra Antarktika utawa Samudra Kidul iku massa banyu segara sing ngubengi bawana Antartika. Tlatah iki minangka samudra gedhé dhéwé kapapat lan wis disepakati sinebut samudra déning Organisasi Hidrografik Internasional ing taun 2000. Sadurungé ...

                                               

Samudra Pasifik

Samodra Pasifik utawi Lautan Pasifik mujudaken kumpulan toya paling ageng sa donya. Cakupan samodra punika kinten-kinten watawis saprotigan lumahipun Bumi, kanthi jembar 179.7 yuta km². Panjangipun watawis 15.500 km saking Laut Bering ing Arktik ...

                                               

San Marino

Républik San Marino ya iku nagara paling cilik ing donya lan dikubengi déning Italia, ing sisih lor wewatesan karo provinsi Rimini, laladan Emilia-Romagna lan ing sisih kidul provinsi Pesaro lan Urbino, laladan Marche. Républik San Marino minangk ...

                                               

San Sebastián

San Sebastián iku kutha kang dumunung ing sisih lor Spanyol. Sing ndunungi ana 182.930 jiwa. Kutha iki jembaré 60.89 km² lan kanthi kapadhetan 3.004 jiwa/km². Kutha iki dunungé ing wewengkon otonomi Pais Vasco.

                                               

San Vito Chietino

San Vito Chietino iku commune lan kutha ing Provinsi Chieti, region Abruzzo, nagara Italia San Vito Chietino, luwih kaloka minangka kutha Gabriele DAnnunzio, juru gurit kondhang kang urip ing taun 1900. Uga, kutha turis kang cilik lan tentrem iki ...

                                               

Sanski Most

Sanski Most iku kutha lan munisipal ing lor-kulon Bosnia-Herzegovina. Kutha iki dumunung ing pinggiré Kali Sana ing Bosanska Krajina, antara Prijedor lan Ključ. Sacara administratif kutha iki minangka péranganing Kanton Una-Sana ing Federasi Bosn ...

                                               

Santa Lucia

Saint Lucia iku nagara kapuloan ing Segara Karibia pérangan wétan kang wewatesan karo Samudra Atlantik. Minangka péranganing Antilles Cilik, Saint Lucia dumunung ana ing loré Saint Vincent lan Grenadines lan kidulé Martinique. Kasil utama kang na ...

                                               

Santander

Kutha pelabuhan Santander iku kutha krajan wewengkon otonom Cantabria kang dumunung ing pasisir lor Spanyol antara Asturias lan Negeri Basque. Ing taun 1998 sing ndunungi watara 184.000. Kira-kira saproteloné sing ndunungi Cantabria manggon ing S ...

                                               

Sao Tomé lan Principé

Républik Dhémokratik Sao Tomé lan Principé iku sawijiné nagara kapuloan kang dumunung 300 km cedhak garis khatulistiwa lan 250 km cedhak Samudra Atlantik lan dumunung ing sisih lor-kulon lepas pasisir Gabon. Negri iki minangka salah siji nagara p ...

                                               

Sardinia

Sardinia iku pulo gedhé dhéwé kaloro sawisé Sisilia ing Segara Tengah. Sardinia dumunung antarané Italia, Sepanyol lan Tunisia, ing sisih kidul Pulo Korsika. Sardinia nduwé status regioni otonomi Italia. Kutha krajané yaiku Cagliari. Sardinia jem ...

                                               

Sark

Sark iku sawijiné pulo kang minangka péranganing Kapuloan Kanal, Bailiwick Guernsey. Sing ndunungi ana 610 jiwa. Montor ora diparengaké dianggo ing pulo iki. Industri mligi ya iku pariwisata lan finansial.

                                               

Segara

Segara punika kempalan toya asin saha kahubungaken kaliyan samodra utawi tlaga ageng ingkang padatanipun ngandhut toya asin, kirang gadhah saluran alam kados déné Seganten Kaspia lan Laut Mati. Istilah seganten asring dipun-ginakaken minangka sin ...

                                               

Segara Bandha

Segara Bandha iku segara kang dumunung ing Kapuloan Maluku, Indonésia. Segara kanthi ukuran 500x1.000 km iki kapisah saka Samudra Pasifik déning atusan pulo, sarta segara Halmahera lan Seram. Pulo-pulo kang wewatesan karo Segara Bandha antarané: ...

                                               

Segara Florès

Segara Flores nyakup 240.000 km 2 banyu ing Samudra Pasifik Kidul. Sacara tèknis, tlatah iki minangka péranganing Samudra Pasifik, wewatesan karo Samudra Hindia. Segara kang wewatesan karo segara iki ya iku antarané Segara Jawa kulon, Segara Band ...

                                               

Segara Maluku

Segara Maluku dumunung ing sisih kulon Samudra Pasifik kang dunungé ana ing cedhak Provinsi Maluku, Indonésia. Segara iki wewatesan karo Segara Bandha ing sisih kidul lan Segara Sulawesi ing sisih lor. pulo kang matesi segara iki ya iku kapuloan ...

                                               

Segara Sawu

Segara Sawu iku segara cilik ing Indonésia dijenengaké miturut jeneng pulo Sawu ing sisih kidul segara iki. Segara Sawu wewatesan karo Pulo Sawu lan Rai Jua ing sisih kidul, pulo Rote lan Timor ing sisih wétan, Flores lan Kapuloan Alor ing sisih ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →