Топ-100

ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 100



                                               

Taman Nasional Bukit Duabelas

Taman Nasional Bukit Duabelas iku salah siji taman nasional kang ana ing Sumatra, Indonésia. Taman iki kagpolong taman nasional kang cilik, ambané kurang luwih mung 605 km². Ing papan iki dienggoni déning Suku Anak Dalam utawa Suku Kubu utawa won ...

                                               

Taman Nasional Danau Sentarum

Taman Nasional Danau Sentarum iku salah siji taman nasional kang njaga kéwan lan tetuwuhan ing Danau Sentarum.Taman nasional iki mapan ing Kalimantan Kulon, Indonésia. Nalika taun 1999, Danau Sentarum dikukuhaké dadi taman nasional. Sadurungé, Ta ...

                                               

Taman Nasional Gede Pangrango

Taman Nasional Gede Pangrango mapan ana ing Jawa Kulon, Indonésia. Ing taman nasional iki ana gunung mberapi cacahé loro, yaiku Gunung Gedhé lan Gunung Pangrango. Ambané kira-kira 150 km ². Taman nasional iki uga dadi papan konsèrvasi kang wis an ...

                                               

Taman Nasional Gunung Ciremai

Taman Nasional Gunung Ciremai mapan ana ing Jawa Kulon, Indonésia. Ana tuwuhan kang dijaga ing taman nasional iki, ana uga tuwuhan kang dadi endemik ing taman nasional kono, kaya ta Pinus merkusii, Castanopsis javanica, Fragraera blumii, Villubru ...

                                               

Taman Nasional Gunung Halimun Salak

Taman Nasional Gunung Halimun Salak iku papan konservasi kang ambané 400km2 ana ing Indonésia Jawa Kulon ing pulo Jawa. Taman iki dideke ing taun 1992, taman iki kadadéan saka Gunung Salak lan Gunung Halimun. Papan iki cedhak karo Gunung Gedhé Pa ...

                                               

Taman Nasional Gunung Merapi

Taman Nasional Gunung Merapi iki salah siji taman nasional kang ana ing Jawa Tengah. Miturut adiministrasi papan iki ana ing rong provinsi, ya iku Jawa Tengah lan Yogyakarta. Papan iki dadi taman nasional kanthi dhedhasar SK Menhut 134/Menhut-II/ ...

                                               

Taman Nasional Gunung Merbabu

Taman Nasional Gunung Merbabu iku taman nasional kang ana ing Gunung Merbabu. Miturut administratif taman nasional iki ana kalebu wewengkone telung kabupatèn, ya iku Kabupatèn Boyolali, Kabupatèn Magelang, lan Kabupatèn Semarang, Provinsi Jawa Te ...

                                               

Taman Nasional Gunung Palung

Taman Nasional Gunung Palung kang disingkat iku taman nasional kang manggon ana ing Kabupatèn Ketapang, Kalimantan Kulon. Ambane papan iki kurang luwih 90.000 hektar. Kacamatan Matan Hilir Lor, Sukadana, Simpang Hilir, Nanga Tayap, dan Sandai iku ...

                                               

Taman Nasional Kapuloan Togean

Taman Nasional KapuloanTogean iku taman nasional kang mapan ing Kepuloan Togean ing Lempongan Tomini, Sulawesi Tengah, Indonésia. Taman nasional iki diresmekakae taun 2004, adhedasar KEPUTUSAN MENTERI KEHUTANAN NOMOR: SK.418/Menhut-II/2004. Mitur ...

                                               

Taman Nasional Kayan Mentarang

Taman Nasioanl Kayan Mentarang iku salah siji taman nasional kang mapan ing pulo Kalimantan, Indonésia. Ambane taman iki kurang luwih 1.360.500 hektar. Ing taman nasional iki ana alas primer lan sekunder kang tuwa dhéwé lan gedhé dhéwé kang isih ...

                                               

Taman Nasional Kutai

Taman Nasional Kutai iku taman nasional kang ana ing Kalimantan, pase ing kabupatèn Kutai lan Bontang. Ambane taman nasional iki kira-kira 198.629 ha. Taman Nasional Kutai duwé wujud vegetasi kang awujud alas pasisir/mangrove, alas rawa banyu taw ...

                                               

Taman Nasional Lempongan Cenderawasih

Taman Nasional Lempongan Cendrawasih iku taman nasional ing Papua Kulon, Indonésia. Taman nasional iki duwé ékosistem kang awujud terumbu karang, pasisir, mangrove lan alas tropika daratan, pulo ing Papua/Irian Jaya. Ambane kurang luwih 1.453.500 ...

                                               

Taman Nasional Manupeu Tanah Daru

Taman Nasional Manupeu Tanah Daru ana ing tkatah pulo Sumba ing Indonésia. Taman nasional iki akèh papané kang awujud pèrèng steepy. Kira-kira 118 warna tuwuhan kang dijaga ing taman nasional iki, kaya ta Toona sureni, Sterculia foetida, Schleich ...

                                               

Taman Nasional Manusela

Taman Nasional Manusela iku salah siji taman nasional kang ana ing Maluku, Indonésia. Taman iki salah siji taman nasional kang awujud ékosistem pasisir, alas rawa, alas udan dataran endhek lan alas egunungan ing Maluku. Vegetasi kang ana ing tama ...

                                               

Taman Nasional Meru Betiri

Taman Nasional Meru Betiri iku taman nasional kang mapan ing Jawa Wétan. Pase ing titik koordinat 8°21’-8°34’ LS, 113°37’-113°58’ BT, kanthi dhuwur 900-1.223 mdpl lan curah udane rata-rata 2.300 mm/taun. Papan iki dadi Taman Nasional wiwit taun 1 ...

                                               

Taman Nasional Rawa Aopa Watumohai

Taman Nasional Rawa Aopa Watumohai iku salah siji taman nasional kang ana ing Sulawesi Wétan Kidul, Indonésia. Papan iki wujudé wujud ékosistem alas udan pagunungan cendhek, alas bakau, alas pasisir, savana, lan alas rawa banyu tawar ing Sulawesi ...

                                               

Taman Nasional Redwood

Taman Nasiyonal Redwood ya iku Taman Nasiyonal kang ana ing US, kuloné California. Ngrawat Taman Nasional Redwood lan Pantai Del Norte ing California, Jedediah Smith, lan Taman Negeri Prairie Creek Redwoods, RNSP gabungan ngemot 139.000 hektar, l ...

                                               

Taman Nasional Sebangau

Taman Nasional Sebangau iku salah siji taman nasional kang ana ing pulo Kalimantan, provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Panggone ana ing antarané kali Sebangau lan kali Katingan. Mirturut panggone, taman nasional iki kalebu ing Kabupatèn Katin ...

                                               

Taman Nasional Taka Bone Rate

Taman Nasional Laut Taka Bone Rate iku Taman Nasional kang ana ing Kacamatan Passi Masunggu lan Kacamatan Passi Maranu, Kabupatèn Selayar, Provinsi Sulawesi Kidul. Papan iki diresmikake dadi Taman Nasional dhedhasar Dudutan Mantri Kehutanan No. 2 ...

                                               

Taman Nasional Tanjung Puting

Taman Nasional Tanjung Puting iku taman nasional kang ana ing provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Taman nasional Tanjung Puting iku panggonan kang pisanan digunakaké dadi punjere rehabilitasi orangutan. Ana telung panggonan kang digunakaké dad ...

                                               

Taman Sujarah Nasional Kabudayan Chaco

Taman Sujarah Nasional Kabudayan Chaco ya iku sawijing taman kang kapernah ing New Mexico, Amérikah Sarékat. Luwih saka 2.000 taun, wong-wong Pueblo dunungi laladan Amérikah Lor-Kulon. Punjeré pamukiman iki ana ing èrèngan Chaco antara 850 -1.250 ...

                                               

Insulin

Insulin iku siji hormon polipeptida sing ngatur metabolisme karbohidrat. Saliyané minangka "efektor" utama sajeroning homeostasis karbohidrat, hormon iki uga mèlu sajeroning metabolisme lemak lan protéin – hormon iki duwé properti anabolik. Hormo ...

                                               

Slamet Muljana

Prof. Dr. Raden Benedictus Slamet Muljana utawa Slamet Muljana, ya iku salah siji filolog lan sejarawan Indonésia lan uga wis ngarang sawatara buku babagan sajarah.

                                               

Codex Sinaiticus

Codex Sinaiticus utawi 01) punika satunggiling naskah manuskrip jangkep Prajanjian Ènggal ingkang asalipun saking abad kaping 4. Naskah punika dipunserat migunakaken huruf kapital Yunani. Sasanèsipun kitab Prajanjian Ènggal, naskah punika ugi nga ...

                                               

Kodèks

Kodèks utawa codex iku sawijining naskah kuna sing ditulis nganggo tangan. Sacara luwih rinci, kodèks iku naskah sing kawangun saka sawatara lamba dluwang, kertas, kulit kéwan utawa bahan tipis liya sing mèmper. Barang-barang iki banjur ditumpuk ...

                                               

Naskah Laut Mati

Naskah Laut Mati kapérang saka kurang luwih 900 dhokumèn, kalebu tèks-tèks saka Kitab Suci Ibrani, kang tinemu antarané taun 1947 lan 1956 sajeroning 11 guwa ing Wadi Qumran lan saubengé. Tèks-tèks iki duwé makna kaagamaan lan sajarah kang wigati ...

                                               

Naskah

Naskah yaiku salah sijiné objek kajian filologi. Naskah iku duwé arti kang béda-béda. Kayadene: 1. KBBI Naskah yaiku: Karangan wong kang durung diterbitke utawa iseh karya asli Rancangan Bahan berita kang siyap diset karangan kang iseh ditulis ng ...

                                               

Naskah mawi iluminasi

Naskah mawi iluminasi inggih punika naskah ingkang ngandhut tèks ingkang dipunimbuhi rerenggan kadosta inisial, marjinalia, ugi gambar miniatur. Ing tetegesan ciyut, istilah punika namung miturut naskah-naskah ingkang kagungan rerenggan wujud gam ...

                                               

Ènergi

Ing fisika, ènergi iku properti saka obyèk kang bisa ditransfer kanggo obyèk liyané utawa diowahi menyang warna-warna bentuk. "Kemampuan saka sistem kanggo nindakaké karya" iku gambaran kang umum, nanging ora bener amarga ènergi ora kudu kasedhiy ...

                                               

Energi Potensial

Ènérgi potènsial inggig punika ènérgi ingkang ngaruhi benda amargi kawonténan bénda kasébut ing pundi kecenderungan kasébut nuju ingkang botén kaikét kaliyan arah saking gaya ingkang dipuntimbulakén saking ènérgi potènsial kasébut. Ékan SI kanggé ...

                                               

Listrik

Kalistrikan yaiku sipat barang kang metu saka anané momotan listrik. Listrik uga bisa ditegesi kaya ing ngisor iki: Listrik yaiku sumber ènergi kang disalurake jalaran kabel. Arus listrik ana amarga ana momotan listrik kang ngalir saka saluran po ...

                                               

Konfigurasi èlèktron

Sajeroning fisika atom lan kimia kuantum, konfigurasi èlèktron iku susunan èlèktron-èlèktron ing siji atom, molekul, utawa struktur fisik liyané. Padha karo partikel èlemèntèr liyané, èlèktron patuh marang ukum mékanika kuantum lan nampilaké sipa ...

                                               

Fisika nuklir

Fisika nuklir yaiku ngèlmu kang nyinaoni babagan inti atom, sarta owahing wujud ning inti atom. Ning fisika nuklir, tuladhané reaksi nuklir yaiku prosès nalika ana nuklei utawa partikel nuklir kang tubrukan, kanggo mroduksi kasil kang béda-béda s ...

                                               

Fusi nuklir

Fusi nuklir ning ngèlmu fisika iku prosès nalika ana inti atom kang nggabung, mbentuk inti atom kang luwih gedhé lan nguculaké ènergi. Fusi nuklir iku bisa dadi sumber ènergi kang nyebabkaké lintang murub, lan Bom Hidrogen mledak. senjata kang di ...

                                               

Inti Atom

Inti atom utawa nukleus ya iku pusaté atom. Inti atom iku ana proton lan neutron. Akèhé proton sakjeroné inti atom karan nomer atom, lan nemtokaké èlemèn saka atom. Ciliké inti atom luwih cilik manèh tinimbang ukurané atom, inti atom iku saka pro ...

                                               

Isotop

Isotop iku wangun saka unsur kang nukleusé duwé nomer atom kang padha, nanging gunggung proton ing nukleus - kanthi massa atom kang béda amarga unsur-sunsur iku duwé gunggung neutron kang béda. Tembung isotop, tegesé ing papan kang padha, asalé s ...

                                               

Réaksi nuklir

Réaksi nuklir ning ngèlmu fisika nuklir iku prosès anané rong nuklei utawa partikel nuklir sing tubrukan, kanggo ngasilaképroduk kang béda saka produk awal. Ning prinsipé reaksi bisa ditemoni saka partikel kang gunggungé punjul rong partikel kang ...

                                               

Kacepetan

Kacepetan utawa velositas iku pangukuran vektor saka gedhé lan arah obahan. Aji absolut skalar saka karikatan ingaran laju. Kacepetan dinyatakaké nganggo jarak kang ditempuh per ékan wektu. Rumus karikatan kang paling prasaja ya iku "Kacepetan = ...

                                               

Jembar

Jembar utawa sajeroning Basa Indonésia: Jembar iku kuantitas fisik kang nyatakaké ukuran siji lumah. Ékan jembar utama miturut SI yaiku mèter pesagi déné miturut sistem Imperial yaiku kaki pesagi. Pangukuran jembar kanggo wangun-wangun prasaja bi ...

                                               

Viskositas

Viskositas punika pengukuran saking ketahanan fluida ingkang sampun dièwahi saé kaliyan tèkanan utawi tegangan. Ing prakawis sadinten-dinten, viskositas inggih punika "Ketebalan" utawi "pergesekan internal". manawi makaten, toya ingkang "tipis", ...

                                               

Massa

Massa yaiku sipat fisika saka dzat kang minangka njlèntrèhaké macemé kelakuané objek kang dititeni. Ning kagunaané nggal dina, massa racaké dipadhakaké karo berat. Nanging miturut pamahaman ilmiah modern, berate dzat iku diakibataké déning intera ...

                                               

Massa atom

Massa atom saka unsur kimia yaiku massa siji atom ing kaanan meneng, lumrahé dinyatakaké sajeroning ékan massa atom. Massa atom sok disinonimaké karo massa atom relatif, massa atom rata-rata, lan berat atom. Sanadyan mangkono, ana bédané sethithi ...

                                               

Massa jenis

Massa jinis yaiku pengukuran massa ing tiap ékan volume siji barang. Tambah dhuwur massa jinis siji barang, tambah dhuwur uga massa tiap volumené. Massa jinis rata-rata tiap barang yaiku total massa dibagi karo total volumené. Saeijining barang k ...

                                               

Cahya

Cahya wujud sajinis ènergi wewangun gelombang èlèkromagnetik kang bisa dideleng nganggo mata. Cahya uga wujud dhasar ukuran mèter: 1 mèter iku let kang diliwati cahya ngliwati vakum ing 1/299.792.458 detik. Kacepetan cahyaiku 299.792.458 mèter pe ...

                                               

Optika

Optika iku cabang fisika kang nggambaraké prilaku lan sipat cahya lan interaksi cahya karo materi. Optika nerangaké lan diwernani déning tandha-tandha optis. Tembung optik asalé saka basa Latin ὀπτική, kang tegesé tampilan. Babagan optika lumrahé ...

                                               

Laser

Laser iku siji piranti sing migunakaké èfèk mekanika kuantum, pancaran kastimulasi, kanggo ngasilaké siji cahya sing kohèrens saka medium "lasing" sing dikontrol kamurnian, ukuran, lan wanguné. Sinar laser bisa sambung-sinambung lan kanthi amplit ...

                                               

Panguapan

Panguapan utawa evaporasi iku prosès owah-owahan molekul sajeroning kaanan cuwèr kanthi spontan dadi gas. Prosès iki walikan saka kondhènsasi. Lumrahé panguapan bisa dideleng saka ilangé cuwèran kanthi alon-alon nalika kapapar gas mawa volume sig ...

                                               

Téori rélativitas

Téyori relativitas Albert Einstein punika sebatan kanggé kempalan kekalih téyori fisika: relativitas umum lan relativitas mirunggan. Kakalih téyori punika dipunciptakaken kanggé mratélakaken manawi gelombang elektromagnetik boten sarujuk kaliyan ...

                                               

Konduktivitas termal

Konduktivitas utawa katerhantaran tèrmal, k, iku besaran intensif bahan kang nuduhaké kamampuan kanggo nyaluraké panas. konduktivitas termal = laju aliran panas × jarak / luas × béda suhu k = Q t × L A × Δ T {\displaystyle k={\frac {Q}{t}}\times ...

                                               

Garis wektu

Garis wektu, linimasa utawa alur wektu iku siji répresèntasi kronologis urutan prastawa utawa jadwal aktivitas. Garis wektu bisa digawé miturut éra, abad, taun, sasi, minggu, dina, lan bisa uga jam sing dawané bisa warna-warna. Sajeroning garis w ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →