Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 102



                                               

Hauts-de-Seine

Cithakan:Infobox department Hauts-de-Seine yaiku siji departemen ing Perancis. Hauts-de-Seine yaiku péranganing region Pulo Perancis, Cedhakan karo Paris lan mbentuk pérangan pinggiran kulon Paris, kang cilik lan padet lan ana kantor, teater, lan ...

                                               

Hollywood

Hollywood yaiku kabupatèn ing Los Angeles, California, Amérikah Sarékat. Panggonan iki misuwur kanthi indhustri filem ing donya. Miturut sensus 2000, Hollywood duwé populasi 123.436 jiwa. Papan plesiran paling misuwur ing Hollywood yaiku Hollywoo ...

                                               

Kutha Tangerang Kidul

Kanggé kagunan sanès saking Tangerang, pirsani: Tangerang Kutha Tangerang Kidul iku kutha ing Provinsi Banten, Indonésia. Kutha iki diresmèkaké déning Mantri Dalam Negeri Indonésia, Mardiyanto, tanggal 29 Oktober 2008. Kutha Tangerang Kidul dumun ...

                                               

Meulaboh

Meulaboh inggih punika kitha krajan Kabupatèn Acèh Kilèn, Acèh, Indonésia. Kutha punika mapan wonten ing antawis 175 km arah wétan-kidul kitha Banda Acèh, pulo Sumatra. Laladan meulaboh nunut wonten lebetipun Kacamatan Johan Pahlawan,sapérangan l ...

                                               

New Caledonia

New Caledonia ya iku kolektivitas mirunggan Prancis ana ing barat daya Samudera Pasifik, 1.210 kilomèter wétané Australia lan 16.136 kilomèter wétané Perancis Metropolitan. Nusantara, péranganing Melanesia subregional, kalebu pulau utama Grande T ...

                                               

Palais de Chaillot

" The Trocadéro, situs saka Palais de Chaillot, ya iku laladan Paris, Prancis, ing tanggal 16 arrondissement, ngelewati Seine saka Menara Eiffel. Bukit Trocadéro ya iku bukit Chaillot, kang sedurunge désa.

                                               

Pangkalan Bun, Arut Kidul, Kotawaringin Kulon

Pangkalan Bun ya iku kutha krajan Kabupatèn Kotawaringin Kulon, provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Sacara administratif, Pangkalan Bun ana ing tlatah Arut Kidul. Transportasi ing tlatah punika kapérang ada 3 jinis transportasi ya iku transpor ...

                                               

Parkir

Parkir ya iku kaanan ora obah salah sawijining kendaraan sing sifaté sedéla, amarga ditinggal déning sopiré. Miturut hukum diawisi parkir ing tengah dalan raya, nanging parkir ing sebelahé dalan racaké diéntukaké. Fasilitas parkir dibangun bebare ...

                                               

Township

Township iku sawijining tembung saka basa Inggris, sing ditrapaké kanggo ngrujuk sawatara jinising padunungan ing sawatara nagara. Senadyan township iku kerepé digayutaké marang tlatah pakuthan, akèh pangajaban marang panrapan iki. Ing Australia, ...

                                               

Kutub

Tlatah kutub iku tlatah ing bumi saubengé kutub bumi, uga dikenal minangka tlatah beku. Kutub Lor lan Kutub Kidul minangka punjeré, tlatah iki didominasi déning lapisan ès ing Samodra Arktik lan bawana Antartika. Lapisan ès ing kutub saiki wis su ...

                                               

Acropolis

Acropolis ing Atena utawa kondhang mung jeneng acropolis iku sawijining monumèn awujud gumuk watu kang pucuké rata lan madeg antarané wangunan kuna Parthenon. Sanajan akèh Acropolis ing kutha liya saliyané ing Atena iki, nanging Acropolis ing Ate ...

                                               

Parthenon

Parthenon, iku kuil kang diwangun kanggo Déwi Yunani Athena, pelindhung Atena, ing abad kaping 5 SM ing sadhuwuré Acropolis. Wangunan iki minangka wangunan wigati kang isih ana wiwit jaman Yunani Klasik, lumrahé dianggep puncaké pembangunan Doric ...

                                               

Levant

Levant iku istilah geografi tumrap tlatah ing Wétan Tengah, kang diwatesi déning Pagunungan Taurus ing sisih lor, Segara Mediterania ing sisih kulon, Upper Mesopotamia ing sisih wétan, lan Ara-ara Arabia ing sisih kidul.

                                               

Samaya Basa Nordhik

Samaya Basa Nordhik iku samaya hak-hak basa sing wiwit lumaku tanggal 1 Maret 1987, diaubi déning Paheman Nordhik. Ing samaya iku, warga nagara-nagara Nordhik duwé kalodhangan saperlu nganggo basa asliné nalika sesambungan karo bebadan resmi ing ...

                                               

Mèlanésia

Mèlanésia iku wewengkon sing mujur saka Pasifik kulon nganti tekan Segara Arafura, lor lan wétan-loré Australia. Istilah iki pisanan dipigunakaké déning Jules Dumont dUrville ing taun 1832 kanggo nyebut siji ètnis lan golongan pulo-pulo sing béda ...

                                               

Andhès

Pagunungan Andes iku pagunungan paling dawa ing donya kang mbentuk rangkéyan dhataran dhuwur sadawané pasisir kulon Amérika Kidul. Pagunungan iki dawané punjul 7.000 km, ambané tekan 500 km ing sapérangan nggon, lan duwé kadhuwuran rata-rata wata ...

                                               

Joho, Kalidawir, Tulungagung

Joho punika salah sawijining désa kang dumunung ing Kecamatan Kalidawir, Tulungagung, Jawa Timur, Indonesia.

                                               

Péta

Péta yaiku gambaran lumahing bumi ing babagan dhatar kanthi skala tartemtu lumantar siji sistem proyèksi. Péta bisa disuguhaké sajeroning pirang-pirang cara kang béda, wiwit saka péta konvènsional kang kacithak nganti péta digital kang tampil ing ...

                                               

Globe

Globe iku bal donya utawa pepethan jagat awujud bunderan kanthi ukuran cilik lan nduwèni wangun telu awujud telu dhimènsi kanthi kamiringan 66 1/2 drajat déning garis ekliptika uga kamiringan 23 1/2 saka srengéngé.

                                               

Provinsi

Provinsi utawa propinsi iku jeneng siji pamérangan wewengkon administratif ing sangisoré wewengkon nasional. Tembung iki minangka tembung silihan saka basa Walanda provincie kang asal saka basa Latin lan pisanan dipigunakaké ing Kakaisaran Romawi ...

                                               

Provinsi Mekkah

Mekah utawi Makkah al Mukarramah utawi saged dipunsingkat Makkah. Makkah minangka kutha ingkang wonten ing Arab Saudi. Kutha punika dados tujuan utama kaum muslimin kanggé njangkepi ibadhah haji, wonten ing kutha punika wonten satunggal yasan uta ...

                                               

Pulo

Sawijining pulo iku babagan lemah kang luwih cilik tinimbang bawana lan luwih gedhé tinimbang karang, kang dikupengi banyu. Gugusan pulo dijenengi kapuloan. Dhéfinisi "pulo" miturut konvénsi PBB bab Hukum Laut Internasional taun 1982 UNCLOS ’82, ...

                                               

Pulo Biak

Biak ya iku pulo cilik kang dumunung ing Teluk Cendrawasih jerak ing sebrang Lor pasisir Provinsi Papua, Indonesia. Posisi Biak dumunung ing Kulon-Wétan segara Papua Nugini. Biak iku kagolong pulo kang gedhé dhéwé sarta duwé atol lan terumbu kara ...

                                               

Curaçao

Curaçao iku pulo kang dunungé ing Segara Karibia. Pulo iki minangka péranganing Antillen Walanda. Iklim utaman ing pulo iki yaiku iklim tropis. Pulo iki pisanan didunungi manungsa ing taun 1499. Ditemokake déning Alonso de Ojeda.

                                               

Kapuloan Pasifik

Kapuloan Pasifik gadhah kirang langkung 20.000 dugi 30.000 pulo; cacahipun ingkang leres boten dipunmangertos. Pulo-pulo punika kadhang kasebat Oseania, lan kanthi tradhisional dipungolongaken dados tigang golongan: Melanesia, Mikronesia, dan Pol ...

                                               

Pulo Madura

Madura panggonané ana ing wetané Pulo Jawa. Dawane mila saka pojok kulon lan pojok wétan bisa diliwati 5 jam nganggo kendaraan. Pulo iki jembaré ana 5.250 km2 lan cacahé sing ndunungi ana 3.5 yuta jiwa. Pulo iki kahanané rada gersang, gunung kapu ...

                                               

Pulo Morotai

Puou Morotai kanthi jembar ya iku jeneng salha sijiné pulo kang dianggo uga kabupatèn alternatif kang dumunung ing kapuloan Halmahera, Kapuloan Maluku, Indonésia. Kanggo péranganing Provinsi Maluku Lor, Pulo iki dumunung ing tlatah Indonésia sisi ...

                                               

Pulo Aur (Indonésia)

Pulo Aur ya iku salah sijiné pulo kang dumunung ana ing Kacamatan Selat Nasik, Kabupatèn Belitung, Bangka Belitung, Indonésia. Pulo iki ana ing tlatah selat Gaspar kulon pulo Belitung, ing sawengkeré kulon daya pulo Mendanau lan pulo Naduk ing wé ...

                                               

Pulo Bakau

Pulo Bakau iku salah sijiné pulo kang dumunung ing kacamatan Selat Nasik kabupatèn Belitung provinsi Bangka Belitung, Indonésia. Pulo kang ana ing tlatah selat Gaspar sebrang kulon pulo Belitung,kang wewatesan ing sebrang kulon daya pulo Kalangba ...

                                               

Pulo Gersik

Pulo Gersik iku dumunung ana ing pulo tlatah kacamatan Selat Nasik kabupatèn Belitung provinsi Bangka Belitung, Indonésia. Pulo iki dumunung ing selat Gaspar sebrangan kulon pulo Belitung, ing sebrang kulon daya pulp Mendanau lan pulo Naduk ing w ...

                                               

Pulo Irlandia

Irlandia yaiku salah sijiné pulo kang dumunung ana ing Éropah pasisir kulon bawana Éropah. Ing tlatah kuloné Samudra Atlantik; ing Wétan Irlandia, semebrang Laut Irlandia,yaiku pulo Britania Raya. Pulo iki kapérang ing 32 county. Pulo Irlandia ka ...

                                               

Pulo Kahyangan

Pulo Kahyangan ya iku pulo kang dumunung ana ing kapuloan Seribu. Pulo iki kagolong lan dumunung ing wewengkon administratif kalurahan Pulo Untung Jawa kacamatan Kapuloan Seribu Lor Kabupatèn Administratif Kapuloan Seribu provinsi DKI Jakarta. Pu ...

                                               

Pulo Kélemar

Pulo Kélemar iku pulo kang dumunung ana ing salah sijiné pulo ing tlatah kacamatan Selat Nasik kabupatèn Belitung provinsi Bangka Belitung, Indonésia. Pulo iki kang tepat dumunung ana ing selat Gaspar ing kulon pulo Belitung, sebrang kulon daya p ...

                                               

Staffa

Staffa yaiku sawijining pulo sing ora nduwe penduduk sing ana ing kapuloan Hebrides Jero, Argyll lan Bute, Skotlandia. Pulo iki dienggoni 16 wong penduduk ing taun 1700-an, nanging saiki pulo 33 hektar ora ana penduduke lan digunakake minangka tu ...

                                               

Pulo Waigeo

Pulo Waigeo ya iku pulo kang dumunung ana ing tlatah Papua Kulon ing pérangan pucuk Wétan Indonésia. Pulo iki misuwur kanthi jeneng Amberi utawa Waigiu. Pulo Waigeo ya iku pulo kang gedhé dhéwé saka papat pulo utama ing Kapuloan Raja Ampat. Pulo ...

                                               

Pulo Dolak (Yos Sudarso)

Pulo Yos Sudarso utawa sok diarani pulo Dolak ya iku salah sijiné pulo kang kagolong ana ing tlatah Kabupatèn Mappi, Provinsi Papua, Indonésia. Pulo iki kapisah déning selat kang ciut uga diapit pulo kang utama ya iku Nugini. Dasanama pulo iki ka ...

                                               

Abruzzo

Abruzzo, yaiku regione ing sisih kidul Italia pérangan tengah kang sadurungé minangka péranganing regione Abruzzi e Molise. Abruzzo wewatesan karo Marche ing sisih kulon-lor, Umbria ing kulon, Lazio ing kidul, Molise ing wétan-kidul, lan Segara A ...

                                               

Addis Ababa

Addis Ababa iku kutha krajan Etiopia. Addis Ababa ndarbèni status kutha lan provinsi. Kutha iki nduwé punjul 80 bebrayan kang wicara sajeroning 80 basa, lan komunitas Kristen lan Muslim. Dunungé ana ing 9°160" Lintang Lor, 38°42 Bujur Wétan. Pang ...

                                               

Aegea Kidul

Aegea Kidul iku siji saka telulas periphery ing Yunani. Tlatah iki dumadi saka pulo-pulo Cyclades lan Dodecanese ing Segara Aegea pérangan kidul. Kutha krajané dumunung ing Ermoupoli, pulo Syros déné kantor cawangané ana ing Rhodes, ya iku kutha ...

                                               

Afrika Lèr

Afrika Lor iku tlatah ing bawana Afrika kang budaya lan kang ndunungi béda karo laladan ing Afrika liyané. Padunung Afrika Lor sabagéan gedhé kalebu ras kulit putih lan penutur basa Afro-Asia kang nganut agama Islam. Nagara-nagara Afrika Lor kere ...

                                               

Ain (Departemen ing Prancis)

Ain iku sawijining departemen kang dijenengaké saka anané Kali Ain kang dumunung ana ing pinggir wétan Prancis, ya iku ing region Rhône-Alpes ing tapel wates karo nagaraSwiss. Nomer urut Departemen iki ya iku nomer 01.

                                               

Aisne (Departemen ing Prancis)

Aisne iku salah siji saka 83 departemen kang asli, diyasa nalika jaman Revolusi Prancis 4 Maret, 1790. Departemen iki ddegaké saka pérangan tilas provinsi Île-de-France, Picardie, lan Champagne. Sapérangan gedhé alas ing tlatah iki rusak nalika p ...

                                               

Al-Andalus

Al-Andalus inggih punika nama laladan ing Ujung Iberia ingkang dipunpandhégani tiyang Islam, utawi tiyang Moor, antawis taun 711 lan 1492. Al-Andalus ugi asring sinebat Andalusia, nanging sesebatan punika gadhah kaambiguan kaliyan wewengkon admin ...

                                               

Albi (CZ)

Albi iku sawijining comune lan kutha ing Provinsi Catanzaro, ing region Calabria, Italia. Cacahing sing ndunungi 1.105, lan jembar wewengkon 28 km² kanthi kapadhetan 39/km².

                                               

Alderney

Alderney iku pulo gedhé dhéwé katelu ing Kapuloan Channel kang dumunung ing Selat Inggris. Pulo iki minangka péranganing bailiwick Guernsey, siji dependensi makutha Britania Raya. Dawané pulo iki 5 km lan ambané 3 km. Jarak Pulo Alderney watara 1 ...

                                               

Alpen

Alpen iku jenengé pagunungan gedhé ing Éropah, mujur wiwit saka Austria lan Slovenia ing sisih wétan, nganti tekan Italia, Swiss, Liechtenstein lan Jerman nganti Prancis ing sisih kulon. Tembung "Alpen" dijupuk dadi basa Prancis saka basa Latin A ...

                                               

Amman

Amman iku kutha krajan Yordania. Kutha iki kang ndunungi watara 1.6 yuta jiwa. Kutha iki wis karan nalika abad kaping 12 sadurungé Masehi. Wektu iku kutha iki karan Rabbath Ammon lan dienggoni déning suku Ammon. Nuli kutha iki ditelukaké déning w ...

                                               

Amérikah Tengah

Amérika Tengah iku kawasan ing Amérika Lèr pérangan kidul, nglingkupi wewengkon ing sisih kidul Lempongan Mèksiko nganti tapel wates antara Panama lan Kolombia. Miturut dhéfinisi kang umum, kawasan iki nyakup nagara-nagara ing antarané Mèksiko la ...

                                               

Anatolia

Anatolia, uga duwé jeneng ing Latin Asia Minor, yaiku kawasan ing Asia Kidul-kulon kang saiki bisa dipadhaké karo Turki pérangan Asia. Amarga panggoné kang strategis ana ing ketemuné Asia lan Éropah, Anatolia dadi panggonan lairé paradhaban wiwit ...

                                               

Ancona

Ancona iku sawijining kutha pelabuhan ing Provinsi Marche, ing Italia tengah, populasi 101.909. Ancona dumunung ing pinggir Segara Adriatik lan minangka pusaté provinsi Ancona uga minangka kutha krajan region iki. Kutha iki dumunung 210 km lor-wé ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →