Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 106



                                               

Kénya

Républik Kénya, iku nagara ing Afrika Wétan kang wewatesan karo Etiopia ing lor, Somalia ing wétan, Tanzania ing kidul, Uganda ing kulon, lan Sudan ing lor-wétan. Banjur nagara iki nduwé pasisir ing Samodra Hindhia ing sisil kidul-wétan. Kénya ka ...

                                               

LAquila

LAquila iku jeneng kutha ing Italia. Dunungé ing pérangan wétan, ya iku ing Region Abruzzo, Provinsi LAquila, Italia. Ana ing taun 2005, kutha iki sing ndunungi 71.989 jiwa lan jembar wewengkon 466.87 km². Kutha iki minangka kutha krajan Region A ...

                                               

Lamia (kutha)

Lamia iku kutha ing Yunani tengah. Kutha iki minangka panggonan utawa situs ekskavasi utawa kedhukan arkéologi dirékonstruksi ing wiwitan jaman abad tengahan), lan minangka kutha krajan prefecture Phthiotis lan periphery Yunani Tengah.

                                               

Langit

Langit, awang-awang, tawang, utawa akasa yaiku pérangan ing pedunungngé bumi, lan uga bisa digolongake ing lapisan kang mau atmosfer. Awang-awang kapengkar saka gas lan udara, uga kapengkar dadi saben pérangan lapisané. Awang-awang uga asring kat ...

                                               

Larissa

Larissa iku kutha krajan periphery Tesalonika Yunani, lan uga kutha krajan Prefecture Larissa. Kutha iki minangka pusat pertanian lan transportasi, dihubungaké nganggo sepur menyang pelabuhanVolos lan kutha Thessalopunika lan Atena. Cacahing sing ...

                                               

Laut Mati

Laut Mati iku tlaga kang mbujur ing laladan antarané Israèl, Laladan Otoritas Palestina lan Yordania. Ing 417.5 m sangisoré lumahing laut, wujud titik paling asor ing lumahing bumi. Laut mati ana ing wewatesan antarané Yordania lan pérangan kulon ...

                                               

Leipzig

Leipzig iku siji kutha ing Jerman. Kutha iki sing ndunungi 510.651 jiwa. Leipzig sing saka taun 1949 - 1990 papané ana ing Jerman Wétan iku misuwur minangka kutha buku. Saben taun peken buku Leipziger Messe dianakaké. Lößnig

                                               

Lembah Aosta

Lembah Aosta iku region ing sisi lor-kulon Italia kang wujud region paling cilik ing Italia. Region iki wewatesan karo Perancis ing sisih kulon, Swiss ing lor lan region Piemonte ing kidul. Region iki nduwé status otonomi spesial lan minangka sal ...

                                               

Lempongan Bothnia

Lempongan Bothnia dunungè ana ing Laut Baltik ing antarané Swèdhen lan Finlandia. Manawa ana ing peta,kaya lengen ing pérangan lore Laut Baltik. Lempongan iki antarané pasisir kulon Finlandia lan pasisir wétané Swèdhen. Ing sisih kidule watesan l ...

                                               

Libanon

Républik Libanon iku nagara ing Wétan Tengah, sadawané Segara Tengah, lan wewatesan karo Suriah ing sisih lor lan wétan, lan Israèl ing sisih kidul. Gendéra Libanon nampilaké gambar wit Aras awarna ijo kanthi latar wuri putih, diapit déning loro ...

                                               

Libya

Libya utawa resminé State of Libya dumunung ing Afrika Lor, wewatesan karo Laut Tengah, Mesir ing sisih wétan, Sudan ing kidul-wétan, Chad lan Niger ing sisih kidul sarta Aljazair lan Tunisia ing sisih kulon. Kutha krajan nagarané yaiku Tripoli. ...

                                               

Liguria

Liguria iku region pasisir kulon-lor Italia, kang wujud region paling cilik ka-3 ing Italia. Region ini wewatesan karo Perancis ing sisih kulon, Piedmont ing sisih lor, sarta Emilia-Romagna lan Tuscany ing sisih wétan. Ing sisih kidul tlatah iki ...

                                               

Lihou

Lihou iku sawijiné pulo kang ambané 7 ha, ing ujung kulon Kapuloan Channel lepas pasisir kulon Guernsey. Pulo iki dihubungaké menyang Guernsey déning siji kreteg watu kuna kang bakal nimbul nalika banyu segara surut. Pulo iki ndarbèni keanekaraga ...

                                               

Litowen

Républik Litowen iku nagara kang dianggep péranganing Éropa Wétan utawa Éropa Lor. Dumunung ing sadawané pasisir kidul-wétan Segara Baltik, wewatesan karo Latvia ing sisih lor, Belarus ing sisih kidul-wétan, Polen, lan ènklav Ruslan Kaliningrad O ...

                                               

Livorno

Galeazzo Ciano 1903-1944, Mantan Menlu Italia Giovanni Fattori 1825-1908, pelukis Giorgio Caproni 1912-1990, penyair Cristiano Lucarelli born 1975, juru main bola Pietro Mascagni 1863-1945, opera composer Aldo Montano born 1978, juru main anggar, ...

                                               

Ljubljana

Ljubljana iku kutha ing Slovenia. Dunungé ing sisih tengah. Ing taun 2005, kutha iki sing ndunungi cacahé 265.861 jiwa lan jembar wewengkon 275 km². Kutha iki minangka kutha krajan nagara Slovenia. Kutha iki diadegaké taun 15 M.

                                               

Lombardia

Lombardia iku laladan ing lor Italia antarané Alpen lan Lembah Po. Region iki wewatesan karo laladan Piemonte, Emilia-Romagna, Veneto, Trentino-Alto Adige, lan nagara Swiss. Kutha krajan Lombardia yaiku Milan. Saproliman populasi Italia manggon i ...

                                               

Lomé

Lomé, iku kutha krajan nagara Togo kanthi kang ndunungi watara 700.000 jiwa. Dumunung ing Lempongan Guinea, Lomé iku minangka punjer administratif, indhustri lan pelabuhan utama ing Togo.

                                               

Lorraine

Lorraine iku région Perancis. Kutha mligi yaiku Metz lan Nancy. Lorraine misuwur minangka panggonan kalairan Jeanne dArc, lan uga panggonan asal kue jinis quiche.

                                               

Louisiana

Louisiana iku praja ing Amérikah Sarékat. Louisiana iku dumunung ing sisih kidul tlatah Amérikah Sarékat. Praja iki wewatesan ing sisih kulon karo nagara bagétan Texas. Ing sisih lor karo praja Arkansas. Ing sisih wétan karo praja Mississippi, la ...

                                               

Luanda

Luanda iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Angola. Luanda kang ndunungi udakara 4.5 juta jiwa. Luanda uga minangka kutha krajan Provinsi Luanda.

                                               

Luco dei Marsi

Luco dei Marsi iku sawijining comune lan kutha ing Provinsi LAquila ing region Abruzzo nagara Italia. Kutha iki minangka péranganing Marsica. Kutha iki diyasa kira-kira déning Kaisar Romawi Claudius kanggo mènèhi papan kanggo para pekerja kanthi ...

                                               

Lurung Gaza

Lurung Gaza dikenal uga kanthi jeneng, iku tlatah lurung ing sadawaning pasisir Segara Mediteran, dadi tapel wates antara Mesir ing kidul-kulon lan Israèl ing sisih lor-wétan. Dawané tlatah iki watara 41 km, lan watara 6 lan 12 km ambané, kanthi ...

                                               

Madeira

Madeira iku pulo lepas pasisir kidul-kulon Portugal lan duwèké nagara iki. Kapuloan Madeira, wiwitané dikenal minangka Pulo Ungu déning wong Roma, tinemu manèh kanthi ora sengaja déning pelayar Portugis lan dipanggoni déning Portugal ing taun 141 ...

                                               

Madrid

Madrid yaiku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Spanyol. Kutha iki dumunung ing ilèn Kali Manzanares ing pérangan tengah nagara Spanyol. Padunung ing kutha sing jembaré 607 km² iki kurang luwih ana 3.228 yuta jiwa, nanging yèn tlatah metropol ...

                                               

Makedonia Kulon

Makedonia Kulon iku siji saka telulas periphery ing Yunani, dumadi saka pérangan kulon Makedonia Yunani. Periphery iki dipérang dadi prefecture Florina, Grevena, Kastoria, lan Kozani.

                                               

Makedonia Tengah

Makedonia Tengah iku siji saka telulas periphery ing Yunani, minangka pérangan tengah saka Makedonia Yunani. Periphery iki kapérang dadi prefecture Chalkidiki, Imathia, Kilkis, Pella, Pieria, Serres, lan Thessalopunika. Cacahing sing ndunungi wat ...

                                               

Mali

Républik Mali iku nagara kang kakurung dharatan ing Afrika Kulon, sadurungé minangka jajahan Perancis. Nagara gedhé dhéwé kaloro ing Afrika Barat iki wewatesan karo Aljazair ing sisih lor, Niger ing sisih wétan, Burkina Faso lan Pasisir Gadhing i ...

                                               

Malta

Républik Malta yaiku nagara kepuloan ing Éropa Kidul. Malta dumadi saka limang pulo, telu ing antarané ana kang ndunungi, dumunung ana ing tengah-tengahé Segara Tengah. Panggonané kang strategis njalari Malta dijajah ma-abad-abad. Malta dikenal m ...

                                               

Maroko

Karajan Maroko iku nagara ing sisih kulon-lor Afrika kang ndarbèni garis pasisir kang dawa, cedhak Samudra Atlantik kang mujur ngliwati Selat Gibraltar nganti tekan Laut Tengah. Maroko nyaplok Sahara Kulon taun 1975, nanging prastawa mau durung d ...

                                               

Mauritius

Républik Mauritius iku nagara kapuloan ing kidul-kulon Samudra Hindia, watara 900 km sisih wétan Madagaskar. Saliyané Pulo Mauritius, nagara iki uga nyakup Kapuloan Cargados Carajos, Rodrigues lan Kapuloan Agalega. Mauritius kalebu sajeroning Kap ...

                                               

Melilla

Melilla iku eksklave duwèké Sepanyol ing Mediterania kang amba wewengkoné 12.3 km², dumunung ing pasisir lor Afrika Lor lan diubengi déning wewengkoné Maroko. Melilla lan Ceuta iku loro wewengkon Sepanyol ana ing dharatan bawana Afrika. Kutha iki ...

                                               

Memphis, Tennessee

Memphis iku kutha ing pojok kidul-kulonpraja Tennessee, Amérikah Sarékat. Kutha iki dumunung ing the 4th Chickasaw Bluff angka 4, ing sisih kidulé patemon Kali Wolf lan Kali Mississippi. Memphis sing ndunungi watara 670.100 jiwa minangka kutha ss ...

                                               

Meridian Utama

Meridian Utama ya iku meridian kang bujuré ana ing 0°. Meridian Utama saka Kutub Lor ngliwati kutha Greenwich, London ing Inggris, Perancis, Spanyol, Aljazair, Mali, Burkina Faso, Togo, lan Ghana, banjur ngliwati Kutub Kidul.

                                               

Michigan

Michigan iku praja gedhé dhéwé angka 11 ing Amèrika Sarékat Praja iki dumadi saka rong ujung. Praja iki minangka praja angka 26 gabung menyang nagara Amérikah Sarékat ing 26 Januari, 1837. Michigan uga dadi praja pisanan sing ninggal ukum pati.

                                               

Midi-Pyrénées

Midi-Pyrénées iku sawijining région gedhé dhéwé kaloro ing Perancis lan gedhé dhéwé ing kawasan Perancis Metropolitan. Ana telung bab kang nggawé région iki misuwur: montor mabur Airbus, keju Roquefort lan Lourdes, panggonan ziarah umat Katulik. ...

                                               

Milano

Milano iku sawijining kutha utama ing sisih lor Italia, lan dumunung ing hamparan Lombardia, wewengkon paling maju ing Italia. Milan nduwé watara 1.3 yuta sing ndunungi ; yèn digunggung karo wewengkon saubengé angka iki maundhak dadi ngluwihi 4.5 ...

                                               

Mina

Artikel iki bab siji papan ing Arab Saudi. Kanggo pangertèn séjé, mangga macaa iwak Mina iku siji tlatah lembah ing ara-ara wedhi kang dumunung watara limang kilomèter saka kutha Mekah, Arab Saudi. Mina kaloka minangka panggonan ngayahi kagiyatan ...

                                               

Moai

Moai inggih punika patung-patung ingkang wonten ing Pulo Paskah ingkang dipunpahat saking watu. Sapérangan ageng patung mau jinisipun monolitis, utawi dipunpahat saking saunggali watu kémawon, éwadéné wonten ugi ingkang gadhah watu Pukau tambahan ...

                                               

Monako

Kepangéranan Monako yaiku nagara-kutha lan nagara paling cilik kaloro ing donya, sawisé Vatikan, kang dumunung ana ing antarané Segara Mediterania lan Perancis ing Pasisir Biru. Monako uga minangka nagara kanthi kapadetan padunung nomer loro ing ...

                                               

Montana

Montana iku siji praja ing Amérikah Sarékat. Kutha krajané yaiku Helena, lan kutha gedhé dhéwé yaiku Billings. Montana ndarbèni akèh gunung ing separo tlatahé sing sisih kulon. Montana lan Kanada duwé 877 km tapel wates sing ora dijaga déning bal ...

                                               

Mostar

Mostar iku sawijining kutha lan munisipalitas ing Bosnia-Herzegovina, kang dumunung ana ing tengah-tengahing Kanton Herzegovina-Neretva saka Federasi. Mostar dumunung ing pinggiré Kali Neretva lan minangka kutha gedhé dhéwé kalima ing nagara iku. ...

                                               

Mount Athos (otonom)

Mount Athos iku gunung ing ujung kanthi jeneng sing padha karo ing Makedonia, sisih lor Yunani, kang dijenengaké basa Yunani: Άγιον Όρος, utawa ing basa Inggris, "Holy Mountain". Ing jaman klasik, ujung iki diarani Ακτή. Sacara pulitik, ing Yunan ...

                                               

Mudug

Mudug iku siji laladan administratif ing Somaliatengah. Laladan iki wewatesan karo Ethiopia, laladan Nugaal lan Galguduud, lan Samudra Hindia, kutha krajané ya iku Gaalkacyo. Ing November 2006, Uni Pengadilan Islam dilapuraké nguwasani Bandiiradl ...

                                               

Mèksiko

Nagara-Nagara Mèksiko Sarékat utawa Mèksiko iku nagara kang dumunung ing Amérika Lèr, wewatesan karo Amérikah Sarékat, Guatemala lan Belize ing sisih kidul-wétan, Samudra Pasifik ing sisih kulon, lan Lempongan Mèksiko lan Segara Karibia ing sisih ...

                                               

Nagara

Nagara iku wewengkon ing bumi kang kakuwasan pulitik, militèr, ékonomi, sosial lan budayané ditata déning pamaréntahan kang nan ing wewengkon mau. Supaya bisa diarani nagara kudu ndarbèni rakyat, yaiku wong-wong kang nampa anané organisasi iki. S ...

                                               

Nagara-nagara Arab

Nagara-nagara Arab utawa Donya Arab tegesé nagara sing nganggo basa Arab, sing mbentang saka Samudra Atlantik ing sisih kulon nganti Segara Arab ing wétan, lan saka Segara Tengah ing sisih lor nganti Sungu Afrika lan Samudra Hindhia ing sisih kid ...

                                               

Nagara-nagara Nordika

Nagara-nagara Nordik dumunung ing Éropah Lor sing diarani Tlatah Nordik, dumadi saka Dhénemarken, Finlan, Islandia, Nurwègen lan Swèdhen lan teritori kang magepokan kaya Kapuloan Faroe, Greenland lan Åland. Ing sadina-dina istilah Skandinavia kad ...

                                               

Nagorno Karabakh

Nagorno-Karabakh iku wewengkon kang dumunung ing pérangan kidul Kaukasus, ya iku 270 km sisih kulon Baku, kutha krajan Azerbaijan. Wewengkon iki dipanggoni déning mayoritas etnik Armenia, lan dikuwasani déning militèr Armenia. Padunung etnik Arme ...

                                               

Namibia

Républik Namibia iku nagara ing Afrika pérangan kulon-lor, ing pasisir Atlantik. Negeri iki wewatesan karo Angola lan Zambia ing sisih lor, Botswana ing sisih wétan, lan Afrika Kidul ing sisih kidul. Namibia mardika saka Afrika Kidul taun 1990 sa ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →