Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 103



                                               

Antananarivo

Antanànarìvo iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing Madagaskar. Kutha iki dumunung ing pérangan tengah nagara pulo mau, let-é watara 144 km saka pasisir wétan, ing koordinat 18°55 LS 47°31 BT. Sing ndunungi ana 802.000 jiwa. Komoditas-komodit ...

                                               

Anzio

Anzio iku sawijining kutha lan panggonan tetirah ing pasisir region Lazio ing Italia, watara 33 mil kidulé Roma. Kawentar bab pranatan ing pantèné, kutha iki minangka plabuhan mancing kang populèr kanggo para turis lan plabuhan kanggo ferri lan h ...

                                               

Anzola dellEmilia

Anzola dellEmilia iku sawijining comune ing Provinsi Bologna ing region Emilia-Romagna, Italia, dumunung watara 13 km sisih lor-kulon kutha Bologna. Miturut data tanggal 31 Dhésèmber 2004, kutha iki kang ndunungi cacahé 11.128 jiwa lan jembar wew ...

                                               

Ari

Ari iku comune lan kutha kang dumunung ing Provinsi Chieti, in region Abruzzo, nagara Italia. Minangka kutha cilik kanthi populasi 1319 as of 2004, jembar wewengkon Ari yaiku 11.19 km 2. Présidhèn saka Komunitas Ari yaiku Renato DAlessandro. Kuth ...

                                               

Armero

Armero iku siji kotamadya ing Kolombia sing lebur amarga njeblugé Gunung Nevado del Ruiz nalika tanggal 13 November 1985. Kutha iki diyasa taun 1895, nanging ora diakoni kanthi resmi tekan tanggal 29 September 1908, déning Présidhèn Rafael Reyes ...

                                               

Asia

Brunei, Kamboja, Indonésia, Laos, Malaysia, Myanmar Burma, Filipina, Singapura, Thailand, Timor-Leste Timor Timur, lan Vietnam.

                                               

Asia Kidul

Asia Kidul iku wewengkon geopolitik ing pérangan kiduk bawana Asia, kapérang saka laladan-laladan kang ana ing lan sakiwa-tengené anak bawana India. Wewengkon iki diwatesi déning Asia Kulon, Tengah, Wétan, lan Kidul-Wétan. Wewengkon Asia Kidul ng ...

                                               

Asia Kidul-kulon

Asia Kidul-kulon, utawa Asia Kulon, iku wewengkon pérangan kidul-kulon bawana Asia. Istilah "Asia Kulon" luwih kerep dipigunakaké sajeroning tulisan ngenani arkéologi lan mangsa prasajarah kawasan iku. Para ahli géografi terusik kanthi anané ambi ...

                                               

Asia Kidul-wétan

Asia Kidul-Wétan punika satunggiling tlatah ing jagad-wano Asia. Tlatah punika papan watesipun budaya Asia Kidul utawi Indhia kaliyan budaya Asia Wétan utawi Cinten. Kirang langkung sepalih wewengkon tlatah Asia Kidul-Wétan, punika laladan kapulo ...

                                               

Asia Tengah

Miturut sawijining dhéefinisi, Asia Tengah nyakup watara 9.029.000 km², utawa 21% saka jembaré bawana. Nagara-nagara kang kalebu wewengkon Asia Tengah miturut makna iki yaiku Républik Rakyat Tiongkok Provinsi Qinghai, wewengkon otonomi Xinjiang l ...

                                               

Attika

Attika iku siji wewengkon administratif ing Yunani. Attika dumadi saka sawatara prefectur: Atena, Piraeus, Attika Wétan lan Attika kulont. Attika dumunung ing wewengkon Yunani kidul. Jembar wewengkon 3.800 km² lan sing ndunungi ana 3.750.000 jiwa ...

                                               

Aténa

Aténa iku kutha krajan nagara Yunani. Pedhunungé ana 750.000 nanging ing tlatah métropolitan ana 4.0 yuta jiwa. Athena uga asring sinebut asalé peradaban barat amarga rupa-rupa prèstasi budayané ing abad angka 4 lan k-5 lan ndadèkaké sugih yasan, ...

                                               

Avezzano

Avezzano iku jeneng kutha ing nagara Italia. Dunungé ana ing Provinsi LAquila. Jembar wewengkon 104.05 km 2. Cacahing sing ndunungi 42.515 jiwa. Kutha iki minangka punjer dagang, indhustri lan tetanèn ya iku ing tlatah Marsica, kang duwé indhustr ...

                                               

Baden-Württemberg

Karo ambané kang 35.742 km² lan cacah kang ndunungi 10.7 yuta jiwa, Baden-Württemberg iku praja kang papané ana kidul-kulon Jerman lan ing sisih wétan samipaning kali Rhine. Kutha krajané iku Stuttgart.

                                               

Baengnyeongdo

Pulo Baengnyeong inggih punika satunggaling pulo ingkang sedawanipun 45.8-square-kilometre, 8.45 kilometres lan wiyaripun 12.56 kilometres wonten ing County Ongjin, Incheon, Korea Kidul, ing celak Garis Wates Lor. Adhedhasar Persetujuan Gencatan ...

                                               

Bahrain

Karajan Bahrain iku nagara kapuloan ing Lempongan Pèrsi sing ora duwé wewatesan. Lempongan Bahrain misahaké nagara iki karo Qatar lan Arab Saudi. Tanggané Bahrain, Arab Saudi ana ing sisih kulon lan nyambung karo Bahrain liwat Tambak Raja Fahd si ...

                                               

Baku

Baku iku kutha krajan lan uga kutha gedhé dhéwé ing Azerbaijan. Sing ndunungi ana 2.045.815 jiwa. Baku dunungé ana ing pasisir segara Kaspi.

                                               

Bamako

Bamako iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Mali. Bamako dumunung ing pinggir Kali Niger, ing sisih kulon-lor nagara mau. Kutha iki minangka punjer administratif Mali, lan minangka punjer perdagangan regional kang wigati. Sing ndunungi an ...

                                               

Banja Luka

Banja Luka iku siji kutha kang dumunung ing sisih lor Bosnia-Herzegovina. Kutha iki minangka kutha gedhé dhéwé kaloro ing nagara iku. Kutha iki minangka kutha krajan de facto Republika Srpska. Kutha iki sing ndunungi cacahé 210.000 jiwa lan jemba ...

                                               

Banjul

Banjul diyasa taun 1816 déning Britania Agung minangka pos perdagangan lan kanggo kapentingan penghapusan perdagangan budak. Kutha iki biyèn jenengé Bathurst sawisé Henry Bathurst, sekretaris Kantor Kolonial Britania, banjur diganti dadi Banjul t ...

                                               

Barbadhos

Barbados iku nagara kapuloan ing Karibia.Kang duwé tapel wates Segara Karibia lan Samudra Atlantik. Dadi siji saka gugusan pulo-pulo Antilles Kecil, Barbados uga dumunung ana ing pérangan wétan gugusan kasbeut. Barbados misuwur déning indhustri p ...

                                               

Bari

Bari iku siji comune ing provinsi Bari, region Apulia, ing pinggir Segara Adriatik, ing Italia. Tlatah iki minangka pusat ékonomi kaloro ing wewengkon Italia kidul, lan misuwur kanthi pelabuhané lan minangka kutha universitas, lan kutha Saint Nic ...

                                               

Bari, Somalia

Bari iku laladan ing Somalia Lor. Kutha-kutha wigati antarané Bosaso lan Qardho. Tlatah iki wewatesan karo laladan Sanaag lan Sool ing sisih kulon, Nugaal ing sisih kidul, Lempongan Aden ing sisih lor, lan Samudra Hindia ing sisih wétan. Ing baba ...

                                               

Basse-Normandie

Basse-Normandie iku sawijining région Perancis kang diwangun taun 1956 nalika laladan Normandia dipérang dadi Basse-Normandie lan Haute-Normandie. Région iki nyakup telu départements: Calvados, Manche lan Orne. Ékonomi Basse-Normandie gumantung b ...

                                               

Batu Pahat

Batu Pahat iku jeneng kutha lan dhistrik ing pérangan kulon praja Johor, Malaysia. Mujur ing sisih kidul-wétan Muar, kidul-kulon Kluang, lor-kulon Pontian lan sisih kidul Segamat. Ing Batu Pahat dumunung monumèn "watu kang diukir" ing Dhataran Ba ...

                                               

Bay, Somalia

Bay iku siji laladan administratif ing tlatah kidul Somalia. Kutha krajané ya iku Baidoa. Laladan iki wewatesan karo laladan Bakool, Shabele Ngisor, Juba Tengah, lan Gedo.

                                               

Beijing

Beijing, iku kutha krajan Républik Rakyat Tiongkok utawa RRC. Kutha iki kang ndunungi 14 yuta lan kutha gedhé dhéwé sawisé Shanghai ing Tiongkok.

                                               

Bergamo

Bergamo iku siji kutha ing Italia. Dumunung ana ing Region Lombardia, cacahé padunung 117.877 jiwa lan jembar wewengkon 38.7 km². Kapadhetan 3046 jiwa/km². Kutha iki minangka kutha krajan Provinsi Bergamo.

                                               

Bihać

Bihać iku sawijining kutha lan munisipalitas ing Kali Una ing tlatah wétan-lor Bosnia-Herzegovina, punjeré Kanton Una-Sana saka Federasi Bosnia lan Herzegovina.

                                               

Bilbao

Bilbao iku siji kutha gedhé dhéwé ing Pais Vasco, pérangan lor Spanyol lan kutha krajan provinsi Vizcaya. Kutha iki ndarbèni sing ndunungi punjul 350.000 jiwa lan minangka pérangan Gran Bilbao kang industrialisasi lan ekonominé paling maju. Padun ...

                                               

Bissau

Bissau iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing Guinea Bissau. Kutha iki dumunung ana ing sungapaning Kali Geba, ing pasisir Samudra Atlantik. Kutha iki minangka kutha kang gedhé dhéwé, kutha pelabuhan utama lan kutha punjer administrasi lan ...

                                               

Black River

Kali Ireng utawa Black River iku sawijining distrik ing Mauritius pérangan kulon. Papan panggonan wigati kalebu Grojogan Tamarin lan Chamarel coloured Earth. Kutha krajané ya iku Bambous. Kutha krajan sadurungé ya iku Tamarin. Distrik Black River ...

                                               

Brandenburg

Brandenburg iku siji saka nembelas praja ing Jerman. Tlatah iki ngubengi kutha Berlin nanging wewengkoné ora nyakup kutha Berlin. Dunungé ing sisih wétan negri, kutha krajané ya iku Potsdam.

                                               

Brač

Brač iku sawijining pulo ing Segara Adriatik kalebu wewengkon Kroasia, kang jembaré 396 km², ndadèkaké pulo iki minangka pulo gedhé dhéwé nomer telu ing Adriatik, lan uga gedhé dhéwé ing Dalmatia. Pucuké, Vidova Gora, utawa Mount St. Vid, dhuwuré ...

                                               

British Columbia

British Columbia, utawa dickekak B.C., iku provinsi paling kulon Kanada. Provinsi iki minangka provinsi angka enem sing gabung marang Konfederasi ing taun 1871. Kaitung nganti taun 2004, populasi sing ndunungi 4.168.123 jiwa.

                                               

Budapest

Budapest yaiku kutha krajan Hongaria. Kutha kang ambané watara 525.16 km² iki kang ndunungi sih cacahé udakara 1.695.000 jiwa. Kutha iki dipara dadi 23 distrik. Kutha iki ana ing pungkasan abad ke-19 didhegaké dhedhasar kutha loro kang jèjèran ya ...

                                               

Bulgari

Bulgari iku nagara ing Éropah Kidul-Wétan ing Balkan. Kutha krajané yaiku Sofia. Nagara iki ing sisih lor wewatesan karo Rumania, yaiku sadawaning Kali Donau. Ing sisih kulon wewatesan karo Serbia lan Makedonia, sisih kidul karo Yunani lan Turki. ...

                                               

Bètléhem

Betlehem iku kutha Palestina ing Gisik Kulon lan minangka punjer budaya Palestina lan indhustri pariwisata. Sing ndunungi watara 29.019 jiwa. Kutha iki duwé teges wigati tumrap umat Kristen amarga dipercaya minangka panggonan kalairan Yesus saka ...

                                               

Bélarus

Bélarus, Républik Bélarus iku nagara ing jagad Éropah Wétan. Wewengkoné wewatesan karo Polen ing sisih kulon, Latvia lan Lituania ing sisih narasunya, Ruslan ing sisih lor lan wétan, lan Ukraina ing sisih kidul. Tlatahé diubengi dharat lan ora du ...

                                               

Bénin

Bénin iku nagara ing Afrika Kulon.Biyèn duwé misuwur kanthi jeneng Dahomey.Nagara Benin duwé tapel wates déning Togo lan sisih kulon Nigeria sisih wétan, lan Burkina Faso seta Niger ing sisih lor. Bénin iku uga siji-sijiné nagara sing ngakoni Rep ...

                                               

Calabria

Calabria iku regione ing sisih kidul Italia. Cacahé padunung 2.033 jiwa kanthi kapadhetan 133 jiwa/km. Sisih lor wewatesan karo Campania, kulon karo Segara Mediterania, kidul wewatesan karo Segara Tengah, sisih wétan wewatesan karo Segara Mediter ...

                                               

California

Kelifornyê iku sawijining praja Amérikah Sarékat kang dunungé ana ing pasisir kulon, ya iku ing gisiking Samudra Pasifik. Praja iki wewatesan karo Origon ing sisih lor, Nevadhah ing sisih wétan, Erizonê ing sisih kidul-wétan, lan ing sisih kidul ...

                                               

Campania

Campania iku regione ing Italia kidul, wewatesan karo Lazio ing kulon-lor, Molise ing sisih lor, Puglia ing wétan-lor, Basilicata ing sisih wétan, lan Segara Tyrrhenia ing sisih kulon. Wewengkon iki jembaré 13.595 km² lan nduwé populasi 5.7 yuta. ...

                                               

Carolina Lor

North Carolina iku praja ing Amérikah Sarékat. Kutha krajané yaiku kutha Raleigh lan kutha sing gedhé dhéwé yaiku kutha Charlotte. North Carolina minangka salah siji saka 13 koloni sing asli lan minangka papan uripé koloni Inggris sing pisanan in ...

                                               

Carsoli

Carsoli iku siji kutha lan commune ing Provinsi LAquila, Abruzzo. Kutha kuna jaman Romawi dumunung 4 km kidul-kuloné kutha modern. Jembar wewengkon 95.22 km 2 lan cacahing sing ndunungi 5.481 jiwa kanthi kapadhetan 55.06 jiwa/km 2. Kutha utawa ko ...

                                               

Casalincontrada

Casalincontrada iku siji commune lan kutha kang dumunung ing Provinsi Chieti, ing region Abruzzo, nagara Italia. Jembar wewengkon 15 km 2 kanthi padunung cacahé 2.990 jiwa lan kapadhetan 199/km 2. Kutha iki kapérang dadi dhistrik antarané: Aceto, ...

                                               

Casquets

Les Casquets utawa Casquets, iku siji golongan pulo karang cilik-cilik, watara 13 km lor-kulon Alderney lan minangka péranganing pagunungan watu wedhi sajeroning segara. Pérangan liya kang muncul ing lumahing segara ya iku wujud pulo cilik Burhou ...

                                               

Castel di Sangro

Castel di Sangro iku sawijining kutha kanthi 5.830 kang ndunungi ing Provinsi LAquila, Italia kidul. Jembar wewengkon 83.98 km 2 kapadhetan kang ndunungi ya iku 69.04 jiwa/km 2.

                                               

Castile-La Mancha

Castilla-La-Mancha iku wewengkon otonomi Spanyol kang jembaré 79.463 km² lan populasi 1.977.304 jiwa. Kutha krajané yaiku Toledo. Provinsi-provinsi: Toledo Albacete Cuenca Ciudad Real Guadalajara

                                               

Centre-Val de Loire

Centre iku siji région Perancis. Région iki dijenengaké déning pamaréntah pusat miturut panggonan geografisé. Ing kéné ana obyek wisata Istana Loire.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →